Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Απονεύρωση

Διατήρησε τα φυσικά σου δόντια υγιή και δυνατά

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι η απονεύρωση

Η απονεύρωση δοντιού ή αλλιώς ενδοδοντική θεραπεία, είναι μία διαδικασία που απαιτείται για να αφαιρεθούν τα νεύρα, τα αγγεία, τα μικρόβια και οι τοξίνες μέσα από το δόντι. Σκοπός της απονεύρωσης είναι να καθαριστεί καλά το δόντι και στη συνέχεια, να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μην υπάρχει ξανά κίνδυνος για φλεγμονές και λοιμώξεις.

Τι είναι η απονεύρωση

Η απονεύρωση συνιστάται να γίνεται όταν έχει προκληθεί φλεγμονή στον πολφό, δηλαδή στο εσωτερικό του δοντιού. Στο σημείο αυτό υπάρχουν νεύρα και αγγεία, ενώ όταν τα μικρόβια προχωρήσουν μέσα στο δόντι, δημιουργούν φλεγμονή. Η φλεγμονή αυτή, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να επεκταθεί γύρω από το δόντι και να πυροδοτήσει πρήξιμο και πόνο.

Η τερηδόνα ευθύνεται συνήθως για την πρόκληση φλεγμονής στον πολφό. Άλλο πιθανό αίτιο είναι όταν ένα δόντι σπάσει και η βλάβη εντοπίζεται κοντά στον πολφό ή όταν τραυματιστεί και οδηγήσει σε νέκρωση του πολφού. Επίσης, η απονεύρωση εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις που παρουσιάζεται απόστημα δοντιού και πρήξιμο.

Αν πρόκειται για φρονιμίτη, συνήθως δεν εφαρμόζεται απονεύρωση, παρά μόνο σε περιπτώσεις που πρέπει απαραιτήτως να διατηρηθεί όπως όταν χρειάζεται ως μοναδική στήριξη.

Πώς γίνεται η απονεύρωση;

Η απονεύρωση πραγματοποιείται στο ιατρείο. Αρχικώς, το πάσχον δόντι απομονώνεται, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να καταπιεί ο ασθενής υγρά αλλά και για να παραμείνει η περιοχή καθαρή.

Στη συνέχεια, ο γιατρός αφαιρεί την τερηδόνα καθαρίζει την περιοχή και γεμίζει με υλικά το δόντι, ώστε να μην μολυνθεί ξανά. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορεί να τοποθετηθεί σκέτο σφράγισμα ή και θήκη για να σταθεροποιηθεί το σφράγισμα του δοντιού.

Ανάμεσα στις συνεδρίες που ίσως χρειαστεί να γίνουν μπορεί να νιώσεις λίγο πόνο κατά τη μάσηση, ωστόσο δεν είναι ούτε έντονος ούτε ανησυχητικός.

Αν το οίδημα στο δόντι που χρειάζεται να γίνει απονεύρωση είναι μεγάλο, μπορεί να χρειαστεί να λάβεις αντιβίωση.

Διάρκεια θεραπείας

Αν ο πολφός είναι ζωντανός, η απονεύρωση μπορεί να γίνει σε μία συνεδρία διάρκειας περίπου μίας ώρας. Για τις περιπτώσεις που το δόντι έχει νεκρωθεί μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες, ώστε να είναι βέβαιο ότι έχει γίνει σωστή αντισηψία.

Μετά την απονεύρωση μπορεί να νιώσεις λίγο πόνο, ο οποίος αντιμετωπίζεται με αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγεις να μασάς σκληρές τροφές για λίγες μέρες.

Αν το απονευρωμένο δόντι μαυρίσει, αναλόγως του σημείου που βρίσκεται μπορεί να εφαρμοστεί λεύκανση ή να τοποθετηθεί όψη.

Το κόστος της απονεύρωσης δεν είναι το ίδιο για όλα τα δόντια. Εξαρτάται από το στάδιο, από τον αριθμό των ριζών του δοντιού, αλλά και από την τιμή των υλικών που θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν για να θεραπευθεί το δόντι.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

1 εξειδικευμένος γιατρός για Απονεύρωση

Παπαδοπούλου Χαρά

Οδοντίατρος
Μαιάνδρου 15, ΙΛΙΣΙΑ

Κόστος: 150€ εώς 300 €
κόστος ανά συνεδρία. Περιλαμβάνεται ψηφιακή ακτινογραφική εξέταση, θεραπεία και επανεξέταση.

10.0

Βαθμολογία από 9 χρήστεςΆψογη επαγγελματίας, σε μια επίσκεψη που επιλύθηκε το πρόβλημα μου, γρήγορα και ανώδυνα.

Μέθοδος Θεραπείας: Μικροσκόπιο,ψηφιακή ακτινογραφία, μηχανοκινούμενα εργαλεία, εντοπιστής ακρορριζίου θερμές τεχνικές έμφραξης κ.α.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει