• Άγχος και Στρες
  • Υποβλήθηκε 11/03/2023

Είμαι ανχωμενη και έχω κρίση πανικού τα συμπτώματα μου είναι ότι ιδρώνω πολύ έχω ταχυκαρδία δεν αναπνέω καλά τρέμουν τα χέρια μου και μουδιάζει το αριστερό χέρι . Τι να κάνω ;

36 ειδικοί απάντησαν

  • Γεια σου αγαπητέ, δεν είμαι γιατρός ή ψυχολόγος, ναι είναι πιθανώς τα συμπτώματα τραύματος που έχεις. Oλοι έχουμε κάποιο είδος παιδικού τραύματος, ειδικά αν μεγαλώσαμε σε μια οικογένεια που ήταν συναισθηματικά ασταθής. Είναι δυνατό να θεραπευτεί, και μερικές φορές χρειαζόμαστε βοήθεια για αυτό. Τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα;
    Γνωρίζω ότι η θεραπεία EMDR λειτουργεί, καθώς και ο διαλογισμός, η ύπνωση, η αναπνοή breathwork. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να ευθυγραμμίσετε τη ζωή σας με αυτό που πραγματικά είστε. Όταν δεν κάνουμε τα πράγματα που ήρθαμε εδώ για να κάνουμε ή που αγαπάμε, θα είμαστε δυστυχισμένοι. Το τραύμα
    ... Διάβασε περισσότερα

    Λέσση Ατζέλικα

    Life coach

    Παλαιό Φάληρο

  • Αγαπημένη μου, αρχικά να ηρεμήσεις.
    Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τις κρίσεις πανικού. Τεχνικές αναπνοής , κάποια είδη γυμναστικής, κ.λ.π. Να έχεις πάντα μαζί σου ένα δροσερό νερό. Να αναπνέεις βαθιά και αργά. Να σκεφτείς ότι είσαι σε ένα προστατευμέυνο περιβάλλον και τίποτα άσχημο δεν μπορέι να σου συμβεί. Όλοι οι φόβοι είναι του μυαλού μας και όχι πραγματικοί. Αυτά σε πρώτο χρόνο , όταν βρίσκεσαι σε κρίση πανικού.
    Σε δεύτερο χρόνο , μπορώ να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις από που προέρχεται όλο αυτό, ποια είναι η αιτία και πως μπορούμε να το μειώσουμε ή να το εξαλείψουμε. Σε καταλαβαίνω και είμαι στη διαθεσή σου ο΄ποτε με χρειαστείσ.... Διάβασε περισσότερα

    Νικολάκη Σοφία

    Life coach

    Πόρτο Ράφτη

  • Καλησπέρα σας
    Κατανοώ τη δυσκολία των συμπτωμάτων αυτών και σας προτείνω μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση:
    1. Αναπνέετε βαθιά: Προσπαθήστε να αναπνεύσετε αργά και βαθιά. Είναι σημαντικό να πάρετε βαθιές ανάσες, να κρατήσετε την αναπνοή για λίγο και στη συνέχεια να αφήσετε τον αέρα να βγει αργά. Αυτό το είδος της αναπνοής μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο αρχικός σας πανικός.
    2. Εστιάστε στο παρόν. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο εδώ και τώρα και να απομονώσετε τις σκέψεις που σας προκαλούν άγχος. Εστιάστε σε αντικείμενα γύρω σας, στις αισθήσεις σας και προσπαθήστε να αισθανθείτε το έδα
    ... Διάβασε περισσότερα

    Χουρδάκη Γιάννα

    Παιδοψυχολόγος

    Ηράκλειο Κρήτης

  • Γεια σας. Αυτό που μου περιγράφετε είναι πιθανόν κρίση πανικού αλλά θα πρέπει να σας διαγνωστεί από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

    Νόησις - Τσορμπατζούδη Αναστασία

    Ψυχολόγος

    Αλεξανδρούπολη

  • Δυστυχώς, ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε να βοηθήσετε μόνη σας τον εαυτό σας, καθώς δεν είστε αντικειμενική. Τα θεραπευτικά προγράμματα είναι πάντοτε εξατομικευμένα στις ανάγκες του ατόμου. Τα ψυχοσωματικά δεν μπορούν να σταματήσουν, χωρίς την διαχείριση του άγχους. Αν σταματήσουν, θα επανέλθουν όταν θα είστε ξανά πιο αδύναμη. Προτείνω ψυχοθεραπεία και υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί και φαρμακευτική αγωγή.

    Ρήγα Αναστασία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Ψυχολόγος

    Περιστέρι

  • Καλησπέρα, για να αντιμετωπιστεί το άγχος ή οι κρίσεις πανικού χρειάζεται η καθοδήγηση από κάποιον ειδικό. Θα πρέπει να βρεθεί από που πηγάζει το άγχος σας έτσι ώστε να υπάρξει η σωστή αντιμετώπιση του η οποία θα οδηγήσει στη μείωση και έπειτα στην εξάλειψη των ψυχοσωματικών που σας δημιουργεί το άγχος. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη θεραπεία θα μάθετε να εφαρμόζετε διάφορες τεχνικές έτσι ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε το άγχος σας πριν βιώσετε όλα αυτά τα συμπτώματα που βιώνετε τώρα καθώς επίσης θα μάθετε και τεχνικές για να διατηρήστε ήρεμη πριν εκτεθείτε σε καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος. Παραμένω στη διάθεση σας για ό,τι χρειαστείτ... Διάβασε περισσότερα

    Χανή Αναστασία

    Ψυχολόγος

    Πολύγωνο

  • Φαντάζομαι πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για εσάς. Δυστυχώς δε μπορεί μια απάντηση ειδικού από το διαδίκτυο να σας βοηθήσει. Χρειάζεται (1) αξιολόγηση από γιατρό για να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι ιατρικό το θέμα και μετά (2) ψυχοθεραπεία.

    Παναγή Σωκράτης

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Λάρνακα

  • Πολλές φορές οι κρίσεις πανικού ξεκινάνε από διάφορες αρνητικές σκέψεις που κάνουμε. Μέσω της ψυχοθεραπείας, θα μάθετε να ελέγχετε τις σκέψεις σας και άρα τα συναισθήματά σας.

    Ιακώβου Αλεξάνδρα

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Νέα Ερυθραία

  • Το άγχος και οι κρίσεις πανικού μπορόυν να αναλυθούν στο γρεφείο ενώς ειδικού Ψυχολόγου/Σύμβουλου Ψυχικής Υγείας. Δεν υπάρχει "φόρμουλα" που ταιριάζει σε όλους έτσι ώστε να σας την έγραφα εδώ και έτσι να βοηθόυσαμε και άλλους αναγνώστες που ίσως να τη χρειάζονται, καθώς: Η ιδιοσυγκρασία και τα Βιώματα είναι διαφορετικά, ξεχωριστά για τον καθένα μας.Οι ειδικοί εάν χρειαστεί θα σας παραπέμψουνσε άλλη ειδικότητα εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο. Είναι η άποψη μου, σας εύχομαι από καρδιάς το καλύτερο.

    Τσιουραλίδου Όλγα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

    Εύοσμος

  • Οι κρίσεις πανικού χρειάζονται ψυχοθεραπευτική παρέμβαση

    Κουβαρά Αγγελική

    Ψυχολόγος

    Χαλάνδρι

  • Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα σωματικά συμπτώματα με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού. Αν αυτά επιμένουν τότε θα πρέπει να πάρετε την συμβουλή ενός ψυχιάτρου.

    Μπούρα Παρασκευή

    Ψυχολόγος

    Πειραιάς

  • Καλημέρα σας. Στην περίπτωσή σας πρέπει να γίνει εκτίμηση του επιπέδου του άγχους που να περτιλαμβάνει τα συμπτώματα καθώς και αν υπάρχει γενικευμένη αγχώδης διαταραχή. Επιπλέον πρέπει να δούμε αν οι κρίσεις πανικού είναι μεμονωμένες ή καθιστούν γενικευμένη διαταραχή πανικού. Μετά από την πλήρη εκτίμηση μπορούμε να προχωρήσουμε σε θεραπεία ψυχοθεραπείας. Θα χαιρ'ομουν αν μπορούσα να σας βοηθήσω.

    Αθηνά Μεταξά

    Ψυχολόγος

    Δραπετσώνα

  • Καλησπέρα σας, αυτό που περιγράφετε μοιάζει με κρίση πανικού. Θα πρέπει να σας δει ένας Ειδικός Ψυχικής Υγείας για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα αυτά και τι τα προκαλούν. Σίγουρα μην το αμελήσετε, γιατί οι πιθανότητες να σας ξανασυμβεί μια κρίση πανικού, στατιστικά, είναι πάρα πολλές.Απευθυνθείτε λοιπόν άμεσα σε Ψυχοθεραπεύτη.

    Ψωμιάδη Ιωάννα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

    Παγκράτι

  • Αν τα συμπτώματα αυτά δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια καλό είναι να επισκεφτείτε και έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

    Dos Almas

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Περιστέρι

  • Καλησπέρα σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κρίσεις πανικού αποτελούν κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων και δεν είστε μόνη. Το πρώτο βήμα, το οποίο έχετε ήδη κάνει, είναι να παρατηρήσουμε και να δεχθούμε ότι κάτι μας ενοχλεί και ότι κάτι θα θέλαμε να αλλάξουμε. Μιας και πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρειάζεται δουλειά για να βοηθηθείτε, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε συνεδρίες με κάποιο ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή, που θα συμβαδίσει μαζί σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να βρείτε με τι συνδέονται αυτά τα συμπτώματα, πώς διατηρούνται και με ποιο τρόπο μπορείτε να μετακινηθείτε σε σχέση με αυτά.

    Παλάτος Αιμίλιος

    Ψυχολόγος - Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

    Θεσσαλονίκη

  • Η θεραπεία εκλογής για κρίσεις πανικού και αγχωδεις διαταραχες είναι η θεραπεία συμπεριφοράς με πολυ καλή αποτελεσματικότητα.

    Θεργιάκη Καλλιόπη

    Ψυχοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς-Sex therapist

    Αμπελόκηποι

  • Καλημέρα σας.
    Συνέβη μόνο μία φορά; Αν όχι, έχετε παρατηρήσει πότε εμφανίζεται και πόσο διαρκεί;
    Αν και μια κρίση πανικού μπορεί να προκαλέσει τρόμο, δεν κινδυνεύει η ζωή μας. Οι παράγοντες που τροφοδοτούν μία κρίση πανικού είναι πολλοί. Μπορεί να είναι τόσο ψυχολογικοί όσο και φυσιολογικοί. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους το σύστημα εισπνοής εκπνοή συνήθως δεν λειτουργεί κανονικά με αποτέλεσμα την κακή αναλογία οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι να καθίσετε κάπου με την πλάτη σε ορθή γωνία και τα πόδια να ακουμπούν το πάτωμα. Πάρτε βαθειά αναπνοή από τη μύτη μετρώντας ως το 4. Βγάλτε τον αέρ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Σαρρίδου Νεκταρία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Ψυχολόγος

    Καβάλα

  • έχετε συμπτώματα κρίσεων πανικού. αυτά να έχετε στο νου σας δεν είναι μόνιμα ή σταθερά. ίσως αν αρχίζατε ψυχοθεραπεία θα βοηθούσε να βρείτε από που πηγάζουν και ποιες συμπεριφορές τα επηρεάζουν, να δουλέψετε με αυτά για να μειωθούν ή να εκλείψουν

    Συνύπαρξη Κε.Ψυ.Υ.Π. (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Ψυχολόγος

    Θεσσαλονίκη

  • Αρχικά είναι καλό να δείτε ένα γιατρό και να του αναφέρετε τα συμπτώματα. Ο λόγος είναι για να αποκλείσετε κάποιο θέμα υγείας. Από εκεί και πέρα, στις περιπτώσεις κρίσεως πανικού, ο οργανισμός δίνει ένα ψευδή "συναγερμό" και θέτει το σώμα σε εγρήγορση, σε "θέση μάχης" σαν να υπάρχει ένας κίνδυνος. Οπότε δεν κινδυνεύετε ουσιαστικά.
    Βοηθάνε πολύ οι ασκήσεις γείωσης, όπως το να μετράτε ανάποδα από 100 και να κατεβαίνετε ανά 3 ψηφία ή να παρατηρείτε το χώρο που βρίσκεστε και να καταγράφετε νοητικά οτιδήποτε έχει πχ κόκκινο χρώμα. Αυτά είναι κάποια εργαλεία για άμεση ανακούφιση. Αν δείτε ότι οι κρίσεις πανικού παραμένουν, τ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Μπίκου Άννα Μαρία

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Χολαργός

  • Μια αμεση βοηθεια αποτελει ο σωστος τροπος αναπνοης και η προσπαθεια χαλαρωσης..ομως χρειαζεστε να δεχτειτε βοηθεια ψυχολογικη η και χαρμακευτικη, εφοσον το κρινει ο γιατρος...

    Μουστάκα Άννα

    Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

    Κολωνάκι

  • Γεια σας. Τα συμπτώματα που αναφέρετε είναι χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζεται «κρίση πανικού». Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο ώστε να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις βαθύτερες αιτίες αυτών των συμπτωμάτων και να σας διδάξει τρόπους και εργαλεία αντιμετώπισης τους.

    Λιάτη Μαρία

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Αμπελόκηποι

  • Καλησπέρα σας,

    Ιδανικά θα βοηθούσε να επισκεφθείτε κάποιον ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή προκειμένου να διερευνηθεί το άγχος σας και να μπορέσετε να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Εάν ο επαγγελματίας διαπιστώσει πως το άγχος είναι ανεξέλεγκτο θα σας παραπέμψει και σε κάποιο ψυχίατρο για φαρμακευτική αγωγή.

    Συνιστώ να μιλήσετε πρώτα με θεραπευτή καθώς οι κρίσεις πανικού είναι πολύ συχνό φαινόμενο της εποχής μας και δεν είναι απαραίτητο να καταφύγετε βεβιασμένα σε αγωγή. Κάτι θέλει να σας πει το άγχος σας και ο θεραπευτής θα σας βοηθήσει να ακούσετε αυτό το κάτι.

    Τζο Γρηγοριάδου, Ψυχολόγος, Msc

    Creating Narratives

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Εξάρχεια

  • Θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε μέσω ψυχοθεραπείας ή αγωγής

    Τσιάκαλος Μίλτος

    Life Coach - Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

    Κουκάκι

  • Καλησπέρα σας
    Οι διαταραχές άγχους είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων μαζί. Και επειδή κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός μια λύση και μια απάντηση δεν θα ήταν αποτελεσματική. Είναι κάτι που αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος και βήμα βήμα λύση μπορεί να βρεθεί. Χαρά μου να βοηθήσω με τις γνώσεις μου όπου μπορώ.

    Λιόλιου Ισιδώρα

    Δικαστική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Πανόρμου

  • Καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε για ποιο λόγο σας συμβαίνει αυτό. Οι κρίσεις πανικού προκαλούνται από πολλούς και διαφορετικούς λόγους που διαφέρουν για τον καθένα.

    Χατζηνικολή Μαργαρίτα

    Ψυχολόγος

    Θεσσαλονίκη

  • Καλησπέρα σας αυτό που περιγράφετε οντωσ Μοιάζει με κρίση πανικού. Ένας τρόπος να είναι λίγο πιο ήπια τα συμπτώματα είναι απασχολήσετε το μυαλό σας με άλλες αισθήσεις για παράδειγμα 5 πράγματα που βλέπετε 3 γευσεις 2 ηχουσ Κλπ. Είναι σημαντικό επίσης να βρείτε ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος να καθίσετε και να ενημερώσετε τους δικούς σας τι σας συμβαίνει και ότι χρειάζεστε λίγο χρόνο. Παράλληλα προσπαθήστε να δείτε σε ποιες καταστασεισ συνηθίζει να σας συμβαίνει , τι σκέφτεστε και πως αισθάνεστε . Το ποιο σημαντικό ομωσ Είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχοθεραπευτή ωστε να λαβετε την βοήθεια που χρειάζεστε .Ότι χρειαστείτε στη διάθεση σας Γεωργο... Διάβασε περισσότερα

    Γεωργουδάκη Μαρία Διονυσία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Ψυχολόγος

    Λαύριο

  • καλησπέρα σας,
    Ακούγεται να είστε πολύ δυσκολεμένη.
    Οι κρίσεις πανικού/ άγχους μπορεί να είναι πολύ τρομαχτικές και έρχονται 'παρέα' με σωματικά συμπτώματα.
    Υπάρχουν κάποιες τεχνικές που προτείνονται σε αυτές τις περιπτώσεις όπως πχ το να μετρήσει κάποιος μέχρι το 20, ή να προσπαθήσει να εστιάσει την κάθε μία απο τις αισθήσεις του ώστε να επανέλθει στο εδώ και τώρα και να μειωθεί η αίσθηση του άγχους, σε κάποιους τους βοηθά η κίνηση πχ το περπάτημα, κ.α
    Ωστόσο, οι τεχνικές απο μόνες τους δεν είναι βοηθητικές καθώς οι κρίσεις πανικού είναι το σύμπτωμα εσωτερικής σύγκρουσης. Για αυτό το λόγο, μία επίσκεψη σε έναν ειδικ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Πολίτη Δανάη

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Κολωνάκι

  • Θα ήταν καλά να πάτε σε κάποιο ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή κ να αρχίσετε θεραπεία για τις κρίσεις πανικού. θα σας δείξουν διάφορες τεχνικές για να αντιμετωπίζετε αυτές τις επιθέσεις άγχους κ να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας.

    Μούσκου Ελένη

    Ψυχολόγος

    Λευκωσία

  • Η διαταραχή πανικού είναι μία απ’ τις αγχώδεις διαταραχές. Στη διαταραχή αυτή το άτομο μπορεί να αισθάνεται συχνά και απροσδόκητα φόβο χωρίς την ύπαρξη σημαντικού λόγου. Αυτά τα συχνά ‘ξεσπάσματα’ έντονου φόβου ονομάζονται κρίσεις πανικού. Κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσεων μπορεί να έχει σωματικά συμπτώματα, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, εφίδρωση, δυσκολία στην αναπνοή ή ζαλάδα, κ.α., τα οποία αυξάνουν τον φόβο.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις η κρίση πανικού όταν εκδηλώνεται, βιώνεται ως μια εμπειρία τρόμου και οδύνης. Το άτομο σωματικοποιεί το άγχος και το φόβο του και μη μπορώντας να έχει τον έλεγχο των συμπτωμάτων που παρουσιάζει, πιστ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Κούρου Δήμητρα

    Ψυχολόγος

    Χαλάνδρι

  • Είναι σημαντικό να σας υπενθυμίζετε εκείνη την ώρα ότι η κρίση πανικού δεν σας απειλεί πραγματικά. Δεν θα πάθετε τίποτα κακό από τη κρίση πανικού, παρόλο που είναι τρομακτική και δυσάρεστη, είναι ένας τρόπος που έχει το σώμα μας να μας εκτονώνει από το άγχος. Θα πρότεινα να κάνετε ψυχοθεραπέια όπου θα έχετε το χώρο να μιλήσετε για τα άγχη που βιώνετε και σας οδηγούν στις κρίσεις πανικού.

    Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

    Ψυχολόγος

    Νέα Σμύρνη

  • Η διαταραχή πανικού μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσω φαρμακευτικής αγωγής ή/και ψυχοθεραπείας. Η Γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία συνιστά την πρώτη γραμμή ψυχοθεραπείας καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική τόσο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όσο και στην πιθανότητα υποτροπής μελλοντικά.

    Κάβουρας Χαράλαμπος

    Ψυχολόγος - Νευροψυχολόγος

    Περιστέρι

  • Γεια σας! Οι κρίσεις πανικού προέρχονται από έντονο άγχος. Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία ώστε να μπορέσετε να δουλέψετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

    Χριστοπούλου Κωνσταντίνα

    Ψυχολόγος

    Περιστέρι

  • Καλησπέρα σας,
    Το καλύτεερο θα ήταν να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

    Ευστρατίου Αμαλία

    Ψυχολόγος

    Νέα Ερυθραία

  • Θα λέγαμε να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να είναι παθολογικό (δηλαδή ιατρικό) αλλά και ψυχολογικό. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν φρόνιμο να γίνει διερεύνηση.

    Κύμα Ζωής

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Παλαιό Φάληρο

  • Καλή σας μέρα. Το πρώτο βήμα είναι να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Προσπαθήστε να εισπνέετε και να εκπνέετε μόνο απο την μύτη. Είναι σημαντικό η αναπνοή να είναι διαφραγματική, για αυτό χρειάζεται να νιώθετε οτι ξεκινάει απο το σημείο της κοιλιάς σας και όχι μόνο απο το στήθος. Σκοπός είναι καθώς εισπνέετε η κοιλιά σας να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει κατα την εκπνοή. Θα μπορούσατε να δείτε κάποιο βίντεο στο ιντερνετ για διαφραγματική αναπνοή. Επίσης, ίσως θα ήταν καλό να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ώστε να σας βοηθήσει με τεχνικές χαλάρωσης και ότι με ότι άλλο χρειαζόσαστε.

    Χρηστάκη Αντιγόνη

    Ψυχολόγος

    Θεσσαλονίκη

  • Αρχικά θα ήταν καλό να επισκεφθείτε έναν παθολόγο ώστε να σας δει και να του πείτε τι σας συμβαίνει, εάν χρειαστεί θα σας παραπέμψει να κάνετε κάποιες εξετάσεις και αφού αποκλείσετε τα παθολογικά αίτια των συμπτωμάτων, τότε μπορούμε να μιλάμε για κρίση πανικού. Εάν λοιπόν τα συμπτώματα οφείλονται σε κρίση πανικού αρχικά μπορείτε να νιώσετε ασφαλής, δεν μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία σας. Παρόλα αυτά πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα γιατί δεν υπάρχει λόγος να υποφέρετε! Το άγχος, τα καταπιεσμένα συναισθήματα, η υπεραναλυση, σκέψεις που γυρίζουν στο μυαλό μας και παρόλο που προσπαθούμε να αποφύγουμε βρίσκονται συνεχώς εκεί, είναι κάποιοι απ... Διάβασε περισσότερα

    Γκότσης Κωνσταντίνος

    Ψυχολόγος

    Αρτέμιδα

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime