Η Λυράκου Μαίρη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση την κλινική διατροφή. Απέκτησε κλινική εμπειρία στον τομέα της διαιτολογίας και διατροφής κατά την εκπόνηση της πρακτικής της άσκησης στο Αττικόν νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251. Ακόμα, απέκτησε εμπειρία στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης τροφίμων με έμφαση στην υγιεινή διατροφή μέσω της πρακτικής της άσκησης στην βιομηχανία Γιώτης. Επίσης, εκπαιδεύτηκε δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες, κατά την πρακτική της άσκηση σε διαιτολογικό γραφείο. Η δια βίου εκπαίδευση αποτελεί για εκείνη πρωταρχικό στόχο, διότι ο κλάδος της Διαιτολογίας και Διατροφής εξελίσσεται ταχύτατα και η υφιστάμενη γνώση μεταβάλλεται συνεχώς. Έτσι, παρακολουθεί πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεδρίων. Ακόμα, ασχολείται ενεργά με την έρευνα στο πεδίο της, συμμετέχοντας σε συγγραφικές επιστημονικές ομάδες. Τέλος, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ρόλο της διατροφής σε αυτήν, πραγματοποιώντας ομιλίες σε συνέδρια, αλλά και συμμετέχοντας στην διοργάνωση ημερίδων και forum για την βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του γραφείου, η διατροφή είναι μέσο για την διατήρηση και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας και ψυχολογίας. Μέλημα είναι η εκπαίδευση αναφορικά με διατροφικές συνήθειες που προάγουν την υγεία και η υιοθέτησή τους στον κατά περίπτωση δυνατό βαθμό, μέσω της συμβουλευτικής. Είναι βασικός στόχος είναι η επίτευξη μιας χρυσής τομής ανάμεσα στις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τον χρόνο του εκάστοτε ατόμου και στις αλλαγές που χρειάζεται. Έτσι, η εξατομίκευση αποτελεί καίριο σημείο της διατροφικής παρέμβασης και το κάθε πρόγραμμα διατροφής και οι διατροφικές συμβουλές ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου.