Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
2

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στο Κορωπί

Λάμπρου Μαρώ

Ψυχολόγος
Eρμή Σουρλαντζή 11, Κορωπί
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Αν και με το πρώτο ραντεβού δεν βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι με κέρδισε η ηρεμία, η αφοσίωση στην κουβέντα και η ευγένεια της γιατρού.

περισσότερα
  • Μήνυμα προς τον ασθενή: Η ψυχολόγος μπορεί να δεχτεί επείγοντα περιστατικά και εκτός βασικού ωραρίου.

5 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές κοντά στο Κορωπί

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Κορωπί

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στο Κορωπί με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Πότε να ζητήσω βοήθεια και από ποιον;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος λόγος, σημαντικός ή όχι για να ζητήσουμε βοήθεια από έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Μερικές φορές, προκύπτουν θέματα στη ζωή μας τα οποία μας δυσκολεύουν. Αυτά τα θέματα ενδεχομένως να αφορούν προσωπικές δυσκολίες, σημαντικά γεγονότα ζωής, αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε ακόμα και καθημερινά ή πιο σύνθετα προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. Πολλές από αυτές τις δυσκολίες μπορούμε να τις λύσουμε μόνοι μας ή ζητώντας τη βοήθεια ενός φίλου ή συγγενή. Εάν παρατηρήσουμε ότι η δυσκολία μας παραμένει αμείωτη στο χρόνο ή γίνεται όλο και πιο έντονη, όταν υπάρχει ένα αίσθημα δυσφορίας, ή η λειτουργικότητα είναι μειωμένη, τότε υπάρχουν ενδείξεις ότι χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια.

Μπορούμε επίσης να θέσουμε στον εαυτό μας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Το πρόβλημα αυτό με κάνει να υποφέρω/ μου προκαλεί δυσφορία;
  • Η δυσφορία αυτή είναι επαναλαμβανόμενη;
  • Επηρεάζει την προσωπική, κοινωνική ή/και επαγγελματική μου ζωή;
  • Επηρεάζει την υγεία μου;

Εάν απαντάμε ναι σε μία τουλάχιστον ερώτηση, τότε θα ήταν βοηθητικό να επισκεφθούμε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Ψυχίατρος – Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής – Ψυχαναλυτής

Υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τους επαγγελματίες αυτούς. Ο ψυχίατρος είναι και ο μόνος επαγγελματίας που μπορεί να χορηγήσει φάρμακα, γιατί είναι ο μόνος που είναι γιατρός. Ο Ψυχολόγος δεν δίνει φάρμακα, και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο, θα πρέπει να συνεργαστεί με ψυχίατρο.

Επίσης, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όλοι οι ψυχολόγοι δεν είναι ψυχαναλυτές, ούτε όλοι οι ψυχαναλυτές είναι ψυχολόγοι (προσοχή σε επαγγελματίες που δηλώνουν ψυχοθεραπευτές χωρίς να είναι ψυχολόγοι ή ψυχίατροι). Υπάρχει ψυχολόγος (με κατεύθυνση κλινική, σχολική, υγείας, κοινωνική, αναπτυξιακή, κλπ ή και χωρίς κατεύθυνση, δηλ. μεταπτυχιακό) ο οποίος με την κατάλληλη μετεκπαίδευση γίνεται ψυχοθεραπευτής. Ο ψυχοθεραπευτής λοιπόν, έχει μια θεωρητική προσέγγιση την οποία ακολουθεί και ανάλογα με την οποία χρησιμοποιεί τεχνικές ώστε να προβεί στην κατανόηση του θεραπευόμενου αλλά και τη θεραπεία του. Μία από αυτές τις προσεγγίσεις είναι η ψυχανάλυση. Εκτός λοιπόν από την ψυχαναλυτική ή ψυχοδυναμική θεραπεία, υπάρχει πληθώρα ψυχοθεραπειών μεταξύ των οποίων η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, η θεραπεία σχημάτων, η συστημική, η gestalt, η υπαρξιακή.

Κάποιος που χρειάζεται να λάβει θεραπεία θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό ψυχικής υγείας που να είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει