Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Stress echo

Η πιο σύγχρονη τεχνολογία της δυναμικής ηχοκαρδιογραφίας

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι το δυναμικό ηχοκαρδιογράφημα και τι περιλαμβάνει

Το stress echo είναι μία από τις πιο σύγχρονες τεχνικές υπερήχων καρδιάς που βοηθά στη διάγνωση, και μάλιστα σε πρώιμο στάδιο, της στεφανιαίας νόσου. Αυτή η διαγνωστική εξέταση βοηθά να εντοπιστούν οι στενώσεις στα αγγεία της καρδιάς, που εμποδίζουν τη σωστή αιμάτωσή της και αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών.

Επίσης, εντοπίζει βλάβες του μυοκαρδίου και ελέγχει τη λειτουργία των βαλβίδων σε περιπτώσεις στενώσεων.

Σε κατάσταση ηρεμίας ένας ασθενής με στεφανιαία νόσο μπορεί να μην εμφανίσει στηθάγχη. Η εξέταση με ηλεκτροκαρδιογράφημα σε αυτή την περίπτωση συχνά δείχνει φυσιολογικά αποτελέσματα. Όταν όμως νιώθει στρες αυξάνονται οι ανάγκες της καρδιάς για οξυγόνο και όταν υπάρχει στένωση μειώνεται η αιμάτωση και προκαλείται διαταραχή στην κινητικότητα του μυοκαρδίου. Η διάγνωση μέσω του stress echo παρέχει πιο ασφαλή και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Πότε εφαρμόζεται

Η εξέταση με τη χρήση stress echo εφαρμόζεται για:

  • Διάγνωση στεφανιαίας νόσου
  • Πρόγνωση καρδιολογικών παθήσεων
  • Έλεγχο παθήσεων μυοκαρδίου
  • Έλεγχο βαλβιδοπαθειών

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Λίγες ώρες πριν την εξέταση συνιστάται να φας ελαφριά και 2-3 ώρες πριν ξεκινήσει να είσαι νηστικός. Επειδή θα πρέπει να διακόψεις τα φάρμακα που λαμβάνεις για 1-2 μέρες πριν την εξέταση συμβουλέψου το γιατρό σου. Αν πάσχεις από κολπική μαρμαρυγή δεν πρέπει να σταματήσεις για πολλές ώρες την πάγια φαρμακευτική αγωγή, οπότε απαραιτήτως πρέπει να λάβεις λεπτομερή ενημέρωση από το γιατρό πριν πραγματοποιήσεις την εξέταση.

Πώς γίνεται η εξέταση

Αυτή την εξέταση την πραγματοποιεί μόνο εξειδικευμένος γιατρός. Ο πιο κατάλληλος είναι ο καρδιολόγος. Πριν ξεκινήσει η εξέταση ο γιατρός θα καταγράψει το ιστορικό σου και θα σου ζητήσει να του πεις ποια είναι τα συμπτώματα που έχεις. Αν νιώθεις πόνο στο στήθος, ζαλάδες ή δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις θα πρέπει να το αναφέρεις.

Η εξέταση ξεκινά με τη χορήγηση ειδικού φαρμάκου. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται ηλεκτροκαρδιογράφημα και μετράται η πίεση στις αρτηρίες. Αφού ληφθούν οι υπερηχογραφικές εικόνες πριν τη χορήγηση φαρμάκου, μετά χορηγείται το φάρμακο και λαμβάνονται σε κάθε στάδιο εικόνες. Όταν γίνουν λήψεις μέχρι και τον τελικό στόχο καρδιακής συχνότητας, σταματά να χορηγείται φάρμακο στον ασθενή.

Διάρκεια stress echo

Η διάρκεια της εξέτασης δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωσή της θα χρειαστεί να παραμείνεις ακόμα για 30 λεπτά, ώστε να φύγει το φάρμακο από τον οργανισμό αλλά και να επανέλθει η καρδιακή συχνότητα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι διαθέσιμα αμέσως μετά το πέρας της και έτσι, μπορείς να τα συζητήσεις με τον θεράποντα γιατρό σου. Καλό θα ήταν να έρθει μαζί σου κάποιος συγγενής ή φίλος σου την ημέρα της εξέτασης, για να σε συνοδεύσει κατά την αποχώρησή σου.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 17 Απριλίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

2 εξειδικευμένοι γιατροί για Stress echo

Κλέττας Δημήτριος

Καρδιολόγος
Βικάτου 10-12, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Κόστος: 100€ εώς 140 €
η επίσκεψη με δοβουταμίνη ή σε ποδήλατο.

10.0

Βαθμολογία από 13 χρήστεςΕξαιρετικός επιστήμονας, προσιτός, κατανοητός,φιλικοτατος, εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Μέθοδος Θεραπείας: Tελευταίας τεχνολογία υπερηχοκαρδιογραφικό μηχάνημα και εργομετρικό ποδήλατο αμερικάνικης προέλευσης.

Βαχλιώτης Βασίλειος

Καρδιολόγος
Ιωάννου Φωκά 40, CARDIOPROLIPSIS, ΠΑΤΗΣΙΑ

Κόστος: 80€ εώς 160 €
η εξέταση ανάλογα με τη χρήση ταμείου.

9.1

Βαθμολογία από 21 χρήστεςΠηγα για απλη βεβαιωση, παρ ολα αυτα ηταν πολυ σχολαστικος και εκανε πραγματικη,λεπτομερη εξεταση. Επεξηγηματικος και σαφης. Θα τον ξαναπροτιμησω.

Μέθοδος Θεραπείας: Υπερηχοκαρδιογράφος, Δοκιμασία κόπωσης, Monitor ΗΚΓ, Monitor ζωτικών σημείων, Ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει