• Κρίση πανικού
  • Υποβλήθηκε 08/01/2023

Μπορεί έφηβη 16 ετών να λάβει αγωγή για το άγχος και τις κρίσεις πανικού;

43 ειδικοί απάντησαν

  • Καλησπέρα σας. Με συγχωρείτε για την ετεροχρονισμένη απάντηση.
    Κάθε περίπτωση είναι εξειδικευμένη και πρέπει να αντιμετωπίζεται με βάση τα ιδιαίτερα δεδομένα που τη χαρακτηρίζουν. Σίγουρα, είναι απαραίτητο το στρες και οι κρίσεις πανικού να αντιμετωπίζονται όσο γίνεται πιο άμεσα, γιατί διαφορετικά, τα συμπτώματα συνήθως, συν τω χρόνω, επιδεινώνονται.
    Η αντιμετώπιση αυτή είναι σωστό να περιλαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό, κοινωνική υποστήριξη από το άμεσο περιβάλλον του ατόμου και όταν η περίπτωση το απαιτεί και χρήση φαρμάκων. Αν κριθεί απαραίτητο, η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να δοθεί και στην εφηβεία.

    Χουρδάκη Γιάννα

    Παιδοψυχολόγος

    Ηράκλειο Κρήτης

  • Γεια σας. Θα σας πρότεινα πριν καταφύγετε στην αγωγή να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο ώστε να τη βοηθήσει να ανακαλύψει τις βαθύτερες αιτίες αυτών των συμπτωμάτων και να της διδάξει τρόπους και εργαλεία αντιμετώπισης τους ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό της μακροπρόθεσμα και σε βάθος.

    Λιάτη Μαρία

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Αμπελόκηποι

  • Καλημέρα σας,

    Ναι μπορεί. Συνήθως, πρώτα χρησιμοποιείται η ψυχοθεραπεία αλλά αν αυτό δεν αρκεί, η φαρμακευτική αγωγή βοηθάει.

    Με εκτίμηση,
    Ρόζα Παρδάλη
    Ψυχίατρος

    Παρδάλη Ρόζα

    Ψυχίατρος

    Νέο Ηράκλειο

  • Γεια σας. Η διαχείριση του άγχους και των κρίσεων πανικού μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε με ψυχοθεραπεία είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε με συνδυασμό των δύο. Σε περίπτωση που επιλέξετε τη ψυχοθεραπεία θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο ενώ εάν επιλέξετε την φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να απευθυνθείτε σε παιδοψυχίατρο.

    Νόησις - Τσορμπατζούδη Αναστασία

    Ψυχολόγος

    Αλεξανδρούπολη

  • Καλησπέρα σας

    Για να σας απαντήσει καποιος αν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να την δεί από κοντά
    Κάθε περίπτωση είναιδιαφορετική
    Ωστόσο πολύ συχνά η ψυθεραπεία ανα εβδομάδα είναι αρκετή και συμβάλλει σε μακροχρόνια αποτελέσματα


    σας ευχαριστώ πολύ

    στην διάθεση σας

    Αθανασιάδου Τραϊάνα

    Ψυχολόγος

    Αμπελόκηποι

  • Καλησπέρα Σας!
    Για να στοιχειοθετηθεί η διάγνωση μίας διαταραχής (πχ αγχώδης διαταραχή) χρειάζεται να πληρούνται κάποια κριτήρια με βάση τα διαγνωστικά εγχειρίδια DSM και ICD, τα οποία χρησιμοποιούνται από ειδικους ψυχικής υγείας για τη διαγνωστική διαδικασία. Με βάση τα εγχειρίδια αυτά η εκάστοτε διάγνωση βασίζεται σε κλινική εικόνα, ιστορικό, συμπτώματα και διάρκεια εμφανισης συμπτωμάτων κ.α.. Η διάγνωση λοιπόν μίας διαταραχής ειναι μια διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον εξειδικευμένο ειδικό ψυχικής υγείας.
    Οι ψυχικές διαταραχές, και δη οι αγχώδεις διαταραχές ωστόσο δεν έχουν ηλικία. Και οι έφηβοι μπορεί να βιώνου
    ... Διάβασε περισσότερα

    Θεοφιλοπούλου Δανάη

    Ψυχολόγος

    Ακαδημία

  • Γεια σας! Γενικά μιλώντας, ναι είναι δυνατόν να λάβει αγωγή, όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή οπότε το καλύτερο θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ψυχίατρο ο οποίος θα σας κατατοπίσει σε αυτό το θέμα.

    Χριστοπούλου Κωνσταντίνα

    Ψυχολόγος

    Περιστέρι

  • Ναι μπορεί μια έφηβη να λάβει φαρμακευτική αγωγή! Θεωρώ όμως ότι η ψυχοθεραπεία θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με μια φαρμακευτική αγωγή! Για άγχος και κρίσεις πανικού ενδείκνυται η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία!

    Αναγνωστάκος Γρηγόριος

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Κολωνάκι

  • Ναι μπορεί, πάντα με τη συνταγογράφηση από ειδικό ψυχίατρο!

    Παππά - Κατσιάφα Αλεξάνδρα

    Ψυχολόγος

    Καλλιθέα

  • Αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο ένας παιδοψυχίατρος Υπάρχουν όμως και μέθοδοι ψυχοθεραπείας από ψυχολόγο ή ψυχίατρο αντίστοιχα με πολύ καλή πρόγνωση.
    Μπορεί να μην χρειάζεται απαραίτητα αγωγή και να λυθεί με ψυχοθεραπεία

    Σκαπέτης Ευάγγελος

    Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Τρίκαλα

  • Εαν κριθεί το σχήμα θεραπείας απο αρμόδιο επαγγελματία ψυχικής υγείας φυσικά κ θα μπορούσε πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση

    Σαβριάδης Σάββας

    Ψυχοθεραπευτής - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Πετράλωνα

  • Καλησπέρα σας,
    Θεωρητικά μπορεί να γίνει, κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα παιδοψυχίατρο. Θεωρώ όμως πως είναι σημαντικό να δει την κόρη σας ένας ψυχοθεραπευτής αρχικά που δουλεύει με εφήβους, ώστε να διαπιστώσει τι κρύβεται κάτω από αυτά τα συμπτώματα και να παρέμβει θεραπευτικά. Αν κρίνει ότι χρειάζεται κάποιο παιδοψυχίατρο, μπορεί φυσικά να γίνει παραπομπή.

    Με εκτίμηση,
    Γιάννης Αγγελής

    Αγγελής Ιωάννης

    Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής

    Σύνταγμα

  • Μπορεί να πάρουν αγωγή τα παιδιά/ εφηβοί αν αυτό κριθεί απαραίτητο από το θεράποντα γιατρό. Ένα πολύ αδρό κριτήριο είναι η λειτουργικότητα. Αν το παιδι/ έφηβος σταματήσει να ανταποκρινεται στις καθημερινές απαιτήσεις/ δραστηριότητες, είναι πιθανόν να δοθεί φαρμακοθεραπεία.

    Μάκρα Σεβαστή

    Ψυχολόγος

    Αχαρνές

  • Αυτό αξιολογείται πάντοτε κατά περίπτωση και μόνο στην περίπτωση που αξιολογηθεί ως απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή, τότε ΜΟΝΟ, χορηγείται επικουρικά. Μεγάλη προσοχή με τις διαγνώσεις και τη λήψη φαρμάκων. Το σημαντικό είναι να βρει ένα θεραπευτικό πλαίσιο που να της επιτρέψει να μιλήσει για αυτό που της συμβαίνει και μέσα από μία δουλειά θεραπευτική να απελευθερωθεί σταδιακά από την ωδύνη των συμπτωμάτων της. Συνήθως τα συμπτώματα δεν είναι άλλο από την κορυφή του παγόβουνου.

    Να είστε καλά,

    Αθηνά Βαμβακά , Κλινικός Ψυχολόγος

    Βαμβακά Αθηνά

    Κλινική Ψυχολόγος

    Βόλος

  • Φυσικά, με την υποστήριξη ψυχιάτρου.

    Restart Coaching & Psycological Solutions

    Ψυχολόγος

    Αγία Παρασκευή

  • Καλησπερα σας και καλή χρονιά. Βεβαίως και μπορεί, αλλά αυτό εξαρτάται όμως από την κλινική της εικόνα. Είναι σημαντικό πρωτίστως να ξεκινήσει Ψυχοθεραπεία (σε πιστοποιημένο ψυχοθεραπευτή/τρια) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της και ο/η ειδικός θα κρίνει στη συνέχεια για το εάν και πότε χρειάζεται την παράλληλη διάγνωση από παιδοψυχίατρο. Τις περισσότερες φορές σε αυτή την ηλικιακή φάση το γενικευμένο άγχος και η κρίσεις πανικού αντιμετωπίζονται με ψυχοθεραπεία και δεν χρειάζεται κάποια συμπληρωματική αγωγή. Μέσα στην θεραπευτική σχέση δημιουργείται ένας ασφαλής τόπος με πλήρη αποδοχή προς τον εαυτό και έτσι η/ο έφηβη/έφηβος επαναρυθμίζ... Διάβασε περισσότερα

    Λοράνδος Επαμεινώνδας

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Γλυφάδα

  • Καλησπέρα σας,

    Για να λάβει κάποιο άτομο αγωγή- είτε ενήλικας είτε έφηβος- για οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή, χρειάζεται πρώτα να γίνει επίσημη διάγνωση από ψυχίατρο ο οποίος θα καθοδηγήσει εξειδικευμένα το άτομο.

    Νατάσσα Παπαϊωάννου
    Ψυχολόγος - Παιδοψυχόγος ΜSc

    Παπαϊωάννου Νατάσσα

    Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

    Άλιμος

  • Λόγω ηλικίας θα ήταν καλύτερο να επισκεφτείτε κάποιον παιδοψυχίατρο αναφορικά με το ζήτημα της αγωγής.
    Ωστόσο, εφόσον αφορά κρίσεις πανικού μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον ψυχολόγο που αναλαμβάνει εφήβους. Οι κρίσεις πανικού μπορούν να δουλευτούν και σε ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο.

    Τζο Γρηγοριάδου, ψυχολόγος, Msc

    Creating Narratives

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Εξάρχεια

  • Καλησπέρα σας, στην περίπτωση που περιγράφετε μία επίσκεψη σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας ίσως βοηθούσε. Ένας Ψυχολόγος θα μπορούσε να κρίνει έπειτα από κάποιες συναντήσεις μαζί της εάν χρειάζεται η συμβολή Ψυχιάτρου για χορήγηση αγωγής. Θα προτείναμε εάν το άγχος και οι κρίσεις είναι σε σημείο που κρίνετε ότι δεν επηρεάζουν σοβαρά την υγεία της, τις διαχειρίζεται δηλαδή χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία, να γίνει μια προσπάθεια για ψυχοθεραπεία, η οποία θα της δώσει την ευκαιρία να μιλήσει για αυτό που αισθάνεται, χωρίς τη λήψη φαρμάκων. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή συνδυασμού αγωγής και ψυχοθεραπείας στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η ψυχοθε... Διάβασε περισσότερα

    Κέντρο ΕΞΙΣ - Καραντανάη Σοφία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής

    Χαϊδάρι

  • Μια φαρακευτική αγωγή προτέινεται από ψυχίατρο και έπειτα από αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης και της αναγκαιότητας γι αυτήν. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας που ασχολείτε με το ιδιαίτερο αυτό φάσμα της εβηφείας.

    Λέκκου Ελένη Α.

    Ψυχολόγος

    Άνω Πατήσια

  • Θα πρέπει να εξετασθεί από ειδικό ψυχίατρο εφήβων και να προταθεί θεραπεία.

    Θελερίτης Χρήστος

    Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

    Ευαγγελισμός

  • Οπωσδήποτε μπορεί να κάνει ψυχοθεραπεία. Πιθανώς μπορεί (εάν είναι απολύτως απαραίτητο ) να πάρει και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αυτό όμως θα πρέπει να αποφασισθεί μετά από εξέταση παιδοψυχιάτρου.

    Μωρόγιαννης Κωνσταντίνος

    Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

    Ιλίσια

  • Εξαρτάται τη σοβαρότητα της κατάστασης της και των συμπτωμάτων την οποία μπορεί να αξιολογήσει μόνο ο θεράπων ψυχίατρος

    Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between

    Ψυχολόγος

    Πανόρμου

  • Ναι μπορεί εφόσον οι κρίσεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο, αλλά συνίσταται να ξεκινήσει ταυτόχρονα ψυχοθεραπεία για να βρεί τα αίτια των κρίσεων. Επίσης συνίσταται να μην κάνει ψυχοθεραπεία με το ίδιο πρόσωπο (ψυχίατρο) που θα της δώσει την αγωγή αλλά με κάποιον άλλο ψυχολόγο ή ψυχίατρο ο οποίος είναι εκπαιδευμένος σε κάποιας μορφής ψυχοθεραπεία.

    Θεοδωρακόπουλος Κ. Ηλίας

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Παγκράτι

  • Ένα έφηβο άτομο μπορεί να λάβει φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, ο παιδοψυχίατρος είναι ο ειδικός ψυχικής υγειας που ύστερα από αξιολόγηση του ατόμου θα αποφανθεί για την βαρύτητα των συμπτωμάτων και αν αυτά χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής.

    Κέντρο Επικοινωνώ

    Παιδοψυχολόγος

    Χαλάνδρι

  • Το άγχος και οι κρίσεις πανικού είναι διαταραχές που αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά με την ψυχοθεραπεία. Αν θέλετε να απευθυνθείτε σε ψυχίατρο ή το έχετε ήδη κάνει θα σας πληροφόρησε πως για αυτά τα θέματα συνιστάται η χρήση αγχολυτικών ή αντικαταθλιπτικών. Σαφώς ο γιατρός γνωρίζει και την δοσολογία και την διάρκεια χορήγησης αυτών των φαρμάκων.

    Αθηνά Μεταξά

    Ψυχολόγος

    Δραπετσώνα

  • Ναι, μπορεί να πάρει αγωγή την οποία θα την έχει δώσει ο ψυχίατρος. Όμως θα ήταν καλό να ξεκινήσει με ψυχοθεραπεία, και αν τα συμπτώματα συνεχίσουν και ειναι πολύ έντονα τότε να αρχίσει την αγωγή.

    Παππά Χριστίνα

    Ψυχολόγος

    Ανάβυσσος

  • Καλησπέρα σας. Βεβαίως. Ένας παιδοψυχίατρος μπορεί να αξιολογήσει την έφηβη και να ρυθμίσει την φαρμακευτική της αγωγή, παράλληλα με τακτική παρακολούθηση για να βλέπει πώς ανταποκρίνεται στην αγωγή αυτή. Εξαιρετικά σημαντικό είναι ταυτόχρονα να πραγματοποιεί και συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ώστε να μάθει πώς να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος της, με στόχο τη σταδιακή αποδέσμευση από τα φάρμακα.

    Γουλανδρής Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Βούλα

  • Ναι μπορεί.αλλα θα συμβουλευτείτε ψυχίατρο και καλο είναι να ξεκινήσει παράλληλα ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσει τις αιτίες που της προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

    Βλάχου Ιωάννα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

    Αμπελόκηποι

  • Καλημέρα σας
    Θα επισκεφτείτε έναν ψυχίατρο, για να σας χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή για την αγχώδη διαταραχή της έφηβης, όπως εικάζετε ότι έχει. Θα χρειαστεί όμως παράλληλα και ψυχοθεραπεία για την υποστηρικτική λειτουργία της φαρμακευτικής αγωγής.
    Με εκτίμηση

    Πράπας Ιωάννης

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Γέρακας

  • Καλημέρα σας, θα πρέπει να εξεταστεί από κάποιον ψυχίατρο για το εάν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή

    Λέτση Αγγελική (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Καισαριανή

  • Καλή χρονιά με υγεία,
    Αγωγή για άγχος και κρίσεις πανικού μπορεί να συνταγογραφήσει μόνο ένας ψυχίατρος. Είναι ο πλέον κατάλληλος για να μπορέσει να σας ενημερώσει αναφορικά με το ζήτημα της αγωγής.
    Να γνωρίζετε πως αν προταθεί αγωγή για το παιδί είναι θεμιτό να γίνετε συνδιαστικά με ψυχοθεραπεία για να υπάρχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η αγωγή θα μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και τις κρίσεις πανικού ενώ η ψυχοθεραπεία θα συμβάλλει ώστε να κατανοήσει το παιδί ποια είναι τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια. Κατά αυτόν τον τρόπο οι ποιθανότητες υποτροπής μετά την διακοπή της αγωγής μειώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    Μind Esti

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Χαριλάου

  • πρέπει να την δει ψυχολόγος και ψυχιατρος και να κρίνει την συγκεκριμένη περίπτωση, το άγχος και οι κρίσεις πανικού αντιμετωπιζονται πολλές φορές χωρίς αγωγή και με ψυχοθεραπεία.

    Συνετός Διονύσιος

    Ψυχολόγος

    Χαλάνδρι

  • Γειά σας!
    Αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σας, εννοείτε αν κόρη σας 16 ετών μπορεί να λάβει φαρμακευτική αγωγή για το άγχος και τις Κρίσεις πανικού.
    Φυσικά και μπορεί να λάβει αγωγή αφού προηγουμένως ένας ψυχίατρος επιβεβαίωσει την διάγνωση!
    Καλό όμως είναι να συζητήσετε μαζί του τα υπέρ και τα κατά της φαρμακευτικής αγωγής, και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα φάρμακα στον ευαίσθητο εγκέφαλο των εφήβων!
    Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε υπ'όψιν τα εξής:
    Φοράς σωσίβιο, (= φάρμακα) επιπλέεις.
    Βγάζεις το σωσίβιο, βυθίζεσαι ...
    Πρέπει να μάθεις κολύμπι!!!
    (= Ψυχοθεραπεία)
    Η ψυχοθεραπεία (γν
    ... Διάβασε περισσότερα

    Παπαθανασίου Δημήτριος

    Ψυχολόγος

    Αιγάλεω

  • Αν εννοείτε φαρμακευτική αγωγή αυτό άπτεται της γνωμάτευσης ψυχιάτρου. Όσον αφορά τη συμβουλευτική διαδικασία, θα ήταν και το ενδεδειγμένο προκειμένου να διαχειριστεί το άγχος της. Διότι θα αντιλαμβανόταν τι της δημιουργεί αυτού το άγχος και με ποιους τρόπους θα μπορούσε να το μειώσει.

    Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Γλυφάδα

  • Καλησπέρα σας για αυτό το ζήτημα θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον παιδοψυχίατρο καθώς μόνο ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει και να αποφανθεί για την χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε θέματα ψυχικής υγείας.

    Θελούρας Νικόλαος

    Ψυχολόγος

    Ηλιούπολη

  • Μπορεί αλλά όταν προκειται για άτομα κατω των 18 ετών τότε αφορά την ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικης.

    ΝΟΥΣ Therapy Center

    Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

    Θεσσαλονίκη

  • Καλησπέρα σας θα μπορούσε ανάλογα την κλινική εικόνα και την σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον παιδοψυχίατρο καθώς επίσης και η έναρξη ψυχοθεραπείας θα βοηθούσε σε ύφεση των συμπτωμάτων !

    Λιοντήρη Αφροδίτη - Φωτεινή

    Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

    Κολωνάκι

  • Ανάλογα με την ένταση του άγχους και των συμπτωμάτων των κρίσεων πανικού ένας ψυχίατρος μπορεί να δώσει αγωγή ακόμα και σε μια έφηβη. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση παίρνεται αποκλειστικά και μόνο από έναν ψυχίατρο.

    Κωστής Νίκος

    Ψυχοθεραπευτής

    Μαρούσι

  • Καλησπέρα. Αυτό καλύτερα να το κρίνει ένας ψυχίατρος ή ένας παιδοψυχίατρος (λόγω ηλικίας). Απ όσο γνωρίζω, αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί ναι, αλλα καλύτερα να απευθυνθείτε στις αντίστοιχες ειδικότητες για περαιτέρω καθοδήγηση.

    Θεργιάκη Καλλιόπη

    Ψυχοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς-Sex therapist

    Αμπελόκηποι

  • Καλησπέρα και καλή χρονιά, καλό θα ήταν να γίνει μία αξιολόγηση από έναν ειδικό ψυχικής υγείας, καθώς η κάθε περίπτωση ατόμου είναι ξεχωριστή. Σε όποια περίπτωση, και ειδικά σε τόσο νεαρές ηλικίες, προτείνεται η ψυχοθεραπεία ως μόνη ή/και συνδυαστική μέθοδος, ούτως ώστε το ενδιαφερόμενο άτομο να λάβει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και να βοηθηθεί μακροπρόθεσμα.

    Με εκτίμηση,
    Ξένια Φουρτούνα.

    Φουρτούνα Ξένια

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

    Δάφνη

  • Καλησπέρα σας,

    Με την καθοδήγηση ενός ψυχιάτρου, μπορεί να την λάβει. Όμως θα βοηθηθεί σε πολλά επίπεδα και απο την ψυχοθεραπεία.

    Καλή συνέχεια!

    Γκανάς Στυλιανός

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Γέρακας

  • Καλό είναι να απευθυνθείτε σε ψυχίατρο. Θα σας συμβούλευα όμως να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ούτως ή αλλως. Η ψυχοθεραπεία θα τη βοηθήσει να βρει το λόγο που παθαίνει κρίσεις πανικού και να το αντιμετωπίσει στη ρίζα το πρόβλημα.

    Μπούρα Ευγενία

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Γλυφάδα

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime