Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Αθλητικές κακώσεις

Αντιμετώπισε γρήγορα τους τραυματισμούς και μείνε σε φόρμα

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι οι αθλητικές κακώσεις

Τα άτομα που ασχολούνται τακτικά με τον αθλητισμό και γυμνάζονται με συστηματικό ρυθμό είναι ευάλωτα σε κακώσεις. Οι αθλητικές κακώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και σωστά, διαφορετικά θα επηρεαστεί η συνολική υγεία του σώματος.

Οι πιο συχνές αθλητικές κακώσεις

Στις αθλητικές κακώσεις συμπεριλαμβάνονται:

Οι μυϊκοί τραυματισμοί: Οφείλονται σε ρήξη του μυός λόγω υπερδιάτασης. Για την αντιμετώπιση των μυϊκών τραυματισμών απαιτείται αρχικώς διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων για το χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο γιατρός.

Ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε ορθοπαιδικό ή αθλητίατρο για κλινική εξέταση. Θα χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που πάσχει και το βαθμό της βλάβης. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει υπέρηχο, ακτινογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Στη συνέχεια, συνήθως συνταγογραφούνται αντιφλεγμονώδη ή εφαρμόζεται θεραπεία με πλάσμα (PRP).

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι: Συνήθως πρόκειται για διάσειση. Παρατηρείται βλάβη στους ιστούς του εγκεφάλου που προέρχονται από τράνταγμα. Η διάσειση μπορεί να είναι βαριάς ή ελαφριάς μορφής. Ο γιατρός είναι πιθανό να σε παραπέμψει σε νευρολόγο.

Ρήξη μηνίσκου: Είναι αποτέλεσμα κάκωσης ή εκφύλισης λόγω ηλικίας. Στα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνονται ο πόνος κατά το περπάτημα ή κατά το κάθισμα και το πρήξιμο στο γόνατο. Η θεραπεία της ρήξης μηνίσκου γίνεται με αρθροσκόπηση.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Τραυματισμός στην περιοχή του γόνατος με κύριο σύμπτωμα τον έντονο πόνο στο γόνατο, το πρήξιμο και την αδυναμία βάδισης. Η θεραπεία τίθεται με αρθροσκόπηση του γόνατος και χρήση συνδεσμοπλαστικής.

Εξάρθρημα - αστάθεια ώμου: Κάκωση στην άρθρωση του ώμου. Αρχικώς, αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου: Προκαλείται σε άτομα που ασχολούνται με αθλήματα ρίψης μετά από έντονη τριβή των τενόντων και μετά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη. Ο ασθενής νιώθει πόνο ειδικά όταν πραγματοποιεί κινήσεις όπου χρησιμοποιείται το χέρι πάνω από το κεφάλι. Η αντιμετώπιση γίνεται αρχικώς με αντιφλεγμονώδη, ενδοαρθρικές ενέσεις και φυσικοθεραπεία. Αν δεν είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι, συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

1 εξειδικευμένος γιατρός για Αθλητικές κακώσεις

Τόπκας Αθανάσιος

Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Λεωφόρος Κηφισίας 195 & Ιερέως Δούση 23, ΜΑΡΟΥΣΙ

Κόστος: 50€
Στο πρώτο ραντεβού ο γιατρός ορίζει το σχέδιο θεραπείας.

9.8

Βαθμολογία από 51 χρήστεςο γιατρός με ηρεμία θα ασχοληθεί και θα σου εξηγήσει ότι χρειάζεται! σου εμπνέει εμπιστοσύνη!

Ο γιατρός έχει μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά με αθλητικές κακώσεις.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει