Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Fractional Laser

Λαμπερό και όμορφο δέρμα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι το fractional laser και πώς δρα

Το fractional laser είναι η επιλεκτική έκλυση δέσμης θερμικής ενέργειας με τη χρήση ενός κλασματικού laser, με συνηθέστερη εφαρμογή το laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η διαφορά του από παλαιότερες μορφές laser είναι ότι έχει ακρίβεια στόχευσης και δεν πλήττει διπλανά σημεία από το σημείο εφαρμογής.

Συνεπώς, είναι πολύ μικρότερος και ο χρόνος αποθεραπείας ή ανεπιθύμητων ενεργειών όπως είναι οι δυσχρωμίες, ενώ δεν επηρεάζει όλο το πρόσωπο, το στήθος ή όποιο άλλο μέρος του σώματος στοχεύει, αλλά μόνο το πάσχον σημείο. Η έκλυση θερμικής ενέργειας προκαλεί μερική καταστροφή των κολλαγόνων ινών στο χόριο (στρώμα κάτω από την επιδερμίδα, στο οποίο συντελείται η ανάπλαση).

Έτσι, το δέρμα για να αντιμετωπίσει τη θερμότητα που δέχεται, ξεκινά τη διαδικασία επούλωσης μέσω ενεργοποίησης της παραγωγής νέων κολλαγόνων ινών (κολλαγονογένεση) που θα αντικαταστήσουν τις κατεστραμμένες και έτσι, το δέρμα συσφίγγεται, βελτιώνονται οι λεπτές ρυτίδες και τα σημάδια στο πρόσωπο, δείχνοντας πιο νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό.

Παράλληλα, λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή στην επιδερμίδα ξεκινά ήπια απολέπιση, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί πιο φωτεινή, λαμπερή και λεία όψη. Με τη χρήση του laser προάγεται η παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου από τους ινοβλάστες και έτσι, ενισχύεται η κολλαγονογένεση. Επίσης, απομακρύνονται τα γερασμένα κύτταρα, διεγείρονται οι φυσικοί μηχανισμοί επούλωσης και δημιουργείται νέο, πιο υγιές και πιο λαμπερό δέρμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ FRACTIONAL LASER

Δέρμα με βλάβη
Εξάχνωση δέρματος με λέιζερ
Θεραπευμένο δέρμα

Η εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε δέρματος, λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Έτσι, επιλέγεται το κατάλληλο βάθος της θεραπείας, η ένταση αλλά και η διάρκεια στόχευσης του laser. Η κλασματική τεχνολογία αποτελεί μία σύγχρονη και πολύ δημοφιλή θεραπεία ανάπλασης και αναδόμησης του δέρματος. Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής και αγαπητή είναι ότι δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και είναι πολύ φιλική μέθοδος προς το δέρμα, αφού δεν επηρεάζει τους ιστούς σε διπλανά σημεία.

Το fractional laser έχει υψηλά αποτελέσματα επιτυχίας όταν εφαρμοστεί στα εξής σημεία του σώματος:

  • Λαιμός
  • Πρόσωπο
  • Ντεκολτέ
  • Χέρια
  • Στήθος
  • Γυναικείος κόλπος (χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανάπλασης κόλπου από εξειδικευμένους στη μέθοδο ιατρούς)

Φωτογραφίες πριν και μετά την θεραπεία

Ιατρικές πληροφορίες: Μπαγεώργου Φωτεινή, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Μουσάτου Βασιλική, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου 2018

© 2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει