Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις

ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ

Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Κυφοπλαστική

Αντιμετώπισε το κάταγμα της οστεοπόρωσης οριστικά

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ
Stamp

Τι είναι η κυφοπλαστική και πού εφαρμόζεται

Η κυφοπλαστική είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης. Το κάταγμα σπονδυλικής στήλης είναι συνήθως απόρροια της οστεοπόρωσης, της μετάστασης λόγω κακοήθειας ή άλλων παραγόντων. Μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο ή κύφωση, γι’ αυτό χρήζει άμεσης θεραπείας. Η κυφοπλαστική είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισής του.

Πώς γίνεται η κυφοπλαστική

Η μέθοδος γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Αρχικώς, γίνεται διάνοιξη του σημείου και εισάγεται ένα ειδικό εργαλείο στο σπονδυλικό σώμα. Στη συνέχεια, φουσκώνεται στο σημείο ένα ειδικό μπαλονάκι. Η επέμβαση γίνεται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Το ειδικό μπαλονάκι εκτεινόμενο ανατάσσει το κάταγμα και δημιουργεί μια κοιλότητα στον σπόνδυλο, όπου εγχέονται ουσίες.

Με αυτή τη διαδικασία αποκαθίσταται το ύψος του σπονδύλου και τυχόν παραμόρφωση κύφωσης. Μετά την ολοκλήρωση της κυφοπλαστικής, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του, ενώ δεν νιώθει πόνο, αφού πρόκειται για μία αναίμακτη μέθοδο.

Πότε εφαρμόζεται η κυφοπλαστική

Η κυφοπλαστική εφαρμόζεται συνήθως για την αντιμετώπιση οστεοπορωτικών καταγμάτων. Αν κάποιος νιώθει έντονο πόνο στη σπονδυλική στήλη θα πρέπει να επισκεφθεί έναν ειδικό για να διαγνωστεί αν πρόκειται για κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης. Αν όντως διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να θεραπευθεί με κυφοπλαστική.

Επίσης, η κυφοπλαστική ενδείκνυται και σε περιπτώσεις τραυματικών καταγμάτων ή μεταστάσεις λόγω κακοήθειας ή πολλαπλού μυελώματος.

Τα αποτελέσματα της κυφοπλαστικής είναι άριστα.

Διάρκεια κυφοπλαστικής

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά. Ο πόνος είναι ελάχιστος και υποχωρεί μέσα σε λίγη ώρα. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής θα χρειαστεί να παραμείνει λίγη ώρα για ανάνηψη, ώστε να παρακολουθείται από τον ιατρό. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση.

Ειδική προετοιμασία για την κυφοπλαστική

Πριν από την προγραμματισμένη κυφοπλαστική ο γιατρός θα σου ζητήσει να κάνεις τρισδιάστατο απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει ψηφιακή αξονική και μαγνητική τομογραφία. Αυτό απαιτείται για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο του κατάγματος του σπονδύλου και να καταγραφεί.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεις στο γιατρό το πλήρες ιατρικό ιστορικό σου και να έχεις μαζί σου τυχόν προηγούμενες απεικονιστικές εξετάσεις.

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός για την κυφοπλαστική

Ο κατάλληλος γιατρός για την κυφοπλαστική είναι ο νευροχειρουργός και ο χειρουργός-ορθοπαιδικός (με εξειδίκευση στην σπονδυλική στήλη). Για να επιλέξεις τον καλύτερο ειδικό, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την εξειδίκευση και την εμπειρία του στην αντιμετώπιση της πάθησής σου. Μπορείς να διαβάσεις και τις αξιολογήσεις άλλων ασθενών του doctoranytime που τον έχουν επισκεφθεί πριν από εσένα.

Κόστος κυφοπλαστικής

Η τιμή της θεραπείας εξαρτάται από τη μέθοδο και το γιατρό που θα επιλέξεις. Πριν από την προγραμματισμένη επέμβαση ενημερώσου από το γιατρό σου για την ειδική προετοιμασία και τις προφυλάξεις που συνιστώνται για την επέμβαση που κάνεις.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βλάσση, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2018

©2018 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Σχετικές Παθήσεις και Υπηρεσίες.
1 εξειδικευμένος γιατρός για Κυφοπλαστική

Πολυθοδωράκης Ιωάννης

Νευροχειρουργός
Κηφισίας 296 & Ναυαρίνου 40, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Κόστος: 50€
η επίσκεψη.

ΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
9.8

Βαθμολογία από 49 χρήστεςΑριστη διαχειριση της καταστασης, αψεγαδιαστο χειρουργικη επεμβαση, συνεπης παρακολουθηση, αριστη εξυπηρετηση 10/10

Μέθοδος Θεραπείας: Αντιμετώπιση οστεοπορωτικών καταγμάτων με κυφοπλαστική

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού και τηλεφωνικά στο

215 50 50005

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει