ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δίαιτα και διατροφή

Διαχειρίσου το βάρος σου με αποτελεσματικότητα

Βρες τον Δείκτη Μάζας Σώματός σου και δες πού πρέπει να απευθυνθείς

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Hack My Diet by Δρ. Λαμπρινού Χριστίνα - Πωλίνα & Συνεργάτες

Συντάχθηκε από την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα στις 05 Ιουνίου 2018

Ελέγχθηκε από την Ιωάννα Βλάσση και την επιστημονική ομάδα doctoranytime

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Φτιάξε ένα διατροφικό πλάνο

Το καλύτερο διατροφικό πλάνο είναι το δικό σου διατροφικό πλάνο!

Η δίαιτα για να σου εξασφαλίσει τα αποτελέσματα που θέλεις, θα πρέπει να είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για εσένα από έναν διατροφολόγο. Η εύρεση διαιτολογίου μέσω διαδικτύου δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε το αποτέλεσμα, ούτε τη διάρκεια που θέλεις, διότι δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εσένα και άρα, δεν απαντά στις δικές σου ανάγκες.

Ο διατροφολόγος σου ξέρει τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό σου και θα σε βοηθήσει να επιτύχεις το στόχο σου.

Bρες τον Δείκτη Μάζας Σώματός σου1,2

Και μάθε σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθείς

 • Ελλιποβαρής
 • Φυσιολογικό βάρος
 • Υπερβαρότητα
 • Παχυσαρκία Ι
 • Παχυσαρκία ΙΙ
 • Παχυσαρκία ΙΙΙ
cm
kg
Αποτέλεσμα ΔΜΣ: 1 - Ελλιποβαρής (<18,5)1 Αποτέλεσμα ΔΜΣ: 2 - Φυσιολογικό βάρος (≥18,5 και <25)1 Αποτέλεσμα ΔΜΣ: 3 - Υπερβαρότητα - (≥25 και <30)1 Αποτέλεσμα ΔΜΣ: 4 - Παχυσαρκία Ι (≥30 και <35)1 Αποτέλεσμα ΔΜΣ: 5 - Παχυσαρκία ΙI (≥35 και <40)1 Αποτέλεσμα ΔΜΣ: 6 - Παχυσαρκία ΙII (≥40)1

Μπορείς να πάρεις λίγο βάρος ακόμη!

Το αποτέλεσμα του ΔΜΣ σου δείχνει ότι είσαι ελλιποβαρής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις λίγο βάρος ακόμη για να επιτύχεις φυσιολογικό σωματικό βάρος. Ο γιατρός ή ο διατροφολόγος σου με εξατομικευμένες συμβουλές θα σε βοηθήσουν στο στόχο σου. Ο ειδικός γνωρίζει πώς θα πάρεις κιλά υγιεινά, ενώ παράλληλα στο πρόγραμμα που θα σου φτιάξει θα εστιάσει στο πώς να παίρνεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου για να είναι γερός και δυνατός!

Μην ξεχνάς την δύναμή σου...το λέει και η γιαγιά σου!

Όλα καλά λοιπόν! Προχώρα έτσι!

Το βάρος σου είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη προσπάθεια να αγγίξεις έναν στόχο! Μπορείς να τρως ό,τι θες και έχεις μέτρο! Παρόλα αυτά, με 2-3 συμβουλές από διαιτολόγο ή και ενδοκρινολόγο, παθολόγο και γενικό ιατρό μπορείς να διατηρήσεις το καλό αποτέλεσμα της υγείας σου για πολλά χρόνια ακόμη! Μπράβο σου!

Μην ξεχνάς την δύναμή σου...το λέει και η γιαγιά σου!

Μπορείς και καλύτερα!

Το βάρος σου δείχνει πώς βρίσκεσαι στο στάδιο της υπερβαρότητας.Τα άτομα που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας. Μπορεί επίσης να διατρέχουν κίνδυνο να αναπτύξουν άλλα προβλήματα υγείας ή τα τρέχοντα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν ενδέχεται να επιδεινωθούν. Καλό είναι να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία υγείας που θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις φυσιολογικό βάρος και να απαλλαγείς από το περιττό λίπος που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου. Μην ξεχνάς την δύναμή σου...το λέει και η γιαγιά σου! Η πραγματική σου δύναμη είναι η υγεία σου!

Μπορείς να επισκεφθείς αυτούς τους ειδικούς για να λάβεις τις συμβουλές που χρειάζεσαι:

 • Διαιτολόγος
 • Ενδοκρινολόγος
 • Παθολόγος
 • Γενικός Ιατρός

Άτομα με ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) ίσο ή μεγαλύτερο από 30 μπορεί να πάσχουν από παχυσαρκία, η οποία ορίζεται ως μη φυσιολογική ή υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Σήμερα, οργανισμοί υγείας αναγνωρίζουν την παχυσαρκία ως μια χρόνια, αλλά διαχειρίσιμη νόσο.Tο αποτέλεσμά σου δείχνει ότι χρειάζεσαι την κατάλληλη υποστήριξη για τη διαχείριση του σωματικού σου βάρους. Ο διαιτολόγος μπορεί να σου εξασφαλίσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες και στους δικούς σου στόχους και μόνο!

Η παχυσαρκία ενδέχεται να συσχετίζεται με άλλες παθολογικές καταστάσεις, όπως η αρτηριακή υπέρταση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλα που θα πρέπει να παρακολουθεί γιατρός για να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία εγκαίρως! Η ζωή σου θα αλλάξει άμεσα αν λάβεις τις σωστές συμβουλές! Μην ξεχνάς την δύναμή σου... το λέει και η γιαγιά σου! Η πραγματική σου δύναμη είναι η υγεία σου!

Το βάρος σου δείχνει ότι χρειάζεσαι βοήθεια για να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά και να κερδίσεις πίσω τη ζωή και την υγεία σου!

Άτομα με ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) ίσο ή μεγαλύτερο από 30 μπορεί να πάσχουν από παχυσαρκία, η οποία ορίζεται ως μη φυσιολογική ή υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Σήμερα, οργανισμοί υγείας αναγνωρίζουν την παχυσαρκία ως μια χρόνια, αλλά διαχειρίσιμη νόσο. Συνίσταται σε άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να συμβουλεύονται έναν επαγγελματία υγείας με κατάρτιση στη διαχείριση της παχυσαρκίας για τη διάγνωση, την αξιολόγηση κινδύνου και τη θεραπεία της παχυσαρκίας και των επιπλοκών στην υγεία που σχετίζονται με το αυξημένο σωματικό βάρος.

Ο στόχος της διαχείρισης και θεραπείας της παχυσαρκίας δεν είναι απλά να χάσεις βάρος, αλλά να βελτιώσεις την υγεία και να περιορίσεις τους κινδύνους άλλων επιπλοκών για την υγεία.

Η παχυσαρκία ενδέχεται να συσχετίζεται με άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως η αρτηριακή υπέρταση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και άλλα που θα πρέπει να παρακολουθεί γιατρός για να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία εγκαίρως! Η ζωή σου θα αλλάξει άμεσα αν λάβεις τις σωστές συμβουλές!

Μην ξεχνάς την δύναμή σου... το λέει και η γιαγιά σου! Η πραγματική σου δύναμη είναι η υγεία σου!

Το βάρος σου δείχνει ότι είσαι αρκετά ψηλότερα από το επιθυμητό όριο. Χρειάζεσαι, λοιπόν, βοήθεια για να ξαναπάρεις την υγεία σου στα χέρια σου! Αν απευθυνθείς σε εξειδικευμένο διαιτολόγο θα λάβεις το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο απαντά στις δικές σου ανάγκες και στους δικούς σου στόχους.

Επιπρόσθετα, ένα εξατομικευμένο δαιτροφικό πλάνο από έναν εξειδικευμένο διατροφολόγο να σε βοηθήσει να επιτύχεις τους επιθυμητούς σου στόχους.

Πριν από αυτό όμως, είναι απαραίτητο να διαπιστώσεις ποια είναι η εικόνα της υγείας σου και των ορμονών σου γενικότερα είναι να επισκεφθείς ένα παθολόγο, ενδοκρινολόγο ή και γενικό ιατρό.

Η παχυσαρκία ενδέχεται να συσχετίζεται με άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως η αρτηριακή υπέρταση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και άλλα που θα πρέπει να παρακολουθεί γιατρός για να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία εγκαίρως! Η ζωή σου θα αλλάξει άμεσα αν λάβεις τις σωστές συμβουλές!

Μην ξεχνάς την δύναμή σου... το λέει και η γιαγιά σου! Η πραγματική σου δύναμη είναι η υγεία σου!

Συμβουλεύσου εξειδικευμένους διατροφολόγους του doctoranytime οι οποίοι θα σου προτείνουν χορταστικές σαλάτες για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Δες τα βίντεο με τις σαλάτες!

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. WHO Consultation on Obesity (‎1999: Geneva, Switzerland)‎ & World Health Organization. (‎2000)‎. Obesity : preventing and managing the global epidemic : report of a WHO consultation. World Health Organization, last accessed 18 June 2021

2. https://www.truthaboutweight.global/gr/el/support/whats-your-body-mass-index-bmi.html

3. https://www.truthaboutweight.global/gr/el/science/do-not-weigh-it.html

4. https://www.truthaboutweight.global/gr/el/science/do-not-weigh-it.html

5. https://www.reamaternity.gr/pachysarkia-amp-ypogonimotita/

6. https://www.eiep.gr/%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82

7. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 2008, https://www.moh.gov.gr

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
novo nordisk

Μια πρωτοβουλία της Novo Nordisk Ελλάς Ε.Π.Ε.

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.

GR21CO00015

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.