Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Θηλώματα

Η πλειοψηφία μέχρι την ηλικία των 30 ετών θα έχει εμφανίσει θηλώματα

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι τα θηλώματα

Τα θηλώματα είναι μικρά δερματικά εξογκώματα που μοιάζουν με κρεατοελιές. Ένα θήλωμα μπορεί να είναι χρώματος ροζ, καφέ ανοιχτού ή σκούρου. Τα θηλώματα οφείλονται στους ιούς HPV, αλλά δεν μεταδίδονται με την ίδια ευκολία όπως τα κονδυλώματα και οι μυρμηγκιές.

Συνήθως πρόκειται για ακίνδυνα στελέχη του ιού, ωστόσο έχουν αναφερθεί και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις δυσπλασιών και καρκίνου πάνω σε θήλωμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικά, ωστόσο όταν αυξηθούν σε μέγεθος ή αριθμό μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα ή αίσθημα καψίματος.

Πώς θα καταλάβω ότι έχω θηλώματα;

Ο ασθενής από μόνος του δεν μπορεί να το αντιληφθεί, καθώς μοιάζουν με κοινές ελιές - σπίλους. Είναι απαραίτητο να απευθυνθείς σε δερματολόγο, ο οποίος μέσα από κλινική εξέταση θα διαπιστώσει την ύπαρξή τους.

Μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω ιστολογικός έλεγχος για να ανευρεθεί αν πρόκειται για καλοήθη βλάβη. Τα θηλώματα μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα μέρη του σώματος, ωστόσο απαντώνται συχνότερα σε σημεία με πτυχές ή σε υγρές περιοχές, καθώς εκεί ευνοείται η ανάπτυξη του HPV.

Σημείο εμφάνισης θηλωμάτων:

 • Λαιμός
 • Μασχάλες
 • Πλάτη
 • Κάτω από το στήθος
 • Βλέφαρα
 • Πρόσωπο
 • Μηροί

Πότε πρέπει να ανησυχήσω;

Είναι σημαντικό να μην τρίβεις και να μην ξύνεις τα θηλώματα, καθώς μπορεί να αιμορραγήσουν. Επίσης, η πρακτική αυτή μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να χρειαστείς τοπικά αντιβιοτικά.

Αυτά που θα πρέπει να προσέχεις όταν έχεις θηλώματα είναι:

 • Aπόφυγε τις αλυσίδες στο λαιμό.
 • Μη χρησιμοποιείς κοινά ξυραφάκια και νυχοκόπτες.
 • Απόφυγε το ξύρισμα στις πάσχουσες περιοχές.
 • Μην αγγίζεις τα θηλώματα.
 • Πλύνε τακτικά τα χέρια σου.
 • Μην ξύνεις τα θηλώματα.

Γιατί πρέπει να αφαιρέσω τα θηλώματα και με ποιους τρόπους μπορώ να το κάνω;

Τα θηλώματα συνιστάται να αφαιρούνται τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για λόγους υγείας. Η αφαίρεσή τους θα μειώσει τον κίνδυνο να εξαπλωθούν ή να αιμορραγήσουν και να πυροδοτήσουν περαιτέρω φλεγμονή.

Η αφαίρεσή τους μπορεί να γίνει με:

Laser CO2: Δέσμη laser στοχεύει κατευθείαν στη βλάβη χωρίς να αφήνει σημάδια και ουλές – ανώδυνη μέθοδος με άμεση αποθεραπεία, ορατά και μόνιμα αποτελέσματα.

Κρυοθεραπεία: Εφαρμογή μεθόδου κρυοχειρουργικής- το θήλωμα ψύχεται, μικραίνει και εξαλείφεται- μειονέκτημα μεθόδου: όχι άμεσα ορατό αποτέλεσμα και πιθανή πρόκληση σημαδιών και ουλών.

Διαθερμοπηξία: Ηλεκτροκαυτηρίαση θηλωμάτων με ηλεκτρισμό και θερμική ενέργεια. Μειονέκτημα : επώδυνη μέθοδος που μπορεί να προκαλέσει σημάδια και ουλές.

Χειρουργική επέμβαση: Εφαρμόζεται σε μεγάλα θηλώματα και δεν απαιτούνται ράμματα.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

1 εξειδικευμένος γιατρός για Θηλώματα

Τσιρώνη Αθανασία

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Βυζαντίου 87, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Κόστος: 30€
Στο πρώτο ραντεβού ο γιατρός ορίζει το σχέδιο θεραπείας

9.4

Βαθμολογία από 114 χρήστεςΕίναι εξαιρετική.Δεν πιστεύω πως υπάρχουν κάποια επιπλέον σχόλια.Α, είναι και αξιαγάπητη σαν άνθρωπος πέραν της ιδιότητός της ως ιατρός.

Ο γιατρός έχει μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά με θηλώματα

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει