Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Βουβωνοκήλη

Η πιο συχνή μορφή κήλης στους άνδρες

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι η βουβωνοκήλη

Οι κήλες που βρίσκονται στη βουβωνική περιοχή είναι οι πιο συχνές. Η βουβωνοκήλη αποτελεί σχεδόν το 90% των περιπτώσεων κήλης. Απαντάται συχνότερα σε άνδρες. Οι επεμβάσεις για την αντιμετώπιση κήλης είναι ίσως τα πιο συχνά περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει ένας γενικός χειρουργός.

Η βουβωνοκήλη είναι η παθολογική πρόπτωση εντέρου (ή κάποιου ενδοκοιλιακού σπλάγχνου) έξω από την κοιλιά μέσω του βουβωνικού πόρου. Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξή της είναι η ηλικία (τείνει να εμφανίζεται σε μεγαλύτερους ανθρώπους), το κάπνισμα, η άρση βάρους και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Συμπτώματα και αίτια

Τα συνήθη συμπτώματα της βουβωνοκήλης είναι:

 • Εξόγκωμα στη βουβωνική χώρα
 • Αίσθημα βάρους
 • Πόνος στο σημείο
 • Εξόγκωμα που μεγαλώνει με το βήχα ή την ορθοστασία
 • Αίσθημα τραβήγματος

Κάθε μορφή κήλης και κάθε στάδιο της νόσου προκαλούν λίγο διαφορετικά συμπτώματα. Άλλα συμπτώματα έχει η βουβωνοκήλη και άλλα η μηροκήλη (πρόπτωση ενός εσωτερικού κοιλιακού οργάνου μέσα από τον μηριαίο δακτύλιο). Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα όλες οι μορφές κήλης, καθώς μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές και ανεπανόρθωτες βλάβες.

Τα αίτια πρόκλησης βουβωνοκήλης είναι διαφορετικά και εξαρτώνται κυρίως από το βαθμό πίεσης που ασκείται στην κοιλιακή χώρα. Τα πιο συνήθη είναι:

 • Παχυσαρκία
 • Δυσκοιλιότητα
 • Χρόνια βρογχίτιδα
 • Έντονη άρση βάρους
 • Χειρωνακτική εργασία
 • Αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση
 • Ξαφνική μείωση σωματικού βάρους
 • Πρήξιμο στο όσχεο γύρω από τους όρχεις (σε άνδρες)

Πρέπει να τονιστεί ότι η βουβωνοκήλη, όπως και κάθε κήλη του κοιλιακού τοιχώματος, ποτέ δεν υποστρέφει, αλλά πάντα εξελίσσεται. Δεν πρέπει να την αφήσουμε χωρίς θεραπεία, διότι δεν είναι δυνατό να θεραπευθεί από μόνη της. Αν οι κήλες δεν αντιμετωπιστούν χειρουργικά, επιδεινώνονται σταδιακά και μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο μέχρι και τη ζωή του ασθενούς. Ο κατάλληλα εξειδικευμένος χειρουργός (abdominal wall specialist) είναι ο ιατρός που θα αντιμετωπίσει σωστά αυτή την πάθηση.

Διάγνωση και τεστ

Η διάγνωση της βουβωνοκήλης και εν γένει των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος γίνεται από τον γενικό χειρουργό, ο οποίος θα κάνει την απαραίτητη κλινική εξέταση και θα πάρει λεπτομερές ιατρικό ιστορικό. Στη συνέχεια, ο γιατρός θα διαγνώσει το στάδιο της νόσου και θα σχεδιάσει τη θεραπευτική μέθοδο που ενδείκνυται.

Θεραπείες και αντιμετώπιση

Η θεραπεία των κηλών είναι μόνο χειρουργική. Δεν υπάρχουν φάρμακα ή αλοιφές που να μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα. Ο ασθενής συνιστάται να απευθυνθεί άμεσα στο γιατρό, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος επιπλοκών.

Οι πρόσκαιρες λύσεις (όπως ζώνες και κηλεπίδεσμοι) μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση και να φέρουν τον ασθενή κοντά σε επικίνδυνες ακόμη και για τη ζωή του επιπλοκές, όπως η περίσφυξη, ο ειλεός, και η εντερική νέκρωση.

Η εγχείρηση μιας κήλης ολοκληρώνεται σε μία μόνο μέρα νοσηλείας. Αντιθέτως, αν αμεληθεί μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες νοσηλείας και μάλιστα, με πολύ πιο σύνθετο χειρουργείο.

Αν έχεις κήλη, απόφυγε να χρησιμοποιείς τις ειδικές ζώνες ή κηλεπιδέσμους, διότι δυσκολεύουν την επέμβαση και μετά από ένα διάστημα χρήσης τους δημιουργούν συμφύσεις και εξασθένηση των ήδη χαλαρών κοιλιακών τοιχωμάτων...

Οι χειρουργικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση μιας κήλης είναι δύο:

 • κλασική χειρουργική
 • λαπαροσκοπική

Οι νεότερες και πιο σύγχρονες μέθοδοι ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής αντιμετώπισης της βουβωνοκήλης περιλαμβάνουν και την χειρουργική μέθοδο ONSTEP, η οποία πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένους χειρουργούς και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ανοιχτής και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα τους.

Κλασική χειρουργικήΛαπαροσκοπικήΤεχνική OΝSTEP
Πώς γίνεταιΜεγάλη τομή και χρήση πλεγμάτων πάνω από το χάσμα με tension free τεχνικές.Τρεις ή τέσσερις μικρές τομές με τη χρήση λαπαροσκοπίου και σύνδεση με οθόνη. Απαιτεί γενική αναισθησία και 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο.Εφαρμογή νεότερης τεχνολογίας ημιαπορροφήσιμου πλέγματος, κάτω από το χάσμα, με τομή 3 εκατοστών.
Πλεονεκτήματα μεθόδουΔεν απαιτεί γενική νάρκωση.Μειωμένος πόνος, γρηγορότερη κινητοποίηση, λιγότερες υποτροπές και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε σχέση με την κλασική μέθοδο.Ελάχιστος πόνος, δεν απαιτεί γενική νάρκωση – γίνεται με τοπική ή μέθη, ο ασθενής φεύγει σε λίγες ώρες.
ΑντενδείξειςΔε συνιστάται σε περιπτώσεις υποτροπής βουβωνοκήλης, σε όσους είναι παχύσαρκοι και σε όσους έχουν βουβωνοκήλη και στις δύο πλευρές.Σε περιπτώσεις συμφύσεων, ειλεού και προηγούμενων χειρουργείων με ουλές. Αντενδείκνυται σε ασθενείς ηλικιωμένους, με σοβαρές καρδιοαναπνευστικές παθήσεις.Ουσιαστικά δεν υπάρχουν αντενδείξεις (πιθανώς η υπερβολική παχυσαρκία).
Διάρκεια θεραπείας24 με 48 ώρες και προοδευτική επιστροφή στην εργασία.Νοσηλεία 24 ωρών και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.Ο ασθενής φεύγει σε 3-4 ώρες και έχει σχεδόν άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.
Κόστος θεραπείαςΗ πιο φθηνή από τις μεθόδους.Η πιο ακριβή από τις μεθόδους, αφού εκτός από το ειδικό πλέγμα γίνεται χρήση και λαπαροσκοπικών εργαλείων.Μέθοδος ελάχιστα πιο ακριβή από την κλασική (λόγω του ειδικού πλέγματος), αλλά πιο φθηνή από την λαπαροσκοπική.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

16 εξειδικευμένοι γιατροί για Βουβωνοκήλη

Ζουριδάκης Ιωάννης

Γενικός Χειρουργός
Βύρωνος 6, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Κόστος: 40€
Η Εξέταση

9.7

Βαθμολογία από 18 χρήστεςΕδειξε κατανόηση κ μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, εξηγώντας ακριβώς κάθε βήμα της θεραπείας που μου προτείνε. Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα.

Μέθοδοι θεραπείας: Βουβωνοκήλη με διπλό πλέγμα και τοπική ή επισκληρίδιο αναισθησία, (είναι μια πραγματικά ανώδυνη μέθοδος με γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα). Γίνεται όμως και Λαπαροσκοπικά κυρίως στη Βουβωνοκήλη Αμφω. Λαπαροσκοπικά αντιμετωπίζονται και η Ομφαλοκήλη, η μετεγχειρητική Κοιλιοκήλη και η Κιρσοκήλη. Με τη μέθοδο Θολοπλαστικής κατά Nissen αντιμετωπίζεται η διαφραγματοκήλη, η οποία αποτελεί είσοδο τμήματος του στομάχου στο θώρακα.

Σεβαστιάδης Εμμανουήλ

Γενικός Χειρουργός
Αγίου Ιωάννου 37, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόστος: 50€
η επίσκεψη.

9.9

Βαθμολογία από 11 χρήστεςΕξαιρετικός επιστήμονας! Μου εξήγησε όλη τη διαδικασία και με έκανε να νιώσω άμεσα απόλυτη εμπιστοσύνη. Υπερσύγχρονο ιατρείο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Ο γιατρός έχει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση κήλης.

Ζησιάδης Δημήτρης

Γενικός Χειρουργός
Κυριαζή 36Α, ΚΗΦΙΣΙΑ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη.

10.0

Βαθμολογία από 11 χρήστεςΟ καλύτερος γιατρός που έχω επισκεφθεί ποτέ! Διερεύνησε σε βάθος το πρόβλημά μου, με άκουσε προσεκτικά, μου εξήγησε αναλυτικότατα τα πάντα και με βοήθησε παρά πολύ!! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!! Ειδικά σε θέματα κήλης θεωρώ ότι είναι κορυφαίος.

Η επέμβαση διαρκεί 15 - 30 λεπτά

Αρχοντοβασίλης Φώτης MD, PhD, cFISS

Γενικός Χειρουργός
Πυθαγόρα 7, "ΙΑΣΩ GENERAL", ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη. Η επίσκεψη περιλαμβάνει: Λήψη ιστορικού, πλήρη κλινική εξέταση, αναλυτική παρουσίαση και επεξήγηση των πιο εξελιγμένων χειρουργικών τεχνικών αντιμετώπισης των κηλών, συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων για κήλη

9.9

Βαθμολογία από 66 χρήστεςΜετά από ενδελεχή έρευνα χειρουργού εξειδικευμένου σε περιστατικά βουβωνοκήλης,κατέληξα στην επιλογή ραντεβού με τον Κύριο Αρχοντοβασίλη..Από την αρχή κατάλαβα ότι είχα να κάνω με έναν "άνθρωπο" που γνώριζε εξαιρετικά καλά το πρόβλημά μου,και αυτό με καθησύχασε για την μετέπειτα πορεία της υγείας μου..Χειρουργήθηκα μέσα στις επόμενες μέρες και η αποκατάστασή μου πάει όπως μου τα είχε πει ο γιατρός.Μετά από ένα χειρουργείο βουβωνοκήλης όπου χρειάστηκαν 2 πλέγματα,είμαι υγιείς και 20 μέρες μετά πήγα στην εργασία μου κανονικά..Εργάζομαι σε βιομηχανία εκτύπωσης εντύπων ως βιομηχανικός τεχνίτης και δεν έχω την παραμικρή ενόχληση..

Μέθοδοι θεραπείας: Μέθοδος ONSTEP αποκατάστασης βουβωνοκήλης. Τεχνική TIPP αποκατάσταση βουβωνοκηλών. Λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκηλών, ομφαλοκήλης, κοιλιοκηλών και κήλης των αθλητών. Ελάχιστα επεμβατική αποκατάσταση ομφαλοκήλης και επιγαστρικής κήλης με ενδοπεριτοναϊκά πλέγματα τελευταίας τεχνολογίας. Τεχνική Desarda χωρίς πλέγμα για ειδικές περιπτώσεις ασθενών.

Κουτσογούλας Νικόλαος

Γενικός Χειρουργός
Λεωφόρος Κηφισίας 118B, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Κόστος: 50€
η επίσκεψη. Ο ασθενής χρειάζεται να μην έχει φάει για 4 ώρες σε περίπτωση που χρειαστεί υπερηχογραφικός έλεγχος.

new doctorΝέος συνεργάτης

Ο γιατρός προστέθηκε έπειτα από αίτημα ασθενών

Μέθοδος Θεραπείας: Λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική

Σάμπαλης Γεώργιος

Γενικός Χειρουργός
Ευεργέτου Γιαβάση 10, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόστος: 25€
η επίσκεψη.

10.0

Βαθμολογία από 10 χρήστεςΑριστος γιατρος σε ολα του κ πολυ εμπειροςΤον συνιστω

Μέθοδος Θεραπείας: Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κήλης

Dr. Ηλίας Γεώργιος Π., MD, PhD

Γενικός Χειρουργός
Βασιλίσσης Σοφίας 121 Πλατεία Μαβίλη , ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Κόστος: 30€ εώς 50 €
η επίσκεψη.

9.7

Βαθμολογία από 11 χρήστεςPolu kalos giatros

Μέθοδος Θεραπείας: Λαπαροσκοπική ή Ρομποτική Αποκατάσταση της Κήλης με τοποθέτηση πλέγματος

Πανέρης Παντελεήμων

Γενικός Χειρουργός
Ιωάννου Φωκά 40, ΠΑΤΗΣΙΑ

Κόστος: 30€
η εξέταση.

Κόστος επέμβασης: 1000€ εώς 2000€

10.0

Βαθμολογία από 20 χρήστεςΈνας γιατρός με ανθρωπιά, εγγύτητα, ειλικρίνεια, σεβασμό.

Μέθοδος θεραπείας: Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση

Dr. Γκιουζέλης Δημήτριος MD, PHD

Γενικός Χειρουργός
25ης Μαρτίου 171 & Καρύστου 1, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη

10.0

Βαθμολογία από 5 χρήστεςΈμεινα πολύ ευχαριστημένη! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ανάλογα την περίπτωση χρησιμοποιείται και η κατάλληλη μέθοδος. Σκοπός όλων των μεθόδων είναι η όσο το δυνατόν ανώδυνη και αναίμακτη επέμβαση, έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος των μολύνσεων, να μειωθεί το ενδεχόμενο των επιπλοκών και να επιταχυνθεί η διαδικασία της επούλωσης για γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα του ασθενούς.

Καραφώκα-Μαύρου Ελένη

Γενικός Χειρουργός
Θαλή Μιλησίου 13, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Κόστος: 40€ εώς 50 €
η επίσκεψη.

9.7

Βαθμολογία από 7 χρήστεςΠολύ καλή.

Μέθοδος Θεραπείας: Ρομποτική Χειρουργική, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Ανοικτή (Κλασική Χειρουργική)

Dr. Ηλίας Γεώργιος Π., MD, PhD

Γενικός Χειρουργός
Ισαΐου 14, ΧΑΛΚΙΔΑ

Κόστος: 30€ εώς 50 €
η επίσκεψη.

9.7

Βαθμολογία από 11 χρήστεςPolu kalos giatros

Μέθοδος Θεραπείας: Λαπαροσκοπική ή Ρομποτική Αποκατάσταση της Κήλης με τοποθέτηση πλέγματος

Γεωργόπουλος Νικόλαος

Γενικός Χειρουργός
Τσόχα 18, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ

Κόστος: 70€ εώς 100 €
ανάλογα το περιστατικό.

10.0

Βαθμολογία από 3 χρήστεςΕμπνέει εμπιστοσύνη και είναι εμφανής η πείρα στη διαγνώση του περιστατικού.

Μέθοδος Θεραπείας: Αποκατάσταση κήλων με λαπαροσκοπική αποκατάσταση

Σπυρόπουλος Χαράλαμπος

Γενικός Χειρουργός
Λεωφόρος Πεντέλης 2, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Κόστος: 50€
ανά συνεδρία.

Κόστος επέμβασης: 1500€ εώς 2000€

10.0

Βαθμολογία από 8 χρήστεςΕξαιρετικός γιατρός, εμπνέει εμπιστοσύνη με τον τρόπο που προσεγγίζει την περίπτωσή σου ,διαθέτοντας παράλληλα άριστες ιατρικές γνώσεις και εμπειρία! Συγχαρητήρια!

Μέθοδος Θεραπείας: Λαπαροσκοπική / ενδοσκοπική χειρουργική θεραπεία με χρήση πλέγματος

Dr. Γκιουζέλης Δημήτριος MD, PHD

Γενικός Χειρουργός
Φιλελλήνων 34 Βιοκλινική, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη

10.0

Βαθμολογία από 5 χρήστεςΈμεινα πολύ ευχαριστημένη! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ανάλογα την περίπτωση χρησιμοποιείται και η κατάλληλη μέθοδος. Σκοπός όλων των μεθόδων είναι η όσο το δυνατόν ανώδυνη και αναίμακτη επέμβαση, έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος των μολύνσεων, να μειωθεί το ενδεχόμενο των επιπλοκών και να επιταχυνθεί η διαδικασία της επούλωσης για γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα του ασθενούς.

Προβατάκης Μιχάλης

Γενικός Χειρουργός
Μαρίας Κάλλας 11, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κόστος: 40€
η εξέταση.

9.4

Βαθμολογία από 1 χρήστηΗΡΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ,ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Κ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Μέθοδος Θεραπείας: Λαπαροσκοπική αποκατάσταση με 3D camera

Πασίνης Χρήστος

Γενικός Χειρουργός
Δημητρίου Φωκά 4, ΠΥΛΑΙΑ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη.

10.0

Βαθμολογία από 2 χρήστεςΣωστός επαγγελματίας και πολύ ευγενικος.

Ο γιατρός χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει