Περιτομή
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Τι είναι η Περιτομή
Η περιτομή είναι η ανώδυνη επεμβατική μέθοδος που γίνεται από τον Ουρολόγο - Ανδρολόγο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φίμωσης, ενώ συχνά γίνεται και για λόγους διατήρησης της υγιεινής στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς έτσι δεν εγκλωβίζονται ούρα και σμήγμα, που αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης μικροβίων και ιών και μπορεί να έχουν και καρκινογόνο δράση (σημειώνεται ότι οι Εβραίοι, που λόγω θρησκείας κάνουν όλοι περιτομή, έχουν μηδενικά ποσοστά καρκίνου του πέους). Ταυτόχρονα, με την περιτομή μειώνεται ο κίνδυνος προσβολής από μολυσματικές ασθένειες. Τέλος, η περιτομή γίνεται και για αισθητικούς λόγους, καθώς το πέος δείχνει πιο μεγάλο και πιο καθαρό.
Πληροφορίες για τη διαδικασία της περιτομής
- Υπάρχουν δύο τύποι περιτομής: η πλήρης, που κόβεται όλο το δέρμα γύρω από την βάλανο (την κεφαλή του πέους) και αυτή δεν καλύπτεται από δέρμα ακόμα και όταν το πέος είναι σε χαλαρή κατάσταση, και η μερική περιτομή, που αφήνει ένα μικρό τμήμα δέρματος να καλύπτει μερικώς τη βάλανο. Ο γιατρός κρίνει ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί
- Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία, διαρκεί 20-30 λεπτά και δεν χρειάζεται νοσηλεία πέρα από λίγες ώρες. Ο ασθενής επιστρέφει σύντομα στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ αν χρειάζεται ο γιατρός θα του χορηγήσει αντιβίωση. Η επούλωση του τραύματος συνήθως γίνεται σε 25 ημέρες, οπότε επιτυγχάνεται η πλήρης ανάρρωση μέχρι να επιτραπεί η επιστροφή στη φυσική και σεξουαλική δραστηριότητα
Οι συνεργάτες γιατροί του doctoranytime είναι στη διάθεσή σου για να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να σε φροντίσουν με ασφάλεια!

Μέσο κόστος και εύρος τιμών
Μέσο κόστος επίσκεψης
από
γιατρούς
Εύρος τιμών για όλες τις περιοχές
Πες μας τη γνώμη σου
Απαντήστε μόνο αν έχετε αποδεδειγμένες ιατρικές γνώσεις
1. Bossio JA, Pukall CF, Steele S., 'A review of the current state of the male circumcision literature', J Sex Med. 2014 Dec;11(12):2847-64.
2. www.mayoclinic.org/tests-procedures/circumcision/about/pac-20393550
3. Simpson E, Carstensen J, Murphy P.,'Neonatal circumcision: new recommendations & implications for practice', Mo Med. 2014 May-Jun;111(3):222-30.
Η άποψή σου καταχωρήθηκε