Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat

Fractional Laser

Λαμπερό και όμορφο δέρμα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία

Μπαγεώργου Φωτεινή
Ελέγχθηκε από την Μπαγεώργου Φωτεινή
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
30 Ιανουαρίου 2018
Μουσάτου Βασιλική
Ελέγχθηκε από την Μουσάτου Βασιλική
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
30 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι το fractional laser και πώς δρα

Το fractional laser είναι η επιλεκτική έκλυση δέσμης θερμικής ενέργειας με τη χρήση ενός κλασματικού laser, με συνηθέστερη εφαρμογή το laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η διαφορά του από παλαιότερες μορφές laser είναι ότι έχει ακρίβεια στόχευσης και δεν πλήττει διπλανά σημεία από το σημείο εφαρμογής.

Συνεπώς, είναι πολύ μικρότερος και ο χρόνος αποθεραπείας ή ανεπιθύμητων ενεργειών όπως είναι οι δυσχρωμίες, ενώ δεν επηρεάζει όλο το πρόσωπο, το στήθος ή όποιο άλλο μέρος του σώματος στοχεύει, αλλά μόνο το πάσχον σημείο. Η έκλυση θερμικής ενέργειας προκαλεί μερική καταστροφή των κολλαγόνων ινών στο χόριο (στρώμα κάτω από την επιδερμίδα, στο οποίο συντελείται η ανάπλαση).

Έτσι, το δέρμα για να αντιμετωπίσει τη θερμότητα που δέχεται, ξεκινά τη διαδικασία επούλωσης μέσω ενεργοποίησης της παραγωγής νέων κολλαγόνων ινών (κολλαγονογένεση) που θα αντικαταστήσουν τις κατεστραμμένες και έτσι, το δέρμα συσφίγγεται, βελτιώνονται οι λεπτές ρυτίδες και τα σημάδια στο πρόσωπο, δείχνοντας πιο νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό.

Παράλληλα, λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή στην επιδερμίδα ξεκινά ήπια απολέπιση, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί πιο φωτεινή, λαμπερή και λεία όψη. Με τη χρήση του laser προάγεται η παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου από τους ινοβλάστες και έτσι, ενισχύεται η κολλαγονογένεση. Επίσης, απομακρύνονται τα γερασμένα κύτταρα, διεγείρονται οι φυσικοί μηχανισμοί επούλωσης και δημιουργείται νέο, πιο υγιές και πιο λαμπερό δέρμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ FRACTIONAL LASER

Δέρμα με βλάβη
Εξάχνωση δέρματος με λέιζερ
Θεραπευμένο δέρμα

Η εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε δέρματος, λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Έτσι, επιλέγεται το κατάλληλο βάθος της θεραπείας, η ένταση αλλά και η διάρκεια στόχευσης του laser. Η κλασματική τεχνολογία αποτελεί μία σύγχρονη και πολύ δημοφιλή θεραπεία ανάπλασης και αναδόμησης του δέρματος. Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής και αγαπητή είναι ότι δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και είναι πολύ φιλική μέθοδος προς το δέρμα, αφού δεν επηρεάζει τους ιστούς σε διπλανά σημεία.

Το fractional laser έχει υψηλά αποτελέσματα επιτυχίας όταν εφαρμοστεί στα εξής σημεία του σώματος:

  • Λαιμός
  • Πρόσωπο
  • Ντεκολτέ
  • Χέρια
  • Στήθος
  • Γυναικείος κόλπος (χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανάπλασης κόλπου από εξειδικευμένους στη μέθοδο ιατρούς)

Φωτογραφίες πριν και μετά την θεραπεία

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Robati RM, Asadi E. ‘Efficacy and safety of fractional CO2 laser versus fractional Er:YAG laser in the treatment of facial skin wrinkles’, Lasers Med Sci. 2017 Feb;32(2):283-289.

2. www.webmd.com/search/search_results/default.aspx?query=fractional%20laser

3. Woodward JA, Fabi SG, Alster T, Colon-Acevedo B. 'Safety and efficacy of combining microfocused ultrasound with fractional CO2 laser resurfacing for lifting and tightening the face and neck', Dermatol Surg. 2014 Dec;40 Suppl 12:S190-3.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.