Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Κορδαλή Ιωάννα

Ψυχολόγος Πεύκη

Δες τον χάρτη
ΙΔΙΟΤΗΤΑ Ψυχολόγος
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Συστημική ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική ζεύγους

Φωτογραφίες γραφείου

Υπηρεσίες

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Συμβουλευτική και η Ψυχοθεραπεία στοχεύουν  στην ανακάλυψη του αληθινού μας εαυτού ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στα γεγονότα της ζωής, να κατανοούμε τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας, να δημιουργούμε πιο αληθινές και ουσιαστικές σχέσεις με τον περίγυρό μας, να τολμάμε να υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, να βάζουμε τα όρια μας και τέλος να αλλάζουμε ότι μας ταλαιπωρεί και μας κάνει δυσλειτουργικούς. 

Σ’ ένα περιβάλλον σεβασμού κι εμπιστοσύνης, ο Σύμβουλος – Ψυχοθεραπευτής σε ενθαρρύνει να εκφράσεις ελεύθερα τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους εφιάλτες σου, τα μυστικά που σ’ ενοχοποιούν, τους φόβους σου, τα όνειρά σου, τις εμπειρίες σου χωρίς να σε κρίνει και να σε καθοδηγεί.  Ο κάθε θεραπευτής δεν στοχεύει στο να οδηγήσει τον θεραπευόμενο σε ένα δρόμο που ο ίδιος θεωρεί πρέπον και σωστό, αλλά πρωταρχικός του στόχος είναι να τον βοηθήσει να συνδεθεί με τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες.

ΑTOMIKH ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 
Στην ατομική θεραπεία συμμετέχουν ο θεραπευτής και ο θεραπευόμενος. Η ατομική θεραπεία διαρκεί 50 λεπτά, με εξαίρεση την  πρώτη συνάντηση, που συνήθως διαρκεί παραπάνω καθώς είναι σημαντικό ο θεραπευόμενος να έχει τον χρόνο που απαιτείται για να δώσει όσες πληροφορίες θεωρεί απαραίτητες για αυτά που τον απασχολούν. Σ’ αυτό το χώρο εμπιστοσύνης και εχεμύθειας που δημιουργείται ανάμεσά τους, ο θεραπευόμενος μπορεί να μιλήσει γι αυτά που τον προβληματίζουν και μαζί με τον ψυχοθεραπευτή να βρει λύσεις που θα οδηγήσουν στην ανακούφιση. Ομαδική θεραπεία . Στην ομαδική θεραπεία συμμετέχουν ένας ή δύο θεραπευτές και τα μέλη της ομάδας τα οποία μπορεί να είναι από 3 μέχρι 10. Η διάρκεια της ομαδικής θεραπείας είναι δύο ώρες. Η σχέση των μελών διέπεται από εμπιστοσύνη και εχεμύθεια, καθώς σέβονται το απόρρητο της διαδικασίας, για να μπορούν να μιλήσουν για αυτά που τους προβληματίζουν.Η ομάδα λειτουργεί σαν ένας μικρόκοσμος και επιτρέπει στα μέλη να βοηθήσουν και να βοηθηθούν καθώς και να πειραματιστούν σε καινούρια μοτίβα συμπεριφοράς.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ:
Στη θεραπεία ζεύγους συμμετέχουν ένας ή δυο θεραπευτές και το ζευγάρι και η θεραπεία διαρκεί 75 λεπτά. Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που νιώθουν την ανάγκη ν’ αλλάξουν κάποια πράγματα στη σχέση τους. Ο θεραπευτής βοηθά τους συντρόφους να μάθουν να επικοινωνούν εποικοδομητικά και να εκφράζουν τις ανάγκες τους με τρόπο κατανοητό. 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η οικογενειακή θεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που στόχο έχει την βελτίωση του τρόπο λειτουργίας της οικογένειας σαν ομάδα, την αντιμετώπιση των δυσκολίών που πιθανόν κάνουν δυσλειτουργικό το οικογενειακό σύστημα και την φροντίδα της  ψυχικής υγείας του κάθε μέλους χωριστά. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 75 λεπτά και συνήθως συμμετέχουν σε αυτή όλα τα μέλη της οικογένειας (ο θεραπευτής έχει το δικαίωμα να κατευθύνει πόσα και ποια μέλη θα είναι στην κάθε συνεδρία ανάλογα με το στάδιο της θεραπείας). Στις συνεδρίες μελετούνται κι εξετάζονται τα μοτίβα συμπεριφοράς κι επικοινωνίας των μελών της οικογένειας όπως και οι κανόνες της. Επιπροσθέτως, έχει πολύ μεγάλη σημασία ν’ αναγνωριστούν και να ενισχυθούν οι θετικές πτυχές της οικογένειας έτσι ώστε να περιοριστεί η ένταση και η συχνότητα των δυσκολιών και συγκρούσεων. Ο οικογενειακός θεραπευτής είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τον τρόπο λειτουργίας της οικογένειας και σε καμία περίπτωση δεν θα παρέμβει αν δεν το επιθυμούν τα μέλη της οικογένειας. Στόχος είναι η στήριξη του οικογενειακού συστήματος και η βοήθεια για προσαρμογή σ’ ενδεχόμενες δυσκολίες.

2

Βιογραφικό - Κορδαλή Ιωάννα

ΣΠΟΥΔΕΣ
 • Ψυχολόγος (BSc Psychology) με τετραετή εξειδίκευση στην οικογενειακή συστημική θεραπεία και μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχική υγεία (MSc Addiction and Mental Health)
 • Σχεδιασμός θεραπευτικών παρεμβάσεων και συμβουλευτικής .
 • Εμπειρία στην ατομική και ομαδική θεραπεία παιδιών και ενηλίκων, στην οικογενειακή θεραπεία και στην θεραπεία ζεύγους.
 • Κατάρτιση στην διεξαγωγή ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 • Ίασμος 2013
 • Το Κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής Ίασμος, δημιουργήθηκε το 2013και είναι ένας ιδιωτικός χώρος ψυχικής υγείας στον οποίο πραγματοποιούνται ατομικές και ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώντας τη συστημική και τη γνωσιακή προσέγγιση. Βασικός στόχος του Ίασμος είναι να προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.Ψυχοθεραπεύτρια -Ατομική θεραπεία-Συντονισμός ομαδικής θεραπείας-Σχεδιασμός και συντονισμός ομαδικών σεμιναρίων αυτογνωσίας-Οικογενειακήθεραπεία-θεραπεία ζεύγους
 • Ινστιτούτο σεξουαλικής και ψυχικής υγείας 2012-2013:Τετράμηνη θεωρητική εκπαίδευση στην σεξουαλική υγεία και πρακτική εξάσκηση στην συμβουλευτική γραμμή της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
 • Σωματείο οι φίλοι του παιδιού 2009-2011
 • Tο σωματείο οι φίλοι του παιδιού είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπό έχει να βοηθά οικογένειες σε ανάγκη. Η βοήθεια του σωματείου επικεντρώνεται σε παιδιά (μέχρι 18 ετών), και τις οικογένειες τους που υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας και κοινωνικό -οικονομικά προβλήματα. Ο βασικός στόχος του σωματείου είναι να συμμετέχει ενεργητικά σε όλους τους τομείς φυσιολογικής εξέλιξης της οικογένειας και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών.
 • Μαζί για το παιδί 2010-2011
 • Το ‘Μαζί για το παιδί’ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει υποστήριξη σε παιδιά και γονείς. Ο στόχος του οργανισμού είναι να προσφέρει καθοδήγηση σε θέματα ψυχολογικής ανάπτυξης των παιδιών:Ψυχοθεραπεύτρια-Συμβουλευτική εφήβων- Συμβουλευτική ενηλίκων
 • Συστημική ομαδική θεραπεία 2009-2011-Συστημική ψυχοθεραπεύτρια-Συντονισμός ομαδικής θεραπείας - Σχεδιασμός θεραπευτικών παρεμβάσεων

Αξιολογήσεις ασθενών - Κορδαλή Ιωάννα

Επαληθευμένες αξιολογήσεις από πραγματικούς ασθενείς
που επισκέφθηκαν τον επιστήμονα υγείας μέσω Doctoranytime.
9,1
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ
9,0
ΕΜΠΕΙΡΟΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ
9,0
ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΣ
8,0
ΣΥΝΕΠΗΣ
10,0
ΦΙΛΙΚΟΣ & ΑΜΕΣΟΣ
10,0
1 ασθενής
προτείνει τον ειδικό
1 αξιολόγηση
ασθενή
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ
ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΠΗΣ
ΦΙΛΙΚΟΣ & ΑΜΕΣΟΣ
9,1
3 1

Χάρτης

Αισθάνεσαι ότι υποφέρεις από αυτή την πάθηση;

Σύνδεση στο Doctoranytime!
Για να μάθεις το κόστος πρέπει να είσαι μέλος
 
 
Να με θυμάσαι