THEMES

Read scientific articles on

NEW SEARCH

Sports injuries

Αντιμετώπισε γρήγορα τους τραυματισμούς και μείνε σε φόρμα

Τι είναι οι αθλητικές κακώσεις

Τα άτομα που ασχολούνται τακτικά με τον αθλητισμό και γυμνάζονται με συστηματικό ρυθμό είναι ευάλωτα σε κακώσεις. Οι αθλητικές κακώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και σωστά, διαφορετικά θα επηρεαστεί η συνολική υγεία του σώματος.

Οι πιο συχνές αθλητικές κακώσεις

Στις αθλητικές κακώσεις συμπεριλαμβάνονται:

Οι μυϊκοί τραυματισμοί: Οφείλονται σε ρήξη του μυός λόγω υπερδιάτασης. Για την αντιμετώπιση των μυϊκών τραυματισμών απαιτείται αρχικώς διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων για το χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο γιατρός.

Ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε ορθοπαιδικό ή αθλητίατρο για κλινική εξέταση. Θα χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που πάσχει και το βαθμό της βλάβης. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει υπέρηχο, ακτινογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Στη συνέχεια, συνήθως συνταγογραφούνται αντιφλεγμονώδη ή εφαρμόζεται θεραπεία με πλάσμα (PRP).

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι: Συνήθως πρόκειται για διάσειση. Παρατηρείται βλάβη στους ιστούς του εγκεφάλου που προέρχονται από τράνταγμα. Η διάσειση μπορεί να είναι βαριάς ή ελαφριάς μορφής. Ο γιατρός είναι πιθανό να σε παραπέμψει σε νευρολόγο.

Ρήξη μηνίσκου: Είναι αποτέλεσμα κάκωσης ή εκφύλισης λόγω ηλικίας. Στα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνονται ο πόνος κατά το περπάτημα ή κατά το κάθισμα και το πρήξιμο στο γόνατο. Η θεραπεία της ρήξης μηνίσκου γίνεται με αρθροσκόπηση.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Τραυματισμός στην περιοχή του γόνατος με κύριο σύμπτωμα τον έντονο πόνο στο γόνατο, το πρήξιμο και την αδυναμία βάδισης. Η θεραπεία τίθεται με αρθροσκόπηση του γόνατος και χρήση συνδεσμοπλαστικής.

Εξάρθρημα - αστάθεια ώμου: Κάκωση στην άρθρωση του ώμου. Αρχικώς, αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου: Προκαλείται σε άτομα που ασχολούνται με αθλήματα ρίψης μετά από έντονη τριβή των τενόντων και μετά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη. Ο ασθενής νιώθει πόνο ειδικά όταν πραγματοποιεί κινήσεις όπου χρησιμοποιείται το χέρι πάνω από το κεφάλι. Η αντιμετώπιση γίνεται αρχικώς με αντιφλεγμονώδη, ενδοαρθρικές ενέσεις και φυσικοθεραπεία. Αν δεν είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι, συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

cost icon

Average cost and price range

Average service cost

37€

From

204

doctors

Price range for all areas

Note: The term "doctor" is used for brevity and may include health professionals too.
Resources

1. Επίσημη ιστοσελίδα Mayo Clinic, http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/spinal-cord-injury/symptoms-causes/syc-20377890

2. Erik Witvrouw, PT, PhD, Roeland Lysens, MD, PhD, Johan Bellemans, MD, PhD, Dirk Cambier, PT, PhD, Guy Vanderstraeten, MD, PhD Intrinsic Risk Factors for the Development of Anterior Knee Pain in an Athletic Population: A Two-Year Prospective Study, Vol: 28 iss: 4, p: 480-489. Published: July 1, 2000 "

This page does not contain medical advice.
This page does not contain promotional content nor advertisements. Read the ad management policy here.
This content is reliable and scientifically documented. It is based on official medical studies and it is edited by doctors and health professionals and shows objective information on diagnosis and treatment of diseases. It includes resources. If you are a health professional and you found out errors or omissions, please contact us on [email protected]
Thank you!

Your experience can be very helpful to others

Join doctoranytime for free by clicking here.

Something went wrong

Try again later

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.