Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
Έχεις πάρει όλες τις βεβαιώσεις για τη νέα χρονιά ή τις αθλητικές σου δραστηριότητες; Εξασφάλισέ τις με €10 από τους γιατρούς του doctoranytime!
Βεβαιώσεις με €10 για παιδιά & ενήλικες
ΔΕΣ ΠΩΣ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
271

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Τσόλη Θεοδώρα

Ψυχολόγος
Φαβιέρου 11-13, Χαϊδάρι
5.7

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
5.7

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Εμεινα πολύ ευχαριστημένη από την κυρία Τσόλη και γι'αυτό συνεχίζω μέχρι και σήμερα τις συνεδρίες.

περισσότερα

Κυριακοπούλου Άννα-Μαρία

Ψυχολόγος
Βασιλίσσης Σοφίας 51 , Κολωνάκι, Αθήνα
9.6

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.6

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Εχω μείνει πολύ ικανοποιημένη και συνεχίζω τις επισκέψεις μου.

περισσότερα

Καρατζά Ευγενία

Ψυχολόγος
Βύρωνος 24, Πεύκη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
new partner Νέος συνεργάτης

Ο επιστήμονας υγείας προστέθηκε έπειτα από αίτημα ασθενών

  • Μήνυμα προς τον ασθενή: Η ιατρός μπορεί να δεχτεί έκτακτα περιστατικά και εκτός βασικού ωραρίου.

Κατσαφάνα Βίκυ

Ψυχολόγος
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 15, Τρίπολη
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Εμεινα πολύ ευχαριστημένη, θεωρώ ότι η συνάντησή μας ήταν πολυ βοηθητική.

περισσότερα

Κλαδογένη Αννέτα

Ψυχολόγος
Πίνδου 30, Ρόδος
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Ολα πηγαν ππλύ ευχάριστα. Η Άννα είναι πολύ προσιτή και επαξηγηματική όταν χρειάζεται και ένιωσα πολύ άνετα. Σίγουρα την συστήνω.

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Σαλούστρου Ρομίνα

Ψυχολόγος
Λεωφόρος Κηφισίας 89-91, Αμπελόκηποι, Αθήνα
10.0

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Μου την σύστησε μια γνωστή μου και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη έτσι την συστήνω κι εγώ!

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Μπελεγρή Ειρήνη

Ψυχολόγος
Λεωφόρος Κηφισίας 36, Αμπελόκηποι, Αθήνα
9.6

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.6

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Πολύ γλυκός άνθρωπος! Ήταν η πρώτη μου φορά και έβλεπα στα μάτια της κατανόηση! Θυμόταν πράγματα που της έλεγα και ένιωσα εμπιστοσύνη! Μου εξήγησε κάποια πράγματα που δεν τα περίμενα με την πρώτη φορά και με έβαλε σε σκέψεις! Μου έκανε πολύ καλό!

περισσότερα

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Εεε όχι βέβαια να χωρίσω….

Μετά το χειμωνιάτικο mood  «κρύο, καιρός για δύο», « η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί..» και άλλα συναφή, τη μελαγχολία των Χριστουγέννων, τα όνειρα για εξορμήσεις στο βουνό ή σε κάποιο κοσμοπολίτικο αστικό κέντρο για τις γιορτές με το ταίρι σου (που τελικά δεν έγιναν). Είχες να αντιμετωπίσεις τη γιορτή των ερωτευμένων η οποία σε βρήκε να διατείνεσαι για την εμπορευματοποίηση του έρωτα. Καθώς δεν περίμενες κάποια ρομαντική έκπληξη από το άλλο σου μισό και με κάποιο τρόπο έπρεπε να εκλογικεύσεις και να δικαιολογήσεις τη στάση του/της, ήρθε τώρα πρώιμα και η Άνοιξη και άρχισαν όλοι να θέλουν ζευγαρώσουν και να «ανθίσουν» όπως όλη η φύση … Ελπίζεις και εσύ λοιπόν ότι κάτι θα γίνει και θα αναζωπυρωθεί ο έρωτάς σου και δε θα καταστραφεί η σχέση σου!

Αν περιμένεις ότι σε αυτό το άρθρο θα δοθούν τα ¨10 Βασικά tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας¨   μάλλον πρέπει να σταματήσεις την ανάγνωση κάπου εδώ γιατί θα απογοητευτείς ..

Θα αναφερθώ στη λιγότερο ρομαντική και ίσως πιο δύσκολη φάση των σχέσεων, το χωρισμό. Το άρθρο αυτό απευθύνεται ναι μεν σε ζευγάρια που οι σύντροφοι (ή έστω ένας από τους δύο) είχε τα παραπάνω συναισθήματα και ελπίζει ότι παρά τα αρκετά σοβαρά ίσως και χρόνια προβλήματα, θα βρεθεί λύση και θα βγουν από το τέλμα στο οποίο έχουν πέσει ακόμα πιο δυνατοί και ερωτευμένοι. Ναι υπάρχουν και αυτά τα ζευγάρια, αλλά δυστυχώς καθημερινά σε επαγγελματικό και όχι μόνο πλαίσιο, οι περιπτώσεις αυτές είναι δυστυχώς λίγες.

Η περίπτωση ζευγαριού που ενώ ήξεραν ότι η σχέση αυτή έχει τελειώσει, προσπαθούσαν να τη διατηρήσουν με ποικίλες δικαιολογίες, είναι γνωστή σε όλους μας είτε γιατί ανήκουμε – ανήκαμε είτε κάποιος γνωστός μας βρίσκεται σε τέτοια σχέση. «Φταίει η ρουτίνα, αν κάνουμε κάτι διαφορετικό θα ξανανάψει η σπίθα», «Φοβάμαι μετά από τόσα χρόνια να μείνω ξαφνικά μόνος,-η», «Σε τέτοια ηλικία να χωρίσω; Πότε θα κάνω οικογένεια;», «Όλοι,-ες το ίδιο είναι, που να ψάχνω τώρα από την αρχή!», είναι μερικές φράσεις που ακούγονται καθημερινά στα γραφεία των ειδικών ψυχικής υγείας όταν η συζήτηση πάει στο θέμα της μη λειτουργικής σχέσης.

Για ποιο όμως λόγο δυσκολεύεται ή ακόμα και αδυνατεί αρκετές φορές ο άνθρωπος να χωρίσει; Και σε περίπτωση που το κάνει γιατί είναι τόσο δύσκολο να μείνει σταθερός στην απόφασή του;  Θεωρεί ότι ο χωρισμός να είναι εμπόδιο στην ευτυχία του, την εξέλιξή του ή ακόμα και στη συναισθηματική του σταθερότητα; Ποιοι λόγοι κρατούν μαζί ζευγάρια ενώ θα ήταν καλύτερα χώρια;

Θα παραθέσω μερικά βασικά γνωστικά λάθη (λάθη στον τρόπο σκέψης) που οδηγούν σε συναισθηματικές δυσκολίες και αδυναμία λήψης καθοριστικών αποφάσεων για την πορεία ζωής του κάθε συντρόφου μέσα σε μια δυσλειτουργική σχέση.

  • «Το να χωρίσω είναι πιο δύσκολο/ επώδυνο από το να «σώσω» τη σχέση μου. Θα μπορούσα να είχα αντιδράσει διαφορετικά σε αυτό που συνέβη. Την επόμενη φορά θα πω το Χ αντί για το Υ.» Προτιμούμε να κάνουμε φανταστικά εναλλακτικά σενάρια δράσης από το να αποφασίσουμε τη λήξη για να μην επιβαρυνθούμε με την ευθύνη του χωρισμού. «Θα με κατηγορήσουν ότι εγώ διέλυσα τη σχέση.»
  • Καταστροφολογούμε. « Αν χωρίσω, ποιος ξέρει αν και πότε θα ξαναβρώ κάποιον,-α να με αγαπήσει το ίδιο; Ποιος θα με στηρίξει τώρα που θα είμαι μόνος,-η; Όλοι έχουν τα προβλήματά τους, με εμένα θα ασχολούνται; Θα μιζεριάσω μόνος,-η». Τα βλέπουμε δηλαδή όλα μαύρα!

Σε περίπτωση που έχουμε κάνει το πρώτο βήμα να χωρίσουμε ή έστω να πάρουμε αποστάσεις  («μέχρι να δούμε τι θα γίνει ..») έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα προβλήματα…

  • Ανταλλαγή υπερ-πολύτιμων αντικειμένων μας. Μπαίνουν οι πρώην σύντροφοι σε μια επίπονη διαδικασία ανταλλαγής δήθεν απολύτων απαραίτητων αντικειμένων (βιβλία, T-shirts, CD κτλ) διαιωνίζοντας τους καβγάδες, τις εντάσεις ή ακόμα και τις ειρηνικές ατελείωτες συζητήσεις με θέμα «που είμαστε, τι κάνουμε, που πάμε;». Δε δίνουμε επομένως ούτε το χώρο ούτε το χρόνο που είχε πρωτο-συμφωνηθεί γιατί είναι απολύτως απαραίτητα και αναντικατάστατα όλα αυτά τα αντικείμενα για τη συνέχιση της ζωής μας…
  • Άφεση αμαρτιών. Μέχρι να χωρίσουμε κάνουμε λίστες παραπόνων με τα άπειρα μειονεκτήματα ο ένας για τον άλλο και μόλις βρεθεί ο «γενναίος» για να πάρει την απόφαση λήξης της σχέσης, επιλέγουμε να θυμόμαστε και να αναπολούμε μόνο τα θετικά χαρακτηριστικά του/της πρώην. Μεγαλώνει επομένως η θλίψη και η απελπισία για την τέλεια (;) σχέση που διαλύθηκε και το μαύρο μέλλον που έρχεται.. Πολλές φορές μάλιστα είμαστε τόσο γενναιόδωροι που επιλέγουμε να διαγράψουμε όλα τα αρνητικά και να κάνουμε μια καινούργια αρχή, σαν να μην έχει γίνει τίποτε.. Είναι άραγε εφικτό ;

Δεν είναι φυσικά τα μόνα αλλά κάποια από τα βασικά μοτίβα σκέψης και αντίδρασης νυν ή πρώην συντρόφων μέσα σε δυσλειτουργικές σχέσεις. Αν ξανασκεφτούμε τη σχέση μας και εντοπίσουμε κάτι παρόμοιο, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στρέψουμε το φακό αυτή τη φορά σε εμάς και στον τρόπο σκέψης και αντίδρασής μας.  Η ψυχική ηρεμία λέγεται ότι επιτυγχάνεται μέσω της αγάπης, της εκτίμησης και της ισορροπίας. Σημαντικό όμως σε πρώτο επίπεδο είναι αυτά τα τρία «συστατικά» ψυχικής ηρεμίας να τα εξασφαλίσουμε για τον εαυτό μας και μετά για τις σχέσεις μας. Αν δεν αγαπάμε, δεν εκτιμούμε τον εαυτό μας και δεν είμαστε ενήμεροι και ισορροπημένοι ως προς το τι θέλουμε, τι κάνουμε, τι αξίζουμε, τι μπορούμε να πετύχουμε, τι φοβόμαστε, τι αδυναμίες και ανασφάλειες έχουμε κτλ, πως είναι δυνατόν να απαιτήσουμε και να πετύχουμε μια ευτυχισμένη σχέση; Πως είναι δυνατόν να βρούμε λύση στο σχεσιακό μας πρόβλημα είτε αυτή η λύση είναι χωρισμός είτε αναζωπύρωση εξαιτίας προσωπικής μας εξέλιξης;

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει