Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
stamp

Τι είναι το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Πρόκειται για διαγνωστική εξέταση κατά την οποία διερευνάται και καταγράφεται η ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών του εγκεφάλου. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση παθήσεων των κινητικών νευρώνων και των εγκεφαλικών μυών, βλαβών του εγκεφάλου και επιληψίας. Η εξέταση διαρκεί περίπου μία ώρα. Ο αρμόδιος ιατρός για τη διενέργεια του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος είναι ο νευρολόγος.

Πληροφορίες για την εξέταση

  • Είναι απλή και ανώδυνη εξέταση. Ενημέρωσε τον ιατρό σου για τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις πριν την εξέταση.
  • Πριν την εξέταση θα πρέπει να έχεις καθαρό το κεφάλι σου, να μην φοράς λακ, τζελ ή κρέμες στο κεφάλι σου. Επίσης, θα πρέπει να έχεις αποφύγει τον καφέ, το τσάι, τη σοκολάτα τις τελευταίες 12 ώρες πριν την εξέταση. Απόφυγε να φας για 2 ώρες πριν την εξέταση.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης χρησιμοποιούνται αποστειρωμένα ή μιας χρήσεως βελονοειδή ηλεκτρόδια, τα οποία εισάγονται στο μυ που θέλουμε να ελέγξουμε. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες μεταφέρονται μέσω των καλωδίων στον ηλεκτροεγκεφαλογράφο, ο οποίος τις καταγράφει σε ένα χαρτί.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου; Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

Επιμέλεια: Ιωάννα, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime | Τελευταία ενημέρωση: 8 Ιουνίου 2017

© 2017 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει