• Άγχος και Στρες
 • Υποβλήθηκε 16/11/2022

Έχω συχνά πολύ άγχος, δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει και στο θέμα της καρδιάς, γιατί τις περισσότερες φορές έχω ταχυπαλμια και δυνατό σφυγμό. Πολλές φορές δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, μου έρχονται στο μυαλό αρνητικά πράματα, τα οποία προσπαθώ να τα λύσω στο μυαλό μου. Αντιμετωπίζω πολλά στην καθημερινότητα μου, έχω να προσέξω σχεδόν την μισή μου οικογένεια και είμαι μόλις 18 ετών. Αυτό γίνεται φυσικά με την δική μου θέληση, αλλά καταλήγω να μην βρίσκω χρόνο για μένα. Με τα προβλήματα που υπάρχουν, όχι μόνο στην οικογένεια μου, αλλά και στον κόσμο,που όλα αυτά με τρομάζουν και με αγχώνουν, με έχουν φέρει σε θέση να ξεκινήσω από το στρες το κάπνισμα. Νιώθω πως με ηρεμεί μερικές φορές, αλλά δεν είναι λύση. Συνεχώς έχω υπερκινητικότητα και μερικές φορές έχω και μια τάση λιποθυμίας από το πουλ άγχος. Με αγχώνουν ακόμα και τα πιο ασήμαντα πράματα. Συνεχώς στο μυαλό μου δημιουργω σενάρια που μπορεί να μην ισχύουν κι ολας. Δεν μπορώ να το ελέγξω τις περισσότερες φορές και ξεχνιέμαι με άκυρα πράματα όπως τακτοποίηση του σπιτιού, φροντίδα του εαυτού μου. Ακόμα και τώρα που το γράφω είμαι αγχωμένη.

54 ειδικοί απάντησαν

 • Γεια σου αγαπητέ, είναι υπέροχο να ζητάς βοήθεια, παλιά είχα το ίδιο με τους καρδιακούς παλμούς. Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν είναι η θεραπεία EMDR με ψυχολόγο, και μαζί μπορούμε να κάνουμε αναπνοή (breathwork) και διαλογισμό. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να επαναφεις τις ενέργειές σou. Έχεις πιθανώς πολλή ενέργεια από τραύμα mesa στο σώμα σou. Προσπαθήσε επίσης να βρείs έναν τρόπο να αφαιρέσεις τις πηγές του άγχους και των αρνητικών ενεργειών, μπορούμε να το συζητήσουμε μαζί αν θέλεις.

  Λέσση Ατζέλικα

  Life coach

  Παλαιό Φάληρο

 • Φαίνεται να έχετε αναλάβει περισσότερα από όσα αντέχετε , burn out ! Χρειάζεστε βοήθεια για να μπορέσετε να βάλετε προτεραιότητες και όρια ! Ευχαριστώ

  Καροφυλλάκη Σταυρούλα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching

  Άγιος Νικόλαος

 • Καλησπέρα Σας,
  για να στοιχειοθετηθεί η διάγνωση μίας διαταραχής (πχ. αγχώδης διαταραχή) χρειάζεται να πληρούνται κάποια κριτήρια με βάση τα διαγνωστικά εγχειρίδια DSM και ICD, τα οποία χρησιμοποιούνται από ειδικους ψυχικής υγείας για τη διαγνωστική διαδικασία. Με βάση τα εγχειρίδια αυτά η εκάστοτε διάγνωση βασίζεται σε κλινική εικόνα, ιστορικό, συμπτώματα και διάρκεια εμφανισης συμπτωμάτων κ.α.. Η διάγνωση λοιπόν μίας διαταραχής ειναι μια διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον εξειδικευμένο ειδικό ψυχικής υγείας. Τοιουτοτρόπως, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία- ερώτημα ή έχετε κάποια συμπτώματα τα οποία σας ενοχλούν, θα μπορο
  ... Διάβασε περισσότερα

  Θεοφιλοπούλου Δανάη

  Ψυχολόγος

  Ακαδημία

 • Καλο θα ήταν να απευθυνθείτε σε θεραπεία συμπεριφοράς για τις αγχωδεις διαταραχες.

  Θεργιάκη Καλλιόπη

  Ψυχοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς-Sex therapist

  Αμπελόκηποι

 • Λυπάμαι πολύ που σε τόσο μικρή ηλικία έχεις αναγκαστεί να έχεις τόσο μεγάλο βάρος και τόσες πολλές ευθύνες! Όσο μπορείς προσπάθησε να βάλεις εσένα προτεραιότητα διότι με τόσες ευθύνες το άγχος θα χειροτερεύσει με το πέρασμα των χρόνων! Σημαντικό επίσης θα ήταν να επισκεφθεις και έναν ψυχολόγο, χρειάζεσαι υποστήριξη στη κατάσταση που ζεις . Με εκτίμηση Γεωργουδακη Μαρια Διονυσια

  Γεωργουδάκη Μαρία Διονυσία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λαύριο

 • Ίσως θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κάποιες συνεδρίες CBT. Τα συμπτώματα που περιγράφονται σχετίζονται με το άγχος

  Τσιάκαλος Μίλτος

  Life Coach - Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

  Κουκάκι

 • Καληςπερα,

  Τα συμπτώματα του άγχους αποτελούν τους καλύτερους «συναργεμους» ώστε να ρίξουμε την προσοχή μας στο που και πως στεκόμαστε στο σήμερα.
  Ειναι συμπτώματα που ενοχλούν έντονα ώστε να ενεργοποιηθούμε και μα προχωρήσουμε σε αλλαγες. Ενοχλείτε το σώμα με όσα δεν αντέχει και αντιδράει ώστε να διακόψει αυτή την επιβάρυνση.
  Νέες διαπραγματεύσεις και νέες διεξόδους μπορούν να φωτιστούν με την βοήθεια ενός ψυχολόγου.
  Με την ψυχοθεραπεία νέες ισσοροπιες θα επέλθουν και τα συμπτώματα δεν θα έχουν πλέον ρόλο και τότε θα αποχωρίσουν.

  Καράμπελα Ηλιάνα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Βριλήσσια

 • Όλα αυτά που έχετε αναλάβει, σε τόση μικρή ηλικία, μπορούν να θεωρηθούν ένας από τους λόγους όλων αυτών που βιώνετε.
  Με την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στο παρόν και στο μέλλον.
  Χρειάζεται εκμάθηση τεχνικών διαχείρισης του άγχους καθώς και τήρηση ενός υγιούς προγράμματος ύπνου και προσωπικού ελεύθερου χρόνου. Ένας καταρτισμένος θεραπευτής μαζί με έναν θεραπευόμενο που επιθυμεί να βοηθηθεί, μπορούν να επιτύχουν την επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει και την ομαλή επίτευξη κάθε στόχου.

  Φτιάκας Νικόλαος

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Καλησπέρα σας, το άγχος είναι καλώς ή κακώς μέρος της καθημερινότητας μας. Η αλήθεια είναι πως απασχολείται τον εαυτό σας με πολλά, και είστε εκεί για όλους τους άλλους, αλλά όχι για εσάς. Καλό θα ήταν, να κάνετε μια ενδοσκόπηση υποσυνείδητα και να αναδείξετε τα δικά σας θέλω και επιθυμίες. Πολλές φορές το άγχος δημιουργεί ψυχοσωματικά προβλήματα, αλλά υπάρχει τρόπος διαχείρισης του άγχους.

  Λέτση Αγγελική (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καισαριανή

 • Το άγχος συχνά συνοδεύεται από ταχυπαλμίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Είναι κρίμα να ταλαιπωρήστε. Απευθυνθείτε σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο στην περιοχή σας. Οι αγχώδεις διαταραχές είναι πλέον αντιμετωπίσιμες με ή χωρίς αγωγή και με γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

  Restart Coaching & Psycological Solutions

  Ψυχολόγος

  Αγία Παρασκευή

 • Το άγχος πολύ συχνά επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μας και και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας. Επίσης, καταλαβαίνω ότι χρειάζεστε κάτι να σας ηρεμεί και να σας ανακουφίζει. Έτσι, βρίσκετε διέξοδο στο κάπνισμα, στις δουλειές κλπ. Χρειάζεται, όμως, να μπορέσετε να φροντίσετε πραγματικά τον εαυτό σας, να διαχειριστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθούσε να εντοπίσετε και τις αιτίες αλλά και να αρχίσετε να αλλάζετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.

  Αγωγιάτου Χριστίνα

  Ψυχολόγος

  Καλαμαριά

 • Καλησπέρα σας. Λυπάμαι δεν είχα δει την ερώτησή σας. Φαίνεται ότι σας έχουν πέσει πολλά που χρειάζεται να διαχειριστείτε αυτή την περίοδο και σας φέρνει άγχος και φόβο. Φαίνεται ότι σας ταλαιπωρει αρκετά και χρησιμοποιείτε το κάπνισμα ως μία προσωρινή μέθοδο αντιμετώπισης της κατάστασης. Καλό θα ήταν να αναζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη ώστε να βοηθηθείτε να τα βάλετε να σε μία σειρά και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Για ό,τι χρειαστείτε παραμένω στην διάθεσή σας.

  Εκ Βαθέων - Ζιωτοπούλου Ευαγγελία

  Παιδοψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Εφόσον η δυσκολία είναι πλέον καθημερινή θα πρότεινα την αξιολόγηση από ψυχίατρο (για πιθανή λήψη φαρμακευτικής αγωγής) και ταυτόχρονη έναρξη ψυχοθεραπείας.

  Καμτσαδέλη Βασιλική (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κουκάκι

 • Καταλαβαίνω ότι είστε σε μια εξαιρετικά πιεστική περίοδο της ζωής σας. Είστε σε νεαρή ηλικία και καλείστε να διαχειριστείτε πολλά. Η ταχυπαλμία είναι σύμπτωμα έντονου άγχους και οι αρνητικές σκέψεις το εντείνουν. Το να μη βρίσκετε χρόνο επίσης για τον εαυτό σας, είναι πολύ σημαντικό, καθώς φανερώνει ότι δεν έχετε καταφέρει να τον φροντίσετε.
  Θεωρώ ότι θα σας βοηθούσε πολύ να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας τόσο για τη διαχείριση του άγχους όσο και για συμβουλευτική καθοδήγηση για τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Πάντα στη διάθεσή σας!

  Αναγνωστάκος Γρηγόριος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Κολωνάκι

 • Όταν ο άνθρωπος επιβαρύνετε με ευθύνες στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί, είται γιατί δεν έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει,είται γιατί δεν έχει την απαιτούμενη ενέργεια, το σώμα και ο ψυχικός μας κόσμος είναι πολύ φυσιολογικό να αντιδρά.
  Απο την περιγραφή σας ,καταλαβαίνω ότι έχετε υπερβάλλον ζήλο για δίνετε, πιθανόν γιατί μπορεί να πιστεύετε ότι έτσι θα έρθει η αρμονία στο περιβάλλον σας.
  Το θέμα είναι να αναρωτηθείτε γιατί αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες από αυτές που μπορείτε να σηκώσετε;
  Από λύπη; Από φόβο; Από σύγχυση; Από υπερεκτίμηση του εαυτού σας σε διάφορα επίπεδα;
  Πρέπει επίσης να προσέξετε εάν νιώθετε ότι
  ... Διάβασε περισσότερα

  Μαρκάκη Χαρά

  Ομοιοπαθητικός Βελονίστρια

  Μοσχάτο

 • Φαίνεται με αυτά που μου περιγράφετε να βιώνετε μία περίοδο με έντονο άγχος, το οποία και σωματοποιείτε ( π.χ. αύξηση καρδιακών παλμών). Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το άγχος είναι ένα χρήσιμο συναίσθημα στη ζωή του ανθρώπου, καθώς χωρίς αυτό, αφενός, θα αψηφούσαμε διάφορους κινδύνους και ,αφετέρου, μας δραστηριοποιεί με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο παραγωγικοί.
  Βέβαια, υπάρχουν φορές που μπορεί να υπάρχουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες που να λειτουργούν περισσότερο πιεστικά σε εμάς και έτσι τα επίπεδα του άγχους μας να αυξάνονται σε βαθμό που να μας καταβάλει και να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε. Έτσι πολλές φορές, μπορ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Καργάκης Εμμανουήλ - Internus

  Κλινικός Συμβουλευτικός Ψυχολόγος MA - Γνωσιακή - Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία

  Ηράκλειο Κρήτης

 • Γεια σας. Στην περίπτωσή σας θα ήταν πολύ βοηθητική η ψυχοθεραπεία με σκοπό την επεξεργασία
  των στρεσσογόνων καταστάσεων που σας πυροδοτούν καθώς και την εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης.

  Νόησις - Τσορμπατζούδη Αναστασία

  Ψυχολόγος

  Αλεξανδρούπολη

 • Η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει να ελέγξετε και να διαχειρίζεστε το άγχος σας, αλλά και να βρείτε ένα τρόπο να εκτονώνεται την ένταση, ώστε να μην επιδιώκετε να παραμένετε ήρεμοι μέσα από συμπεριφορές που μακροπρόθεσμα δε βοηθούν.

  Κωνσταντίνου Υβόνη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λεμεσός

 • Θα σας προτεινα αρχικα να κανετε εναν πληρη ιατρικο ελεγχο ( καρδια, θυροειδη, κτλ). Στην συνεχεια να απευθυνθειτε σε ψυχολογο για να ξεκινησετε θεραπεια για την διαχειρηση του αγχους.

  Κατσίκα Αθανασία

  Ψυχολόγος

  Αργυρούπολη

 • Το άγχος έχει την ιδιότητα να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το σώμα μας δημιουργώντας τα λεγόμενα ψυχοσωματικά προβλήματα (για παράδειγμα ταχυπαλμία, εφίδρωση, δερματικά θέματα, αϋπνία, δύσπνοια, πόνους στο σώμα). Από την περιγραφή σας φαίνεται ότι το άγχος είναι όντως ο βασικός παράγοντας για τα καρδιακά συμπτώματα που παρουσιάζετε, ωστόσο πάντα είναι σημαντικό να παίρνετε και τη γνώμη του γιατρού σας. Φαίνεται ότι ο οργανισμός σας δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλο την πίεση στην οποία έχετε υποβληθεί και εκπέμπει σήματα SOS. Όντως, το κάπνισμα είναι μια απλώς προσωρινή λύση η οποία δεν επιλύει το πρόβλημα και, ενώ μπορεί στιγμιαία να σας κάνει να... Διάβασε περισσότερα

  Στεργίου Μαρία

  Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέα Φιλαδέλφεια

 • Καλησπέρα σας και καλό μήνα! Διαβάζοντας το μήνυμα σας, καταλαβαίνω ότι πέρα από αγχωμένη, είστε πολύ επιβαρυμένη με ευθύνες (ακόμη κι αν τις επιλέγετε, όπως λέτε). Το έντονο άγχος, επιφέρει σωματικά συμπτώματα όπως αυτά που περιγράφετε με την καρδιακή λειτουργία, αλλά και πολλά ακόμη, όπως εφίδρωση, ζαλάδα, πόνους, δυσφορία κλπ. Επιπλέον, η παρατεταμένη βίωση άγχους, ενεργοποιεί μέσα μας έναν μηχανισμό εγρήγορσης, απέναντι σε αυτό που αισθανόμαστε ως απειλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να πυροδοτούνται σκέψεις οι οποίες χαώνουν, αρνητικά σενάρια που πανικοβάλουν και υπερκινητικότητα, ως έναν τρόπο αντιπερισπασμού.
  Εκτός από το κάπνισμα, πο
  ... Διάβασε περισσότερα

  Βιντιάδη Εμμανουέλα-Μαρίνα

  Ψυχολόγος

  Κηφισιά

 • Καλημέρα, το έντονο άγχος συχνά σωματοποιείται είναι πιθανόν να νιώθετε ανησυχία στο σώμα για αυτό το λόγο. Απ ότι καταλαβαίνω απ όλα αυτά που μου περιγράφετε η καθημερινότητα σας είναι πολύ πιεστική, σαν να μην μπορείτε να ξεφύγετε από αυτήν, ακόμα περιγράφετε και δύσκολες σκέψεις που σας βασανίζουν. Όλα αυτά είναι πολύ συχνά συμπτώματα για αρκετούς ανθρώπους και αντιμετωπίζονται σε μεγάλο βαθμό μέσα από την ψυχοθεραπεία. Θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε μια δωρεάν πρώτη συνάντηση να κουβεντιάσουμε όλα αυτά που σας βαραίνουν και να σας προτείνω κάποιους τρόπους που θα μπορούσαμε να δουλέψουμε παρέα.

  Μιχαλοπούλου Βασιλική

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Βύρωνας

 • Από τη περιγραφή σας πληρειτε πολλα κριτήρια της λεγόμενης Γενικευμένης Αγχώδους διαταραχής. Εννοείται ομως ότι μια διάγνωση δε δίνεται σε ένα τέτοιο πλαίσιο ερώτησης, απάντησης. Σε κάθε περίπτωση τα συμπτώματα σας ειναι πολυ δυσφορικα και δυσχεραίνουν πολυ τη καθημερινότητα σας και το ψυχισμό σας. Χρειάζεται να χτίσετε εσωτερικά προστατευτικά αποθέματα και να λύσετε τις συναισθηματικές σας δυσκολίες που σας κρατάνε πίσω και σας κάνουν να απελπίζεστε. Καταλαβαίνω ότι έχετε πολλα βάρη στη πλατη σας που και μπορεί να έχουν συντελέσει στο αγχος που βιώνετε αλλά και σίγουρα το συντηρούν και το διαιωνίζουν. Με τη ψυχοθεραπεία θα μπορέσετε να φτάσε... Διάβασε περισσότερα

  Κισσαμιτάκη Ευαγγελία

  Ψυχολόγος

  Χανιά

 • Καλησπέρα σας, το άγχος πολλές φορές εκδηλώνεται σωματικά νιώθοντας ταχυπαλμία, δύσπνοια ή βάρος στο στήθος. Μπορείτε προληπτικά να κάνετε καρδιολογικές εξετάσεις και εξετάσεις θυρεοειδή για να αποκλειστεί η πιθανότητα να οφείλονται σε κάποιο ιατρικό αίτιο. Αν όντως, δεν υπάρχει κάποια βιολογική αιτία, κάποια βιβλία αυτοβοηθείας ή η έναρξη ψυχοθεραπείας, θα σας βοηθήσουν να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος, όσον αφορά τα σωματικά συμπτώματα και τις σκέψεις που κάνετε και πιθανόν κατ'επέκταση να μπορείτε πιο εύκολα να θέσετε όρια στην βοήθεια που προσφέρεται, ώστε να μην εξουθενώνεστε ψυχικά. Προσωπικά, θα σας συμβούλευα να επιλέξετε κάποι... Διάβασε περισσότερα

  Καλδή Μικαέλα

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Χαϊδάρι

 • Αγαπητό παιδί,
  παρόλο που μόλις έγινες ενήλικας και με εκτίμηση για τον αγώνα που κάνεις σε αποκαλώ "παιδί". Όχι γιατί απευθύνομαι στην ηλικιακή ομάδα που ανήκεις αλλά γιατί αυτός είναι ο ρόλος σου μέσα στη γονεϊκή σου οικογένεια. Είσαι το παιδί, ή ένα από τα παιδιά της οικογένειας και όσο και να μεγαλώσεις σε αυτή την οικογένεια θα είσαι το παιδί. Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Θα παίρνεις φροντίδα και υποστήριξη, ενδιαφέρον και αγάπη από τους γονείς σου. Έχοντας αυτά από την οικογένεια σου θα μπορέσεις να βγεις στον κόσμο, που πραγματικά όπως λες, μερικές φορές δείχνει τρομακτικός και γεμάτος προκλήσεις, γεμάτο δύναμη και αυτ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Κυριακού Θωμαή

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Μαρούσι

 • Το άγχος και το στρες ποτέ δεν ήταν και δεν είναι "καλοί φίλοι" της ψυχικής αλλά και εν γένει της υγείας μας... Θα ήταν χρήσιμο για τα θέματα που σας ταλαιπωρούν να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, και με την συνδρομή του να τακτοποιήσετε σιγά -σιγά τα θέματα που σας απασχολούν. Η σύγχρονη εποχή με τα προβλήματά της δυστυχώς δημιουργεί τέτοιες ψυχικές καταστάσεις σε πολλούς από τους συνανθρώπους μας...Όμως ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη προσέγγιση, βοηθώντας μας να απεγκλωβιστούμε, φτάνει μόνο να πιστέψουμε στις δυνάμεις και τις ικανότητες που κρύβει ο καθένας μας μέσα του!

  Μπαμπογλιάν Οχανές - Οβίκ

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Νέος Κόσμος

 • Καλησπέρα σας,
  Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περιγράφετε. Το άγχος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία και το σώμα, καθώς και όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Μία επίσκεψη σε κάποιον ειδικό και η έναρξη ψυχοθεραπείας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε ό,τι σας συμβαίνει.

  Τσίμπρη Πηνελόπη MSc (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία προκειμένου να αντιμετωπισετε το άγχος σας αλλα και να βρείτε τρόπο να απεμπλακειτε από την υπερβολική ανάληψη ευθυνών

 • Αγαπητή μου, όντως έχετε πολύ άγχος και είναι πολύ λογικό με όλα αυτά που αντιμετωπίζετε. Χρειάζεται να βάλετε τα σωστά όρια και αν αυτά δεν μπουν υπάρχει κίνδυνος και για την σωματική σας υγεία. Ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας θα μπορούσε να σας βοηθήσει αρκετά στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σας, χωρίς να επιβαρύνετε την οικογένεια σας.

  Όσο για το θέμα καρδιάς που σας ανησυχεί, το άγχος σπάνια επιφέρνει άμεσα προβλήματα στην καρδιά, αλλά μπορεί να επιβαρύνει ή να φέρει στην επιφάνεια ήδη υπάρχοντα. Συνδέεται όμως με προβλήματα στην καρδια στο μακρύ μέλλον, το ίδιο και άλλες συμπεριφο
  ... Διάβασε περισσότερα

  Παναγή Σωκράτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Λάρνακα

 • Καλησπέρα σας,

  Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό το ότι έχετε συνειδητοποιήσει και διαπιστώσει τις δυσκολίες που βιώνετε αυτή την περίοδο.
  Το επόμενο βοηθητικό βήμα είναι η αναζήτηση υποστήριξης για τα ζητήματα που σας απασχολούν ώστε να γίνουν πιο διαχειρίσιμα και να έχετε μια ευχάριστη ζωή και καθημερινότητα.
  Κι αυτό διότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας χρειάζονται υποστήριξη όπως ακριβώς και τα θέματα σωματικής υγείας.
  Η αναζήτηση βοήθειας - υποστήριξης από έναν ειδικό κάθε άλλο παρά ένδειξη αδυναμίας είναι.
  Αντίθετα, αποτελεί ένδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας να αναζητήσω υποστήριξη όπως ακριβώς για ένα σωματικό θέμα
  ... Διάβασε περισσότερα

  Μπάλλας Ορέστης - Νικόλαος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γέρακας

 • Αν και δεν γνωρίζω το ατομικό σας ιστορικό και έτσι δεν μπορώ να προχωρήσω σε διάγνωση θα απαντήσω με βάση κάποιες γενικές αρχές. Καταρχήν θα πρέπει να εξετάσετε αν η ταχυπαλμία και τα σωματικά σας συμπτώματα οφείλονται σε οργανικό αίτιο. Αν οποιαδήποτε οργανική αιτία έχει αποκλειστεί τότε θα πρέπει να γίνει διερεύνηση απο κάποιο ειδικό ψυχικής υγείας ψυχολόγο ή ψυχίατρο Π.χ μια γενικευμένη αγχωδη διαταραχή εκδηλώνεται με σωματικά συμπτώματα όπως ταχυπαλμία , τάση λιποθυμίας, αρνητικές σκέψεις, προβλήματα ύπνου. Το κάπνισμα λειτουργεί σε εσάς σαν αυτοθεραπεία , το είδος θεραπείας που βρίσκει κάποιος απο μόνος του γιατί θεωρεί ότι τον βοηθά αλ... Διάβασε περισσότερα

  Βλαχάκη Ζωή

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέα Φιλοθέη

 • Αντιμετωπίζετε μια πολύ στρεσογόνα κατάσταση, η οποία σας δυσκολεύει και σας καταναλώνει πολύ χρόνο από την καθημερινότητά σας. Χρειάζεται να βρείτε πράγματα να σας δίνουν κίνητρο και κουράγιο να συνεχίσετε. Καταλαβαίνω τη θέση σας, ίσως χρειάζεται μια επίσκεψη σε ειδικό για να δυναμώσετε.

  Μπούρα Παρασκευή

  Ψυχολόγος

  Πειραιάς

 • Καλημέρα σας,
  Είστε ένα άτομο νεαρό σε ηλικία και από τι μπορούμε να καταλάβουμε από αυτά που γράφετε το κυριότερο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζετε αυτό το διάστημα στην ζωή σας έχει να κάνει με το άγχος. Σύμφωνα με όσα γράφετε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να θέτετε υγιή όρια στις σχέσεις που έχετε με τους άλλους ανθρώπους και να αποβάλετε από πάνω σας το <<καλό παιδί>>. Το καλό παιδί είναι το άτομο το οποίο δεν λέει ποτέ όχι σε όσα του ζητήσουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βιώνει έντονο άγχος και να μην προσέχει τα θέλω του αλλά να ασχολείται μόνιμα με τα θέλω των άλλων. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως μπορείτε να βάλετε ό
  ... Διάβασε περισσότερα

  Μind Esti

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χαριλάου

 • Ακούγεται να βρίσκεστε σε πολύ μεγάλη πίεση! Σε τέτοιες συνθήκες ασυνείδητα ή/και συνειδητά, ψάχνουμε μηχανισμούς για αποσυμφόρηση, κάποιους από τους οποίους περιγράψατε. Παρότι απαραίτητο, δυστυχώς δεν είναι πάντα οι επιλογές που κάνουμε οι πιο βοηθητικές για εμάς. Στην ψυχοθεραπεία, μπορούμε να ψάξουμε και να αποκτήσουμε κατανόηση του πώς και χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα μοτίβα (πχ κάπνισμα) αλλά και γιατί, ποια είναι τα ασυνείδητα κίνητρα, σε πρώτη φάση που μας ωθούν να οργανώσουμε την ζωή μας με τρόπο που να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση (πχ το να μπείτε σε μια τόσο πιεστική συνθήκη). Θα βοηθούσε να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού ψυχικ... Διάβασε περισσότερα

  Φωτεινός Ευθύμιος

  Ψυχοθεραπευτής

  Πλατεία Μαβίλη

 • Καλησπέρα σας. Το άγχος κάνει ψυχοσωματικά συμπτώματα όπως ταχυπαλμίες, αίσθημα παλμών ζαλάδες κλπ. Στο βαθμό που το περιγράφετε θα μπορούσε να είναι και παθολογικό γενικευμένο άγχος οπότε θα σας πρότεινα να δείτε κάποιον ειδικό να το εκτιμήσει και να μπορέσει να σας βοηθήσει. Μη το αφήσετε να χρονίσει

  Παπαχρήστου Ανδριάνα

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Αγία Παρασκευή

 • Καλησπέρα. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Ακούγεσαι ένας πολύ ευσυνείδητος άνθρωπος, που έχει ήδη μία πολύ καλή ιδέα του λόγου για τον οποίο περνάει όσα περνάει. Να ξέρεις ότι το γεγονός ότι βιώνεις τόσο πολύ άγχος δεν έχει να κάνει με την αξία σου ή την ικανότητά σου ως άνθρωπος. Χρειάζεσαι όμως μία επαγγελματική καθοδήγηση, η οποία εκτός από ψυχοθεραπεία, το πιθανότερο είναι να περιλαμβάνει και λήψη φαρμακευτικής αγωγής για κάποιο διάστημα, προκειμένου να ενισχύσει τόσο την καθημερινή σου λειτουργικότητα όσο και την δεκτικότητά σου απέναντι στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Διότι όπως λες και εσύ, το κάπνισμα δεν είναι η καταλληλότερη λύση. Αν θέλεις... Διάβασε περισσότερα

  Γουλανδρής Γιώργος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Βούλα

 • Φαίνεται να σας απασχολούν πολλά ζητήματα και να προσπαθέιτε να τα επεξεργαστείτε και να ανταπεξέλθετε. Θα μπορούσατε να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγέιας ώστε να λάβετε την εξειδικευμένη φροντίδα και υποστήριξη που χρειάζεστε.

  Λέκκου Ελένη Α.

  Ψυχολόγος

  Άνω Πατήσια

 • Καλησπέρα σας. Ακούγεται αρκετά βαρύ και δύσκολο, μια κοπέλα 18 ετών να έχει αναλάβει τόσα βάρη και τόσες ευθύνες. Ίσως το σώμα σας να αντιδράει σε όλη αυτή τη πίεση και την ένταση, μιας και στη καθημερινότητα σας δυσκολεύεστε να το επιτρέψετε στον εαυτό σας. Σαν τρόπος αποφόρτισης

  Σπανουδάκης Στράτος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χανιά

 • Γεια σας,
  Ένα από τα κυρίαρχα συμπτώματα που ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους είναι το άγχος. Θεωρώ, ότι το πιο σημαντικό, είναι να αξιοποιήσετε αυτό το σύμπτωμα ως εφαλτήριο, για να αναρωτηθείτε πως ο τρόπος που ζείτε και επικοινωνείτε με τους οικείους και ο ρόλος που έχετε μέσα στην οικογένεια σας, εντείνει αυτό το σύμπτωμα και τι διαφορετικό μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητα σας, ώστε να αλλάξει σίγα-σιγά αυτή η κατάσταση.

  Με εκτίμηση,
  Γιάννης Αγγελής

  Αγγελής Ιωάννης

  Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής

  Σύνταγμα

 • Σίγουρα το άγχος προκαλεί έντονα σωματικά συμπτώματα , ειδικά όταν αναφερόμαστε και σε ένα μη λειτουργικό άγχος . Ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει ,τα βιώματα μας , και με το να μην ζούμε και να απολαμβάνουμε το παρόν είναι παράγοντες που προκαλούν έντονο άγχος . Τα καλά νέα είναι ότι με την κατάλληλη θεραπεία , μπορεί αυτό το άγχος να διαχειριστεί . Θα σας προτείναμε λοιπόν να ξεκινήσετε κάποιου είδους ψυχοθεραπείας όπου θα σας βοηθήσει να βρείτε τις αιτίες του άγχους σας και πως να το διαχειριστείτε .
  Στο κέντρο μας προσφέρουμε διαφόρων ειδών ψυχοθεραπείας και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
  Κάλεστε μας για να κλείσουμε το ρα
  ... Διάβασε περισσότερα

  Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between

  Ψυχολόγος

  Πανόρμου

 • Καλημέρα σας..Ένα από τα κλασικά συμπτώματα του άγχους_όταν δεν υπάρχει κάποια άλλη κλινική αιτία_είναι οι ταχυκαρδίες, το βάρος στο στήθος, τα φτερουγίσματα.._Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το σώμα μας βιώνει απειλή, όπως εάν ήταν στο δάσος και είχε να αντιμετωπίσει ένα άγριο θηρίο. Έτσι οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται, το αίμα ανεβαίνει στην επιφάνεια, η αναπνοή γίνεται ρηχή και προετοιμαζόμαστε σωματικά για τον άμεσο κίνδυνο.
  Η δυσκολία που περιγράφετε στο ύπνο δηλώνει επίσης έντονο άγχος. Το υψηλό άγχος δε, οδηγεί σε σκέψεις δύσκολες και σενάρια αρνητικά. Αν έχετε αναλάβει ευθύνες που δε σας αναλογούν, αυτό δημιουργεί επιπλέ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γλυφάδα

 • Τα σωματικά συμπτώματα που περιγράφετε παραπέμπουν σε κάποιας μορφής άγχος (ενδεχομένως γενικευμένο). Καθώς αναφέρετε συγκεκριμένα σωματικά συμπτώματα (ταχυπαλμίες και δυνατό σφυγμό) είναι σημαντικό να αποκλειστεί αρχικά κάποιο παθολογικό αίτιο (οπότε ξεκινάμε με επίσκεψη σε παθολόγο/ γενικό ιατρό/ καρδιολόγο). Παράλληλα αναφέρετε κάποιες δυσκολίες στο οικογενειακό σας πλαίσιο, λόγω των οποίων έχετε αναλάβει αρκετές ευθύνες με αποτέλεσμα το άγχος να εντείνεται και να επεκτείνεται ακόμα σε "ασήμαντα" όπως αναφέρετε πράγματα. Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε κάποιον Ψυχοθεραπευτή προκειμένου να σας βοηθήσει στην διαχείριση των οικογενεια... Διάβασε περισσότερα

  Creating Narratives

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Εξάρχεια

 • Καλησπέρα σας..
  Κατανοώ τη δυσκολία σας.
  Να εξηγήσουμε ότι οι ταχυπαλμίες είναι άρρηκτα συνυφασμένες με το άγχος ,καθώς η συμπτωματολογία αυτή λειτουργεί σαν κύκλος. Το άγχος εκδηλώνεται κατά κύριο λόγο με σωματικά συμπτώματα , τα οποία μας χτυπούν ''καμπανάκι''...
  Μία στάση ζωής που προσπαθεί να έχει τον έλεγχο παντού αναπόφευκτα προκαλεί ή επιδεινώνει το άγχος..
  Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι στόχος μας να αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα από μόνο του, αλλά να βρούμε και να ξεριζώσουμε την αιτία, όπου συνήθως βρίσκεται στον πυρήνα ,δηλαδή στον τρόπο που μεγαλώσαμε και που έχουμε μάθει να συνδεόμαστε με τους πρ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Τσοπανάκη Γρηγορία

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Καλαμάτα

 • Καλημέρα τα συμπτώματα του άγχου είναι συνήθως μια διαμαρτυρία - ένας συναγερμός του οργανισμού μας απέναντι σε παράγοντες και γεγονότα που μας πιέζουν ή μας δυσκολεύουν.
  Είναι και οι άλλοι σημαντικοί αλλά είσαι και εσύ σημαντική τόσο για εσένα όσο και για τους άλλους που σε χρειάζονται.
  Μην ξεχνάς όπως οι άλλοι έτσι και ο εαυτό σου έχει δικαίωμα στην φροντίδα και στην αγάπη.
  Αναζήτησε βοήθεια, ώστε να βρεις τρόπους να φροντιστείς και εσύ- να εισακουστούν οι ανάγκες και τα θέλω σου!

  Λιοντήρη Αφροδίτη - Φωτεινή

  Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Καλημέρα. Η ταχυπαλμία, δυσκολία στη συγκέντρωση, εφίδρωση κ.α είναι συμπτώματα έντονου στρες. Νιώθει κανείς ότι βρίσκεται υπό το καθεστώς απειλής, το κύριο συναίσθημα είναι ο φόβος για κάτι και ως αποτέλεσμα ο νους κάνει αυτόματα αρνητικές σκέψεις σε μια προσπάθεια να ελέγξει κάθε πιθανό σενάριο. Είναι τυπικά συμπτώματα άγχους αποτέλεσμα ψυχοπιεστικών καταστάσεων και εμπειριών. Η ψυχοθεραπεία με έναν/μια καταρτισμένο θεραπευτή/ρια μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση και αντιμετώπιση αυτών, και να μας οδηγήσει σε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό και τους άλλους. Κατά κανόνα τα συμπτώματα είναι κι ένας τρόπος του εαυτού μας να στείλει το μήνυμα π... Διάβασε περισσότερα

  Μηνόγιαννης Ιωάννης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Κολωνάκι

 • Καλημέρα🙂
  Είναι φυσικό να βιώνεις τόσο έντονο στρες με τόσες πολλές ευθύνες!!!! Θα σου πρότεινα να μιλήσεις άμεσα με ειδικό ψυχικής υγείας. Αν τα χρήματα είναι πρόβλημα, υπάρχουν δημόσιες δομές.

  Κυπραίου Αρετή

  Ψυχολόγος

  Αγία Παρασκευή

 • Καλημέρα σας. Νομίζω πως μόνος/μόνη σας καταλαβαίνετε την αιτία των προβημάτων σας και μάλιστα την περιγράφετε καλά. Μέσω μιας ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα δυνατά σας σημεία και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενδυνάμωσή σας ώστε να αντέχετε τις καθημερινές προκλήσεις. Παράλληλα μπορούμε να εντοπίσουμε τους τις αρνητικές σκέψεις, να τις αναλύσουμε και να τις αντικαταστήσουμε σταδιακά με θετικότερες.Θα χαιρόμουν να σας βοηθήσω. Καλή τύχη!

  Αθηνά Μεταξά

  Ψυχολόγος

  Δραπετσώνα

 • Ακούγεται να σε δυσκολεύει πολύ. Πολλοί άνθρωποι σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με το να διαχειριστούν το άγχος που δημιουργούν ο σύγχρονος τρόπος ζωής και άλλες προσωπικές δυσκολίες η στρεσογόνο παράγοντες (όπως το μεγάλωμα ενός παιδιού ή η φροντίδα κάποιου μέλους της οικογένειας κλπ.). Αρχικά το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας όπου σε μεγάλες "δόσεις" όμως μπορεί να προκαλεί δυσκολίες στο να λειτουργήσουμε σε διάφορες απαιτήσεις της ζωής. Ο έλεγχος του αγχους είναι δύσκολος πράγματι. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας ακριβώς, μπορουμε όμως να τα ρυθμίσουμε. Τα συναισθήματα άλλωστε είναι οι οδηγοί ... Διάβασε περισσότερα

  Σπύρου Δημήτριος

  Ψυχολόγος

  Πετράλωνα

 • Χρειάζεται να βρείτε τρόπους να αμτμετωπισετε το άγχος σας και σ' αυτό βοηθάει πολυ η ψυχοθεραπεία. Αν η οικονομική σας κατασταση δεν το επιτρέπει υπαρχουν βιβλία αυτοβοήθειας για την αντιμετωπιση του άγχους. Ενας ψυχοθεραπευτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους διαχείρισης του και να οργανώσετε τη ζωή σας ετσι ώστε να νιωσετε οτι εχετε τον ελεγχο. Επίσης η ληψη αγχολυτικων φαρμάκων βοηθά την αντιμετωπιση των συμπτωμάτων αλλα τα αίτια αντιμετωπίζονται με ψυχοθεραπεία.

  Απότσος Παναγιώτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Kλινικός ΨυχοΣεξολόγος

  Κυψέλη

 • Το άγχος πέρα από μια βίο φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε ερεθίσματα που μας δημιουργούν στρες, αποτελεί έναν τρόπο να κρύψουμε κάποια συναισθήματα που μπορεί να μας δυσκολεύουν στην επαφή μας με τους άλλους (φόβος, ντροπή, λύπη, απογοήτευση, θυμός). Όσο περισσότερο τα εκφράζουμε και συνδεόμαστε μέσα από την ψυχοθεραπεία με τον θεραπευτή, τόσο ρυθμίζονται τα επίπεδα του άγχους μας.

  Μουντζούρη Ευδοκία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Παιδοψυχολόγος

  Πειραιάς

 • Αυτά τα οποία περιγράφεται αποτελούν συμπτωματολογία ενός αυξημένου άγχους. Το άγχος σαν συναίσθημα και μηχανισμός όταν είναι ελεγχόμενο και σε χαμηλά επίπεδα έντασης, μπορεί να μας κινητοποιήσει να κάνουμε κάτι ή να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Ο ανθρώπινος οργανισμός όταν έρχεται αντιμέτωπος με μία πιθανή απειλή, ενεργοποιεί την κατάσταση αποφυγής ή πάλης για να μπορέσει να την αντιμετωπίσει. Το άγχος είναι κατά κάποιο τρόπο, μία συνέχεια αυτής της συμπεριφοράς, που κρατά σε εγρήγορση τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε περιπτώσεις που η ένταση είναι αυξημένη ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποιος απειλητικός παράγοντας και μας δημιουργεί πρόβλημα στην καθ... Διάβασε περισσότερα

  Θελούρας Νικόλαος

  Ψυχολόγος

  Ηλιούπολη

 • Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει είναι πολύ σοβαρές και μεγάλες για τη νεαρή σας ηλικία. Σε συνδυασμό με την έλλειψη χρόνου για τον εαυτό σας, είναι πολύ κατανοητό να σας προκαλεί άγχος. Υπάρχουν μέθοδοι να μειώνεται το άγχος και να μπορείτε να ζείτε τη ζωή σας πιο λειτουργικά, χωρίς πολλά σενάρια και με περισσότερη εστίαση.

  Μανουσάκης Βασίλης

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καλλιθέα

 • Για αρχή θέλω να σε συγχαρώ για την δύναμη σου. Έχεις αναλάβει έναν πάρα πολύ δύσκολο ρόλο στην οικογένεια σου, σε μία τόσο νεαρή ηλικία. Συχνά βιώνουν άνθρωποι ψυχικό πόνο, άγχος όπως το ονόμασες εδώ, όταν βρίσκονται σε θέσεις δύσκολες και η επικοινωνία γύρω από τα θέματα που διαπραγματεύονται δεν τους επιτρέπουν να αλλάξουν την καθημερινότητα τους, να αλλάξουν τον τρόπο που διεξάγονται ή δεν διεξάγονται οι συζητήσεις.
  Το άγχος αποτελεί μία πολύ χρήσιμη μορφή ψυχικού πόνου γιατί συχνά μας κινητοποιεί, μας τοποθετεί σε εγρήγορση όμως ορισμένες φορές γίνεται παραπάνω απ όσο επιθυμούμε και μετατρέπεται σε ανυπόφορο. Θα σου πρότεινα να το συ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Μιρμίγκης Γιώργος (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Χαριλάου

 • Το άγχος συχνά δημιουργεί αυτήν τη σωματική αίσθηση, αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να επιβαρυνθεί η καρδιά σου δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλα θέματα υγείας. Ακούγεται να έχεις αναλάβει περισσότερες ευθύνες όχι μόνο που σου αναλογούν αλλά και που μπορείς να διαχειριστείς. Αυτός είναι ένας αρκετά επιβαρυντικός παράγοντας για την ψυχική υγεία και ισορροπία. Προσπάθησε να συζητήσεις με κάποιο/α μέλη της οικογένειας και να διερευνήσετε πιθανούς τρόπους να κατανεμηθούν οι ευθύνες με τρόπο που δεν θα σε βαραίνουν τόσο. Δοκίμασε να καταγράφεις τις σκέψεις και τα σενάρια που κάνεις με τρόπο αυτόματο και αφού τα καταγράψεις ΜΗΝ τα ξαναδιαβάσεις. Μ... Διάβασε περισσότερα

  Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

  Ψυχολόγος

  Νέα Σμύρνη

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime