Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
5

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στο Ηράκλειο

Προγουλάκη Ελένη

Ψυχολόγος
Ιουστινιανού 26, Ηράκλειο
9.9

Βαθμολογία από 4 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.9

Βαθμολογία από 4 χρήστες

Παρα πολυ καλη και εξυπηρετικη. Με βοηθησε να καταλαβω και να αντιμετωπισω το προβλημα μου. Θα την συστηνα ανεπιφυλαχτα.

περισσότερα

Παντελή Αγγελική

Ψυχολόγος
Δημητρίου Κοκότση 10 , Ηράκλειο
9.7

Βαθμολογία από 5 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.7

Βαθμολογία από 5 χρήστες

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη μου συνάντηση με την Κα Παντελή.

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Πατσάκης Κωνσταντίνος

Ψυχολογος
Καζαντζάκη 2, Ηράκλειο
9.8

Βαθμολογία από 5 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.8

Βαθμολογία από 5 χρήστες

Εμπνέει εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό. Θα ξεκινήσω να πηγαίνω συστηματικά.

περισσότερα

6 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στο Ηράκλειο χωρίς δυνατότητα online ραντεβού

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Ηράκλειο

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στο Ηράκλειο με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Διαφορά μεταξύ ψυχολόγου και ψυχίατρου και επίπεδο συνεργασίας

Κατ’ αρχήν η βασική διαφορά είναι ότι ο ψυχίατρος είναι ιατρός και μάλιστα ο μοναδικός ειδικός για την διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου. Δηλαδή είναι ο μόνος που μπορεί να πει με ασφάλεια αν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος ή κάποια συμπτώματα αποτελούν μέρος μιας ψυχικής νόσου ή όχι.

Ο ψυχολόγος είναι ο επιστήμονας που εφαρμόζει μία ψυχολογικού τύπου θεραπεία που λέγεται ψυχοθεραπεία και απαιτείται συνήθως μεταπτυχιακή εκπαίδευση πάνω σε ένα ή περισσότερα είδη ψυχοθεραπείας, γιατί αυτή η εκπαίδευση δεν παρέχεται στην σχολή της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο. Ο ψυχίατρος στα πλαίσια της ειδικότητας του οφείλει να έχει εκπαιδευτεί και στην ψυχοθεραπεία, αλλά μετά την ειδικότητα μπορεί να ασχολείται ή και να μην ασχολείται με ψυχοθεραπεία. Και οι δύο είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που θα πρέπει να συνεργάζονται για το καλό του ασθενούς.

Έτσι, ο σωστός ψυχίατρος θα πρέπει να ενισχύει την θεραπευτική σχέση που έχει κάποιος ασθενής με έναν ψυχολόγο και να του συνιστά να συνεχίσει την θεραπεία, να προτείνει την ψυχοθεραπεία όταν αυτή ενδείκνυται, να παραπέμπει τους ασθενείς του για ψυχοθεραπεία. Ακόμα και εάν ασχολείται με ψυχοθεραπεία, θα πρέπει να παραπέμπει τους ασθενείς του σε άλλο ψυχίατρο ή ψυχολόγο εφόσον ο ίδιος δεν εφαρμόζει και δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένος στον τύπο της ψυχοθεραπείας που θα ήταν καλύτερη για αυτούς.

Ο σωστός ψυχολόγος θα πρέπει επίσης να παραπέμπει τον ασθενή του για ψυχιατρική εκτίμηση για να αποκλειστεί κάποια σοβαρή ψυχική διαταραχή, αλλά και να λάβει μία διάγνωση και ένα θεραπευτικό πλάνο. Όλοι οι ασθενείς είτε πάσχουν από σωματικό ή ψυχικό νόσημα ή έχουν απλώς κάποια συμπτώματα, έχουν δικαίωμα σε μία διάγνωση και ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο θεραπευτικό πλάνο από έναν ειδικευμένο ιατρό. Στην περίπτωση την δική μας η διάγνωση πολλές φορές μπορεί να είναι κάποια ήπια ψυχική νόσος, της οποίας η κύρια θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να είναι η ψυχοθεραπεία και η σύσταση του σωστού ψυχιάτρου θα πρέπει να είναι να συνεχίσει ο ασθενής την ψυχοθεραπεία με τον θεραπευτή με τον οποίο έχει ήδη ξεκινήσει εφόσον αυτό επιθυμεί και ο ίδιος.

Η επιλογή ψυχοθεραπευτή (ψυχολόγου ή ψυχιάτρου) είναι μία προσωπική υπόθεση και σίγουρα έχει να κάνει και με το τι ταιριάζει στον καθένα. Στην ψυχοθεραπεία υπάρχουν πολλές διαφορετικές «σχολές» και δεν μπορούμε να πούμε ποια είναι καλύτερη ή χειρότερη, αν και σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς θα έχουν περισσότερο όφελος από ένα συγκεκριμένο τύπο ψυχοθεραπείας σε σχέση με άλλους.

Η επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχιατρική διάγνωση και το θεραπευτικό πλάνο δεν είναι θέμα προσωπικής επιλογής ή άποψης. Σε αυτά τα πλαίσια όταν ο ψυχίατρος είναι επαρκώς ενημερωμένος και ασκεί την ψυχιατρική σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ασθενούς, οφείλει να συστήνει το είδος της ψυχοθεραπείας, ασχέτως αν το εφαρμόζει ή όχι, το οποίο έχει επίσημη ένδειξη διεθνώς ως μονοθεραπεία ή συμπληρωματική θεραπεία για το ψυχικό νόσημα από το οποίο πάσχει κάθε ασθενής του. Σε περίπτωση που δεν συμβαίνει αυτό και είτε ο ασθενής έχει μία ήπια ψυχική νόσο ή απλώς κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και δεν υπάρχει επίσημη ένδειξη για συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας, οφείλει ως ιατρός να προτείνει το είδος της ψυχοθεραπείας που θα βοηθήσει περισσότερο τον ασθενή του, ασχέτως αν την εφαρμόζει ο ίδιος ή συνεργάτες του.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, όταν η παραπομπή ενός ασθενούς από τον ψυχίατρο στον ψυχολόγο ή αντίστροφα γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς, και ΜΟΝΟ αυτό, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας. Και αυτό πέρα από το αυτονόητο όφελος του ασθενούς, λειτουργεί ακόμα πιο θετικά και για τον ίδιο, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των ασθενών σε αυτόν.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει