Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
293

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Καρόπουλος Κωνσταντίνος

Ψυχοθεραπευτής - Συνθετικός Ψυχολόγος
Μάντζαρου 5 (Πλησίον Μετρό Πανεπιστήμιο), Κολωνάκι, Αθήνα
9.8

Βαθμολογία από 14 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.8

Βαθμολογία από 14 χρήστες

Πλήρως καταρτισμένος, σοβαρός και πολύ αξιόλογος. Με εντυπωσίασε η τυπικότητα και η επαγγελματικότητα του. Τον εμπιστεύθηκα από την πρώτη στιγμή. Τιμές πολύ προσιτές.

περισσότερα
  • Μήνυμα προς τον ασθενή: Δυνατότητα συνεδριών Συμβουλευτικής/ Ψυχοθεραπείας μέσω Διαδικτύου (Skype) από οποιαδήποτε περιοχή εντός ή εκτός Ελλάδος

Κυριακοπούλου Άννα-Μαρία

Ψυχολόγος
Βασιλίσσης Σοφίας 51 , Κολωνάκι, Αθήνα
9.8

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.8

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Εχω μείνει πολύ ικανοποιημένη και συνεχίζω τις επισκέψεις μου.

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

All4therapy Κοσκερίδου-Νιάρχου Αγγελική

Σύμβουλος ψυχικής υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια
Καραϊσκάκη 28 Αθήνα, Αθήνα
9.4

Βαθμολογία από 16 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.4

Βαθμολογία από 16 χρήστες

ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ, ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΗ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ "ΣΚΟΠΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

περισσότερα
  • Μήνυμα προς τον ασθενή: Υπάρχει δυνατότητα εξ' αποστάσεως & online συνεδρίας για όλη την Ελλάδα

Κλαδογένη Αννέτα

Ψυχολόγος
Πίνδου 30, Ρόδος
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Ολα πηγαν ππλύ ευχάριστα. Η Άννα είναι πολύ προσιτή και επαξηγηματική όταν χρειάζεται και ένιωσα πολύ άνετα. Σίγουρα την συστήνω.

περισσότερα

Τσόλη Θεοδώρα

Ψυχολόγος
Φαβιέρου 11-13, Χαϊδάρι
6.0

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
6.0

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Εμεινα πολύ ευχαριστημένη από την κυρία Τσόλη και γι'αυτό συνεχίζω μέχρι και σήμερα τις συνεδρίες.

περισσότερα

Λάζαρη Κλεοπάτρα "Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών"

Ψυχολόγος
Φραγκούδη 16 - 18, Καλλιθέα
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Ήταν καταπληκτική, σίγουρα θα τη σύστηνα

περισσότερα

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.) Διάλεξε τον καλύτερο γιατρό για σένα από τους παρακάτω και εκμεταλλεύσου την ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ που έχουμε εξασφαλίσει για εσένα.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Αναβλητικότητα, αυτοεκτίμηση και άγχος: Πως συνδέονται

Σχετίζεται η αναβλητικότητα με την αυτοεκτίμηση και το άγχος; Και αν ναι, πώς;

Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Στην αναβλητικότητα, το άτομο αναβάλλει κάτι που βρίσκεται υψηλά στην κλίμακα προτεραιοτήτων και ασχολείται με κάτι που βρίσκεται χαμηλά στην κλίμακα αυτή. Συχνά υπερεκτιμά την ικανότητά του να τηρήσει μια προθεσμία και καθησυχάζει τον εαυτό του μέχρι που συνειδητοποιεί ότι δεν έχει πια τον έλεγχο της κατάστασης και τότε βιώνει έντονο άγχος.

Όμως, δεν είναι παρά μια συμπεριφορά και, όπως κάθε συμπεριφορά, μαθαίνεται και ‘ξε-μαθαίνεται’, ανάλογα με τις επιθυμίες μας.

Αυτοεκτίμηση

Άμεση σχέση με την αναβλητικότητα έχει η έννοια της αυτοεκτίμησης, καθώς η αναβλητικότητα συχνά αποτελεί έναν μηχανισμό προστασίας της. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο αναβάλουμε μια δραστηριότητα, τόσο περισσότερο αποφεύγουμε να ρισκάρουμε μια ενδεχόμενη αποτυχία και έτσι ένα επακόλουθο πλήγμα στην αυτοεκτίμησή μας. Παρόλα αυτά, με το να αναβάλουμε πράγματα σημαντικά αρχίζουμε να νιώθουμε ανίκανοι να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της καθημερινότητας και έτσι η αυτοεκτίμησή μας τελικά υπονομεύεται. Έτσι, εγκλωβιζόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο.

Η αυτοεκτίμηση αποτελεί σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητάς μας και αρχίζει να διαμορφώνεται από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής μας μέσα από την αλληλεπίδραση εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων, όπως για παράδειγμα από τις εμπειρίες μας και από την κληρονομημένη ιδιοσυγκρασία μας.

Πώς μπορούμε να ορίσουμε την αυτοεκτίμηση; Θα λέγαμε ότι η αυτοεκτίμηση είναι η διαφορά μεταξύ του ιδανικού και του πραγματικού μας εαυτού (Μακρή-Μπότσαρη, 2001). Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η διαφορά, τόσο χαμηλότερη είναι η αυτοεκτίμησή μας. Η γενική αξιολόγηση που κάνουμε για τον εαυτό μας περιλαμβάνει την εκτίμηση αφενός της ικανότητάς μας και αφετέρου της αξίας μας σαν άνθρωπος.

Η αυτοεκτίμηση μας έχει άμεση σχέση και με το άγχος που βιώνουμε, καθώς ο βαθμός άγχους εξαρτάται από την εκτίμηση της ικανότητάς μας να αντιμετωπίσουμε μια απειλητική για εμάς κατάσταση. Όσο μικρότερη είναι η εκτίμηση της ικανότητάς μας να τη διαχειριστούμε, τόσο μεγαλύτερο είναι το άγχος που βιώνουμε.

Άγχος

Το άγχος και η ανησυχία είναι εμπειρίες παγκοσμίως γνωστές (Hoehn-Saric & McLeod, 1988). Είναι φυσιολογικές αντιδράσεις, χρήσιμες και συχνά ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, καθώς μας προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις γύρω μας. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι και παθολογικές όταν είναι υπερβολικά έντονες, όταν διατηρούνται και πέρα από την έκθεσή μας σε κάποιο κίνδυνο ή όταν εμφανίζονται σε καταστάσεις όπου δεν τις δικαιολογούν (Καλπάκογλου, 2013).

Χαρακτηριστική έκφραση της ανησυχίας που συνοδεύει το άγχος είναι οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις της μορφής ‘και αν…;’, οι οποίες μας απασχολούν έντονα.

Πιο συγκεκριμένα ένας αγχώδης άνθρωπος ζει κυρίως στο μέλλον εστιάζοντας στις πιθανές απειλητικές καταστάσεις και προβλέποντας καταστροφικά σενάρια, τα οποία αισθάνεται πως δεν μπορεί να ελέγξει ή να διαχειριστεί επαρκώς. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ο βαθμός του άγχους που βιώνει κάποιος εξαρτάται από την εκτίμηση της ικανότητάς του να αντιμετωπίσει μια απειλητική γι αυτόν κατάσταση (Clark, 1988). Έτσι όσο μικρότερη είναι η εκτίμηση της ικανότητάς του να ανταπεξέλθει, τόσο μεγαλύτερη δυσφορία βιώνει.

Αν και όλοι οι άνθρωποι βιώνουν άγχος και, αν και το άγχος είναι βοηθητικό μέχρι ένα σημείο, πολλές φορές μπορεί να γίνει δυσλειτουργικό, όταν είναι υπερβολικά έντονο, όταν διατηρείται και πέρα από την έκθεσή μας σε κάποιο κίνδυνο ή όταν εμφανίζεται σε καταστάσεις που δεν το δικαιολογούν. Τότε είναι βέβαιο ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε. Συνήθως, όταν αγχωνόμαστε αποφεύγουμε ή αναβάλουμε την κατάσταση που μας αγχώνει , προκειμένου να μη βιώσουμε την έντονη δυσφορία που προκύπτει από την ανησυχία μας ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Όμως με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζουμε το άγχος μας καθώς δεν έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως τις περισσότερες φορές αυτό για το οποίο ανησυχούμε δεν συμβαίνει ή πως ακόμα και αν συμβεί δεν είναι και τόσο καταστροφικό όσο ανησυχούσαμε.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει