Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Διάλεξε σωστά το επάγγελμά σου βάσει της προσωπικότητάς σου

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ
Stamp

Τι είναι το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι εργαλείο που σε βοηθά να επιλέξεις σωστά το επάγγελμα που θέλεις να ακολουθήσεις. Περιλαμβάνει τεστ εκτίμησης των κλίσεων, των ενδιαφερόντων, των επαγγελματικών αξιών και των στοιχείων της προσωπικότητας του εφήβου ή του μετεφήβου (συνήθως έως 25 ετών), ώστε να κατανοήσει ποιο επάγγελμα ταιριάζει σε αυτά τα στοιχεία.

Σε ποιους απευθύνεται το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Η διαδικασία αυτή βοηθά το άτομο να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και τις επιθυμίες του, ώστε να επιλέξει το επάγγελμα που θα τον ικανοποιεί και θα τον γεμίζει. Συνήθως απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ωστόσο δεν είναι λίγες φορές που και ένας ενήλικος άνω των 25 ετών επιθυμεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να επιλέξει ένα νέο επάγγελμα που θα τον γεμίζει και θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Με τι συνδυάζεται

Μπορεί να συνδυαστεί με επαγγελματική συμβουλευτική. Επίσης, αν πρόκειται για μαθητές μπορεί να συνδυαστεί με μαθησιακή εκτίμηση, αλλά και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

Ποιος ειδικός σε βοηθά με το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα αποτελέσματα του τεστ, ενώ συμπληρωματικά και μέσα από μια σειρά άλλων ψυχομετρικών τεστ θα μπορέσουν να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ακριβή εικόνα του εαυτού σου και της προσωπικότητάς σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις με τη βοήθεια του ειδικού να ερμηνεύσεις τα αποτελέσματα του τεστ και να δεις στην πράξη πώς αυτά θα αποτυπωθούν στις επιθυμίες σου και στα επαγγελματικά σου όνειρα.

Το δωρεάν online τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού αφορά μόνο σε τεστ προσωπικότητας. Υπάρχουν ωστόσο και τεστ κλίσεων και αξιών που γίνονται συνδυαστικά, ώστε να διεξαχθούν πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να κάνεις ένα τεστ που ενδείκνυται για την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκεις. Είναι διαφορετικά τα τεστ που εφαρμόζει ένας ειδικός σε έναν έφηβο και διαφορετικά τα τεστ που απευθύνονται σε έναν φοιτητή ή έναν μεσήλικα που επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει.

Είναι καλό να υπάρχει καθοδήγηση. Ένα τεστ από μόνο του είναι ικανό να βγάλει δείκτες, αλλά τα συμπεράσματα δεν είναι πλήρη. Για να είναι ολοκληρωμένο πρέπει να ληφθεί υπόψιν το επαγγελματικό ιστορικό, αλλά και άλλοι παράγοντες.

Διάρκεια συνεδριών

Θα χρειαστούν περίπου 2 με 3 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί το τεστ και τα συμπεράσματα από αυτό, καθώς και η συζήτηση που ακολουθεί με τον ειδικό. Δεν απαιτείται καμία ειδική προετοιμασία.

Κόστος θεραπείας

Το κόστος για τη θεραπεία εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν, αλλά και από τον ειδικό που θα επιλέξεις.

Ο κατάλληλος ειδικός για να σε βοηθήσει να το κάνεις, αλλά και να ερμηνεύσεις σωστά το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι ο ψυχολόγος - σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ιατρικές πληροφορίες: Αβδελίδου Εύη, Ψυχολόγος

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

1 εξειδικευμένος γιατρός για Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Αβδελίδου Εύη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Πρατίνου 50, ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Κόστος: 120€ εώς 150 €
η εξέταση.

9.0

Βαθμολογία από 1 χρήστηΠολύ φιλική και εγκάρδια μου ενέπνευσε αμέσως εμπιστοσύνη και οικειότητα

Μέθοδος Θεραπείας: Ειδικά σχεδιασμένες ψυχομετρικές δοκιμασίες-τεστ, έντυπα ή ηλεκτρονικά, επαγγελματική συμβουλευτική μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της ψυχομετρικής δοκιμασίας

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει