Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat

Βλαστοκύτταρα (Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι τα Βλαστοκύτταρα (Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια)

Οι θεραπείες των Βλαστοκυττάρων και του PRP (Platelet Rich Plasma, Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια και Αυξητικούς Παράγοντες) είναι οι δύο θεραπείες αυτού που ονομάζεται Αναγεννητική Ιατρική. Ονομάζονται έτσι επειδή οδηγούν σε αναγέννηση αλλά και αποκατάσταση ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Τα βλαστοκύτταρα και το PRP (Platelet Rich Plasma) είναι οι θεραπείες που αποτελούν την Αναγγενητική Ιατρική. Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα του οργανισμού μας από τα οποία δημιουργούνται όλοι οι ιστοί του σώματος. Το PRP είναι Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια και Αυξητικούς Παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση προβλημάτων στις αρθρώσεις, τα οστά, τους τένοντες, τους μύες και τους χόνδρους. Έτσι, η θεραπεία εφαρμόζεται στην Ορθοπαιδική και συχνά σε χρόνιες τενοντίτιδες και βλάβες χόνδρων του ώμου, του γονάτου, του ισχίου και του αστραγάλου, ως συμπλήρωμα στην αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων αλλά και σε αρχικό ή μέτριο στάδιο Οστεοαρθρίτιδας γονάτου και ώμου.

Πληροφορίες για τη διαδικασία θεραπείας με βλαστοκύτταρα PRP

  • Η διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 20 με 40 λεπτά, ενώ δεν απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο
  • Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή, ανάλογη με την εξέταση αίματος
  • Ο Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός χειρουργός εγχέει το PRP μαζί με τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια με καθοδήγηση από τον υπέρηχο στην περιοχή που βρίσκεται η βλάβη
cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

129

από

47

γιατρούς

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Koch M, Mayr F, Achenbach L, Krutsch W, Lang S, Hilber F, Weber J, Pfeifer CG, Woehl R, Eichhorn J, Zellner J, Nerlich M, Angele P. 'Partial Anterior Cruciate Ligament Ruptures: Advantages by Intraligament Autologous Conditioned Plasma Injection and Healing Response Technique-Midterm Outcome Evaluation'. Biomed Res Int. 2018 Jul 25;2018:3204869.

2. www.webmd.com/a-to-z-guides/features/stem-cells-faq-questions-answers#1

3. Liao HT, Tsai MJ, Brahmayya M, Chen JP. Bone Regeneration Using Adipose-Derived Stem Cells in Injectable Thermo-Gelling Hydrogel Scaffold Containing Platelet-Rich Plasma and Biphasic Calcium Phosphate. Int J Mol Sci. 2018 Aug 27;19(9).

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.