Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
1

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής στα Σπάτα

3 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές κοντά στα Σπάτα

Λάμπρου Μαρώ

Ψυχολόγος
Eρμή Σουρλαντζή 11, Κορωπί
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Αν και με το πρώτο ραντεβού δεν βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι με κέρδισε η ηρεμία, η αφοσίωση στην κουβέντα και η ευγένεια της γιατρού.

περισσότερα
  • Μήνυμα προς τον ασθενή: Η ψυχολόγος μπορεί να δεχτεί επείγοντα περιστατικά και εκτός βασικού ωραρίου.

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Σπάτα

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στα Σπάτα με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Στρες και υγεία: Γιατί αρρωσταίνουμε

Στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι είχαν την πεποίθηση ότι οι Θεοί προκαλούσαν τις ασθένειες. Όταν κάποιος έπεφτε στη δυσμένεια των θεών απλά αρρώσταινε.

Ακόμα και σήμερα μερικές φορές φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα υγείας σε κοινωνικό επίπεδο δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη της αρχαιότητας. Εάν χτυπηθούμε από μια σοβαρή ασθένεια κατά κανόνα μιλάμε για κακή τύχη. Σε αυτά τα πλαίσια, συχνά ακούμε για ανθρώπους που πρόσεχαν πάρα πολύ την υγεία τους και παραταύτα αρρώστησαν σοβαρά. Βασιζόμενοι σε αυτή την παρατήρηση πολύ άνθρωποι θεωρούν φυσικό να συμπεράνουν ότι δεν έχει καμία σημασία το αν προσέχουμε την υγεία μας και ζούμε μια υγιεινή ζωή.

Φυσικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που προκαλούν ασθένειες οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται άμεσα από εμάς.

Το σώμα μας έχει την φυσική τάση να είναι υγειές και βιοχημικές ανωμαλίες ή ανισσοροπίες κάνουν το σώμα μας ευαίσθητο και επιρρεπές στις ασθένειες.

Είναι αυταπόδειχτο ότι η πιθανότητα να αρρωστήσουμε αυξάνεται σημαντικά μετά από περιόδους μεγάλου στρες. Σύμφωνα με το CDC (center for disease control in the United States- κέντρο ελέγχου ασθενειών των ΗΠΑ) πάνω από 90% τω επισκέψεων σε γιατρούς έχουν ως αίτιο ασθένειες που οφείλονται στο στρες. Ο κίνδυνος αυξάνεται όσο αυξάνεται η ένταση και η διάρκεια του στρες. Τι λοιπόν σημαίνει στρες και πως επηρεάζει την υγεία μας;

Στην κοινή συνείδηση η ένια του στρες συνδέεται με παράγοντες συναισθηματικής φύσης. Πρώτα από όλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το  στρες δεν έχει να κάνει με το τι συμβαίνει πραγματικά αλλά με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ένας συγκεκριμένος παράγοντας μπορεί να προκαλέσει στρες σε ένα πρόσωπο ενώ κάποιον άλλον μπορεί να τον αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σε βιολογικό επίπεδο το στρες είναι η ορμονική αντίδραση του σώματός μας σε κάποιο παράγοντα που θεωρούμε ως κίνδυνο για την επιβίωσή μας. Οι παραπάνω κίνδυνοι μπορεί να είναι πραγματικοί ή φανταστικοί.

Παραδείγματα πραγματικών κινδύνων για την επιβίωσή μας είναι: το κρύο, η κούραση, η υπερβολική φυσική καταπόνηση, η πείνα, ένα χειρουργείο ή επίθεση από ένα άγριο ζώο.

Παραδείγματα φανταστικών κινδύνων για την επιβίωσή μας μπορεί να είναι: ο φόβος μην πτωχεύσουμε λόγο οικονομικής κρίσης, το να θεωρήσουμε μια λεκτική επίθεση απέναντί μας ότι μας απειλεί σαν να μας επιτίθεται ένα άγριο ζώο, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή ο φόβος της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου.

Όταν το σώμα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση εκκρίνονται ορμόνες που ευνοούν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης σε σχέση με κάποιο κίνδυνο πραγματικό ή φανταστικό. Το στρες λοιπόν είναι ακριβώς αυτή η ορμονική αντίδραση. Η αδρεναλίνη, η κορτιζόλη και άλλες ορμόνες που αυξάνουν τη διάχυση αίματος σε όργανα όπως η καρδιά, η μύες, ο εγκέφαλος και οι πνεύμονες, εγκρίνονται κυρίως από δυο αδένες που βρίσκονται πάνω στους νεφρούς και ονομάζονται επινεφρίδια.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει