Το κέντρο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας INTERNUS ,με επικεφαλή τον κλινικό ψυχολόγο κο Καργάκη Εμμανουήλ διατηρεί γραφεία σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Αθήνα παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε ό, τι αφορά τη θεραπεία, την αποκατάσταση, την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας βασιζόμενο κυρίως στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT). Ο κος Καργάκης , απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο La Salle University of Philadelphia και οι έμπειροι συνεργάτες του στηριζόμενοι σε ένα σύγχρονο και συνεχές πλαίσιο εποπτείας, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης μέσω παρακολούθησης εθνικών και διεθνών συνεδρίων ψυχολογίας εξασφαλίζουν την παροχή των πιο σύγχρονων υπηρεσιών σε θέματα ψυχικής υγείας. Το κέντρο μας έχει αναπτύξει δράσεις και συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια με διάφορους φορείς-οργανισμούς όπως: Παιδικά Χωριά SOS, Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η, Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, σχολικές μονάδες διαφόρων βαθμίδων, αθλητικά σωματεία , εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ευρύ κοινό, παρουσία σε τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές, αρθρογραφία σε τοπικά blog. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά .
Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ, Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου, Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ΟΕΒΕΝΗ και ΟΕΒΕΝΧ.
Πτυχίο ψυχολογίας, μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.
Τα κόστη είναι ενδεικτικά. Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές κατά την επίσκεψη ανάλογα το περιστατικό.
Δεν παρέχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Αληθινές αξιολογήσεις για αληθινούς ανθρώπους
Οι αξιολογήσεις γράφονται από ανθρώπους που είχαν ραντεβού με ειδικό και θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους. Μάθε πώς διασφαλίζουμε την αυθεντικότητά τους
Κατά την επίσκεψη μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο πληρωμής από τις παραπάνω επιλογές.
Μπορείς να ακυρώσεις το ραντεβού σου μέχρι 3 ώρες πριν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις την πολιτική ακύρωσης.
Κατά την επίσκεψη μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο πληρωμής από τις παραπάνω επιλογές.
Μπορείς να ακυρώσεις το ραντεβού σου μέχρι 3 ώρες πριν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις την πολιτική ακύρωσης.
Κατά την επίσκεψη μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο πληρωμής από τις παραπάνω επιλογές.
Μπορείς να ακυρώσεις το ραντεβού σου μέχρι 3 ώρες πριν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις την πολιτική ακύρωσης.
Κατά την επίσκεψη μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο πληρωμής από τις παραπάνω επιλογές.
Μπορείς να ακυρώσεις το ραντεβού σου μέχρι 3 ώρες πριν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις την πολιτική ακύρωσης.
Κατά την επίσκεψη μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο πληρωμής από τις παραπάνω επιλογές.
Μπορείς να ακυρώσεις το ραντεβού σου μέχρι 3 ώρες πριν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις την πολιτική ακύρωσης.
Βοβαμαι ότι ο γιος μου 14 χρόνων έχει ηβηφρενεια τι να κανω
Η ηβηφρένεια αναφέρεται την πρώιμη έναρξη της σχιζοφρένειας κατά την εφηβική ηλικία. Όπως και στη σχιζοφρένεια, έτσι και σε αυτή την συνθήκη, υπάρχει σημαντική χάλαση της σχέσης πραγματικότητας και εαυτού. Ως εκ τούτου η ηβηφρένεια αφορά ένα σύνολο συμπτωμάτων τα οποία περιλαμβάνουν:
• Διαταραχές στην σκέψη και την αντίληψη (π.χ. παραληρητικές ιδέες, ψευδαισθήσεις, κ.α. )
• Διαταραχές στον τρόπο βίωσης του εαυτού (σαν ο εαυτός να μην ελέγχεται από το ίδιο το άτομο)
• Διαταραχές στις γνωστικές λειτουργίες (π.χ. στην μνήμη, προσοχή), στο συναίσθημα
• Διαταραχές στη συμπεριφορά
• Αρνητικά συμπτώματα, όπως η κατατονία
Σημα...ντική σημείωση (τα αρνητικά συμπτώματα είναι εκείνα που προεξάρχουν σε αρχικό στάδιο, όπως και η αποδιοργανωτική σκέψη, η παρουσία παραισθήσεων ή ψευδαισθήσεων.
Στα έφηβα παιδιά πρέπει επίσης να είμαστε ενήμεροι για το ότι η σχιζοφρένεια μπορεί να εμφανίζεται με φαινότυπο κατάθλιψης ή αγχώδους διαταραχής. Γι’ αυτό αλλαγές όπως: έλλειψη συγκέντρωσης και αδυναμία παρακολούθησης μιας συλλογιστικής πορείας, σύγχυση με όσα συμβαίνουν στην τηλεόραση/σινεμά/video games/βιβλία με την πραγματικότητα, ιδέες καταδίωξης (κάποιο άτομο θέλει το κακό μου), επίμονη καταφυγή στο παρελθόν, έντονη ευερεθιστότητα, επίμονοι φόβοι και αυξημένο άγχος αποτελούν σημαντικές ενδείξεις.
Επομένως αν υπάρχουν σημάδια των παραπάνω συνθηκών τότε κρίνεται απαραίτητη η άμεση παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο, προκειμένου να έχει επίγνωση του αναπτυξιακού σταδίου του παιδιού, αλλά και των απαραίτητων (διαφορο)διαγνωστικών εργαλείων. Από εκεί και έπειτα συνίσταται ο συνδυασμός φαρμακοθεραπείας, ατομικής ψυχοθεραπείας (η CBT ως θεραπεία εκλογής – αναδόμηση δυνητικά επιβλαβών και καταστροφικών σκέψεων) και συμβουλευτικής γονέων (γενικά των άμεσων φροντιστών του παιδιού). Σε περίπτωση οξείας έναρξης αναγκαία θεωρείται η νοσηλεία σε ψυχιατρικό πλαίσιο. Αν πρόκειται για προοδευτική εμφάνιση της νόσου χρήσιμη μπορεί να είναι η ένταξη του παιδιού σε κάποιο κέντρο ημέρας, όπου θα καλύπτονται τόσο οι εκπαιδευτικές του ανάγκες, όσο και οι ψυχοσυναισθηματικές.
Διάβασε περισσότερα
Καργάκης Εμμανουήλ - Internus
Καλησπερα, ειμαι αγχωδης ατομο και πλεον φοβαμαι με σχεδον το οτιδηποτε και αν κανω (απο τα πιο απλα πραγματα οπως να παω σχολη) ειχα παραμελησει τις κρισεις πανικου που παθαινα και τωρα πιστευω εχει εξεληχθει σε φοβια η διαταραχη αγχους και χρειαζομαι βοηθεια
Φαίνεται με όσα αναφέρατε να βιώνετε ένα γενικευμένο άγχος, μία γενικευμένη φοβία, την οποία έχετε σωματοποιήσει κάποιες φορές στο παρελθόν, παθαίνοντας κρίσεις πανικού. Αρχικά θέλω να σας δώσω μερικές πληροφορίες για τον φόβο, το άγχος και την ανησυχία. Ο φόβος προκύπτει όταν η απειλή είναι άμεση και υπαρκτή, λειτουργεί δηλαδή ως ένα μέσο επιβίωσης. Για παράδειγμα, αν δούμε έναν σκύλο αγριεμένο να τρέχει καταπάνω μας, θα αρχίσουμε να τρέχουμε. Αυτό είναι βοηθητικό. Από την άλλη, η ανησυχία και το άγχος προκύπτουν όταν αντιλαμβανόμαστε μία μελλοντική απειλή, η οποία δεν είναι άμεση και κατά πάσα πιθανότητα είναι ανύπαρκτη. Για παράδειγμα, ότα...ν νιώσουμε ότι στο μέλλον μπορεί να πάθουμε μία ασθένεια. Αυτό μπορεί επίσης να είναι βοηθητικό, γιατί μας οδηγεί σε συμπεριφορές πρόληψης και φροντίδας του εαυτού, όμως η αίσθηση της απειλής δεν είναι ακριβής, γιατί δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο κίνδυνο. Άρα, λοιπόν, ο φόβος, το άγχος και η ανησυχία δεν είναι αρνητικά ή θετικά στοιχεία, είναι φυσιολογικές ανθρώπινες λειτουργίες, που κάποιες φορές μας κινητοποιούν και άλλες μας προστατεύουν. Από την άλλη, όμως, κάποιες φορές συμβαίνουν χωρίς πραγματική απειλή και τότε είναι που εγκλωβιζόμαστε σε αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές.
Για παράδειγμα, εσείς αγχώνεστε γιατί πιστεύετε ότι δεν θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση. Έτσι αποφεύγετε την κατάσταση (π.χ. δεν πάτε στην σχολή) για να μειώσετε το άγχος. Με αυτό τον τρόπο, όμως, δεν μπορείτε να δείτε αν τελικά θα τα καταφέρετε ή αν όντως θα συμβεί κάτι κακό και αν θα καταφέρνατε να το αντιμετωπίσετε. Έτσι, η αρχική πεποίθηση, ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, επιβεβαιώνεται και επικρατεί ένας φαύλος κύκλος που διαιωνίζεται. Με αυτό τον τρόπο το άγχος ξεφεύγει από τον έλεγχό σας και τότε αρχίζετε να αγχώνεστε για το ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε τις ανήσυχες σκέψεις σας. Αυτό όλο δε, καταλήγει να σωματοποιείται πολλές φορές με τη μορφή των κρίσεων πανικού.
Στο πλαίσιο της έντασης των συμπτωμάτων που μου περιγράψετε , θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε κάποιον ψυχολόγο ώστε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία. Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία μπορούμε να παρατηρήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις ανήσυχες σκέψεις, να δούμε πώς μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και να προχωρήσουμε στο στάδιο της αναδόμησης τους, προκειμένου να μπορέσετε να το διαχειριστείτε.
Διάβασε περισσότερα
Καργάκης Εμμανουήλ - Internus
Η κόρη μου όταν ήταν 4 χρόνων και στα μετέπειτα χρόνια της έκανε λογοθεραπεία και εργοθεραπεία!Έχει μαθησιακές δυσκολίες!Τώρα είναι 15 χρόνων και πάει γ γυμνασίου!συνεχίζει να έχει μαθησιακές δυσκολίες έχει και έχει περάσει από το Κεδασυ και έχει μπει σε τμήμα ένταξης στο σχολειο λόγω οριακού νοητικού δυναμικού!υπάρχει περίπτωση να έχει αυτισμό;αν και δεν διαγνώστηκε ποτέ να έχει αυτισμο
Ένα παιδί με αυτισμό διαφέρει από ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες με πολλούς τρόπους. Μία από τις πιο εμφανείς διαφορές εντοπίζεται στον τομέα της επικοινωνίας. Πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν δυσκολία στον προφορικό λόγο και μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπτύξουν καθόλου την ομιλία. Μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να καταλάβουν τι τους λένε οι άλλοι. Αντίθετα, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με τον προφορικό λόγο, αν και μπορεί να έχουν δυσκολία στην ανάγνωση ή τη γραφή. Μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ του αυτισμού και των μαθησιακών δυσκολιών είναι στον τομέα της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Τα παιδιά με αυτισμό ...συχνά δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους (π.χ. αδυναμία του ατόμου να μπει στα παπούτσια του άλλου, να αντιληφθεί τις ενδεχόμενες συνέπειες των πράξεων του και το συναισθηματικό αντίκτυπο) και μπορεί να φαίνονται αδιάφορα για κοινωνικές δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να έχουν επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ή ενδιαφέροντα και μπορεί να είναι ευαίσθητα σε αλλαγές στη ρουτίνα τους. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, από την άλλη πλευρά, συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους και μπορεί να απολαμβάνουν κοινωνικές δραστηριότητες. Τέλος, τα παιδιά με αυτισμό συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις κινητικές δεξιότητες. Μπορεί να έχουν πρόβλημα με εργασίες που απαιτούν συντονισμό, όπως να ντυθούν ή να χρησιμοποιήσουν σκεύη. Αντίθετα, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με τις κινητικές δεξιότητες.
Σε αυτή την περίπτωση είναι επίσης να ληφθεί υπόψη κατά την αξιολόγηση το οριακό νοητικό δυναμικό, το οποίο, όπως και σε περίπτωση αυτισμού, υποδηλώνει ήπια χάλαση του νευροαναπτυξιακού ρυθμού. Ως εκ τούτου ένα οριακό νοητικό δυναμικό πέρα των ενδεχόμενων ελλειμάτων στις διανοητικές λειτουργίες μπορεί να συμβάλλει θετικά στην παρουσίαση δυσκολιών κατά την ρύθμιση του συναισθήματος, στην εκδήλωση αναπτυξιακά μη ώριμων συμπεριφορών, στην εμφάνιση περιορισμένης αντίληψης του κινδύνου στις κοινωνικές καταστάσεις ή του σχεσιακού παιχνιδιού. Σε αυτή την περίπτωση είναι να γίνει λεπτομερής αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διαφοροδιαγνωστικά στοιχεία και δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών (ένα βήμα δηλαδή πέρα από την διάγνωση, δεδομένου ότι όπως φαίνεται ένα οριακό νοητικό δυναμικό μπορεί να δημιουργήσει έναν φαινότυπο φάσματος , ενώ συχνά συνυπάρχει με την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος).
Διάβασε περισσότερα
Καργάκης Εμμανουήλ - Internus
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Συμπλήρωσε το email που χρησιμοποιείς στο doctoranytime και θα λάβεις σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού
Για να εξασφαλίσουμε ότι:
είναι απαραίτητο για εμάς να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα στο βαθμό που μας επιτρέπεις.
Γι αυτό το λόγο θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων, σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (“GDPR”), τους όρους της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του doctoranytime (τους οποίους μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ) και τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.
Για οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την προστασία της ιδιωτικότητας σου από τo doctoranytime ή εάν επιθυμείς να ασκήσεις τα δικαιώματα που σου παρέχει ο GDPR ως προς τα προσωπικά σου δεδομένα (ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα των δεδομένων σου, εναντίωση και δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Data Protection Officer του doctoranytime στο e-mail: [email protected].
Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε.