ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Lifting με νήματα προσώπου

Δείξε νεότερη με την πιο σύγχρονη θεραπεία προσώπου

Μπαγεώργου Φωτεινή Τσέτα Βασιλική

Συντάχθηκε από την Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Μπαγεώργου Φωτεινή και την Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Τσέτα Βασιλική στις 27 Μαρτίου 2018

Ελέγχθηκε από την Ιωάννα Βλάσση και την επιστημονική ομάδα doctoranytime

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Τι είναι τα νήματα προσώπου COG, PDO;

Τα νήματα είναι απορροφήσιμα και μπαίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να βελτιωθεί το πρόσωπο και το περίγραμμά του. Το αποτέλεσμά τους είναι 100% αναστρέψιμο, εν αντιθέσει με το χειρουργικό lifting που δεν είναι.

PDO

Τα αναπλαστικά νήματα PDO δεν αναρτούν, αλλά μέσω της βιοδιέγερσης βελτιώνουν την ποιότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Είναι 100% απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

Η δράση τους στηρίζεται στη δημιουργία υποστηρικτικού πλέγματος που ανορθώνει τους ιστούς, βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον γίνεται από εκπαιδευμένο γιατρό -δερματολόγο. Αποτελεί την απόλυτη εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να προχωρήσουν σε επεμβατικό lifting.

COG

Τα νήματα COG (ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος) ανορθώνουν άμεσα το πρόσωπο. Ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες παράγοντας νέο κολλαγόνο εσωτερικά, προλαμβάνοντας έτσι τη χαλάρωση και αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα. Μπορούν να εφαρμοστούν στο λαιμό, στις παρειές, προσφέροντας έτσι, τη λύση της μη χειρουργικής αποκατάστασης του περιγράμματος κ.α.

Η θεραπεία που θα εφαρμοστεί επιλέγεται από το γιατρό κατά περίπτωση. Ενίοτε μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο τύπων νημάτων για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος και της διάρκειάς του.

Μπαγεώργου Φωτεινή
Η Μπαγεώργου Φωτεινή Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος λέει:

“Τα νήματα είναι η απόλυτη εναλλακτική στο χειρουργικό lifting στη διάρκεια του lunch break σας!”

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζονται

Τα νήματα προτιμώνται ως μη επεμβατική θεραπεία σε άτομα μετά την ηλικία των 35 ετών. Μπορούν να εφαρμοστούν και στο πρόσωπο και στο σώμα. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η χαλάρωση του δέρματος που επέρχεται με τα χρόνια και να ανακτηθεί η νεανική υφή του.

Οι βασικές ενδείξεις για την εφαρμογή νημάτων είναι:

 • Επιφανειακή χαλάρωση
 • Κακή ποιότητα δέρματος
 • Μετά από εγκυμοσύνη ή απότομο αδυνάτισμα
efarmogi lifting me nima Σακούλες στα μάτια Παρειές Χείλη Οβάλ του προσώπου Λαιμός Ντεκολτέ Μπράτσα Κοιλιά Γλουτοί

Πώς γίνεται η εφαρμογή τους

Η τοποθέτησή τους γίνεται στο ιατρείο. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος αποθεραπείας ούτε γενική αναισθησία. Το νήμα τοποθετείται μέσα σε ειδικές λεπτές βελόνες. Η βελόνα εισάγει το νήμα στο δέρμα σε συγκεκριμένη θέση, είτε οριζόντια είτε κάθετα. Έτσι, σχηματίζεται ένα πλέγμα κάτω από το δέρμα.

Πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη και ασφαλή διαδικασία, που διαρκεί μόλις 30-40 λεπτά. Έχει άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα και δεν απαιτείται νοσηλεία. Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία.

Με ποιες μεθόδους συνδυάζεται

Τα νήματα προσώπου μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες ομορφιάς για να εξασφαλίσουν ακόμη πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Μερικές από αυτές είναι η μεσοθεραπεία PRP, το botox, το υαλουρονικό οξύ, το fractional laser και το χημικό peeling.

Συζήτησε με το γιατρό σου τις επιλογές που έχεις και ποιες συνιστώνται για τη δική σου περίπτωση.

Πλεονεκτήματα νημάτων προσώπου

 • Είναι ασφαλής διαδικασία
 • Δεν απαιτείται παραμονή στο σπίτι
 • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα (μετά από 1 ώρα)
 • Όχι νοσηλεία
 • Δεν έχουν σημαντικές παρενέργειες εφόσον τοποθετηθούν σωστά και από έμπειρο γιατρό
 • Δεν αφήνουν σημάδια και ουλές

Σύγκριση Νημάτων COG και PDO με χειρουργικό lifting

Νήματα COG, PDOLifting
Απαιτεί γενική αναισθησίαΟΧΙΝΑΙ
Έχει αναστρέψιμο αποτέλεσμαΝΑΙΟΧΙ
Έχει μεγάλο downtimeΟΧΙΝΑΙ

Διάρκεια θεραπείας

Η διαδικασία της εφαρμογής των νημάτων ολοκληρώνεται μέσα σε 30-40 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ορατό άμεσα και βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μέσα σε 6 μήνες. Αυτό συμβαίνει διότι όταν μπει το νήμα στο δέρμα παράγεται νέο κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ στον οργανισμό.

Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φτάσει έως και τα 2 χρόνια. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι 100% απορροφήσιμο και εξαφανίζεται από τον οργανισμό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κόστος

Το κόστος στα νήματα προσώπου ποικίλει και εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Οι τιμές θα είναι ανάλογες με το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

132€

Από

31

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος
Αττική 137€
Αττική 116€

Πώς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό

Ο καταλληλότερος γιατρός για την εφαρμογή του lifting με νήματα είναι ο δερματολόγος- αφροδισιολόγος και ο πλαστικός χειρουργός. Για να επιλέξεις τον καλύτερο για εσένα θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπειρία του και την τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Είναι σημαντικό να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να νιώθεις ότι είσαι σε καλά χέρια!

Μπορείς να λάβεις υπόψιν σου και τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που επισκέφθηκαν το γιατρό που θέλεις πριν από εσένα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας.

ΒΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟ

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Συνιστάται πριν από την εφαρμογή της θεραπείας αν λαμβάνεις αντιπηκτική αγωγή να τη διακόψεις για 4 μέρες πριν και 2 μετά τη θεραπεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σου αγωγή γίνεται μόνο κατόπιν συμβουλής του ιατρού σου!

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει σωστή αντισηψία τόσο πριν όσο και μετά τη θεραπεία, ώστε να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση.

Δεν πρέπει να έχεις λάβει σκευάσματα σαλικιλικού από του στόματος.

3 μυστικά ομορφιάς μετά το lifting με νήματα

Άσκηση και αναζωογόνηση

Άσκηση και αναζωογόνηση

Η άσκηση που γίνεται σε τακτική εβδομαδιαία βάση μπορεί να βοηθήσει στο αποτέλεσμα της θεραπείας. Ένα πρόσωπο που έχει ανανεωθεί με αυτή τη μέθοδο, καλό είναι να συνδυάζεται και με ένα όμορφο και υγιές σώμα. Γι’ αυτό, ακολούθησε τη μορφή γυμναστικής που σου αρέσει για τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα και δες το σώμα σου να αλλάζει όψη.

Διατροφή και υγεία

Διατροφή και υγεία

Οι τροφές που επιλέγεις να καταναλώσεις επηρεάζουν και την εξωτερική σου εμφάνιση εκτός από την υγεία σου. Όσο πιο ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι η διατροφή σου τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσεις ένα όμορφο και νεανικό πρόσωπο, χωρίς να είναι εμφανή τα σημάδια του χρόνου και της ελλιπούς σε θρεπτικότητα διατροφής.

Συνδυαστικές θεραπείες

Αν θέλεις να πετύχεις ακόμα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, συνδύασε τα νήματα προσώπου με μεσοθεραπεία, υαλουρονικό οξύ και botox. Αυτές οι θεραπείες θα ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα και θα δείχνουν την όψη σου πιο νεανική και σφριγηλή από ποτέ.

Τσέτα Βασιλική
Η Τσέτα Βασιλική Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος λέει:

“Η πρόληψη είναι αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη από την επανόρθωση.”

Μύθοι και αλήθειες για τα νήματα COG και PDO

Μύθος #1

Αρκούν τα νήματα προσώπου για να αποκτήσεις σφριγηλό δέρμα για πάντα.

Η αλήθεια

Καμία θεραπεία δε διαρκεί για πάντα, αν δεν την συνοδεύσεις με σωστή διατροφή και αποχή από καταχρήσεις. Το κάπνισμα και το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς αποτελούν δύο από τις πιο συχνές βλαβερές συνήθειες που επηρεάζουν τη διάρκεια και την ποιότητα του αποτελέσματος. Η σωστή διατροφή πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει πρωτεΐνες.

Μύθος #2

Το αναίμακτο lifting δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με το χειρουργικό.

Η αλήθεια

Τα νήματα ή αλλιώς αναίμακτο lifting είναι μία από τις πιο σύγχρονες και δημοφιλείς μεθόδους αντιμετώπισης των σημαδιών του χρόνου στο πρόσωπό μας. Είναι πολύ αποτελεσματικά και μάλιστα άμεσα. Επιπλέον, η δράση τους δε σταματά λίγο μετά τη θεραπεία, αλλά συνεχίζεται και για τους επόμενους μήνες, αφού το τελικό θεαματικό αποτέλεσμα φαίνεται σε λίγο καιρό.

Μύθος #3

Τα νήματα προσώπου είναι μόνο για γυναίκες.

Η αλήθεια

Τα νήματα προσώπου είναι εξίσου αποτελεσματικά τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Όλοι οι άνδρες που επιθυμούν να έχουν νεανική όψη του δέρματος, η οποία θα βελτιώνεται περισσότερο με τον καιρό, μπορούν να απευθυνθούν σε έναν ειδικό και να προχωρήσουν στην εφαρμογή νημάτων.

Συχνές ερωτήσεις σε γιατρούς

Θα μου αφήσει σημάδια στο πρόσωπο η θεραπεία; Έχει παρενέργειες;

Όχι, η μέθοδος αυτή έχει άμεσα ορατό αποτέλεσμα, το οποίο βεβαίως βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με τον καιρό, χωρίς να έχουν αναφερθεί παρενέργειες, επιπλοκές ή σημάδια και ουλές στο πρόσωπο και το σώμα μετά την εφαρμογή της.

Πονάει;

Όχι, δεν πονάει. Είναι μία ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία. Η απουσία του πόνου εξασφαλίζεται από την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού ή κρέμας λίγη ώρα πριν την εφαρμογή της θεραπείας.

Πότε θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω;

Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται άμεσα. Ωστόσο, η εικόνα του προσώπου βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, καθώς ενισχύεται η κολλαγονογένεση, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να αποκτά σιγά- σιγά όλο και πιο νεανική όψη.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Suh DH, Jang HW, Lee SJ, Lee WS, Ryu HJ. 'Outcomes of polydioxanone knotless thread lifting for facial rejuvenation', Dermatol Surg. 2015 Jun;41(6):720-5.

2. Karimi K, Reivitis A. 'Lifting the Lower Face With an Absorbable Polydioxanone (PDO) Thread', J Drugs Dermatol. 2017 Sep 1;16(9):932-934.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.