ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αθλητικές κακώσεις

Αντιμετώπισε γρήγορα τους τραυματισμούς και μείνε σε φόρμα

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Τι είναι οι αθλητικές κακώσεις

Τα άτομα που ασχολούνται τακτικά με τον αθλητισμό και γυμνάζονται με συστηματικό ρυθμό είναι ευάλωτα σε κακώσεις. Οι αθλητικές κακώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και σωστά, διαφορετικά θα επηρεαστεί η συνολική υγεία του σώματος.

Οι πιο συχνές αθλητικές κακώσεις

Στις αθλητικές κακώσεις συμπεριλαμβάνονται:

Οι μυϊκοί τραυματισμοί: Οφείλονται σε ρήξη του μυός λόγω υπερδιάτασης. Για την αντιμετώπιση των μυϊκών τραυματισμών απαιτείται αρχικώς διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων για το χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο γιατρός.

Ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε ορθοπαιδικό ή αθλητίατρο για κλινική εξέταση. Θα χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που πάσχει και το βαθμό της βλάβης. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει υπέρηχο, ακτινογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Στη συνέχεια, συνήθως συνταγογραφούνται αντιφλεγμονώδη ή εφαρμόζεται θεραπεία με πλάσμα (PRP).

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι: Συνήθως πρόκειται για διάσειση. Παρατηρείται βλάβη στους ιστούς του εγκεφάλου που προέρχονται από τράνταγμα. Η διάσειση μπορεί να είναι βαριάς ή ελαφριάς μορφής. Ο γιατρός είναι πιθανό να σε παραπέμψει σε νευρολόγο.

Ρήξη μηνίσκου: Είναι αποτέλεσμα κάκωσης ή εκφύλισης λόγω ηλικίας. Στα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνονται ο πόνος κατά το περπάτημα ή κατά το κάθισμα και το πρήξιμο στο γόνατο. Η θεραπεία της ρήξης μηνίσκου γίνεται με αρθροσκόπηση.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Τραυματισμός στην περιοχή του γόνατος με κύριο σύμπτωμα τον έντονο πόνο στο γόνατο, το πρήξιμο και την αδυναμία βάδισης. Η θεραπεία τίθεται με αρθροσκόπηση του γόνατος και χρήση συνδεσμοπλαστικής.

Εξάρθρημα - αστάθεια ώμου: Κάκωση στην άρθρωση του ώμου. Αρχικώς, αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου: Προκαλείται σε άτομα που ασχολούνται με αθλήματα ρίψης μετά από έντονη τριβή των τενόντων και μετά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη. Ο ασθενής νιώθει πόνο ειδικά όταν πραγματοποιεί κινήσεις όπου χρησιμοποιείται το χέρι πάνω από το κεφάλι. Η αντιμετώπιση γίνεται αρχικώς με αντιφλεγμονώδη, ενδοαρθρικές ενέσεις και φυσικοθεραπεία. Αν δεν είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι, συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

cost icon

Μέσο κόστος και εύρος τιμών

Μέσο κόστος επίσκεψης

37€

Από

189

γιατρούς

ΠεριοχήΜέσο κόστος
Αττική 37€
Κρήτη 44€
Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Επίσημη ιστοσελίδα Mayo Clinic, http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/spinal-cord-injury/symptoms-causes/syc-20377890

2. Erik Witvrouw, PT, PhD, Roeland Lysens, MD, PhD, Johan Bellemans, MD, PhD, Dirk Cambier, PT, PhD, Guy Vanderstraeten, MD, PhD Intrinsic Risk Factors for the Development of Anterior Knee Pain in an Athletic Population: A Two-Year Prospective Study, Vol: 28 iss: 4, p: 480-489. Published: July 1, 2000 "

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.