Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
Έχεις πάρει όλες τις βεβαιώσεις για τη νέα χρονιά ή τις αθλητικές σου δραστηριότητες; Εξασφάλισέ τις με €10 από τους γιατρούς του doctoranytime!
Βεβαιώσεις με €10 για παιδιά & ενήλικες
ΔΕΣ ΠΩΣ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
1

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στο Κορωπί

Λάμπρου Μαρώ

Ψυχολόγος
Eρμή Σουρλαντζή 11, Κορωπί
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Αν και με το πρώτο ραντεβού δεν βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι με κέρδισε η ηρεμία, η αφοσίωση στην κουβέντα και η ευγένεια της γιατρού.

περισσότερα
  • Μήνυμα προς τον ασθενή: Η ψυχολόγος μπορεί να δεχτεί επείγοντα περιστατικά και εκτός βασικού ωραρίου.

4 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές κοντά στο Κορωπί

Φώσκολου Ελισάβετ

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Πλαστηρα 6α, Βούλα
9.7

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.7

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Κέρδισε από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη μου, γιατί με έβαλε να δω τα θέματά μου από άλλη οπτική γωνία.Ανυπομονώ για την επόμενη συνεδρία μας

περισσότερα

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Κορωπί

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στο Κορωπί με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Υποχονδρίαση: η νόσος του κατά φαντασίαν ασθενή

Ο όρος «κατά φαντασίαν ασθενής», από το ομότιτλο έργο του Μολιέρου, είναι ο πιο απλός και περιεκτικός τρόπος για να περιγράψει κανείς την υποχονδρίαση.

Τι σημαίνει, όμως, να είναι κανείς υποχονδριακός; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της υποχονδρίασης;

Η υποχονδρία(ση) χαρακτηρίζεται από έναν έντονο φόβο του ατόμου μήπως νοσήσει από μία σοβαρή, απειλητική για τη ζωή, ασθένεια. Στην καθημερινότητά του, αφορμή για μία αρνητική σκέψη αναφορικά με την υγεία μπορεί να είναι μία σωματική ενόχληση (π.χ. ένα σφίξιμο στο στήθος ή ένας πονοκέφαλος) ή μία είδηση για κάποιον που νόσησε ή/και πέθανε αιφνιδίως από την εν λόγω ασθένεια.

Ο φόβος του ατόμου που πάσχει από υποχονδρίαση το οδηγεί σε εξαιρετικά προσεκτική ενασχόληση με οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα, το οποίο παρερμηνεύει ως ένδειξη μίας ταχέως εξελισσόμενης νόσου, για την οποία πρέπει να επισκεφτεί ιατρό το αμεσότερο δυνατό, καθώς οποιαδήποτε χρονική καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η αυξημένη προσοχή, το άγχος και η αποφυγή συνθηκών που μπορούν να φέρουν το άτομο σε δύσκολη θέση (π.χ. η αποφυγή της σωματικής καταπόνησης για κάποιον που φοβάται ότι μπορεί να έχει μία καρδιακή πάθηση), συντηρούν τις δυσλειτουργικές, μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις ότι η υγεία του και κυρίως, η ζωή του βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο.

Οι λεπτομερείς εξετάσεις και οι ιατρικές διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μοιάζουν να ανακουφίζουν μόνο προσωρινά το άγχος του ατόμου, καθώς μακροπρόθεσμα, η ανησυχία του εγείρεται ξανά.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ο ειδικός;

Η βοήθεια ενός ειδικού, ψυχολόγου ή ψυχιάτρου, συνήθως ζητείται όταν το άτομο που πάσχει από υποχονδρίαση αποδέχεται την πιθανότητα να είναι ο φόβος του υπερβολικός και όταν η ενασχόλησή του με τα συμπτώματα δυσχεραίνει την καθημερινή λειτουργικότητά του.

Είναι γεγονός ότι η ατομική ψυχοθεραπεία ανακουφίζει το άτομο με υποχονδρίαση από το φόβο μίας επερχόμενης νόσου, στοχεύοντας στην αμφισβήτηση των αρνητικών σκέψεων και επιτυγχάνοντας ύφεση των συμπτωμάτων.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει