• Κατάθλιψη
 • Υποβλήθηκε 16/03/2023

Τα τελευταία χρόνια παρ όλο που είμαι 30 έχω κακή μνήμη,δεν μπορώ εύκολα να συγκεντρωθω σε κάτι,έχω βάλει πάρα πολλά κιλά χωρίς σταματημό,νιώθω πως έχω χάσει τον εαυτό μου και δεν ενδιαφέρομαι για δικά μου κοντινά άτομα.που θα πρέπει να απευθυνθω?

51 ειδικοί απάντησαν

 • Γεια σου αγαπητέ, δεν είμαι γιατρός ή ψυχολόγος, ναι είναι πιθανώς τα συμπτώματα τραύματος που έχεις. Oλοι έχουμε κάποιο είδος παιδικού τραύματος, ειδικά αν μεγαλώσαμε σε μια οικογένεια που ήταν συναισθηματικά ασταθής. Είναι δυνατό να θεραπευτεί, και μερικές φορές χρειαζόμαστε βοήθεια για αυτό. Τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα;
  Γνωρίζω ότι η θεραπεία EMDR λειτουργεί, καθώς και ο διαλογισμός, η ύπνωση, η αναπνοή breathwork. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να ευθυγραμμίσετε τη ζωή σας με αυτό που πραγματικά είστε. Όταν δεν κάνουμε τα πράγματα που ήρθαμε εδώ για να κάνουμε ή που αγαπάμε, θα είμαστε δυστυχισμένοι. Το τραύμα
  ... Διάβασε περισσότερα

  Λέσση Ατζέλικα

  Life coach

  Παλαιό Φάληρο

 • ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

  Περιφεράκης Κωνσταντίνος

  Ιατρός Βιοπαθολόγος - Ειδικός Βελονισμού

  Κολωνός

 • Θα πρότεινα μια προσέγγιση συνδυαστική για την ενίσχυση της αυτοεικόνας, αυτοπεποίθηση και πραγματοποίηση στόχων μέσα από τα δικά σας θέλω.
  Είμαι στη διάθεση σας για πληροφορίες.

  Μαστροδούκα Στυλιανή

  Life Coach - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Περιστέρι

 • Γεια σας. Θα πρέπει να απευθυνθείτε καταρχήν σε κάποιον ψυχολόγο.

  Νόησις - Τσορμπατζούδη Αναστασία

  Ψυχολόγος

  Αλεξανδρούπολη

 • Ακούγεται να χρειάζεστε στήριξη,καλο θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο ψυχοθεραπευτή.

  Βράιλα Ναυσικά

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέο Ψυχικό

 • Αρχικώς σε Ψυχίατρο για να λάβετε διάγνωση και πιθανόν φαρμακευτική αγωγή. Έπειτα είναι σημαντική η ένταξή σας σε Ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα.

  Ρήγα Αναστασία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Καλημέρα σας, θα σας πρότεινα να πάτε σε ενδοκρινολόγο και ψυχολόγο.

  Ευστρατίου Αμαλία

  Ψυχολόγος

  Νέα Ερυθραία

 • Καλησπέρα σας! Σχετικά με το πρόβλημα που μου αναφέρατε, ένας συμβουλευτικός ψυχολόγος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε. Σίγουρα χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσω να γίνω πιο συγκεκριμένη στο πρόβλημα σας. Παρόλα αυτά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, θα χαρώ να σας βοηθήσω!

  Χανή Αναστασία

  Ψυχολόγος

  Πολύγωνο

 • Θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείτε σε γενικό παθολόγο για να σας παραπέμψει αναλόγως.

  Παναγή Σωκράτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Λάρνακα

 • καλημέρα, θα ήταν καλό αρχικά να επισκεφτείτε έναν παθολόγο ώστε να κάνετε κάποιες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να δείτε αν τα συμπτώματα που περιγράφετε οφείλονται σε κάτι παθολογικό.

  Πρεβεδουράκη Εβίνα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γλυφάδα

 • Χαίρεται ,αρχικά σε κάποιον εδικό ψυχικής υγείας (Ψυχολόγο, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας) έτσι ώστε να αναφέρετε αυτα που σας προβληματίζουν και μέσα από τον διάλογο να βοηθηθείτε. Την αρχή την κάνατε ήδη. Να είστε εδώ αναζητώντας το καλύτερο για εσάς.

  Τσιουραλίδου Όλγα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

  Εύοσμος

 • Περιγράφετε πίεση στην καθημερινότητα η οποία εκφράζεται με κατανάλωση ποσοτήτων φαγητού και απομόνωση. Ας μιλήσετε σε έναν ψυχολόγο να σας βοηθήσει.

  Μπούρα Παρασκευή

  Ψυχολόγος

  Πειραιάς

 • καλησπέρα σας,
  Είναι σημαντικό όταν παρατηρούμε οτι κάτι μας δυσκολεύει στην ζωή μας, να ζητάμε βοήθεια.
  Το μειωμένο ενδιαφέρον για τον γύρω σας είναι λογικό δεδομένου οτι ακούγεται μία γενικότερη 'παραίτηση' και 'κούραση'. Οπότε μία συνάντηση με έναν ειδικό ψυχικής υγείας θεωρώ πως θα βοηθούσε.
  Σημαντικό ωστόσο πριν μιλήσουμε για κάτι ψυχογενές, να υπάρξει ένας ιατρικός έλεγχος(πχ, άνθρωποι που παίρνουν ξαφνικά αρκετά κιλά έχουν αρρύθμιστο θυροειδή, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και την διάθεση αλλά και την συγκέντρωση).
  Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

  Πολίτη Δανάη

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Θα ήταν βοηθητικό για την δίκη σας περίπτωση σύμφωνα με όσα αναφέρετε να μιλήσετε για όσα νιώθετε με κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας ώστε εξερευνήσετε μαζί του τις δυσκολίες σας .

  Σαβριάδης Σάββας

  Ψυχοθεραπευτής - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Πετράλωνα

 • Καλημέρα σας. Η διαταραχή της πρόσφατης μνήμης σε συνεκτίμηση με τα άλλα συμπτώματά σας δείχνει διαταραχή της διάθεσης, πιθανώς κατάθλιψη. Απευθυνθείτε σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Θα χαιρόμουν να σας βοηθήσω. Καλή τύχη.

  Αθηνά Μεταξά

  Ψυχολόγος

  Δραπετσώνα

 • Καλημέρα σας.

  Όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας συχνά κατηγορούμε τους άλλους και την τύχη μας. Το γεγονός ότι μπορείτε να παρατηρήσετε την αλλαγή στη συμπεριφορά σας και ότι αυτό ενεργοποιεί κάποιο εσωτερικό σας καμπανάκι χωρίς να κατηγορείται τους άλλους είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο και ταυτόχρονα ένα πολύτιμο εργαλείο για την αλλαγή της κατάστασης. Προφανώς, κάποια πράγματα που σας δυσκολεύουν περισσότερο είναι κάπως καλύτερα κρυμμένα (αυτό είναι έργο του ασυνειδήτου) και για τον λόγο αυτό έχετε αυτή την άσχημη αίσθηση. Θεωρώ ότι μια επίσκεψη σε ένα ψυχοθεραπευτή με ψυχαναλυτική - ψυχοδυναμική προσέγγιση θα σας φανεί χρήσιμη. Δ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Σιμιντζής Χάρης

  Ψυχοθεραπευτής

  Βούλα

 • Φαίνεται πώς βιώνετε δύσκολες καταστάσεις και αρχίζουν τα συναισθήματα αποπροσωποποίησης και απώλειας ικανοποίησης από τη ζωή και τον εαυτό σας. Ένας ψυχολόγος -Ψυχοθεραπευτης θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε τον αληθινό, δημιουργικό εαυτό σας και να συνδεθείτε ξανά με ο,τι δίνει νόημα στη ζωή σας.

  Δόνου Αρετή

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Αν τα συμπτώματα αυτά δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

  Dos Almas

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Περιστέρι

 • Καλησπέρα σας, διαβάζω αυτά που περιγράφετε και αναρωτιέμαι: τι συνέβη στη ζωή σας και βρίσκεστε στο σημείο αυτό; Φαίνεστε να έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας. Που οφείλεται αυτό; πως ήταν η μνήμη σας παλιότερα; Τι σας έχει οδηγήσει στην αδιαφορία για τα κοντινά σας άτομα; Όλα όσα περιγράφετε δείχνουν προς μια καταθλιπτική συμπτωματολογία αλλά χρειάζεται να δείτε πιθανά οργανικά αίτια. Ξεκινώντας από τη διάθεση σας σας προτείνω να δείτε ένα Ψυχίατρο ο οποίος μπορεί να σας συστήσει εξέταση από ενδοκρινολόγο για να δει τον θυρεοειδή σας. Αν αποκλειστεί οργανική αιτιολογία, όλα όσα περιγράφετε καθώς κακή σας μνήμη μπορεί να οφείλεται είτε σε έκθε... Διάβασε περισσότερα

  Απότσος Παναγιώτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Kλινικός ΨυχοΣεξολόγος

  Κυψέλη

 • Καλησπέρα σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα παρόμοια προβλήματα και δεν είστε μόνη/μόνος. Το πρώτο βήμα, το οποίο έχετε ήδη κάνει, είναι να παρατηρήσουμε και να δεχθούμε ότι κάτι μας ενοχλεί και ότι κάτι θα θέλαμε να αλλάξουμε. Μιας και πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρειάζεται δουλειά για να βοηθηθείτε, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε συνεδρίες με κάποιο ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή, που θα συμβαδίσει μαζί σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να βρείτε με τι συνδέονται αυτά τα συμπτώματα, πώς διατηρούνται και με ποιο τρόπο μπορείτε να μετακινηθείτε σε σχέση με αυτά

  Παλάτος Αιμίλιος

  Ψυχολόγος - Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

  Θεσσαλονίκη

 • Καλό θα ήταν να ξεκινούσατε με έναν ενδοκρινολόγο ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποιο ορμονολογικό ζήτημα που έχει επιφέρει αυτή τη δυσλειτουργία.

  Inner balance Αναλυτή Αλεξάνδρα και Συνεργάτες

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Περιστέρι

 • Σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, όπως ενα θεραπευτή, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να σας κατευθύνει ανάλογα.

  Θεργιάκη Καλλιόπη

  Ψυχοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς-Sex therapist

  Αμπελόκηποι

 • Καλημέρα σας. Για να αποφύγουμε μη ασφαλή συμπεράσματα, θα σας συμβούλευα παράλληλα με την συνεδρία να επισκεφτείτε ενδοκρινολόγο και νευρολόγο. Προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε ξεκίνησαν τα συμπτώματα και αν συνδέονται με κάποιο γεγονός στη ζωή σας. Στη διάθεσή σας.
  Σαρρίδου Νεκταρία

  Σαρρίδου Νεκταρία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Καβάλα

 • Λέτε ότι έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας εδώ και καιρό, έχετε χάσει το ενδιαφέρον για τον ίδιο σας τον εαυτό και για τους δικούς σας ανθρώπους. Η ψυχική μας υγεία όπως και η σωματική χρειάζεται φροντίδα, αν δεν το κάνουμε περνοντας βοήθεια από ειδικούς, τα προβλήματα- συμπτώματα αθροίζουν. Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία λειτουργούν πολύ βοηθητικά σε όλα αυτά που αναφέρετε, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα θα μπορούσαμε να κανονίσουμε μια διαδικτυακή προσωπική συνάντηση.

  Μιχαλοπούλου Βασιλική

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Βύρωνας

 • Καλησπέρα σας. Φαίνεται ότι η έκπτωση στη μνήμη και στη συγκέντρωση σε συνδυασμό με την έλλειψη ικανοποίησης ή ανηδονίας να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας ή τους άλλους οφείλεται σε συναισθηματικής φύσεως δυσκολία. Πιθανώς καταθλιπτική διάθεση, όπως βλέπω από την περιγραφή των συμπτωμάτων. Εντούτοις, ο ψυχίατρος είναι αυτός που θα δώσει την ακριβή διάγνωση. Σίγουρα χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, διότι όσο το αφήνεται θα αισθάνεστε και μεγαλύτερη δυσλειτουργικότητα στην καθημερινότητά σας.

  Με εκτίμηση,
  Φρροκάι Φ.

  Φρροκάι Φωτεινή - Ελβίσα

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Γλυφάδα

 • Αρχικά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας απευθύνετε το ερώτημά σας.
  Μοιάζει πράγματι να αντιμετωπίζετε ποικίλες προκλήσεις για την υγεία σας.
  Σε αντίστοιχες περιπτώσεις εκείνο που προτείνεται είναι μια πολυεπίπεδη διερεύνηση της κατάστασης. Τα όσα περιγράφετε ενδέχεται να είναι καλύτερα να διερευνηθούν πρωτίστως σε παθολογικό επίπεδο. Η επίσκεψη σε έναν αρμόδιο ιατρό θα μπορούσε να πιστοποιήσει ή να αποκλείσει το να οφείλονται τα όσα βιώνετε σε κάποια σωματική διαταραχή ή νόσο.
  Έπειτα προτείνεται η περαιτέρω διερεύνηση του τι εκφράζουν τα παραπάνω συμπτώματα σε επίπεδο ψυχοσυναισθηματικό και σε αυτό το στάδιο θα ήταν προτιμότερ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Αραβανή Μυρτώ

  Ψυχοθεραπεύτρια - Κοινωνική Λειτουργός

  Πεύκη

 • Φέρνετε θέματα μνήμης, συγκέντρωσης, πιθανόν διατροφικά, υπαρξιακά, σχεσιακά... είναι αρκετά και πιθανόν να κατακλύζουν έναν οποιονδήποτε. Σαφώς, κάποιος ειδικός ψυχικής υγείας θα βοηθούσε στην προτεραιοποίηση και αντιμετώπισή τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, χρειάζεται να αποφασίσετε να φροντιστείτε. Δεν είναι εύκολο αυτό που ζειτε, και ο πρώτος σας γνώμονας καλό θα ήταν να είναι η κατανόηση.

  Κύμα Ζωής

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Παλαιό Φάληρο

 • Τα συμπτώματα που αναφέρετε παρουσιάζονται σε πολλές ασθενειες οργανικής αιτιολογίας αλλά και ψυχολογικής συμπεριλαμβανομένης και της κατάθλιψης. Για να μπορώ να δώσω μια ολοκληρωμένη απάντηση θα πρέπει να γνωρίζω το πλήρες ιστορικό. Σε κάθε περίπτωση για να τεθεί μια διάγνωση που να αφορά ψυχολογική αιτιολογία θα πρέπει πρωτίστως να αποκλεισθεί οποιαδήποτε οργανική αιτία. Οπότε μπορείτε να απευθυνθειτε πρώτα σε παθολόγο που θα σας συστήσει τις ανάλογες εξετάσεις και αν δεν βρεθεί κάτι οργανικό θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

  Βλαχάκη Ζωή

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέα Φιλοθέη

 • Καλησπέρα σας. Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχίατρο ή ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή ώστε να κάνει μια αξιολόγηση και να σας προτείνει τρόπους διαχείρισης και ανακούφισης ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υπάρχει περίπτωση αν πάτε σε ψυχίατρο να σας προτείνει μόνο φαρμακευτική αγωγή για τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Όμως η συμβουλή μου είναι να κάνετε και ψυχοθεραπεία ώστε να έχετε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

  Χρηστάκη Αντιγόνη

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα αίτια πίσω από τα συμπτώματα σας και να δομήσετε μαζί ένα πλάνο δράσης με στόχο την ανακούφιση σας.

  Μπίκου Άννα Μαρία

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χολαργός

 • Πιθανότατα να σας βοηθούσε η δέσμευση στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία με έναν θεραπευτή που (θα) εμπιστεύεστε ,ώστε να κατανοήσετε ποιοί είναι οι πιθανοί λόγοι που σας έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο όπως και ποιες συμπεριφορές δικές σας ενδεχομένως να δαιωνίζουν το <<πρόβλημα>>.
  Απαραίτητο, βέβαια, είναι να γνωρίζουμε το ιστορικό του εκάστοτε ανθρώπου ξεχωριστά. Ιδιαίτερα σε θέματα ψυχικής υγείας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις.
  Εύχομαι να είστε όλο και καλύτερα...
  Είμαι στη διάθεσή σας.

  Τσοπανάκη Γρηγορία

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Καλαμάτα

 • Καλησπέρα σας , αρχικά καλό θα ήταν να σας δει ένας Ενδοκρινολογος και να κάνετε ορμονολογικές εξετάσεις , σε κάθε περίπτωση καλό είναι να επικοινωνήσετε άμεσα το
  Πρόβλημα σας και με ένας ειδικό ψυχικής υγείας στην περιοχή σας ..
  Μέσο του doctoranytime μπορούμε να κάνουμε και ραντεβού μέσο κάμερας από οποίο μέρος του κόσμου και εάν βρίσκεστε .

  Χειλά Ευδοξία

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Προσωπικής Ανάπτυξης - Υπνοθεραπεύτρια

  Χανιά

 • Καλό θα ήταν να απευνθείτε σε ένα ψυχολόγο για να διερευνήσετε τι σας συμβαίνει και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

  Πρωίου Αντιγόνη

  Ψυχολόγος

  Κολωνάκι

 • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΥΣΦΟΡΕΙΤΕ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΣΥΜΕΔΡΙΕΣ ΜΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΧΝΑ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
  ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ!

  Λιοντήρη Αφροδίτη - Φωτεινή

  Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Αρχικά σε παθολόγο για πλήρη κλινικό/αιματολογικό/ορμονολογικό έλεγχο.

  Παπαμιχαήλ Νικόλαος PGDip

  Ψυχίατρος

  Χαλκίδα

 • Ορισμένα από αυτά που περιγράφετε μοιάζουν να είναι κυρίως ψυχολογικής φύσεως (π.χ. "νιώθω πως έχω χάσει τον εαυτό μου και δεν ενδιαφέρομαι για δικά μου κοντινά άτομα"). Σε μεγάλο βαθμό και οι υπόλοιπες ενδείξεις θα μπορούσαν να ανήκουν στο ψυχολογικό κομμάτι, ωστόσο πάντα είναι μια καλή ιδέα να αποκλείσετε πρώτα και τυχόν παθολογικά αίτια για συμπτώματα όπως η μη καλή μνήμη, η μη καλή συγκέντρωση, η αύξηση βάρους κλπ. Επομένως, εφόσον δεν το έχετε κάνει πρόσφατα, προσωπικά θα πρότεινα ένα συνδυασμό ενός παθολόγου και ενός ειδικού ψυχικής υγείας.

  Στεργίου Μαρία

  Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέα Φιλαδέλφεια

 • Γειά σας!
  Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο ειδικό ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή. Τα συμπτώματα που περιγράφετε μπορεί να σχετίζονται με διάφορες ψυχολογικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη ή η στρες, και είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από έναν ειδικό. Ο ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσετε τις αιτίες αυτών των συμπτωμάτων και να αναπτύξετε μια στρατηγική για να τα αντιμετωπίσετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τρόπους για να βελτιώσετε τη μνήμη σας, να ελαττώσετε το βάρος σας και να ανακτήσετε το ενδιαφέρον σας για τους ανθρώπους κοντά σας.

  Παπαθανασίου Δημήτριος

  Ψυχολόγος

  Αιγάλεω

 • Οταν στον οργανισμο μας κατι μας προβληματιζει απευθυνομαστε αρχικα στον παθολογο μας.Οταν εκεινος μας βεβαιωσει οτι δεν υπαρχει παθολογικο προβλημα πρεπει να απευθυνθουμε σε ψυχολογο η ψυχιατρο για τις δυσκολιες που αναφερετε...μπορει να σας δυσκολευει η ιδεα να πατε σε καποιον ειδικο η να πιστευετε οτι κανεις δεν μπορει να σας βοηθησει ομως το οφειλετε στον εαυτο σας να παρετε βοηθεια και φροντιδα τωρα που το εχετε αναγκη

  Μουστάκα Άννα

  Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Γεια σας. Το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη και εμπειρία μου, μεταξύ όσων αναφέρετε είναι το αίσθημα απώλειας του εαυτού σας. Αυτό σχετίζεται και με τα υπόλοιπα συμπτώματα που αναφέρετε. Καθετί έχει μία εσωτερική αιτία την οποία μπορείτε να μάθετε να εντοπίζετε, να εργαστείτε πάνω σε αυτήν και να απελευθερωθείτε από όλα αυτά. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο ώστε να σας κατευθύνει κατάλληλα. Ο εαυτός σας είναι πραγματικά το πολυτιμότερο δώρο που διαθέτετε.

  Λιάτη Μαρία

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Αμπελόκηποι

 • Γεια σας. Μου περιγράφετε μια κατάσταση που δείχνει ότι έχετε βάλει το εαυτό σας σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν υποβόσκει μια ψυχοπαθολογία ή όχι. Μια επίσκεψη σε ψυχολόγο θα μπορούσε να σας βοηθήσει ώστε να δείτε εάν θα επαρκούσε η ψυχοθεραπεία ή χρειάζεται και εκτίμηση/ ενίσχυση από ψυχίατρο.

  Κωστής Νίκος

  Ψυχοθεραπευτής

  Μαρούσι

 • Από ότι φαίνεται δεν είστε ικανοποιημένη από την ζωή σας και μάλλον βρίσκεστε σε βαθιά θλίψη ή ίσως και κατάθλιψη . Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο για να μπορέσετε να συζητήσετε τα θέματα που σας απασχολούν.Αν η διάθεση σας δεν φτιάξει ίσως χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή την οποία θα σας δώσει ο ψυχίατρος . Είναι όμως σημαντικό να επισκεφτείτε αρχικά κάποιον ψυχολόγο

  Παππά Χριστίνα

  Ψυχολόγος

  Ανάβυσσος

 • Αρχικά, χρειάζεται να περιγράψετε τα συμπτώματα σας σε ένα γενικό γιατρό και να προβείτε σε έναν ιατρικό έλεγχο. Όσα περιγράφετε θα μπορούσαν να σχετίζονται με την κατάθλιψη. επομένως, καλό είναι να επισκεφθείτε ψυχίατρο που είναι αρμόδιος για τη διάγνωσή της και την φαρμακοθεραπεία εφόσον χρειάζεται. Για να προχωρήσετε, ωστόσο, σε πιο ουσιαστικές αλλαγές και συνειδητοποιήσεις προτείνεται η ψυχοθεραπεία. Στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση

  Κοπανιτσάνου Ακριβή (Βιβή)

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

  Πανόρμου

 • Αρχικά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ιατρό να ελέγξετε εάν η αύξηση βάρους και τα προβλήματα μνήμης οφείλονται σε κάποια παθολογία (ενδοκρινολογικά προβλήματα, διαταραχές μεταβολισμού κοκ). Επιπλέον, η νευροψυχολογική αξιολόγηση που διενεργείται από εξειδικευμένους νευροψυχολόγους μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια εάν υπάρχουν διαταραχές μνήμης, συγκέντρωσης ή άλλου είδους νοητικά ελλείμματα και να οριστεί πλάνο νοητικής ενδυνάμωσης. Τέλος, εάν υποφέρετε από καταθλιπτική διαταραχή αυτή μπορεί αν αντιμετωπιστεί με ψυχοθεραπεία ή /και φαρμακευτική αγωγή.

  Κάβουρας Χαράλαμπος

  Ψυχολόγος - Νευροψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Καλησπέρα σας, από αυτά που περιγράφετε φαίνεται ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες που επειρεαζουν τόσο την συναισθηματική σας κατάσταση όσο και την καθημερινότητα σας. Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία είναι αρκετά βοηθητική και ενδείκνυται στην αντιμετώπιση και βελτίωση τέτοιων δυσκολιών. Αν επιθυμείτε περαιτέρω επικοινωνία, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε εκτενέστερα αυτά που σας απασχολούν.

  Θελούρας Νικόλαος

  Ψυχολόγος

  Ηλιούπολη

 • Καλησπέρα σας,

  Επειδή αναφέρετε πως παρατηρείτε έκπτωση στη μνήμη σας ίσως να ήταν προτιμότερο να ξεκινήσετε με έναν νευρολόγο και έναν παθολόγο ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν συντρέχουν σωματικές αιτίες.

  Η έκπτωση στη μνήμη μπορεί να έχει πολλές αιτίες είτε παθολογικές (π.χ. έλλειψη βιταμινών) είτε ψυχολογικές (π.χ. κατάθλιψη). Αφού αποκλειστούν τα παθολογικά αίτια, σας συνιστώ να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή καθώς αναφέρετε και αμιγώς ψυχολογικά συμπτώματα.

  Τζο Γρηγοριάδου, Ψυχολόγος, Msc

  Creating Narratives

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Εξάρχεια

 • Μια καλή λύση είναι η συζήτηση με ένα ειδικό. Με απλές τακτικές συζητήσεις και βήμα βήμα θα επανέλθετε και θα κερδίσετε στιγμές και μια καλή ψυχική υγεία. Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και δεν υπάρχει μια και μόνο απάντηση ή λύση.
  Με χαρά να βοηθήσω αν και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον.

  Λιόλιου Ισιδώρα

  Δικαστική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Πανόρμου

 • Καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο ώστε να λάβετε τη σωστή βοήθεια σε σχέση με τα ζητήματα που σας απασχολούν.

  Χατζηνικολή Μαργαρίτα

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Απο αυτά που αναφέρετε φαίνεται σαν να μην λειτουργειτε στο βαθμό που κάνατε παλιότερα, μπορείτε να μιλήσετε σε ψυχολόγο για αυτά που σας απασχολούν, και για κάτι άλλο αν υπάρχει.

  Συνετός Διονύσιος

  Ψυχολόγος

  Χαλάνδρι

 • Αναφέρετε αρκετές και διαφορετικές δυσκολίες. Νομίζω μπορείτε να βρείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας και να κάνετε κάποιες αρχικές ατομικές συνεδρίες

  Σπανουδάκης Στράτος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χανιά

 • Καλησπέρα σας η έλλειψη συγκέντρωσης η κακή μνήμη δείχνουν γενικά μία υπόθεση έλλειψη ενδιαφέροντος για το τη συμβαίνει εσωτερικά σε κάποιον. Για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιος μπορεί να είναι προσανατολισμένος σε εξωτερικά μόνο πράγματα και καταστάσεις. Επιπλέον το σωματικό βάρος μπορεί να είναι μία ψυχολογική κατάσταση που να δείχνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε όρια στις σχέσεις και να κρατήσετε σε απόσταση κάποιους που δεν θέλετε. Θα χρειαστεί να κλείσετε μία συνάντηση για να συζητήσετε διεξοδικά την εσωτερική ψυχολογική κατασταση και να μάθετε να είστε περίεργη για το τη συμβαίνει μέσα σας και πώς συνδέεται με τα εξωτερικά πράγματα.

  Κρυώνης Αντώνιος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

  Γέρακας

 • Καλησπέρα η κατάσταση σας ακούγεται σοβαρή και δύσκολη καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή για να λάβετε βοήθεια .
  Ότι χρειαστείτε στη διάθεση σας, με εκτίμηση Γεωργουδακη Μαρια Διονυσια Ψυχολογος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Γεωργουδάκη Μαρία Διονυσία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λαύριο

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime