Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Online chat με γιατρό. Δες τις νέες ειδικότητες! Δοκίμασέ το τώρα!
Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

Χρειάζεσαι γιατρό; Βρες γιατρούς με βιντεοκλήση ή άμεσα διαθέσιμους μέσω chat
Ιατρικές βεβαιώσεις

Εξασφάλισε τις βεβαιώσεις που χρειάζεσαι με τον πιο εύκολο τρόπο!

ΒΡΕΣ ΓΙΑΤΡΟ
Κάρτα υγείας του αθλητή

Απόκτησέ την άμεσα για να μην χάσεις ούτε έναν αγώνα!

ΒΡΕΣ ΓΙΑΤΡΟ

Ιατρική βεβαίωση για το σχολείο

Οι καλοκαιρινές βουτιές έλαβαν τέλος, και για κάποιους λιλιπούτειους φίλους μας αυτή είναι η αρχή της σχολικής τους ζωής.

Είτε το παιδάκι σου θα πάει φέτος στην Α’ Δημοτικού είτε είναι λίγο μικρότερο και ξεκινά τη «φοίτησή» του στο νηπιαγωγείο, ένα είναι σίγουρο: ότι θα χρειαστεί βεβαίωση γιατρού για την εγγραφή του στο σχολείο.

Βεβαίωση για μαθητές

Σύμφωνα με το Ν.4229/2014, αρ.11 παρ.2, για να εγγραφεί ένα παιδί στο νηπιαγωγείο και στην Α’ Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από ιατρό. Το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να συμπληρώνεται κάθε αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί το παιδί το μάθημα της φυσικής αγωγής.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για την συνολική υγεία του παιδιού, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εξετάζεται η υγεία των ματιών, της καρδιάς, του αναπνευστικού συστήματος, των δοντιών, του νευρικού συστήματος, του δέρματος. Επίσης, ελέγχεται ο εμβολιασμός του και άλλα πιθανά κλινικά ευρήματα. Τη βεβαίωση αυτή υπογράφει μετά από κλινική εξέταση ο παθολόγος ή ο παιδίατρος.

Μπορεί να χρειαστούν συμπληρωματικές εξετάσεις από άλλες ιατρικές ειδικότητες αν κριθεί απαραίτητο. Αξίζει να αναφερθεί ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση υγείας του παιδιού, θα πρέπει να ενημερωθεί το Α.Δ.Υ.Μ. με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων.

Γιατί χρειάζεται αυτή η βεβαίωση;

Πριν εγγραφεί ένα παιδί στο σχολείο θα χρειαστεί να προσκομίσει και το βιβλιάριό του. Είναι απαραίτητο να πιστοποιηθεί από γιατρό ότι το παιδί έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και δεν πάσχει από κάποιο σοβαρό μεταδιδόμενο ή μη νόσημα. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τόσο το ίδιο το παιδί όσο και το περιβάλλον του δεν είναι εκτεθειμένο και δεν θα κινδυνεύσει.

Και επειδή έχεις ήδη αρκετά στο κεφάλι σου, εμείς, που φροντίζουμε πάντα να είσαι σε καλά χέρια, σου εξασφαλίζουμε τη βεβαίωση που χρειάζεσαι εύκολα, γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος.

Και καλή αρχή!

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Επίσημη ιστοσελίδα ΚΕΕΛΠΝΟ:, https://eody.gov.gr/

2. Επίσημη ιστοσελίδα ΙΚΑ:, goo.gl/cAGnCP

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα.

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Μοιράσου την εμπειρία σου ανώνυμα

Μέσα στην ιστορία σου θα μπορούσες να συμπεριλάβεις πράγματα όπως: τα αποτελέσματα από την θεραπεία/ες που δοκίμασες, αν βίωσες πόνο ή φοβίες και πώς το αντιμετώπισες, τι θα πρότεινες σε κάποιον/α για να τον/την βοηθήσεις.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει