Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat

Πονοκέφαλος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι ο Πονοκέφαλος

Πόνος που εντοπίζεται στην περιοχή του κεφαλιού. Εκτείνεται από το σημείο πάνω από τα μάτια έως γύρω από τα αφτιά, το ανώτερο σημείο του αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Είναι πολύ συχνό σύμπτωμα, αφού σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους με αυτόν. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, μάλιστα, αντιμετωπίζει επεισόδια κεφαλαλγίας με συχνότητα μία φορά το μήνα. Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι είτε πρωτοπαθής είτε δευτεροπαθής. Δηλαδή μπορεί να πρόκειται απλώς για ημικρανία, κεφαλαλγία τάσης ή αθροιστική κεφαλαλγία, δηλαδή για μορφές της ασθένειας που δεν υποκρύπτουν κάποια άλλη νόσο (πρωτοπαθής). Μπορεί, όμως, να είναι απόρροια άλλων υποκείμενων ασθενειών είτε ήπιας μορφής είτε πιο βαριάς (δευτεροπαθής). Ο κατάλληλος ιατρός για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας είναι ο νευρολόγος.

Πληροφορίες για τη διάγνωση του πονοκεφάλου

  • Η διάγνωση του πονοκεφάλου γίνεται με κλινική και νευρολογική εξέταση από τον νευρολόγο. Είναι σημαντικό πριν την εξέταση να έχεις καταγράψει τα συμπτώματα, τη συχνότητά τους και να έχεις παρατηρήσει πότε συμβαίνουν.
  • Πριν την εξέταση κατάγραψε τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις, αλλά και με τι φάρμακο σού περνάει συνήθως ο πονοκέφαλος.
  • Αν ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος (αξονική ή μαγνητική τομογραφία) για τη διερεύνηση της φύσης και των αιτιών της κεφαλαλγίας.
cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

45

από

18

γιατρούς

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Magyar M, Hajnal B, Gyure T, Ertsey C. 'Medication-overuse headache', Orv Hetil. 2015 Jul 26;156(30):1195-202

2. Takeshima T, Kikui S., 'Headache disorders', Brain Nerve. 2013 Sep;65(9):1043-55.

3. Turner DP, Smitherman TA, Penzien DB, Lipton RB, Houle TT., 'Rethinking headache chronification', Headache. 2013 Jun;53(6):901-7.

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.