Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Σαλπιγγογραφία

Πώς γίνεται η εξέταση που ελέγχει τις σάλπιγγες

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι η σαλπιγγογραφία

Η σαλπιγγογραφία HyFoSy ή σαλπιγγογραφία με χρήση υπερήχων είναι διαγνωστική εξέταση που εφαρμόζεται στην περιοχή της μήτρας και των σαλπίγγων. Πρόκειται για εξέταση που ελέγχει την διαβατότητα των σαλπίγγων γεγονός απαραίτητο για φυσιολογική σύλληψη. Χρησιμοποιείται ειδικό σκιαστικό για την εξέταση αυτή από πολυσακχαρίτη, για το οποίο δεν έχουν αναφερθεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Πώς γίνεται η σαλπιγγογραφία HyFoSy

Η σαλπιγγογραφία πραγματοποιείται στο ιατρείο με τη βοήθεια του υπερηχοτομογράφου νέας γενιάς με δυνατότητα 3D τεχνολογίας. Ο γιατρός χορηγεί εξειδικευμένο σκιαστικό διαμέσου του τραχήλου της μήτρας με ειδικό καθετήρα από σιλικόνη προκειμένου να απεικονιστούν οι σάλπιγγες και η ελεύθερη έξοδος του σκιαστικού, γεγονός που πιστοποιεί την διαβατότητα τους.

Ελάχιστοι ασθενείς αναφέρουν πόνο κατά την διάρκεια της εξέτασης που προσομοιάζουν με ήπιο πόνο περιόδου. Για τις περισσότερες ασθενείς η εξέταση δεν έχει παρά μια ενόχληση όμοια με αυτήν της λήψης ενός τεστ ΠΑΠ.

Διάρκεια εξέτασης και αποθεραπείας

Η σαλπιγγογραφία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την εξέταση, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό πυελικής φλεγμονής, οπότε και ο γιατρός πιθανόν να ζητήσει προφυλακτική λήψη αντιβίωσης.

Η εξέταση αυτή συνιστάται να γίνεται μεταξύ της 6ης και 14ης ημέρας του κύκλου της γυναίκας, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να υπάρχει ήδη σύλληψη την οποία μπορεί να παραβλάψει η εξέταση.

Μετά την εξέταση και αναλόγως των ευρημάτων, ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική μέθοδο, αν είναι απαραίτητη. Δε χρειάζεται η ασθενής να απέχει από τις καθημερινές της δραστηριότητες μετά την εξέταση.

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός

Ο κατάλληλος γιατρός για να εφαρμόσει τη σαλπιγγογραφία αλλά και να ελέγξει τα ευρήματα είναι ο μαιευτήρας-γυναικολόγος ή ο ακτινολόγος. Για να επιλέξεις τον κατάλληλο γιατρό για εσένα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εμπειρία του στην εφαρμογή της εν λόγω διαγνωστικής εξέτασης, καθώς και τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που επισκέφθηκαν αυτό το γιατρό πριν από εσένα.

Κόστος σαλπιγγογραφίας

Το κόστος της σαλπιγγογραφίας εξαρτάται από το γιατρό ή το διαγνωστικό κέντρο που θα επιλέξεις.

Ιατρικές πληροφορίες: Σαράφης Βασίλειος, Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 15 Μαΐου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει