Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Μεσοθεραπεία

Η πιο σύγχρονη θεραπεία ανανέωσης προσώπου, σώματος και μαλλιών

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία προσώπου
Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία σύγχρονη θεραπεία πρόληψης και αντιμετώπισης της γήρανσης. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με ενέσιμο (roller, microneedling) είτε μη ενέσιμο τρόπο. Η διαδικασία περιλαμβάνει έγχυση υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων στο σημείο ενδιαφέροντος. Στόχοι της μεσοθεραπείας προσώπου:

 • Ενυδάτωση
 • Λάμψη
 • Σύσφιξη
 • Αναζωογόνηση
 • Λείανση λεπτών ρυτίδων
 • Βελτίωση δυσχρωμιών
 • Παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
Μεσοθεραπεία σώματος
Μεσοθεραπεία σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι κι αυτή μια σύγχρονη θεραπεία που στοχεύει στη μείωση του τοπικού πάχους, τη λιπόλυση και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Μέσω της ενέσιμης αυτής μεθόδου εγχέονται στο δέρμα συστατικά όπως η φωσφατιδυλοχολίνη, η καφεΐνη, η αγκινάρα, το υαλουρονικό οξύ και το δεοξυχολικό οξύ. Στόχοι της μεσοθεραπείας σώματος:

 • Μείωση τοπικού λίπους
 • Βελτίωση της υφής του δέρματος
 • Ορατή μείωση όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδας)
 • Επανασχεδιασμός περιγράμματος σιλουέτας
Μεσοθεραπεία μαλλιών
Μεσοθεραπεία μαλλιών

Η μεσοθεραπεία μαλλιών είναι η σύγχρονη και επαναστατική μέθοδος καταπολέμησης της τριχόπτωσης, της αλωπεκίας, της ξηρότητας του τριχωτού της κεφαλής και της αναδόμησης των μαλλιών. Ενδείκνυται σε περιστατικά αρχόμενης αραίωσης και αδύναμης τριχοφυΐας σε άνδρες, αλλά και σε γυναίκες. Αποτελεί επαναλαμβανόμενη ενέσιμη θεραπεία με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Στόχοι μεσοθεραπείας μαλλιών:

 • Καταπολέμηση τριχόπτωσης
 • Αναδόμηση της αδύναμης τρίχας
 • Ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής
 • Μείωση πιτυρίδας
 • Προστασία από οξειδωτικούς παράγοντες

Με ποιες μεθόδους συνδυάζεται

Η μεσοθεραπεία σώματος συνιστάται να συνδυάζεται με σωστή διατροφή, αυξημένη κατανάλωση υγρών και τακτική σωματική άσκηση, ώστε να μεγιστοποιηθεί, αλλά και να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Επίσης, για ακόμη πιο άμεσο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μπορεί να συνδυαστεί κατάλληλα και με κρυολιπόλυση, cavitation και ραδιοσυχνότητες.

Η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με fractional laser, βοτουλινική τοξίνη-botox, υαλουρονικό οξύ, νήματα προσώπου, μικροδερμοαπόξεση, peelings, ραδιοσυχνότητες.

Πλεονεκτήματα και σύγκριση με άλλες μεθόδους:

 • Ορατό αποτέλεσμα από την 1η κιόλας συνεδρία
 • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 • Άμεση υποχώρηση τοπικών αιματωμάτων ή ερυθημάτων
 • Ανώδυνη μέθοδος

Σύγκριση μεσοθεραπείας σώματος με άλλες μεθόδους λιπόλυσης και καταπολέμησης του τοπικού πάχους

ΜεσοθεραπείαΛιποαναρρόφησηΚρυολιπόλυση
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΟρατό από την 1η συνεδρίαΆμεση βελτίωση εικόναςΓρήγορο και μόνιμο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΜη επεμβατική και αναίμακτηΧειρουργείο με τοπική αναισθησίαΔεν απαιτεί χειρουργείο
ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣΜηδενικός χρόνοςΑρκετός χρόνοςΜηδενικός χρόνος

Κόστος

Το κόστος της μεσοθεραπείας ποικίλει και εξαρτάται από το σημείο εφαρμογής, από την έκταση του προβλήματος και από τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν.

Διάρκεια θεραπείας

Τα αποτελέσματά της είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για μέγιστο και μόνιμο αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας προσώπου απαιτούνται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20-30 ημερών. Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από κάθε συνεδρία είναι άμεση, καθώς αποτελεί μια «lunch break therapy».

Για τη μεσοθεραπεία σώματος χρειάζονται περίπου 6-8 συνεδρίες κάθε 15 μέρες ανάλογα με το πρόβλημα της αντίστοιχης περιοχής. Ιδανικό είναι να συνδυάζεται με σωστή διατροφή και άσκηση.

Για τη μεσοθεραπεία μαλλιών χρειάζονται περίπου 5-8 συνεδρίες σε διάστημα 6 μηνών για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα. Καλό είναι να συνδυάζεται με τοπικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής- βιταμίνες. Ωστόσο, ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει σε κάθε περιστατικό και εξαρτάται από το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος.

Πώς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό

Ο καταλληλότερος γιατρός για την εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι ο δερματολόγος - αφροδισιολόγος. Για να επιλέξεις τον καλύτερο για εσένα θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπειρία του και την τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Είναι σημαντικό να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να νιώθεις ότι είσαι σε καλά χέρια!

Μπορείς να λάβεις υπόψιν σου και τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που επισκέφθηκαν το γιατρό που θέλεις πριν από εσένα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας.

ΒΡΕΣ ΓΙΑΤΡΟ

3 μυστικά ομορφιάς και ευεξίας μετά τη μεσοθεραπεία

Άσκηση και ευεξία

Άσκηση και ευεξία

Η συστηματική γυμναστική θα βοηθήσει το σώμα σου να διατηρήσει το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας, αλλά και να το ολοκληρώσει.

Διατροφή και υγεία

Διατροφή και υγεία

Οι τροφές που επιλέγεις να καταναλώσεις επηρεάζουν και την εξωτερική σου εικόνα εκτός από την εσωτερική υγεία σου. Όσο πιο ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι η διατροφή σου τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος και να είναι διαρκές το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας.

Συνδυαστικές θεραπείες

Αν θέλεις να πετύχεις ακόμα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα συνδύασε τη μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες ανανέωσης και αντιγήρανσης. Συνδύασε τη μεσοθεραπεία σώματος με το cavitation/υπέρηχοι (μη επεμβατική μέθοδος λιπογλυπτικής σώματος), την κρυολιπόλυση (λιποδιάλυση και αφαίρεση τοπικού λίπους) ή τις rf/ραδιοσυχνότητες (σύσφιξη σώματος).

Μύθοι και αλήθειες για τη μεσοθεραπεία

Μύθος #1

Η μεσοθεραπεία δεν πρέπει να γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η αλήθεια

Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Απλώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ακόμη πιο αναγκαία η προσεκτική τήρηση της εφαρμογής της αντηλιακής προστασίας.

Μύθος #2

Η μεσοθεραπεία είναι επώδυνη.

Η αλήθεια

Πριν τη διαδικασία της μεσοθεραπείας σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, άρα ο πόνος είτε δεν υπάρχει είτε είναι πολύ λίγος και ανεκτός.

Μύθος #3

Αν κάνω μεσοθεραπεία δεν θα χρειαστεί να κάνω τίποτε άλλο για να μην ξανασχηματιστεί κυτταρίτιδα.

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι πως καμία θεραπεία που δρα ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος δε θα καταφέρει να έχει τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θέλεις, αν δεν τη συνδυάσεις με σωστή διατροφή και άσκηση. Η μεσοθεραπεία στοχεύει στα λιπώδη κύτταρα και βελτιώνει, μέσα από το κοκτέιλ βιταμινών που χρησιμοποιείται, την κυκλοφορία του αίματος και άρα, την υγεία και την εικόνα του δέρματος.

Συχνές ερωτήσεις σε γιατρούς

Θα μου αφήσει σημάδια στο πρόσωπο η μεσοθεραπεία;

Εφόσον πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, σίγουρα ενέχει ένας μικρός κίνδυνος δημιουργίας ερυθρότητας ή και μελανιών. Όλα αυτά όμως είναι φυσιολογικά και υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες, οπότε δεν θα πρέπει να σε ανησυχήσουν. Αν πρέπει να καλύψεις την κοκκινίλα, μπορείς να το κάνεις με make-up.

Χρειάζεται να κάνω μεσοθεραπεία αν είμαι νέος/α ηλικιακά;

Η θεραπεία αυτή δε στοχεύει μόνο στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και της γήρανσης, αλλά και στην πρόληψή της. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος αποφασίσει να φροντίσει λίγο περισσότερο τον εαυτό του και την εμφάνισή του, μπορεί να εφαρμόσει τη μεσοθεραπεία ανεξαρτήτως ηλικίας.

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέχω πριν και μετά τη μεσοθεραπεία;

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ενημερώσει το γιατρό σου από πριν για τυχόν αλλεργίες είτε σε φάρμακα είτε σε τρόφιμα. Επίσης, ενημέρωσέ τον για τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνεις. Μετά την ολοκλήρωση της μεσοθεραπείας, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου, ως προς τις κρέμες που θα εφαρμόσεις και την καθαριότητα της περιοχής.

Πώς θα μεγιστοποιήσω την ποιότητα του αποτελέσματος στη μεσοθεραπεία μαλλιών;

Είναι σημαντικό μαζί με τη μεσοθεραπεία να ακολουθήσεις και ισορροπημένη διατροφή, απαλλαγμένη από τοξίνες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στα εξής σημεία του σώματος:

 • Πρόσωπο
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια
 • Γλουτοί
 • Μηροί
 • Γόνατα
 • Κοιλιά
 • Τριχωτό κεφαλής

Ιατρικές πληροφορίες: Κουράκου Μαρία-Σοφία, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 27 Φεβρουαρίου 2018

© 2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

10 εξειδικευμένοι γιατροί για Μεσοθεραπεία

Κουράκου Μαρία-Σοφία

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 104, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ

Κόστος: 60€ εώς 150 €
ανά συνεδρία.

9.8

Βαθμολογία από 73 χρήστεςΠροσιτή και με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου της. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη με όσα μου είπε για το πρόβλημα μου και την αντιμετώπιση του.

Μέθοδοι Θεραπείας: REVITACARE, TEOXANE, MESOESTETIC, AQUALIX, ALYDIA

Cosmetic Derma Medicine

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Λεωφόρος Κηφισίας 252 Α, ΚΗΦΙΣΙΑ

Κόστος: 90€
ανά συνεδρία.

9.0

Βαθμολογία από 49 χρήστεςΣυνέπεια σε όλα τα ραντεβού. Υπέροχος χώρος.

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο για αντιγήρανση αλλά και στο σώμα για λιπόλυση.

Γιαννακάκης Γεώργιος

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Πανόρμου 16, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Κόστος: 100€ εώς 150 €
η συνεδρία. Το κόστος καθορίζεται από τις περιοχές θεραπείας και τον τύπο του υλικού.

9.8

Βαθμολογία από 151 χρήστεςΣυνέπεια, υπευθυνότητα

Ο γιατρός εξειδικεύεται στην Αισθητική Δερματολογία και ειδικά στη Μεσοθεραπεία. Εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της Κυτταρίτδας. Η μέθοδος θεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες του ασθενούς και τις περιοχές θεραπείας.

Κουράκου Μαρία-Σοφία

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' 51, ΚΩΣ

Κόστος: 60€ εώς 150 €
ανά συνεδρία.

9.8

Βαθμολογία από 73 χρήστεςΠροσιτή και με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου της. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη με όσα μου είπε για το πρόβλημα μου και την αντιμετώπιση του.

Μέθοδοι Θεραπείας: REVITACARE, TEOXANE, MESOESTETIC, AQUALIX, ALYDIA

Cosmetic Derma Medicine

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Βεντήρη 5, ΙΛΙΣΙΑ

Κόστος: 90€
ανά συνεδρία.

9.0

Βαθμολογία από 49 χρήστεςΣυνέπεια σε όλα τα ραντεβού. Υπέροχος χώρος.

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο για αντιγήρανση αλλά και στο σώμα για λιπόλυση.

Λογαράς Νεκτάριος

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Ταξιαρχών 11, ΑΛΙΜΟΣ

Κόστος: 60€
η επίσκεψη.

10.0

Βαθμολογία από 11 χρήστεςΕξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό στη διάθεσή του αλλά και με πραγματικό ενδιαφέρον να θεραπεύσει το πρόβλημα μου. Τον προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μέθοδος Θεραπείας: Πλάσμα, PRP, Total Plasma Lift, Υπερσύγχρονο Τεχνολογικό Σύστημα Μεσοθεραπείας

Παπαδάκη Ελένη

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Λεωφόρος Μεσογείων 259, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Κόστος: 70€ εώς 100 €
ανά συνεδρία και εξαρτάται από την περιοχή

9.8

Βαθμολογία από 116 χρήστεςΆψογη και πολύ προσιτή γιατρός .

Μέθοδοι θεραπείας: Dermapen, Roller & Microneedling

Παπαδάκη Ελένη

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Βασιλέως Όθωνος 34, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Κόστος: 70€ εώς 100 €
ανά συνεδρία και εξαρτάται από την περιοχή

9.8

Βαθμολογία από 116 χρήστεςΆψογη και πολύ προσιτή γιατρός .

Μέθοδοι θεραπείας: Dermapen, Roller & Microneedling

Βέρρα Προκοπία

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Λεωφόρος Γαλατσίου 74 (είσοδος από Ψυχάρη 47), ΓΑΛΑΤΣΙ

Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
η 1η επίσκεψη για ενημέρωση. Η τιμή της επέμβασης είναι 50-150 ευρώ και διαφοροποιείται αν αφορά άλλες περιοχές, εκτός προσώπου και λαιμού. Επίσης υπάρχει διαφορά κόστους, αν πρόκειται για αυτόλογη ή ετερόλογη μεσοθεραπεία.

9.5

Βαθμολογία από 42 χρήστεςΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ .

Η γιατρός έχει πολυετή εμπειρία και είναι εξειδικευμένη στην κλινική, αισθητική και επεμβατική δερματολογία. Αντιμετπίζει την κυτταρίτιδα με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας. Η θεραπεία εφαρμόζεται με υποδόριες ενέσεις, φυγοκέντρηση δείγματος αίματος roller ή "πιστόλι" μεσοθεραπείας. Διάρκεια θεραπείας 6 - 12 εβδομάδες. Σε συνδιασμό με σωματική άσκηση και σωστή διατροφή πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Τσέτα Βασιλική

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Υψηλάντου 35, ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Κόστος: 50€
η επίσκεψη

9.5

Βαθμολογία από 37 χρήστεςΗ γιατρός είναι εξαιρετική, ενδελεχής και πολύ προσιτή. Με βοήθησε να κατανοήσω όλες τις όψεις του προβλήματος μου.

Η γιατρός εξειδικεύεται στην Αισθητική Δερματολογία. Η μέθοδος θεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες του ασθενούς και τις περιοχές θεραπείας.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει