Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
3

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στο Θησείο

Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Βαρκόπουλος Παναγιώτης

Ψυχολόγος
Ηρακλειδών 15, Θησείο, Αθήνα
10.0

Βαθμολογία από 7 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 7 χρήστες

Άνετος και φιλικός, προσέχει τις λεπτομέρειες και καταλαβαίνει άμεσα το πρόβλημα. Σίγουρα θα τον επισκεφτώ πάλι και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

6 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές κοντά στο Θησείο

Λεβεντάκη Έλενα

Ψυχολόγος
Τζιραίων 4, Πλάκα, Αθήνα
9.5

Βαθμολογία από 9 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.5

Βαθμολογία από 9 χρήστες

Πρώτη επίσκεψη, δεν υπήρξε καθυστέρηση, έδειξε ενδιαφέρον & κατανόηση, θα ξαναπάω.

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Θησείο

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στο Θησείο με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Το σώμα μιλάει όταν η ψυχή αδυνατεί

Οι μέγαλοι δάσκαλοι της κλάδου της Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής αλλά και της Εναλλακτικής Ιατρικής έχουνε αναφερθεί ανά καιρούς σε θέματα ψυχοσωματικών εκδηλώσεων, προβλημάτων υγείας δηλαδή που εκπίπτουν εξ αιτίας της εσωτερικής ανεκδήλωτης συναισθηματικής φόρτισης που συσσωρεύεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ψυχή, το Πνεύμα και το Σώμα μας!

Κάθε τομές ξεχωριστά δίνει τις δικές του εξηγήσεις και ερμηνείες.

Παρατηρώντας όμως προσεκτικά, διαπιστώνουμε ότι όλες οι απόψεις συγκλίνουν μεταξύ τους. Αρχικά αν παρατηρήσουμε την Επιστήμη της Ψυχολογίας – Ψυχιατρική και συγκεκριμένα την προσέγγιση της Γνωστικο-Συμπεριφοριστικής θα ανακαλύψουμε ότι η ουσιαστική θεραπεία βάση στατιστικών δεδομένων έρχεται όταν υφίσταται συστηματικά η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή (εξαρτάται φυσικά το στάδιο της ασθένειας για να θεωρηθεί απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, θα μπορούσε κάλλιστα, εφόσον το επιτρέπει η παθολογία του ασθενή, να λάβει εναλλακτικά βοτανοθεραπευτική αγωγή). Βάση της συγκεκριμένης έρευνας λοιπόν παρατηρούμε ότι η αποσυμφόρηση των συναισθηματικών καταστάσεων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το επιτυχημένο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η Προσέγγιση Gestalt αντίστοιχα έχει λάβει στοιχεία από Ανατολική Φιλοσοφία & Yoga και παρατηρεί τον άνθρωπο μέσα από ένα συνολικό πρίσμα του περιβάλλοντός του θεωρώντας τον ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Οπότε η συμπεριφορά του και η “διόρθωση” αυτής έρχεται μέσα από το συναισθηματικό βίωμα και την εξισορρόπηση της λογικής με το συναίσθημα. Η αρμονία στο ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο λαμβάνουν καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία του.

Ο κλάδος της Ολιστικής – Εναλλακτικής Ιατρικής παράλληλα εξηγεί την σημαντικότητα της Ολιστικής Προσέγγισης του ανθρώπου μέσα στο θεραπευτικό πλαίσιο και δουλεύει διαφορετικά ανά περίπτωση και συνεδρία.

Διότι ο άνθρωπος είναι μοναδικός, με μοναδικά  θέματα υγείαςσκέψης,αντίληψηςεμπειρίαςδιατροφήςψυχονοητικής κατάστασης,ενεργειακής και πνευματικής κατάστασης.

Φανταστείτε ένα μπαλόνι που το φουσκώνετε ασταμάτητα κλείνοντας ταυτόχρονα τη δίοδο έξοδου του αέρα. Τι θα συμβεί; Το μπαλόνι θα σκάσει από το σημείο που είναι πιο λεπτό. Έτσι και ο άνθρωπος εάν δεν εκδηλωνει τα συναισθήματα του και τις βαθύτερες σκεψεις που τον απασχολούν σε μεγάλο βαθμό, θα μιλήσει το ίδιο του το σώμα για όλα αυτά. Θα μιλήσει το σημείο του σώματός του που είναι πιο ευαίσθητο και ευθραυστο, είτε από κληρονομικά αίτια, είτε από προηγούμενους τραυματισμούς, είτε από έλλειψη θρεπτικών συστατικών και ελλειπής διατροφή, είτε από ακαθόριστους παράγοντες (ψυχοσωματικά αίτια).

Δε βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ