Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Συρίγγιο πρωκτού

Αντιμετώπισε τον πόνο και τη φαγούρα στον πρωκτό ανώδυνα

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι το συρίγγιο πρωκτού

Συρίγγιο πρωκτού είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία δεν επικοινωνεί σωστά ο πρωκτικός σωλήνας και η επιφάνεια του δέρματος που βρίσκεται δίπλα στον πρωκτό. Εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Συμπτώματα και αίτια συριγγίου πρωκτού

Τα συμπτώματα του συριγγίου περιλαμβάνουν το σχηματισμό ενός στομίου στην περιοχή που περιβάλλει τον πρωκτό. Η βασική ένδειξη είναι η εκροή υγρού ή πύου, η οποία μπορεί να συνοδεύεται και από φαγούρα στο σημείο. Αν κάποιο στόμιο κλείσει, σχηματίζεται απόστημα. Σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεται πόνος στον πρωκτό και πυρετός.

Η αιτία που εμφανίζεται ένα συρίγγιο πρωκτού είναι συνήθως το περιεδρικό απόστημα, καθώς έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 25% των αποστημάτων έχουν ως συνέπεια το σχηματισμό συριγγίου.

Διάγνωση και εξετάσεις για το συρίγγιο πρωκτού

Για τη διάγνωσή του απαιτείται κλινική εξέταση από τον αρμόδιο γιατρό που είναι ο γενικός χειρουργός. Επιπλέον, απαιτούνται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως η ορθοσκόπηση, το ενδοορθικό υπερηχογράφημα και η μαγνητική τομογραφία.

Θεραπείες και αντιμετώπιση για το συρίγγιο πρωκτού

Η αντιμετώπιση του συριγγίου πρωκτού γίνεται με χειρουργείο και χρήση laser. Η απλή χειρουργική μέθοδος μπορεί να επιλεγεί μόνο σε περιπτώσεις μικρών συριγγίων, ωστόσο επειδή ενδέχεται να τραυματιστούν οι μύες της περιοχής και να προκληθεί ακράτεια, στις περισσότερες περιπτώσεις εφαρμόζονται ειδικά laser.

Η επέμβαση αποκατάστασης με τη χρήση laser επικεντρώνεται στη σύγκλειση του συριγγίου μέσω οπτικής ίνας που καθοδηγείται με ειδική δέσμη ενέργειας.

Με αυτή τη μέθοδο διατηρείται ανέπαφος ο μυϊκός ιστός, σφραγίζονται με ασφάλεια τα τοιχώματα του συριγγίου και απομακρύνεται το ενδεχόμενο εμφάνισης ακράτειας.

Πρόκειται για μία αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδο που διαρκεί μόλις 15-20 λεπτά, χωρίς κίνδυνο επιμόλυνσης, αλλά με ακρίβεια στόχευσης. Απαιτεί μόλις μία ημέρα νοσηλείας και η επούλωση είναι άμεση.

Κόστος επέμβασης

Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται τόσο από τον ειδικό που θα επιλέξεις όσο και από τη μέθοδο θεραπείας. Ο κατάλληλος γιατρός είναι ο γενικός χειρουργός. Ο γιατρός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στις περιπρωκτικές παθήσεις και έμπειρος σε ανάλογα περιστατικά, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει την πιο κατάλληλη και αποτελεσματική μέθοδο.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 25 Απριλίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

3 εξειδικευμένοι γιατροί για Συρίγγιο πρωκτού

Πανέρης Παντελεήμων

Γενικός Χειρουργός
Ιωάννου Φωκά 40, ΠΑΤΗΣΙΑ

Κόστος: 30€ εώς 80 €
η εξέταση. Στην επίσκεψη των 80€ περιλαμβάνεται ορθοσκόπηση

10.0

Βαθμολογία από 20 χρήστεςΈνας γιατρός με ανθρωπιά, εγγύτητα, ειλικρίνεια, σεβασμό.

Μέθοδος θεραπείας: Συριγγοσκόπιο Vaaft, laser

Dr. Γκιουζέλης Δημήτριος MD, PHD

Γενικός Χειρουργός
25ης Μαρτίου 171 & Καρύστου 1, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη

10.0

Βαθμολογία από 5 χρήστεςΈμεινα πολύ ευχαριστημένη! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αντιμετώπιση συρίγγιου πρωκτού με Laser, διαδικασία αναίμακτη και ανώδυνη για τον ασθενή μειώνοντας το ενδεχόμενο των επιπλοκών & επιταχύνοντας την διαδικασία της επούλωσης.

Dr. Γκιουζέλης Δημήτριος MD, PHD

Γενικός Χειρουργός
Φιλελλήνων 34 Βιοκλινική, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κόστος: 30€
η επίσκεψη

10.0

Βαθμολογία από 5 χρήστεςΈμεινα πολύ ευχαριστημένη! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αντιμετώπιση συρίγγιου πρωκτού με Laser, διαδικασία αναίμακτη και ανώδυνη για τον ασθενή μειώνοντας το ενδεχόμενο των επιπλοκών & επιταχύνοντας την διαδικασία της επούλωσης.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει