Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Ηλεκτρομυογράφημα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
stamp

Τι είναι το ηλεκτρομυογράφημα

Διαγνωστική εξέταση κατά την οποία καταγράφεται η λειτουργία των περιφερικών νεύρων και των μυών, αλλά και του σημείου που ενώνονται αυτά τα δύο. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για τη διάγνωση νευρολογικών παθήσεων και μυασθενειών εδώ και πολλά χρόνια. Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και γρήγορη. Ο αρμόδιος γιατρός, δηλαδή ο νευρολόγος, τοποθετεί ηλεκτρόδια στο σημείο ενδιαφέροντος και στη συνέχεια, μέσω ενός μηχανήματος καταγράφονται τα αποτελέσματα σε χαρτί ή στον υπολογιστή. Το βασικό είναι ότι με την εξέταση αυτή λαμβάνουμε ό,τι πληροφορία χρειαζόμαστε για τη λειτουργικότητα του σημείου της βλάβης. Οι άλλες απεικονιστικές μέθοδοι (αξονική και μαγνητική τομογραφία) που χρησιμοποιούνται, μάς δείχνουν την αιτία που προκλήθηκε η βλάβη, ενώ το ηλεκτρομυογράφημα μας δείχνει ποιο νεύρο έχει υποστεί βλάβη, σε ποιο στάδιο είναι και πότε προκλήθηκε. Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων επομένως μας αποφέρει μια ολοκληρωμένη διάγνωση. Το ηλεκτρομυογράφημα μπορεί να διαγνώσει ακόμη και βλάβες που στις άλλες απεικονιστικές μεθόδους δεν είναι ευκρινείς.

Πληροφορίες για την εξέταση

  • Δεν απαιτείται κάποια ειδική προετοιμασία για την εξέταση, πλην του να είναι καθαρό το κεφάλι, ή όποια άλλη περιοχή εικάζεται ότι έχει υποστεί βλάβη, για να γίνει η καλύτερη δυνατή εφαρμογή των ηλεκτροδίων.
  • Με την εξέταση αυτή εντοπίζεται αν η βλάβη είναι περιορισμένη σε ένα σημείο ή έχει επεκταθεί, πόσο καιρό υπάρχει και σε ποιο στάδιο είναι.
  • Είναι σημαντικό ο νευρολόγος να έχει την εμπειρία να κάνει διαφορική διάγνωση και να ερμηνεύσει τα ευρήματα της εξέτασης. Γι’ αυτό, μπορείς να διαβάσεις αξιολογήσεις του γιατρού που θα επιλέξεις μέσα από την υπηρεσία του doctoranytime.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου; Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

Επιμέλεια: Ιωάννα, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime | Τελευταία ενημέρωση: 8 Ιουνίου 2017

© 2017 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
1 εξειδικευμένος γιατρός για

Ηλεκτρομυογράφημα

Καψαλάκης Ιωάννης

Νευρολόγος
Λεωφόρος Κηφισίας 5, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
9.7

Βαθμολογία από 156 χρήστες

Κόστος: 60€ εώς 80 €
η επίσκεψη

περισσότερα
9.7

Βαθμολογία από 156 χρήστες

Φιλικός αλλά ταυτόχρονα και σοβαρός, εξηγεί τα πάντα και σου κερδίζει την εμπιστοσύνη αμέσως. Θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα !

περισσότερα
Λεωφόρος Κηφισίας 5, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
9.7

Βαθμολογία από 156 χρήστες

  • Μέθοδος Θεραπείας: EMG MICROMED

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει