ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βεβαιώσεις για δίπλωμα οδήγησης

Συμβεβλημένοι γιατροί κάθε ειδικότητας

ΝΕΟ

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Επίλεξε ποιες ειδικότητες θα απαντήσουν
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Για την έκδοση διπλώματος οδήγησης, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών που θα χρειαστείς και για τα οποία θα ενημερωθείς από τη σχολή οδηγών που πηγαίνεις, απαιτείται και η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων από ιατρούς δύο ειδικοτήτων. Οι ειδικότητες αυτές είναι ο παθολόγος και ο οφθαλμίατρος. Οι ιατροί αυτοί θα πρέπει να είναι συμβεβλημένοι με τις οικείες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της εκάστοτε Περιφέρειας. Το κόστος της επίσκεψης για τη λήψη βεβαίωσης στον κάθε γιατρό ανέρχεται στα 10€.

Πληροφορίες για τη διαδικασία απόκτησης ιατρικής βεβαίωσης

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις τις ιατρικές βεβαιώσεις που είναι απαραίτητες για την έκδοση διπλώματος οδήγησης για πρώτη φορά, ερασιτεχνικού ή επαγγελματικού είναι η εξής:

1

Κλείνεις ραντεβού με γιατρό που είναι συμβεβλημένος στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

2

Στο ραντεβού πρέπει να έχεις μαζί σου: ταυτότητα ή διαβατήριο, πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία (μία για κάθε γιατρό) και βιβλιάριο ασθενείας.

3

Ακολουθεί κλινική εξέταση από τους γιατρούς (οφθαλμίατρο, παθολόγο).

4

Αν πληροίς τις προϋποθέσεις υγείας, λαμβάνεις την ιατρική βεβαίωση.

Αν είσαι ανασφάλιστος/η ή δεν έχεις βιβλιάριο υγείας, ο παθολόγος πιθανόν να σου ζητήσει τις παρακάτω εξετάσεις: γενική αίματος, έλεγχος σακχάρου, ουρίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος. Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε νοσοκομείο ή σε διαγνωστικό κέντρο.

Πληροφορίες για τη διαδικασία ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης

Όσον αφορά στη διαδικασία της ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης για άτομα από 65 έως 80 ετών απαιτείται προσκόμιση βεβαίωσης από παθολόγο και οφθαλμίατρο.

Για τα άτομα άνω των 80 ετών θα χρειαστούν και κάποιες επιπλέον βεβαιώσεις από ιατρούς. Οι ειδικότητες των ιατρών που πρέπει να επισκεφθείς είναι ο παθολόγος, ο οφθαλμίατρος, ο ΩΡΛ και ο νευρολόγος ή ο ψυχίατρος.

Σε κάθε περίπτωση αν στην κλινική εξέταση από το γιατρό κριθεί ότι ο ασθενής χρήζει περαιτέρω κλινικού ελέγχου και από άλλες ιατρικές ειδικότητες, τότε παραπέμπεται και σε άλλο γιατρό, από όπου θα λάβει ιατρική βεβαίωση.

Στο doctoranytime μπορείς να αναζητήσεις τους κατάλληλους ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τις ανά περιοχή Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών και μπορούν να σου δώσουν τη βεβαίωση που χρειάζεσαι για την έκδοση ή την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης. Εδώ μπορείς να κλείσεις τώρα το ραντεβού σου online και ΔΩΡΕΑΝ σε λιγότερο από 1’.

Δες τη διαθεσιμότητα ραντεβού που έχουν οι γιατροί των ειδικοτήτων που σε ενδιαφέρουν και είναι συμβεβλημένοι με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειάς σου και κλείσε το ραντεβού που σε εξυπηρετεί.

Μέσω του doctoranytime έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες όπως: εμπειρία και εξειδίκευση γιατρού, αξιολογήσεις ασθενών, κόστος επίσκεψης και κάθε ιατρικής υπηρεσίας.

Κόστος βεβαιώσεων διπλώματος οδήγησης

Το κόστος για να λάβεις τις βεβαιώσεις που χρειάζεσαι για το δίπλωμα εξαρτάται από το γιατρό που θα επιλέξεις. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η κλινική εξέταση και η λήψη βεβαίωσης.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Επίσημη ιστοσελίδα Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, www.yme.gov.gr

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.