Επαγγελματιας στο ειδος της. Περα απο την βοηθεια που μου προσφερε για να χασω τα περιττα μου κιλα ειναι και μια πολυ καλη φιλη που στεκεται κοντα σου σε ολο τον αγωνα που κανεις
- Απλή επίσκεψη ΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
-
Το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής - Σοφία Κανέλλου είναι διαιτολογικό γραφείο στη Σαρωνίδα και στο Θησείο, προωθώντας τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς βία, με συνείδηση, εμπιστοσύνη στη φύση και στην παράδοση και με απόλυτη υπευθυνότητα απέναντι στην επιστήμη της διατροφής. Επιστημονική υπεύθυνη είναι η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Κανέλλου Σοφία. Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2012. Ακόμη, είναι απόφοιτος Βοηθού Νοσηλευτή με διετή πρακτική άσκηση στο Γ.Ν.Α. "Αλεξάνδρα" και Παίδων Π. & Α. Κυριακού" με βαθμό λίαν καλώς και υποτροφία. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος, του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Διατροφολόγων για το Περιβάλλον στην Ιταλία. Tο 2015 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές με άριστα στην Ιατρική της Ανκόνα της Ιταλίας (Università Politecnica delle Marche, Facoltà di Μedicina) με θέμα: "Χορτοφαγία για όλα τα στάδια ζωής σε κλινικές και φυσιολογικές Καταστάσεις". Εκτέλεσε την πρακτική της άσκηση στη Βενετία ειδικευόμενη στη βοτανοθεραπεία, τη φυσική θεραπευτική και τη μέθοδο Kousmine (expert level) κοντά σε διακεκριμένους επιστήμονες, όπως η Michela Trevisan. Δημιούργησε επιπλέον, ένα δίκτυο διατροφολόγων παραδίδοντας σεμινάρια διατροφής και μαγειρικής. Μετά από υποτροφία, εργάστηκε στην Τεργέστη Ιταλίας σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ (SERT), παρακολουθώντας εξατομικευμένα τους θεραπευόμενους, οργάνωνε προγράμματα εβδομαδιαίας σίτισης και εργαστήρια παρασκευής τροφίμων αλλά και ημερίδες με θέμα την υγιεινή διατροφή. Στο πλαίσιο της διαρκούς κατάρτισης, το 2019 απέκτησε το πτυχίο από το πανεπιστήμιο Harvard “Evidence- based optimal nutrition” του καθηγητή W. Willett. Το 2020 ειδικεύτηκε στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία με τίτλο «Master Practitioner of Eating Disorders and Obesity» από το ΚΕΑΔΔ. Το 2022 απέκτησε το πιστοποιητικό επιμόρφωσης "Sustainability in Dietetics" από την EFAD. Παρακολούθησε σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας, μη βίαιης επικοινωνίας, μητρικού θηλασμού, βρεφικής διατροφής (baby-led weaning), ομοιοπαθητικής και ορθομοριακής ιατρικής. Συνεχώς καταρτίζεται και ενημερώνεται επιστημονικά μέσα από συνέδρια, διαλέξεις, και επιμορφώσεις στον τομέα της διαιτολογίας, της επικοινωνίας και αειφορίας. Γράφει άρθρα και δημιουργεί συνταγές, συνεργάζεται με σχολεία, παιδικούς σταθμούς, εστιατόρια και εταιρίες βιολογικών προϊόντων συντάσσοντας ειδικά διαιτολόγια σε διαρκή συνεργασία με έμπειρους chef για σύνταξη ειδικών μενού σε εταιρίες catering, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Παραδίδει σεμινάρια για επίκαιρα θέματα διατροφής καθώς και είναι εισηγήτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενηλίκων (ΛΑΕΚ) επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ. Διδάσκει σε εξειδικευμένα ΙΕΚ τη χορτοφαγική διατροφή και καταρτίζει επαγγελματίες υγείας ως προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι εισηγήτρια του ΚΕΑΔΔ για τη vegan διατροφή που απευθύνεται σε διαιτολόγους και επαγγελματίες υγείας. Το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για φυσιολογικές και κλινικές καταστάσεις, τμήμα υποστηρικτικής θεραπείας σε ομάδα με διατροφικές διαταραχές όπως παχυσαρκία, νυχτερινή υπερφαγία, βουλιμία κ.α, σε συνεργασία με έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια, τμήμα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά με σκοπό την εκπαίδευσή τους στη σωστή διατροφή. Ακόμη, κάθε χρόνο οργανώνεται θεατρική παράσταση από τα παιδιά για να παρουσιάσουν τα όσα διδάχτηκαν, σε συνεργασία με συνάδελφο, εκπαιδεύτρια θεατρικού παιχνιδιού. Τέλος, παρέχονται διαδραστικά εργαστήρια υγιεινής μαγειρικής και αυτάρκειας στην τροφή, με επίκεντρο την παράδοση και την χορτοφαγική διατροφή, δανειστική βιβλιοθήκη, σπόροι φυσικής/βιολογικής καλλιέργειας, δίκτυο μητρικού θηλασμού και οργάνωση μενού, διατροφική επισήμανση και επίβλεψη για χώρους εστίασης σε συνεργασία με έμπειρους σεφ.