• Κατάθλιψη
 • Υποβλήθηκε 13/11/2022

Νιώθω ότι έχω κάποια μορφή κατάθλιψης . Δεν έχω όρεξη να σηκωθώ από το κρεβάτι, νιώθω τ σώμα Μ βαρυ, δεν περνάω καλά μέσα στο γάμο μου και νιώθω ανίκανη να χωρίσω και στη συνέχεια να προχωρήσω, τα βλέπω όλα δύσκολα , μονίμως αντιδράσω στο φαγητό και ενώ θέλω να χάσω κιλά είναι λες και το κάνω επίτηδες και τρωω βουλιμικα,κλαίω /πληγώνομαι πολύ εύκολα

46 ειδικοί απάντησαν

 • Καλησπέρα Σας!
  Για να στοιχειοθετηθεί η διάγνωση μίας διαταραχής χρειάζεται να πληρούνται κάποια κριτήρια με βάση τα διαγνωστικά εγχειρίδια DSM και ICD, τα οποία χρησιμοποιούνται από ειδικους ψυχικής υγείας για τη διαγνωστική διαδικασία. Με βάση τα εγχειρίδια αυτά η εκάστοτε διάγνωση βασίζεται σε κλινική εικόνα, ιστορικό, συμπτώματα και διάρκεια εμφανισης συμπτωμάτων κ.α.. Η διάγνωση λοιπόν μίας διαταραχής ειναι μια διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον εξειδικευμένο ειδικό ψυχικής υγείας. Τοιουτοτρόπως, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία- ερώτημα ή έχετε κάποια συμπτώματα τα οποία σας ενοχλούν, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε
  ... Διάβασε περισσότερα

  Θεοφιλοπούλου Δανάη

  Ψυχολόγος

  Ακαδημία

 • Σίγουρα περνάς κάτι πολύ δύσκολο. Είναι που σημαντικό να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα που σε πιέζουν για να μπορέσεις να δεις πως θα συνεχίσεις. Συχνά το άγχος που καταπιέζουμε βγαίνει σε πράγματα όπως το φαγητό που μπορούμε να ελέγξουμε.

  Ζούκας Σεραφείμ (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Νέος Κόσμος

 • Η λήψη μεγάλης ποσότητας φαγητού για πολλά άτομα λειτουργεί ως αγχολυτικό, ή ως μια μορφή παρηγοριάς και φροντίδας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το ίδιο το σώμα σας, στέλνει τα δικά του σήματα ότι πρέπει να αναλάβετε μια μορφή δράσης έτσι ώστε να προστατευτείτε και να θωρακίσετε τον εαυτό σας απέναντι στην δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που βιώνετε. Μια σχέση γάμου μπορεί να αποτελεί την βάση για την ψυχολογική εξέλιξη των δύο ατόμων που μετέχουν σε αυτόν, μπορεί όμως κάποια στιγμή να μετατραπεί σε μια φάση ψυχολογικού εγκλωβισμού, όταν οι ανάγκες των δύο ατόμων δεν συμβαδίζουν ή είναι εντελώς διαφορετικές. Και τότε πρέπει να αναζητηθεί η κ... Διάβασε περισσότερα

  Νέστορος Ιωάννης MD, FRCP(C), PhD Neurophysiology (McGill), IAPCP, LFIBA, LFABI & Συνεργάτες

  Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Πραγματογνώμων

  Σύνταγμα

 • Αξιολόγηση από ψυχίατρο και ακολούθως μάλλον ψυχοθεραπεία

  Γκιουζέλης Ιωάννης

  Ψυχίατρος

  Πλατεία Μαβίλη

 • Καληςπερα σας,

  Περιόδους στην ζωή όπου το κρεβάτι καθηλώνει και το φαγητό ανακουφίζει ειναι περίοδοι που χρειάζεται να φωτιστούν , να διερευνηθούν και να διαχειριστούν.
  Η βοήθεια ενός ψυχολόγου ειναι πολύτιμη σε τέτοιες σημαντικές περιόδους ζωής.
  Μην το στερείτε απο τον εαυτό σας.

  Καράμπελα Ηλιάνα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Βριλήσσια

 • Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, για την υποστήριξη και αντιμετώπιση όλων αυτών που βιώνετε στην καθημερινότητά σας.

  Φτιάκας Νικόλαος

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Φαίνεται πως περνάτε μία πολύ δύσκολη περίοδο και το φαγητό να αποτελεί τη μόνη διέξοδο και ανακούφιση που βρίσκετε. Αναζητήστε βοήθεια και στηριξη και από δικά σας πρόσωπα, χωρίς το φόβο ότι θα τους γίνετε βάρος αλλά και από κάποιον ειδικό.

  Αγωγιάτου Χριστίνα

  Ψυχολόγος

  Καλαμαριά

 • Καλησπέρα σας. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι όλο αυτό για εσάς. Θα σας πρότεινα ,αν θέλετε και μπορείτε, να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στο να διαχειριστείτε τις καταστάσεις που σας δυσκολεύουν τώρα και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

  Χριστοπούλου Κωνσταντίνα

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Εφόσον νιώθετε πλέον να δυσκολεύεστε στην καθημερινότητά σας, θα ήταν καλό να μιλήσετε με κάποιον ειδικό (είτε ψυχίατρο είτε ψυχολόγο) ή και σε συνδυασμό.

  Καμτσαδέλη Βασιλική (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κουκάκι

 • Θα ήταν πολύ βοηθητικό για εσάς να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας για να σας βοηθήσει στη διαχείριση όλων όσων αναφέρετε. Να είστε σίγουρη ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να μπουν σε μια σειρά και να δείτε όμορφες αλλαγές στον εαυτό σας και στη ζωή σας!

  Αναγνωστάκος Γρηγόριος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Κολωνάκι

 • Καλησπέρα σας, πολλές φορές τα πράγματα μπορεί να φαίνονται αδιέξοδα, σαν να είναι φαύλος κύκλος , ωστόσο με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη ανοίγονται νέες διέξοδοι.

  Ευσταθίου Ευγενία

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέο Ψυχικό

 • Ευχαριστούμε που εμπιστεύτηκες τον προβληματισμό σου. Τα συμπτώματα που περιγράφεις να νοιώθεις εύκολα προκαλούν αισθήματα θλίψης. Ωστόσο δεν μπορούμε αυθαίρετα να κάνουμε τη διάγνωση της κατάθλιψης από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα αισθήματα βγάζουν νόημα και πλαισιώνονται από αντίστοιχες δυσκολίες της καθημερινής ζωής, προσωπικά τραύματα και ενδοψυχικές συγκρούσεις. Όπως περιγράφεις, είναι λογικό, όταν σε μια σχέση δεν ικανοποιούνται οι σύντροφοι αυτό το γεγονός να επιφέρει μια συναισθηματική επιβάρυνση. Όλα αυτά που περιγράφεις ακούγονται σαν ψυχοσωματικές εκδηλώσεις πηγής άγχους και θλίψης. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να ακούσεις ... Διάβασε περισσότερα

  Καρολίδη Πηνελόπη

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νίκαια

 • Από αυτά που λέτε πιθανά να υπάρχει πράγματι μια μορφή κατάθλιψης.Απο ο,τι λέτε νιώθετε έναν εγκλωβισμό στο γάμο σας και αυτό σίγουρα κάνει δύσκολη την καθημερινότητα.Μην απελπιζεστε όμως,ζητώντας βοήθεια σταδιακά και βήμα βήμα μπορείτε να τα καταφέρετε!Μπορεί τώρα να φαντάζει βουνό,σιγά σιγά όμως μπορείτε να βρείτε ξανά το φως.. Αρκεί να το θέλετε!

  Χορομίδου Δανάη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Αγία Παρασκευή

 • Γεια σας. Τα όσα αναφέρατε φανερώνουν ότι έχετε να αντιμετωπίσετε καθημερινά κάποιες δυσλειτουργίες τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας θα ήταν πολύ βοηθητικό για εσάς.

  Νόησις - Τσορμπατζούδη Αναστασία

  Ψυχολόγος

  Αλεξανδρούπολη

 • Πολλές φορές μια δυσλειτουργική διαχρονικά σχέση είναι υπεύθυνη για την κατάθλιψη .. Η συναισθηματική ανεπάρκεια γίνεται αιτία της ασυμφωνίας με τον εαυτό και η προσπάθεια να διαφυγεις από τον συναισθηματικό πόνο η κενό, δημιουργεί ένα φαύλο κύκλων ψυχολογικών αντιδράσεων, όπως θλίψη , άγχος, θυμό η την τάση βουλιμίας που στην πραγματικότητα είναι μια διέξοδος στην αναζήτησή συναισθηματικής τροφής που απουσιάσει από την σχέση σου.
  Η διαφυγή σου ωστόσο από αυτό την φαύλο κύκλο προϋποθέτει να επαναξιολογήσεις δυναμικά τις συναισθηματικές σου ανάγκες που έγιναν αιτία να συσσωρεύσεις θλίψη ώστε
  να ανακτήσεις την χαμένη σου αυτοεκτίμηση
  ... Διάβασε περισσότερα

  Παυλέα Βιολέττα

  Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος προσωποκεντρικής προσέγγισης

  Βριλήσσια

 • Είναι μια αρκετά συνηθισμένη αντίδραση όταν δεν περνάμε καλά και νιώθουμε ότι μειώνεται και πιέζεται ο ζωτικός μας χώρος, να αντιδραμε στο φαγητό. Χρειάζεται εντοπισμός κλτων προβλημάτων, φροντίδα του εαυτού και ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης σας. Ίσως αρκετά βοηθητικό θα ήταν η ψυχοθεραπευτική διαδικασία

  Συνύπαρξη Κε.Ψυ.Υ.Π. (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Μπορείτε να μοιραστείτε όλα αυτά με τον ψυχολόγο ώστε να σας βοηθήσει να επανανοηματοδοτήσετε την καθημερινότητα σας και γενικότερα τη ζωή σας. Σαν το μόνο που σας δίνει νόημα στην παρούσα φάση να είναι το φαγητό.

  Κωνσταντίνου Υβόνη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λεμεσός

 • Για να κάνετε την όποια αλλαγή στη ζωή σας όπως το να χωρίσετε χρειάζεται να δυναμώσετε. Πιστεύω πως μέχρι το σημείο που δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, έχετε στο μεταξύ προσπαθήσει με όλες σας τις δυνάμεις να σηκωθείτε. Ίσως μέχρι τώρα να προσπαθείτε μόνη σας να λύσετε τις όποιες δυσκολίες σας. Ίσως να χρειάζεστε έναν ειδικό επαγγελματία ώστε να εμπιστευτείτε, να σας καταλάβουν-νιώσουν, χωρίς να σας κρίνουν, και βαθμιαία θα βρείτε τη δύναμή σας για να προχωρήσετε σε ό,τι αλλαγές θέλετε και μπορείτε να κάνετε.

  Ραντοπούλου Αγγελική

  Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Νέα Ερυθραία

 • Φαινεται πως περνατε μια εντονα συναισθηματικη περιοδο που πιθανως να συνοδευεται και απο μια αλλαγη ή διαθεση για αλλαγη. Θα ηταν χρησιμο να απευθυνθειτε σε καποιον ειδικο για βοηθεια.

  Κατσίκα Αθανασία

  Ψυχολόγος

  Αργυρούπολη

 • Περιγράφετε συμπτώματα κατάθλιψης. Αν συνεχίζουν, χρειάζεστε βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας, για να λάβετε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών σας.

  Πράπας Ιωάννης

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

  Γέρακας

 • Καλήσπερα.Απο τα λεγόμενά σας αντιλαμβάνομαι πώς βιώνετε δύσκολη καθημερινότητα ,με συναισθήματα αρνητικά και στενάχωρα.Κάνετε και μια αναφορά στο γάμο σας και χωρίς να έχω επιπλέον πληροφορίες ,αντιλαμβάνομαι πώς υπάρχει πρόβλημα.Καλό θα είναι να ακούσετε τονίδιο σας τον εαυτό και να προσφέρετε σε σάς την βοήθεια που σάς αξιζει.Αυτό θα γίνει με την βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας και μέσα απο την όχι και εύκολη τις περισσότερες φορές θεραπευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

  Λυκουρέντζου Χρυσάνθη

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γλυφάδα

 • Καλησπέρα σας, πράγματι τα περισσότερα από τα συμπτώματα που περιγράφετε εντάσσονται στην συμπτωματολογία της κατάθλιψης, ωστόσο για να διαγνωστεί κατάθλιψη απαιτείται εξέταση από κάποιον ειδικό ώστε να εξετάσει την χρονιότητα και την βαρύτητα των συμπτωμάτων σας και το ενδεχόμενο αυτά να οφείλονται σε κάποιο άλλο παράγοντα. Υπάρχουν πολλές μορφές κατάθλιψης με διαφορετικές εκδηλώσεις, όπως υπάρχουν και πολλά συμπτώματα κατάθλιψης που αποτελούν φυσιολογική αντίδραση σε κάποιο ψυχοπιεστικό γεγονός (πχ. χωρισμός, θάνατος κτλ).
  Τα ακόλουθα αποτελούν κύριες εκδηλώσεις κατάθλιψης:
  • Καταθλιπτική διάθεση (το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, κα
  ... Διάβασε περισσότερα

  Καργάκης Εμμανουήλ - Internus

  Κλινικός Συμβουλευτικός Ψυχολόγος MA - Γνωσιακή - Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία

  Ηράκλειο Κρήτης

 • Καλησπέρα σας και καλό μήνα. Ομολογώ ότι τα συμπτώματα που περιγράφετε, αποτελούν μεμονωμένα καταθλιπτικά συμπτώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάσχετε από κατάθλιψη. Από εκεί και πέρα, σχετικά με τα προβλήματα στον γάμο σας, σε περίπτωση που έχετε βιώσει βία ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους, μπορείτε να απευθυνείτε σε ειδικά συμβουλευτικά κέντρα για γυναίκες θύματα βίας, τα οποία στελεχώνονται από διάφορες ειδικότητες και μπορουν να σας υποστηρίξουν στη διαδικασία του χωρισμού νομικά, ψυχολογικά . Οι βουλιμικές τάσεις με κάνουν να σκέφτομαι ότι γίνονται σε μορφή αυτοτιμωρίας , που "δε μπορώ να χωρίσω, να προχωρήσω, να χάσω κιλά" κλπ. Το σίγουρ... Διάβασε περισσότερα

  Βιντιάδη Εμμανουέλα-Μαρίνα

  Ψυχολόγος

  Κηφισιά

 • Αγαπητή ενδιαφερόμενη,
  καταλαβαίνω ότι δεν διανύεται την καλύτερη περίοδο στη ζωή σας. Η έλλειψη συντροφικότητας και υποστήριξης μέσα στο γάμο σας δεν είναι καθόλου βοηθητικός παράγοντας για οποιαδήποτε προσωπική συναισθηματική δυσκολία περνάτε. Η κατάθλιψη που σκέφτεστε πράγματι συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα, με έλλειψη ενδιαφέροντος και νοήματος και με ακινητοποίηση. Δεν ξέρω όμως εάν μια διάγνωση θα σας ικανοποιούσε και κατά πόσο θα σας βοηθούσε να βγείτε από αυτή την δύσκολη περίσταση που βιώνετε; Μήπως πρέπει να πάρετε μια απόφαση να κάνετε μόνο μια κίνηση και να επισκεφθείτε ένα ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή; Η αλλαγή που επιζητάτε σ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Κυριακού Θωμαή

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Μαρούσι

 • Καλησπέρα σας,
  Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περιγράφετε. Μία επίσκεψη σε κάποιον ειδικό και η ψυχοθεραπεία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον εαυτό σας και να διαχειριστείτε καλύτερα ό,τι σας συμβαίνει.

  Τσίμπρη Πηνελόπη MSc (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Τα συμπτώματα στα οποία αναφέρεστε μπορεί να παραπέμπουν στην κατάθλιψη, όμως μπορεί να υπάρχουν κι άλλες διαγνώσεις που να τα περιλαμβάνουν. Εισηγούμαι να επισκευθείτε εμένα ή άλλο επαγγελματία ψυχικής υγείας για να σας βοηθήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείτε να έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής και ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

  Παναγή Σωκράτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Λάρνακα

 • Καλησπέρα σας,

  Είναι σημαντικό το ότι έχετε συνειδητοποιήσει τα ζητήματα που σας απασχολούν. Δεδομένων των συμπτωμάτων και καταστάσεων που περιγράφετε, θα ειναι πολύ βοηθητικό να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό προκειμένου να μπείτε σε μια διαδικασία διαχείρισης τους ώστε να έχετε μια ευχάριστη ζωή και καθημερινότητα.
  Η αυτοφροντίδα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

  Με εκτίμηση,

  Ορέστης Μπάλλας
  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Μπάλλας Ορέστης - Νικόλαος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γέρακας

 • Γεια σας, είναι σημαντικό στην συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεστε να βρείτε πράγματα που θα σας ενεργοποιήσουν και πάλι για να νιώθετε ευχαρίστηση και ικανοποίηση χωρίς να κάνετε κακό στο εαυτό σας, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να απομακρύνετε αυτά τα συμπτώματα και να δυναμώσετε για να αντιμετώπισετε οποιαδήποτε δύσκολη συγκυρία στην ζωή σας.Είμαι στην διαθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και για προγραμματισμό συνεδρίας.

  Μιχαλοπούλου Παναγιώτα-Λαμπρινή

  Ψυχολόγος

  Χαλκίδα

 • Τρώγοντας καταπίνουμε όσα φοβόμαστε να πούμε. Κάθε αλλαγή φέρνει ένα μεγάλο άγχος και μια μεγάλη αναστάτωση. Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του συντρόφου σας, να τον πλησιάσετε και να βιώσετε το γάμο σας μέσα από εκείνον. Αν κι εκεί βρείτε μια απόσταση ή μια απόρριψη, είναι σημαντικό να δείτε τις επιλογές σας: φυγή ή πάλη. Εστιάστε στα πράγματα που σας δίνουν δύναμη και κίνητρο να προχωρήσετε. Αν επιμένουν τα συμπτώματα, επικοινωνήστε με κάποιον ειδικό.

  Μπούρα Παρασκευή

  Ψυχολόγος

  Πειραιάς

 • καλημέρα! Καταλαβαίνω πως είναι πολύ δύσκολο για σας. Αν μπορώ να απαντήσω σε κάποια ερώτηση σχετικά με το θέμα σας είμαι στη διάθεσή σας. Καταλαβαίνω ότι το θέμα σας είναι πολύπλευρο και γι αυτό θα πρότεινα όταν θα είσαστε έτοιμη και αν θα θέλατε να συναντηθούμε σε συνεδρία στο χώρο μου στη Βούλα ή διαδικτυακά

  Πρεβεδουράκη Εβίνα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γλυφάδα

 • Ακούγεται πολύ δύσκολο αυτό που περνάτε, σχεδόν σαν να το βιώνετε ως ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δυσκολεύεστε να ξεφύγετε. Θα ήταν καλό να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας ώστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση στο τι νιώθετε, πώς επηρεάζουν τα συναισθήματα τις πράξεις σας και τι επιλογές έχετε.

  Φωτεινός Ευθύμιος

  Ψυχοθεραπευτής

  Πλατεία Μαβίλη

 • Πριν δωθεί απάντηση στο ερώτημά σας, απαιτείται ψυχιατρική εκτίμηση.

  Κόντου Φωτεινή

  Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Καλησπέρα σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δείτε κάποιον ειδικό να μιλήσετε και να σας κατευθύνει. Μπορεί όλα αυτά τα συμπτώματα που περιγράφετε να προκαλούνται από έναν κακό γάμο από τον οποίο δεν μπορείτε να φύγετε όπως λέτε, μπορεί όμως και απλά να οδηγούν εκεί ενώ δεν είναι αυτό το πρόβλημα εξαρχής. Πιθανόν πράγματι να είναι κατάθλιψη και να χρειάζεστε υποστήριξη και θεραπεία.

  Παπαχρήστου Ανδριάνα

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Αγία Παρασκευή

 • Γεια σας. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Το αν έχετε όντως κατάθλιψη ή όχι είναι κάτι που πρέπει να διαπιστωθεί μέσω της συνομιλίας σας με κάποιον ειδικό, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει μία τέτοια εκτίμηση. Αναφέρετε όμως αρκετά στοιχεία που θυμίζουν κατάθλιψη, φαίνεται ωστόσο να έχετε ήδη και μία πολύ καλή ιδέα του πού μπορεί να οφείλονται. Θα πρότεινα να κλείνατε ένα πρώτο ραντεβού μέσω του προφίλ μου για να δω αν και πώς θα μπορέσω να σας εξυπηρετήσω.

  Γουλανδρής Γιώργος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Βούλα

 • έχετε ανάγκη από ψυχοθεραπεία, αλλά και διαιτολογική υποστήριξη και παρέμβαση παράλληλα. Λόγω του ότι τυγχάνει να είμαι θεραπευτής και των δύο ειδικοτήτων, γνωρίζω την περίπτωσή σας και έχω εμπειριά σε τέτοιου είδους περιστατικά. Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε πρώτα συνεδρίες ψυχοθεραπείας ώστε να δείτε μέσα σας και να αναλύσετε τις ανάγκες σας και τα συναισθήματά σας και στην συνέχεια να κάνετε αγωγή διατροφής ώστε να μην προχωρήσει το θέμα τις διαταραχής της διατροφικής σας πρόσληψης.

  Κοντογιάννης Λάμπρος

  Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής - Κλινικός Υπνοθεραπευτής

  Αθήνα

 • Γεια σας,

  Είναι συχνό φαινόμενο, όταν βιώνουμε μια κατάσταση συναισθηματικά δύσκολη και δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε, να χρησιμοποιούμε σαν υποκατάστατο το φαγητό. Είναι κάτι που συμβαίνει στις μέρες μας κατά κόρον. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε, γιατί χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο υποκατάστατο και ποιο εσωτερικό κενό έχουμε πραγματικά ανάγκη να καλύψουμε. Σχετικά με την αδυναμία που νιώθετε για το επόμενο βήμα. Σκεφτείτε το εξής. Δεν υπάρχει δύναμη χωρίς αδυναμία, όπως δεν υπάρχει νύχτα δίχως μέρα. Άρα θέλω να καταλήξω πως μέσα σας υπάρχει και η δύναμη, αφού υπάρχει και η αδυναμία. Το ερώτημα που έχει νόημα να αναρωτηθεί
  ... Διάβασε περισσότερα

  Αγγελής Ιωάννης

  Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής

  Σύνταγμα

 • Καμία φορά η «κατάθλιψη» ή η καταθλιπτική συμπεριφορά έρχεται σαν αυτό τιμωρία καθώς νιώθουμε ότι δεν μπορουμε να προχωρήσουμε ωστόσο μπορεί να λειτουργεί και σαν καμπανάκι ότι κάτι χρειάζεται να κάνουμε.
  Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή έτσι ώστε να δουλέψετε μαζί αυτό το κομμάτι και να βρείτε την αιτία του προβλήματος και πως να βγείτε από αυτό.

  Στο κέντρο μας προσφέρουμε διαφόρων ειδών ψυχοθεραπείας και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
  Κάλεστε μας για να κλείσουμε το ραντεβού σας

  Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between

  Ψυχολόγος

  Πανόρμου

 • Γεια σας. Λυπάμαι που βιώνετε αυτή την κατάσταση . Όντως ακούγεται σαν συμπτωματολογία κατάθλιψης αλλά για να είμαστε σίγουροι χρειάζεται να γίνει αξιολόγηση μέσω συνεδρίας . Η ειδικότητα μου είναι στην κλινική ψυχολογία και έχω μεγάλη πείρα σχετικά με την κατάθλιψη . Θα χαρώ να βοηθήσω . Ελπίζω σύντομα να το ξεπεράσετε .

  Κωνσταντινίδης Αρχάγγελος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

  Λαγκαδάς

 • Από την περιγραφή σας δίνεται μια αίσθηση εγκλωβισμού σε μια κατάσταση την οποία δυσκολεύεστε να αλλάξετε. Αναφέρετε επίσης πως αισθάνεσθε καταθλιπτικά. Εάν νιώθετε πως η ποιότητα της ζωής σας δεν είναι αυτή που θέλετε, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας ωφελήσει να βγείτε από αυτό το αδιέξοδο.

  Τζο Γρηγοριάδου, Ψυχολόγος, Msc

  Creating Narratives

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Εξάρχεια

 • Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σας. Αυτή η καταθλιπτική συμπτωματολογία που περιγράφετε πιθανότατα να ενισχύεται από συνθήκες στο παρόν ή και να έχουν διαμορφωθεί απο γεγονότα και συνθήκες που δε συμβαίνουν απαραίτητα τώρα στη ζωή σας.
  Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι στόχος μας να αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα από μόνο του, αλλά να βρούμε και να ξεριζώσουμε την αιτία, όπου συνήθως βρίσκεται στον πυρήνα ,δηλαδή στον τρόπο που μεγαλώσαμε και που έχουμε μάθει να συνδεόμαστε με τους πρώτους σημαντικούς μας άλλους, κάτι το οποίο επηρεάζει αμεσότατα τις σχέσεις που θα αναπτύξουμε με τον εαυτό μας και τους άλλους στη διάρκεια της ζωής μας.
  Αυτά
  ... Διάβασε περισσότερα

  Τσοπανάκη Γρηγορία

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Καλαμάτα

 • Ένα βήμα είναι η αποδοχή της δυσλειτουργίας μας σε ένα πλαίσιο το επόμενο είναι η αναζήτηση βοήθειας για να δράσετε προς όφελός σας, να βρείτε την αρχή που πυροδότησε όλα αυτά που σήμερα σας δυσκολεύουν.

  Λιοντήρη Αφροδίτη - Φωτεινή

  Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Στην περίπτωσή σας παρατηρώ καταθλιπτικά στοιχεία μέσα στο πλαίσιο ενός επιβαρυμένου περιβάλλοντος (δυσκολίες στο γάμο). Και τα βουλιμικά ξεσπάσματα είναι στο πλαίσιο μιας βεβαρημένης ψυχολογικής κατάστασης. Στην περίπτωσή σας ενδείκνυται ψυχοθεραπεία.

  Αθηνά Μεταξά

  Ψυχολόγος

  Δραπετσώνα

 • Καλησπέρα σας! Σε πολλούς ανθρώπους συμβαίνει όταν η διάθεση τους δεν είναι καλή, να βελτιώνεται (προσωρινά μόνο) με την κατανάλωση φαγητού. Προτείνω να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για τις άλλες δυσκολίες που σας απασχολούν και επηρεάζουν τη διάθεση. Μόλις αυτές πάρουν το δρόμο τους προς επίλυση, θα δείτε τη διάθεσή σας να βελτιώνεται πολύ σύντομα και την όρεξη για φαγητό να έρχεται σε κανονικά επίπεδα...

  Βακόνδιος Νίκος

  Ψυχολόγος

  Χαλάνδρι

 • Η διαχείριση των δύσκολων συναισθημάτων μας είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μην οδηγούμαστε σε συμπεριφορές που ενδεχομένως βλάπτουν τον εαυτό μας. Η διαχείριση αυτή επιτυγχάνεται με πολλαπλές μεθόδους που ανακουφίζουν το άτομο και θεραπεύουν την αιτία. Επίσης, η ψυχική ενδυνάμωση και η αλλαγή εστίασης μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, ώστε το άτομο να προχωρήσει στη ζωή του.

  Μανουσάκης Βασίλης

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καλλιθέα

 • Θα ήταν καλό να επισκεφτείτε εναν ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να έχετε τη βοήθεια που χρειάζεστε.

  Τυροπούλου Λίλιαν

  Ψυχολόγος

  Νέα Σμύρνη

 • Καλησπέρα,

  Καταλαβαίνω την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Συμβουλεύω να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ώστε να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες σας.

  Με εκτίμηση,
  Ψωμαδάκης Γ.

  Ψωμαδάκης Γιάννης

  Ψυχολόγος

  Κολωνάκι

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime