Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

×
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΑΡΤΗ
4

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στην Ρόδο

Κλαδογένη Αννέτα

Ψυχολόγος
Κέννεντυ 34, Ρόδος
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Ολα πηγαν ππλύ ευχάριστα. Η Άννα είναι πολύ προσιτή και επαξηγηματική όταν χρειάζεται και ένιωσα πολύ άνετα. Σίγουρα την συστήνω.

περισσότερα

Δέσποινα Αρχοντάκη "Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής"

Ψυχολόγος
Εθνάρχου Μακαρίου28, Ρόδος
9.7

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
9.7

Βαθμολογία από 2 χρήστες

Εντόπισε σε πολύ συντομο χρονο ποιο ηταν το θέμα που με απασχολεί. Ερμήνευσε σωστά απο τα λεγόμενα μου τα συναισθήματα μου.

περισσότερα

Χατζημανώλη Φλώρα

Ψυχολόγος
Κυράς της Ρω 34, Ρόδος
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Δες όλες τις τιμές των διαθέσιμων υπηρεσιών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
10.0

Βαθμολογία από 1 χρήστη

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την κυρία Χατζημανώλη, σίγουρα θα την σύστηνα και σε άλλους.

περισσότερα

1 Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής κοντά στην Ρόδο

11 Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές στην Ρόδο χωρίς δυνατότητα online ραντεβού

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές Ρόδος

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (ψυχικές & διανοητικές λειτουργίες) και ειδικά με την αντιμετώπιση και τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών & προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή του ατόμου (άγχος, φοβίες, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες στην επικοινωνία κ.α.)
Κλείσε ραντεβου εύκολα & γρήγορα με Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή στην Ρόδο με ασφάλιση Ιδιωτικό ραντεβού.

Σχετικό άρθρο από το Doctoranytime Blog
Κατάθλιψη:Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Οι κακές στιγμές και τα προβλήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων μας.Ο καθένας βιώνει την δυστυχία και πολλοί ενδέχεται να βιώσουν κατάθλιψη όταν τα πράγματα στη ζωή τους δεν εξελίσσονται με έναν αναμενόμενο ή ιδεατό κατ΄εκείνους τρόπο.Οι αρνητικές εμπειρίες συχνά μας οδηγούν σε προσωρινά συναισθήματα λύπης, ενοχής, απογοήτευσης και κενότητας. Αυτά είναι φυσιολογικά συναισθήματα που συνήθως ξεπερνιούνται σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κατάθλιψης;

Ένα άτομο θεωρείται ότι πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή όταν τα συναισθήματα και τα συμπτώματα είναι παρόντα για αρκετές εβδομάδες και επηρεάζουν την μέχρι τότε λειτουργικότητα του ατόμου σε εργασιακό, κοινωνικό, οικογενειακό επίπεδο .Η κλινική κατάθλιψη επιφέρει αλλαγές όχι μόνο στο πως αισθανόμαστε αλλά και στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα καθώς επίσης και στις σωματικές μας λειτουργίες .Τα συμπτώματα τα οποία πρέπει να να μας κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου είναι:

 • Να έχει κάποιος συναισθήματα θλίψης ή λύπης
 • Να μην βιώνει ευχαρίστηση ή να έχει απολέσει το ενδιαφέρον του για όλες ή σχεδόν όλες τις δραστηριότητες
 • Να βιώνει αισθήματα ένοχης χωρίς προφανή λόγο
 • Να τρώει περισσότερο ή λιγότερο απ΄ότι συνήθως
 • Να κοιμάται περισσότερο ή λιγότερο απ΄ότι συνήθως
 • Να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί ή να πάρει αποφάσεις
 • Να έχει μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα
 • Να νιώθει κόπωση ή απώλεια ενεργητικότητας σχεδόν καθημερινά
 • Να διατυπώνει σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας
 • Να παρουσιάζει επιβράδυνση σκέψης ,κίνησης ,λόγου έως και κατατονική εικόνα
 • Να παρουσιάζει εκνευρισμό ,ανησυχία ή και διέγερση,γνωρίσματα ιδιαίτερα των ηλικιωμένων
Αιτίες εκδήλωσης καταθλιπτικής διαταραχής

Έρευνες απέδειξαν ότι διάφορα γονίδια μπορεί να εμπλέκονται  στην μεταφορά χαρακτηριστικών που αυξάνουν την προδιάθεση του ατόμου να εμφανίσει κατάθλιψη.Ακόμη διάφορες ασθένειες φαίνεται να ευθύνονται για την εμφάνιση της κατάθλιψης γιατί δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και επηρεάζουν την περιοχή που ρυθμίζει το συναίσθημα. Τέτοιες ασθένειες είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, το εγκεφαλικό επεισόδιο,η λοιμώδης μονοπυρήνωση και οι διάφορες μορφές  καρκίνου.Επίσης οι σημαντικές απώλειες και οι αρνητικές καταστάσεις ,οι οποίες προκαλούν ανησυχία και διαταράσσουν την ισορροπία του ατόμου π.χ απόλυση από την δουλειά ,διαζύγιο κ.τ.λ.

Διάρκεια της κατάθλιψης

Τα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης που βιώνουμε όλοι μετά από μια σημαντική απώλεια ποικίλουν σε ένταση και διάρκεια.Η ένταση και η διάρκεια του αρνητικού συναισθήματος εξαρτάται από το πρόσωπο ,τη σοβαρότητα της απώλειας και το υποστηρικτικό πλαίσιο που υπάρχει στη ζωή του καθενός.Η κλινική μορφή της κατάθλιψης μπορεί να διαρκέσει  από λίγες εβδομάδες έως και μεγάλο χρονικό διάστημα.Αναγκαίο κρίνεται σε περίπτωση που εντοπίζει κανείς συμπτώματα όπως τα παραπάνω να αναζητεί βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Πως θεραπεύεται η κατάθλιψη;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν σήμερα  από κατάθλιψη δέχονται βοήθεια προκειμένου να την ξεπεράσουν που περιλαμβάνει ψυχολογική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ή και φαρμακευτική αγωγή.Η κατάθλιψη είναι ευκολότερα θεραπεύσιμη σε σύγκριση με άλλες ψυχικές ασθένειες.Σοβαρό ρόλο μπορεί να παίξει το υποστηρικτικό πλαίσιο είτε αυτό απαρτίζεται από την οικογένεια και φίλους είτε από ομάδες αυτοβοήθειας.

Αν κάποιο άτομο που γνωρίζεις ,βιώνει μια τέτοια δύσκολη περίοδο , άκουσε το προσεκτικά και πρόσφερε υποστήριξη .Μερικές φορές οι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη αντιδρούν έντονα σε πράγματα που γίνονται ή που λέγονται.Γι’αυτό από την πλευρά μας τους δίνουμε τον απαραίτητο γι’αυτους χώρο και χρόνο, καθιστούμε σαφές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μιλάνε για τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους.Κάντε ξεκάθαρο με κάθε τρόπο ότι ενδιαφέρεστε και ρωτήστε τους  πως μπορείτε να τους βοηθήσετε.Φέρτε τους σε επαφή με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας .Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστεί να τους κινητοποιήσετε ,πηγαίνοντας μαζί τους σε κάποια συνάντηση με κάποιο ειδικό ή ομάδα αυτοβοήθειας .

Δε βρήκες τον γιατρό σου;
ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει