Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Ακράτεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
stamp

Τι είναι η ακράτεια

Η ακράτεια ούρων είναι ένα σύμπτωμα όπου παρατηρείται αδυναμία συγκράτησης των ούρων λόγω κάποιας δυσλειτουργίας στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα. Η απώλεια ούρων μπορεί να οφείλεται σε ουρολοιμώξεις, παχυσαρκία, λήψη ορισμένων φαρμάκων, σακχαρώδη διαβήτη ή νευρολογικές νόσους. Η ακράτεια ούρων διακρίνεται σε επιτακτική, ακράτεια από προσπάθεια και μικτή. Τα συμπτώματά της είναι η ακούσια απώλεια ούρων, η οποία είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που οδηγεί τον ασθενή σε κοινωνική απομόνωση λόγω της φύσης της. Η διάγνωση της ακράτειας γίνεται με αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις και ο κλινικός έλεγχος πραγματοποιείται από τον αρμόδιο γιατρό που είναι ο ουρολόγος και ο ουρο-γυναικολόγος.

Πληροφορίες για τη διαδικασία διάγνωσης και αντιμετώπισης της ακράτειας ούρων.

  • Ο γιατρός θα ζητήσει ένα λεπτομερές ιστορικό και ημερολόγιο ούρησης. Στο ημερολόγιο αυτό ο ασθενής καταγράφει την ποσότητα υγρών που λαμβάνει και αποβάλλει ημερησίως. Έτσι, διαπιστώνεται η βαρύτητα της ακράτειας και ο τρόπος ζωής του ασθενή.
  • Επίσης, θα ζητηθούν εργαστηριακές και επεμβατικές εξετάσεις όπως η ουροδυναμική μελέτη και η κυστεοσκόπηση. Ελέγχεται η λειτουργία των νεφρών, αν υπάρχει ουρολοίμωξη και σακχαρώδης διαβήτης. Η ουροδυναμική μελέτη περιλαμβάνει ουροροομετρία, διάγραμμα ουρηθρικών πιέσεων, κυστεομανομετρία πληρώσεως και μελέτη πίεσης-ροής.
  • Η επιτακτική ακράτεια αντιμετωπίζεται με αλλαγή του τρόπου ζωής και χορήγηση φαρμάκων. Αν αποτύχει η φαρμακοθεραπεία εφαρμόζεται χειρουργική επέμβαση.
  • Η ακράτεια από προσπάθεια αντιμετωπίζεται χειρουργικά με εφαρμογή υποουρηθρικής ταινίας ακράτειας. Στους άνδρες μπορεί να εφαρμοστούν και άλλες μέθοδοι όπως τα υπουποουρηθρικά μπαλόνια μεταβαλλόμενου όγκου και η ανάρτηση της οπισθίας ουρήθρας με ταινία.
  • Οι συνεργάτες γιατροί του doctoranytime είναι στη διάθεσή σου για να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ακράτειας ούρων.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου; Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

Επιμέλεια: Ιωάννα, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime | Τελευταία ενημέρωση: 8 Ιουνίου 2017

© 2017 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
1 εξειδικευμένος γιατρός για

Ακράτεια

Σιαφάκας Ιωάννης

Ουρολόγος - Ανδρολόγος
Χαριλάου Τρικούπη 1, ΑΛΙΜΟΣ
9.8

Βαθμολογία από 214 χρήστες

Κόστος: 40€
Η Επίσκεψη

περισσότερα
9.8

Βαθμολογία από 214 χρήστες

Ο γιατρός ήταν εξαιρετικός

περισσότερα
Χαριλάου Τρικούπη 1, ΑΛΙΜΟΣ
9.8

Βαθμολογία από 214 χρήστες

  • Μέθοδος Θεραπείας: Ενδοκυστικές εγχύσεις Βotox

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει