Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
DoctorΤην τελευταία εβδομάδα ασθενείς επέλεξαν μέσα από το doctoranytime
4

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στον Χολαργό

Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Στουργιώτη Δήμητρα

Ψυχολόγος
ΓΥΘΕΙΟΥ 19 (στάση μετρό Χολαργού), Χολαργός
9.8

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.8

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος! Συνεχίζουμε να την επισκεπτόμαστε. Όλα άψογα!

περισσότερα

26 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές κοντά στον Χολαργό

Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Κουβαράς Κωνσταντίνος

Ψυχολόγος
Λεωφόρος Πεντέλης 24, Χαλάνδρι
9.3

Βαθμολογία από 5 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.3

Βαθμολογία από 5 χρήστες

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και από εδώ τον κύριο Κουβαρά για την κατανόηση στα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που με απασχολούν και έχουν αντίκτυπο στην συμπεριφορά της εντεκάχρονης κόρης μου.Μέσα από ενα ουσιαστικό διάλογο άρχισα να συνειδητοποιώ όχι μόνο αιτίες αλλά να μπαίνω και στη διαδικασία να αναζητώ αποτελεσματικές λύσεις!! Θα συνεχίσω με ελπίδα για κάτι καλύτερο!!! Εφυγα σχεδόν ανακουφισμένη!!!

περισσότερα

Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας "ΟρίΖω"

Ψυχολόγος
Λεωφόρος Μεσογείων 472 & Δήμητρας 2 , Αγία Παρασκευή
9.8

Βαθμολογία από 3 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.8

Βαθμολογία από 3 χρήστες

έμεινα ευχαριστημένη. ελαβα τη βοηθεια που αναζητουσα

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Ράγγα Λήδα

Ψυχολόγος
Αμμόχωστου 6 , Χαλάνδρι
10.0

Βαθμολογία από 18 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 18 χρήστες

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ. ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

περισσότερα

Κέντρο Συναισθηματικής Διαχείρισης

Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Απολλωνίου 4, Χαλάνδρι
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις! Καταρχάς το κέντρο φιλοξενείται σε έναν ιδιαίτερα ευχάριστο χώρο, με όμορφη διακόσμηση και θετική αύρα, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Όσον αφορά την κα Ταρναρά, πρόκειται για μια εξαιρετική επαγγελματία, επικοινωνιακή και προσιτή. Με άκουσε προσεκτικά, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με έκανε να νιώσω άνετα και χαλαρά απο την πρώτη μας συνάντηση. Θεωρώ προς η πρώτη μας επαφή με βοήθησε πολύ και περιμένω να τη δω την επόμενη εβδομάδα!

περισσότερα
Συμμετέχει στην ενέργεια: Δωρεάν η 1η αναγνωριστική επίσκεψη. Κλείσε τώρα την επίσκεψή σου.

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Χολαργός

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.) Διάλεξε τον καλύτερο γιατρό για σένα από τους παρακάτω και εκμεταλλεύσου την ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ που έχουμε εξασφαλίσει για εσένα.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Ποιες είναι οι οριακές προσωπικότητες

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των οριακών ασθενών είναι ασταθείς και έντονες (1) ενώ χαρακτηρίζονται από εναλλαγές μεταξύ ακραίων περιπτώσεων της εξιδανίκευσης και της υποτίμησης (2). Ο κόσμος του/της οριακού/-κής όπως αυτός ενός μικρού παιδιού ειναι χωρισμένος σε καλούς και κακούς. Σε οποιαδήποτε στιγμή κάποιος ειναι είτε ‘καλός’ είτε ‘διαβολικός’, δεν υπάρχει ενδιάμεσο, μαύρο η άσπρο δεν υπάρχει γκρι. Φίλοι, σύντροφοι, γονείς, αδέρφια και ψυχοθεραπευτές μπορεί να εξιδανικευτουν την μια μέρα και να υποτιμηθούν την επόμενη.  Όταν ένα εξιδανικευμένο πρόσωπο τελικά απογοητεύσει (οπως όλοι θα απογοητεύσουμε αργά ή γρήγορα) ο οριακός ασθενης είτε θα απορρίψει οριστικά το είδωλο του η θα απορρίψει τον εαυτό του για να διατηρήσει την εικόνα του “απόλυτα  καλού” άλλου. Αυτού του είδους η συμπεριφορά, το λεγόμενο splitting, ειναι ο κυρίαρχος μηχανισμός άμυνας που χρησιμοποιεί ο οριακός. Πρόκειται για την άκαμπτη διχοτόμηση θετικών και αρνητικών σκέψεων και πράξεων για τον εαυτό και τους αλλους, με ανικανότητα σύνθεσης αυτών των συναισθημάτων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν δυο διαφορετικά αισθήματα τη ίδια στιγμή ενώ οι οριακοι αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ακραία συναισθηματα, συναισθηματικές καταστάσεις. Μέσω του splitting ο οριακός/η μπορεί χωρίς άγχος να θαυμάζει το καλό ας πούμε άντρα της χωρίς επιφύλαξη ενώ οι αρνητικές πλευρές του απουσιάζουν. Απο την άλλη απεχθάνεται χωρίς ενοχές  τον κακό άντρα της και εξοργίζεται μαζί του ενώ για τωρα οι θετικές του πλευρές απουσιάζουν. Νιώθοντας συνέχεια θύμα των άλλων ο οριακός ασθενής απεγνωσμένα αναζητά νέες σχέσεις, ακόμα και κακοποιητικές για αυτούς,καθότι ειναι προτιμότερες απο την ανυπόφορη για τον οριακό ασθενή  αίσθηση της μοναξιάς. Από την μία η διατήρηση απόστασης απειλεί με μια αίσθηση εγκατάλειψης,  από την άλλη όμως η υπερβολική οικειότητα απειλεί τον οριακό ασφυκτικά. Σε καθεμία απο αυτές τις περιπτώσεις ο οριακός αντιδρά έντονα. Σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης αναπηδά απο εξαρτητικη προσκόλληση σε θυμωμένους χειρισμούς, απο εκφράσεις ευγνωμοσύνης σε παράλογο μίσος. Αυτό ειναι και ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά του οριακού ανθρώπου: οι ξέφρενες προσπάθειες του ατόμου να αποφύγει πραγματική ή φανταστική εγκατάλειψη (3).

Ένα ακομα χαρακτηριστικό του οριακού ανθρώπου ειναι η παρορμητικότητα (4) σε τουλάχιστον δυο πεδία συμπεριφορών με αυτοκαταστροφική  χροιά (χρήση ναρκωτικών, σεξουαλικη ελευθεριότητα, τζόγος, βουλιμία, υπερφαγία, ανορεξία, κλεπτομανια, κλπ). Άλλο χαρακτηριστικό είναι η συναισθηματική ανισορροπία (5) δηλαδή, αλλαγές στο συναίσθημα απο το σημείο αναφοράς ή σύνηθες συναίσθημα σε  καταθληψη, οργή, άγχος που διαρκεί απο λίγες ώρες ως και σπανιότερα μερικές μέρες. Επίσης μπορεί να εκδηλώσει ακατάλληλο έντονο θυμό χωρίς έλεγχο, π.χ. συχνές εκδηλώσεις θυμού, συνεχόμενο θυμό, ή και επαναλαμβανόμενους τσακωμούς με σωματική βία. Επίσης μπορεί να υπάρχουν απειλές για αυτοκτονία (8-10% αυτοκτονούν) ή συμπεριφορές αυτοτραυματισμού (self mutilating), (6). Μπορεί να βιώνει και να παραπονιέται για χρόνια αισθήματα κενού (7) και βαθιάς μοναξιάς. Ακόμα πιθανόν έντονα και επίμονα ασταθής εικόνα ή αίσθηση του εαυτού [διατάραξη της ταυτότητας (8). Κάτω από έντονο στρες μπορεί να έχουν και σύντομα ψυχωτικά επεισόδια  [παροδικός, σχετιζόμενος με στρες παρανοϊκός ιδεασμός ή σοβαρά διασχιστικά συμπτώματα (9).

Συμπερασματικά για να διαγνωστεί κάποιος ασθενείς ως οριακός θα πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον σε πέντε από τα εννιά προηγούμενα χαρακτηριστικά. Σε επόμενο άρθρο θα εξεταστεί πως σύμφωνα με την θεωρία των αντικειμενοτρόπων σχέσεων  οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια επιδρούν από την  βρεφική/παιδική ηλικία και συντελούν στην διαμόρφωση της παθολογίας της προσωπικότητας του οριακού ασθενή.

Οι δημοφιλέστερες παθήσεις και υπηρεσίες

Βρες τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς για την πάθηση ή υπηρεσία που χρειάζεσαι
Δεν βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει