Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Θεραπεία Ζεύγους

Βελτίωσε τη σχέση σου αποφεύγοντας το χωρισμό ή το διαζύγιο

Τι είναι η θεραπεία ζεύγους ή συμβουλευτική

Η θεραπεία ζεύγους ή συμβουλευτική ζεύγους εστιάζει στην συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση ενός ή περισσότερων σημαντικών προβλημάτων ή αποφάσεων που το ζευγάρι καλείται να λύσει ή να λάβει αντίστοιχα. Το ζευγάρι πραγματοποιεί συνεδρίες μαζί. Τα θέματα τα οποία συνήθως τους απασχολούν είναι σχέσεων, δηλαδή πώς είναι μεταξύ τους και τι νιώθουν, τυχόν προβλήματα σεξουαλικότητας ή συναισθηματικού δεσμού.

Όταν έχουν παιδιά, μπορεί να τους απασχολούν διάφορα θέματα που σχετίζονται με αυτά, με το διαζύγιο και το πώς θα το διαχειριστούν ή κάποιες φορές μπορεί ένα ζευγάρι να αναζητήσει συμβουλές όταν μένει πια μόνο του επειδή τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι (για σπουδές ή για να μείνουν μόνα τους).

Στην περίπτωση του διαζυγίου υπάρχει και η συμβουλευτική γονέων, που είναι διαφορετική από αυτή της θεραπείας για ζευγάρια και στοχεύει στην παροχή συμβουλών ως προς τη συμπεριφορά και τη σχέση με τα παιδιά.

Ο ειδικός που είναι ο κατάλληλος για τη συμβουλευτική ζεύγους είναι ο ψυχολόγος.

Ποιοι είναι οι στόχοι της θεραπείας ζεύγους

  • Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο συντρόφων
  • Συζήτηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη σχέση τους
  • Βοήθεια στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στα παιδιά
  • Αντιμετώπιση διαζυγίου
  • Διαχείριση των παιδιών μετά από διαζύγιο (πώς θα τους το πουν, τι στάση πρέπει να κρατήσουν)

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα. Το σύνολο των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από το αίτημα του ζεύγους, δηλαδή από τους στόχους του και το τι ακριβώς θέλει ο κάθε σύντροφος να επιτύχει. Μέσα στις πρώτες κιόλας συνεδρίες, μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον ειδικό, αυτό που ακριβώς χρειάζεται το εκάστοτε ζευγάρι.

Σε ποιους απευθύνεται η συμβουλευτική ζεύγους;

Οποιοσδήποτε χρειάζεται έναν σύμβουλο γάμου, συμβουλές για τη σχέση του ή για την οικογένειά του. Η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης του και να νιώσει πληρότητα. Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσά τους και να οδηγήσει στη λύση κάποιων προβλημάτων που μέχρι εκείνη τη στιγμή τους ταλαιπωρούν.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

* Η αναφορά 'Βρες Γιατρό' χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και εκτός από γιατρούς μπορεί να περιλαμβάνει ανά περίπτωση επαγγελματίες υγείας, θεραπευτές και συμβούλους ψυχικής υγείας.
Πηγές

1. Επίσημη ιστοσελίδα Mayo Clinic: https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/marriage-counseling/about/pac-20385249

2. West C, Jeff Hinton W, Grames H, Adams MA. 'Marriage and family therapy: examining the impact of licensure on an evolving profession', J Marital Fam Ther. 2013 Jan

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει