Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Ωτοπλαστική

Η τέλεια συμμετρία των αφτιών με φυσικό αποτέλεσμα

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι η ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μία μέθοδος για να διορθωθούν τα πεταχτά αφτιά ή αλλιώς αφεστώτα ώτα. Πολλές φορές ένα άτομο με πεταχτά αφτιά νιώθει άσχημα και επηρεάζεται η ψυχολογία του. Η ωτοπλαστική έρχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, καθώς και οποιαδήποτε άλλη εκ γενετής ή επίκτητη δυσμορφία των αφτιών.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε σε μικρά παιδιά ακόμη και πριν ξεκινήσουν το σχολείο είτε σε ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Στόχος της επέμβασης αυτής είναι να επανέλθουν τα πτερύγια των αφτιών σε φυσιολογική θέση.

Η μέθοδος εφαρμόζεται για να αντιμετωπιστούν τα εξής προβλήματα:

  • Πεταχτά αφτιά
  • Απλασία αφτιού
  • Δισχιδές λοβίο από απότομο τράβηγμα (με σκουλαρίκι)

Διαδικασία ωτοπλαστικής και ανάρρωση

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία όταν εφαρμόζεται σε ενήλικες και με γενική αναισθησία στα παιδιά. Είναι μία πολύ ασφαλής επέμβαση με θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν για πάντα.

Μετά την επέμβαση μπορείς να επιστρέψεις την ίδια μέρα στο σπίτι σου. Όταν ολοκληρωθεί η πλαστική αφτιών, ο γιατρός βάζει στα αφτιά και στο κεφάλι επίδεσμο, που θα πρέπει να παραμείνει εκεί για 3 περίπου μέρες. Κάποιοι ασθενείς αναφέρουν έναν σχετικό πόνο για λίγες μέρες μετά, ο οποίος ωστόσο αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά.

Η πλήρης ανάρρωση επέρχεται περίπου ένα μήνα μετά την επέμβαση. Τα ράμματα αφαιρούνται στις 15 ημέρες, ωστόσο για περίπου 1 μήνα θα χρειαστεί να φοράς έναν επίδεσμο στον ύπνο σου, ώστε να μην τα τραυματίσεις.

Σπανιότατα, έχουν αναφερθεί επιπλοκές όπως το αιμάτωμα ή μολύνσεις. Αν απευθυνθείς σε έμπειρο γιατρό οι επιπλοκές αυτές ελαχιστοποιούνται.

Δεν αναφέρεται κάποια ειδική προετοιμασία για την επέμβαση. Απευθύνσου στο γιατρό σου για περισσότερες λεπτομέρειες ή ειδικές προφυλάξεις βάσει του ιστορικού σου.

Ωτοπλαστική με λέιζερ

Υπάρχει και η δυνατότητα ωτοπλαστικής με λέιζερ. Τα βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτεί αναισθησία, ενώ με το σύστημα ψύξης η επέμβαση καθίσταται ανώδυνη. Επιπλέον, δεν απαιτούνται ράμματα, μεγάλες τομές ή λήψη αντιβιοτικής αγωγής μετεγχειρητικά. Η ωτοπλαστική με λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η τομή γίνεται πίσω από το αφτί και ουσιαστικά είναι η ίδια με αυτή της κλασικής χειρουργικής μεθόδου. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση λέιζερ στα δύο αφτιά και στη συνέχεια, την τοποθέτηση ειδικού νάρθηκα στο καθένα. Ο νάρθηκας θα πρέπει να μείνει για περίπου 3 βδομάδες στο σημείο.

Κόστος ωτοπλαστικής

Το κόστος της ωτοπλαστικής εξαρτάται από τη μέθοδο και το γιατρό που θα επιλέξεις. Ο κατάλληλος γιατρός είναι ο πλαστικός χειρουργός. Επίλεξε τον καλύτερο αξιολογημένο γιατρό βάσει της εμπειρίας του στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

2 εξειδικευμένοι γιατροί για Ωτοπλαστική

Παπασταύρου Αλέξανδρος

Πλαστικός Χειρουργός
Αγίας Σοφίας 9, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κόστος: 20€
η επίσκεψη.

ΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
new doctorΝέος συνεργάτης

Ο γιατρός προστέθηκε έπειτα από αίτημα ασθενών

Μέθοδος Θεραπείας: Ελάχιστα επεμβατικοί μέθοδοι με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών χωρίς χειρουργείο της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής

Παπασταύρου Αλέξανδρος

Πλαστικός Χειρουργός
Καρνεάδου 20, ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Κόστος: 20€
η επίσκεψη.

ΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
new doctorΝέος συνεργάτης

Ο γιατρός προστέθηκε έπειτα από αίτημα ασθενών

Μέθοδος Θεραπείας: Ελάχιστα επεμβατικοί μέθοδοι με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών χωρίς χειρουργείο της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει