Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Αθλητικές κακώσεις

Αντιμετώπισε γρήγορα τους τραυματισμούς και μείνε σε φόρμα

Τι είναι οι αθλητικές κακώσεις

Τα άτομα που ασχολούνται τακτικά με τον αθλητισμό και γυμνάζονται με συστηματικό ρυθμό είναι ευάλωτα σε κακώσεις. Οι αθλητικές κακώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και σωστά, διαφορετικά θα επηρεαστεί η συνολική υγεία του σώματος.

Οι πιο συχνές αθλητικές κακώσεις

Στις αθλητικές κακώσεις συμπεριλαμβάνονται:

Οι μυϊκοί τραυματισμοί: Οφείλονται σε ρήξη του μυός λόγω υπερδιάτασης. Για την αντιμετώπιση των μυϊκών τραυματισμών απαιτείται αρχικώς διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων για το χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο γιατρός.

Ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε ορθοπαιδικό ή αθλητίατρο για κλινική εξέταση. Θα χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που πάσχει και το βαθμό της βλάβης. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει υπέρηχο, ακτινογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Στη συνέχεια, συνήθως συνταγογραφούνται αντιφλεγμονώδη ή εφαρμόζεται θεραπεία με πλάσμα (PRP).

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι: Συνήθως πρόκειται για διάσειση. Παρατηρείται βλάβη στους ιστούς του εγκεφάλου που προέρχονται από τράνταγμα. Η διάσειση μπορεί να είναι βαριάς ή ελαφριάς μορφής. Ο γιατρός είναι πιθανό να σε παραπέμψει σε νευρολόγο.

Ρήξη μηνίσκου: Είναι αποτέλεσμα κάκωσης ή εκφύλισης λόγω ηλικίας. Στα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνονται ο πόνος κατά το περπάτημα ή κατά το κάθισμα και το πρήξιμο στο γόνατο. Η θεραπεία της ρήξης μηνίσκου γίνεται με αρθροσκόπηση.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Τραυματισμός στην περιοχή του γόνατος με κύριο σύμπτωμα τον έντονο πόνο στο γόνατο, το πρήξιμο και την αδυναμία βάδισης. Η θεραπεία τίθεται με αρθροσκόπηση του γόνατος και χρήση συνδεσμοπλαστικής.

Εξάρθρημα - αστάθεια ώμου: Κάκωση στην άρθρωση του ώμου. Αρχικώς, αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου: Προκαλείται σε άτομα που ασχολούνται με αθλήματα ρίψης μετά από έντονη τριβή των τενόντων και μετά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη. Ο ασθενής νιώθει πόνο ειδικά όταν πραγματοποιεί κινήσεις όπου χρησιμοποιείται το χέρι πάνω από το κεφάλι. Η αντιμετώπιση γίνεται αρχικώς με αντιφλεγμονώδη, ενδοαρθρικές ενέσεις και φυσικοθεραπεία. Αν δεν είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι, συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

* Η αναφορά 'Βρες Γιατρό' χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και εκτός από γιατρούς μπορεί να περιλαμβάνει ανά περίπτωση επαγγελματίες υγείας, θεραπευτές και συμβούλους ψυχικής υγείας.
Πηγές

1. Erik Witvrouw, PT, PhD, Roeland Lysens, MD, PhD, Johan Bellemans, MD, PhD, Dirk Cambier, PT, PhD, Guy Vanderstraeten, MD, PhD Intrinsic Risk Factors for the Development of Anterior Knee Pain in an Athletic Population: A Two-Year Prospective Study, Vol: 28 iss: 4, p: 480-489. Published: July 1, 2000 "

2. Επίσημη ιστοσελίδα Mayo Clinic: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/spinal-cord-injury/symptoms-causes/syc-20377890

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει