Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Βρες εξειδικευμένους γιατρούς για

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Πλαστική στήθους

Το στήθος στη γυναίκα είναι σύμβολο θηλυκότητας και πηγή αυτοπεποίθησης

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΩΡΑ

Η πλαστική στήθους είναι μια μοντέρνα και ασφαλής επέμβαση η οποία γίνεται από πλαστικό χειρούργο και ενδείκνυται για τη μεγέθυνση, μείωση, ανόρθωση ή τη γενική βελτίωση του στήθους.

Η αυξητική στήθους είναι μια πολύ δημοφιλής επέμβαση, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Συνίσταται στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ανισομαστία, η αμαστία, ή όταν η γυναίκα έχει υποστεί υποδόρια μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και για αισθητικούς λόγους, όταν για παράδειγμα έπειτα από μία εγκυμοσύνη έχει υπάρξει υπερβολική μείωση στον όγκο των μαστών.

Η μείωση στήθους συνήθως πραγματοποιείται για να διορθώσει πόνους στον αυχένα, στην πλάτη και στους ώμους (αυλάκωση των ώμων) και τις αναπνευστικές ενοχλήσεις λόγο υπερτροφίας μαστών. Η ανόρθωση στήθους (αλλιώς λεγόμενη και μαστοπηξία) αντιμετωπίζει προβλήματα πτώσης και χαλάρωσης στήθους η οποία έχει προκύψει λόγω ηλικίας, αυξομείωσης βάρους ή και εγκυμοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια επέμβαση που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία του ατόμου και προσδώσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πλαστική στήθους
 • Το ένθεμα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλό ή σε σχήμα σταγόνας, ανάλογα με το σχήμα που θέλει ο γιατρός να δώσει στο στήθος. Μπορεί να έχει μέτρια ή υψηλή προβολή και η επιφάνειά του προτιμάται να είναι τραχεία, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης σκληρής κάψας (δηλαδή ο μαστός να γίνει σκληρός).
 • Κατά τη διαδικασία της επέμβασης, το ένθεμα εισέρχεται στο μαστό από μια μικρή τομή 3-6 εκατοστών και από τρία σημεία: τη βάση, την περίμετρο της θηλής και τη μασχάλη.
 • Στην ανόρθωση στήθους, αφαιρείται το χαλαρωμένο δέρμα, η θηλή μεταφέρεται σε υψηλότερη θέση και ο αδένας ανακατανέμεται ώστε να σταθεί ανορθωμένος.
 • Στη μείωση των μαστών, το χαλαρωμένο δέρμα αφαιρείται, η θηλή μεταφέρεται στην αρχική της θέση και ο μαστός αναδιαμορφώνεται στο αρχικό κωνικό του σχήμα.
 • Η επέμβαση απαιτεί τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την τεχνική, με υποστήριξη αναισθησιολόγου. Η διαδικασία διαρκεί 1 ώρα και η γυναίκα επιστρέφει σπίτι την ίδια ή την επόμενη ημέρα.
 • Δεν χρειάζονται περαιτέρω διαδικασίες για να αφαιρεθούν τα ράμματα, καθώς εσωτερικά και απορροφώνται φυσιολογικά.
Χρήσιμες πληροφορίες για την πλαστική στήθους
 • Είναι μια σοβαρή επέμβαση, συνεπώς είναι απαραίτητη η σωστή ενημέρωση της ασθενούς για να γίνει η διαδικασία με τον πλέον κατάλληλο και ασφαλή τρόπο.
 • Πριν την επέμβαση θεωρείται απαραίτητη μία μαστογραφία για να αποκλειστεί η πιθανότητα προϋπάρχοντος κακοήθους όγκου. Γίνεται επίσης μια σειρά επιπλέον εξετάσεων, όπως αιματολογικές, ακτινογραφία θώρακος, έλεγχος πηκτικότητας και καρδιακής λειτουργίας.
 • 15 ημέρες πριν την επέμβαση πρέπει να διακοπεί η χρήση βιταμινούχων σκευασμάτων, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
 • Το μέγεθος της ουλής είναι περίπου 4 εκατοστά στην αυξητική στήθους και 25 εκατοστά στη μειωτική, σαν άγκυρα κάτω από τη θηλή.
 • Ο πιθανός πόνος μετά την επέμβαση και ο βαθμός ενόχλησης εξαρτώνται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί. Με τη χορήγηση των κατάλληλων παυσίπονων, ο πόνος είναι πολύ καλά ανεκτός.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει