Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
1

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στην Πλάκα

Λεβεντάκη Έλενα

Ψυχολόγος
Τζιραίων 4, Πλάκα, Αθήνα
9.5

Βαθμολογία από 9 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.5

Βαθμολογία από 9 χρήστες

Πρώτη επίσκεψη, δεν υπήρξε καθυστέρηση, έδειξε ενδιαφέρον & κατανόηση, θα ξαναπάω.

περισσότερα

12 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές κοντά στην Πλάκα

Κυριακοπούλου Άννα-Μαρία

Ψυχολόγος
Βασιλίσσης Σοφίας 51 , Κολωνάκι, Αθήνα
9.6

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.6

Βαθμολογία από 6 χρήστες

Εχω μείνει πολύ ικανοποιημένη και συνεχίζω τις επισκέψεις μου.

περισσότερα

Βαρκόπουλος Παναγιώτης

Ψυχολόγος
Ηρακλειδών 15, Θησείο, Αθήνα
10.0

Βαθμολογία από 7 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 7 χρήστες

Άνετος και φιλικός, προσέχει τις λεπτομέρειες και καταλαβαίνει άμεσα το πρόβλημα. Σίγουρα θα τον επισκεφτώ πάλι και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Καρόπουλος Κωνσταντίνος

Ψυχοθεραπευτής - Συνθετικός Ψυχολόγος
Μάντζαρου 5 (Πλησίον Μετρό Πανεπιστήμιο), Κολωνάκι, Αθήνα
9.8

Βαθμολογία από 4 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.8

Βαθμολογία από 4 χρήστες

Φιλικός,ήρεμος και καταρτισμένος,εμπνέει εμπιστοσύνη και βοηθάει να νιώσεις αμέσως άνετα.Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Πλάκα

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στην Πλάκα με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Ψυχοθεραπεία και οφέλη
Τι είναι η ψυχοθεραπεία; Ποιά τα οφέλη της;

Μια ερώτηση που ακούμε συχνά και στην οποία διάφορες σχολές απαντούν ανάλογα με την προσέγγιση που έχει η κάθε μια. Στην ψυχανάλυση ο στόχος είναι οι απωθημένες σκέψεις, εμπειρίες, επιθυμίες να έρθουν στο συνειδητό του ανθρώπου προκειμένου να αναγνωριστούν, να αναλυθούν και να πάρουν πλέον τη θέση που τους αρμόζει.

Στην γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία, στόχος είναι να αντιληφθεί το άτομο τον τρόπο που κωδικοποιεί τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, σκέφτεται και δρα προκειμένου να εντοπίσει και στη πορεία να τροποποιήσει δυσλειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφορές.

Στην προσωποκεντρική θεραπεία, ο στόχος είναι η αναδιοργάνωση της προσωπικότητας του ατόμου προκειμένου να αποκτήσει αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και να είναι πιο ανοιχτό στις νέες εμπειρίες και την προσωπική του ανάπτυξη.

Εδώ, την απάντηση καλέστηκαν να δώσουν άνθρωποι, διαφόρων ηλικιών, που είχαν ψυχοθεραπευτική εμπειρία, σε διαφορετικά μοντέλα και μορφή. Οι απαντήσεις τους δεν βασίζονται σε κάποια επιστημονική προσέγγιση, αλλά αποκλειστικά στην προσωπική τους εμπειρία και οπτική.

Παραθέτουμε τις απαντήσεις τους στο ερώτημα τι είναι ψυχοθεραπεία :

“Εσωτερική αλλαγή”

Σ. Π.

“Ψυχοθεραπεία είναι η εξέλιξη, η κατανόηση και η δύναμη της ψυχής. Η γνωριμία με την ψυχή μας, σε σχέση πάντα με το σώμα μας”

Λ.Π.

“Πρωτίστως είναι ένας τρόπος ν’ ανακαλύψεις πραγματικά τον εαυτό σου… Η ψυχοθεραπεία, δεν είναι τόσο αυτό που λένε, να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους και να μάθεις ν’ αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου. Αλλά ν’ ακούσεις τα θέλω σου και τις πραγματικές ανάγκες της ψυχής σου. Για μένα τα προβλήματα ξεκινούν από τη σχέση με τον εαυτό. Η ψυχοθεραπεία λειτουργεί ως μέσο για να τον γνωρίσεις. Μόνο αν τον γνωρίσεις, θα καταλάβεις τι θέλει και θα βρεις τον τρόπο να ζεις ευτυχισμένος αφού, συμφιλιωθείς μαζί του”

Κ. Τ.

“Ένα ταξίδι άλλοτε δύσκολο, άλλοτε χαρούμενο, άλλοτε επώδυνο… φτάνεις όμως πάντα σ’ ένα μέρος που υπάρχει γαλήνη, αγάπη, δύναμη”

Ε.Π.

“Αγάπη για τον εαυτό σου”

Λ. Γ.

“Διαδικασία ατέρμονη κατά την οποία φτάνεις σε ένα σημείο αυτογνωσίας, καταλαβαίνεις τα στηρίγματα σου, συγχωρείς και προχωράς με μεγαλύτερη ισορροπία”

Κ. Π.

“Μια βιωματική διαδικασία προσέγγισης και θεραπείας του ψυχισμού”

Ε. Γ.

“Η επικοινωνία, το μοίρασμα, η σιωπή του νου, άκουσμα χωρίς προβολές, εμβάθυνση στον εαυτό, επαφή με τον εαυτό, πορεία προς αυτογνωσία και την ελευθερία”

Τ. Π.

“Μια διαδικασία μέσα στην οποία βοηθιέσαι ν’ αντιληφθείς καλύτερα τα προβλήματά σου, τις ανησυχίες, τους κρυμμένους φόβους ή τις επιθυμίες σου, Ν΄ αντιληφθείς καλύτερα τον εαυτό σου. Είναι μια διαδικασία που σου δίνονται κάποια στοιχεία, που μόνος σου ίσως δεν τα σκεφτόσουνα, για να κατανοήσεις πράγματα που είναι μπροστά στα μάτια σου αλλά δεν τ’ αντιλαμβάνεσαι, για τον εαυτό σου, για το πώς συμπεριφέρεσαι, τι συμβαίνει γύρω σου”

Τ. Λ.

“Απαραίτητη”

Τ. Κ.

“Εξερεύνηση του εαυτού, με όλο το πολύπλοκο που αυτό επιφέρει”

Μ. Π.

Συνοψίζοντας, ψυχοθεραπεία είναι όλα αυτά, είναι η ανακάλυψη και η γνώση του εαυτού μας, είναι η διερεύνηση των σχέσεων και η αλλαγή στη δυναμική τους, είναι εντοπισμός των δυσλειτουργικών πλευρών μας, είναι η εδραίωση τους αυτοσεβασμού και της αυτοεκτίμησης, είναι το αίσθημα της ανακούφισης από τον ψυχικό και πολλές φορές και σωματικό πόνο, είναι η χαρά του μοιράσματος και της επικοινωνίας.

Σε ψυχοθεραπευτική σχέση και διαδικασία οι άνθρωποι εμπλέκονται συνήθως λόγω κάποιας δυσφορίας, λόγω έντονων ψυχοσωματικών συμπτωμάτων (κρίση πανικού, ψυχοσωματικές ενοχλήσεις) ή λόγω δύσκολων γεγονότων που βιώνουν (πένθος, δυσκολίες σε σχέσεις). Είναι σημαντικό να τονίσουμε, πως τη ψυχοθεραπεία μπορεί να επιλέξει κάποιος με στόχο την αυτογνωσία και την εμβάθυνση του εαυτού του και των σχέσεων του, χωρίς απαραίτητα να έχει συγκεκριμένες ψυχοσυναισθηματικές ή ψυχοσωματικές ενοχλήσεις.

Τέλος, υπάρχουν πολλά μοντέλα ψυχοθεραπείας και αυτό δίνει στον ενδιαφερόμενο την επιλογή του μοντέλου που του ταιριάζει περισσότερο. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό απ’ το μοντέλο, είναι ο θεραπευτής και η σχέση που θα κτισθεί ανάμεσα τους. Γι’ αυτό το λόγο ο ενδιαφερόμενος θα αναζητήσει έναν θεραπευτή που θα τον εμπνέει, θα νιώθει άνετα και ασφαλής ώστε να μπεί στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει