• Άγχος και Στρες
 • Υποβλήθηκε 27/12/2022

Τα <<φτερουγίσματα>> στην καρδιά αποτελούν μέρος των συμπτωμάτων του άγχους ή του στρες? Το παθαίνω σπάνια βέβαια σε εξωτερικούς χώρους όταν αγχώνομαι.

46 ειδικοί απάντησαν

 • ναι είναι σημάδι στρες, άγχους ή κρίσης πανικού. Προσπάθησες να το θεραπεύσεις αυτό; Θα συνιστούσα το EMDR thepary με έναν ψυχολόγο, διαφορετικά κάνω διαλογισμό, ύπνωση και αναπνοή breathwork με τους ασθενείς μου. Επίσης, η εύρεση της βασικής αιτίας του προβλήματος και η επίγνωσή του μπορεί επίσης να βοηθήσει.

  Λέσση Ατζέλικα

  Life coach

  Παλαιό Φάληρο

 • Καλησπέρα σας.
  Ζητώ συγνώμη για την ετεροχρονισμένη απάντηση.
  Κατά τη διάρκεια καταστάσεων άγχους, ο οργανισμός σας αντιδρά με την απελευθέρωση στην κυκλοφορία του αίματος, αδρεναλίνης και άλλων ορμονών του στρες. Αυτή η φυσιολογική αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη καρδιακή συχνότητα, που την αντιλαμβάνεστε ως "φτερουγίσματα" στην καρδιά.
  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού στο άγχος διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το αντιλαμβάνονται περισσότερο ως αύξηση της καρδιακής συχνότητας, ενώ άλλοι ως διαφορετικά συμπτώματα, όπως αναπνευστική δυσκολί
  ... Διάβασε περισσότερα

  Χουρδάκη Γιάννα

  Παιδοψυχολόγος

  Ηράκλειο Κρήτης

 • Αν είναι στιγμιαία όταν αγχώνεσαι, λογικά είναι άγχος.
  Το σωστό όμως είναι να απορρίπτουμε υποθέσεις, άρα μπορείτε να το δείτε και στο σωματικό τομέα, και εκ των υστέρων να δουλέψετε το συναίσθημα.

  Κωνσταντίνου Υβόνη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λεμεσός

 • Καλησπέρα σας, το άγχος είναι η συναισθηματική έκφραση της βιολογικής διαδικασίας του στρες (των ορμονών του στρες). Εάν έχετε ελέγξει τη σωματική σας υγεία και δεν οφείλονται σε κάποιο άλλο παράγοντα, τότε μπορεί να ευθύνεται το άγχος για αυτό.

  Ευθυμίου Αρετή

  Ψυχολόγος

  Βύρωνας

 • Θα μπορούσε ναι , όμως πρώτα βλέπουμε καρδιολόγο παρακαλώ ! , Ευχαριστώ

  Καροφυλλάκη Σταυρούλα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching

  Άγιος Νικόλαος

 • Καλησπέρα Σας,
  τα συμπτώματα που αναφέρετε είναι μεν κάποια από αυτά τα οποία συναντώνται στις αγχώδεις διαταραχές.
  Ωστόσο, για να στοιχειοθετηθεί η διάγνωση μίας διαταραχής (πχ. αγχώδης διαταραχή) χρειάζεται να πληρούνται κάποια κριτήρια με βάση τα διαγνωστικά εγχειρίδια DSM και ICD, τα οποία χρησιμοποιούνται από ειδικους ψυχικής υγείας για τη διαγνωστική διαδικασία. Με βάση τα εγχειρίδια αυτά η εκάστοτε διάγνωση βασίζεται σε κλινική εικόνα, ιστορικό, συμπτώματα και διάρκεια εμφανισης συμπτωμάτων κ.α.. Η διάγνωση λοιπόν μίας διαταραχής ειναι μια διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον εξειδικευμένο ειδικό ψυχικής υγείας.
  ... Διάβασε περισσότερα

  Θεοφιλοπούλου Δανάη

  Ψυχολόγος

  Ακαδημία

 • Κυρίως του στρες. Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν καρδιολόγο και εφόσον όλα ειναι καλά και δεν υπάρχει κάποια πιθανή αρρυθμία, επικοινωνήστε με Ψυχολόγο

  Σκαπέτης Ευάγγελος

  Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Τρίκαλα

 • Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δημιουργούν "φτερούγισμα" στην καρδιά, μια εξέταση στον καρδιολόγο θα είναι καλό ώστε να αποκλειστεί τυχόν παθολογία, συνήθως όταν δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα η ομαδική ψυχοθεραπεία λειτουργεί αρκετά καλά για την ρύθμιση του γενικευμένου άγχους.

  Μερτζάνη Κυριακή - Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Κοχλίας" (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Ιλίσια

 • Πριν να συμπεράνετε ότι κάτι είναι ψυχογενές, σοφό είναι να απευθυνθείτε σε καρδιολόγο και να γίνουν οι εξετάσεις που απαιτούνται, ανάλογα με την ηλικία σας και την κλινική σας εικόνα.

  Restart Coaching & Psycological Solutions

  Ψυχολόγος

  Αγία Παρασκευή

 • Όπως και να έχει πρέπει να επισκεφθείτε έναν καρδιολόγο για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οργανικού προβλήματος.

  Μπαζίγου Σταυρούλα

  Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης

  Καλαμάτα

 • Καλησπέρα. Θα μπορούσαν να είναι σύμπτωμα άγχους αλλα πρώτα θα πρεπει να αποκλειστούν τα οργανικά αιτία. Θα σας πρότεινα να πάτε σε έναν παθολόγο ή καρδιολόγο και αν δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα, μπορούμε να το δούμε στα πλαίσια θεραπειας συμπεριφοράς για τος αγχωδεις διαταραχες.

  Θεργιάκη Καλλιόπη

  Ψυχοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς-Sex therapist

  Αμπελόκηποι

 • Αν έχετε αποκλείσει οποιονδήποτε παθολογικό παράγοντα, τότε μπορεί να είναι και του άγχους και του στρες. Τα συμπτώματά τους μοιάζουν. Το στρες, όμως, προκαλείται συνήθως από εξωτερικούς παράγοντες, π.χ. εξετάσεις, ενώ το άγχος από εσωτερικούς, όπως οι σκέψεις μας, π.χ. δεν θα τα καταφέρω. Τα συμπτώματα του στρες είναι πιο ήπια ενώ του άγχους επιμένουν και μπορεί να επιδεινώνονται

  Αγωγιάτου Χριστίνα

  Ψυχολόγος

  Καλαμαριά

 • Ναι είναι αλλά ΠΑΝΤΑ πρέπει να επισκέπτεται κάποιος καρδιολόγο όταν έχει τέτοια συμπτώματα. Όταν και εφόσον αποκλειστούν αυτά καλό θα ήταν να σκεφτείται να μιλήσετε για αυτό το στρες

  Ευτυχιάδου Βέρα

  Ψυχολόγος

  Γλυφάδα

 • Πρωταρχικά θα πρέπει να προβείτε σε εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανός οργανικός παράγοντας , εάν δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο τότε μιλάμε για ψυχοσωματικό σύμπτωμα και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας .
  Το σώμα μας βρίσκει έναν τρόπο να μιλήσει γιατί ίσως να μην μπορούμε με άλλον τρόπο να ‘ακούσουμε’ όσα γίνονται μέσα μας. Άγχος και στρες που δεν εκδηλώνονται, επιθυμίες που έχουν ξεχαστεί, συγκρούσεις που ούτε καν αντιλαμβανόμαστε, πένθος που δεν έχει βιωθεί, συναισθήματα που δεν έχουν εκφραστεί βρίσκουν μια διέξοδο στο σώμα. Είναι ένας τρόπος να αντιληφθούμε ότι κάτι συμβαίνει και να αναλάβουμε δράση γ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Χειλά Ευδοξία

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Προσωπικής Ανάπτυξης - Υπνοθεραπεύτρια

  Χανιά

 • Τα "φτερουγίσματα" μπορεί πράγματι να είναι ένα σημάδι στρες, ωστόσο για αρχή θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν καρδιολόγο ώστε να το συζητήσετε.

  Δόνου Αρετή

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Εφόσον αναφέρετε σωματικά συμπτώματα θα πρέπει για αρχή να αποκλειστεί οποιοσδήποτε οργανικός παράγοντας. Αυτό σημαίνει πως καλό θα ήταν αρχικά να επισκεφθείτε κάποιον παθολόγο ή γενικό γιατρό προκειμένου να σας καθοδηγήσει.

  Το άγχος και το στρες έχουν ποικίλους τρόπους εκδήλωσης και πολλά συμπτώματα οπότε αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.


  Τζο Γρηγοριάδου, Ψυχολόγος, Msc

  Creating Narratives

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Εξάρχεια

 • Ναι μπορεί να αποτελούν μέρος του άγχους. Όμως καλό θα ήταν να αποκλείσουμε παθολογικούς παράγοντες πρώτα.

  Ζούκας Σεραφείμ (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Νέος Κόσμος

 • Καλησπέρα και καλή χρονιά! Πρωτίστως πρέπει να ελεγχθούν τυχόν παθολογικοί παράγοντες. Εάν έχετε επισκεφτεί κάποιον ειδικό γιατρό και σας έχει αποκλείσει κάτι παθολογικό τότε ίσως θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο το ψυχολογικό υπόβαθρο και να μιλάμε για εκδήλωση ψυχοσωματικών.

  Μιχαηλίδου Ιωάννα

  Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια

  Καλαμαριά

 • Καλησπέρα, ναι ένα ένα από τα συμπτώματα αρκεί φυσικά να έχετε αποκλείσει τα παθολογικά αίτια.

  Μπαρμπαρήγος Παναγιώτης

  Behavioral Strategist - NLP Coach

  Κορωπί

 • Ναι, θα μπορούσε! Πάντα συστήνουμε πρώτα επίσκεψη σε καρδιολόγο για να αποκλειστεί τυχόν οργανική παθολογία, και μετά επισκεπτόμαστε ειδικό ψυχικής υγείας με τη βοήθεια του οποίου εξετάζουμε σε τι συνθήκες ενεργοποιείται αυτό το "φτερούγισμα". Είναι ένα αίτημα που όσο πιο έγκαιρα ασχοληθούμε μαζί του, τόσο περισσότερο χρόνο και πόνο ενδεχομένως να γλιτώσουμε από τυχόν μελλοντικές κρίσεις άγχους ή/και πανικού.

  Πατεράκη Ελένη

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Ηράκλειο Κρήτης

 • Καλησπέρα σας! Ναι είναι σύμπτωμα. Πρώτα βέβαια πρέπει να αποκλείσουμε τα παθολογικά αίτια. Αν έχει καθαρά ψυχοσωματική βάση είναι απαραίτητη η εύρεση κατάλληλης βοήθειας για να μην προχωρήσει η συμπτωματολογία (ψυχοθεραπεία, ψυχίατρο).

  Ρήγα Αναστασία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Τα φτερουγίσματα στην καρδιά είναι ένα από τα πολλά συμπτώματα του άγχους. Σίγουρα από μόνο του σαν αρκεί για την διάγνωση της κρίσης ΠΑΝΙΚΟΥ . Για αρχή καλό θα ήταν να αποκλείστουν παθολογικά αίτια και μετά να γίνει σωστά η διάγνωση της κρίσης ΠΑΝΙΚΟΥ από κάποιον ψυχίατρο ή κλινικό ψυχολογο

  Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between

  Ψυχολόγος

  Πανόρμου

 • Καλημέρα σας
  Συνήθως αυτά τα φτερουγίσματα αποτελούν μέροσ του άγχουσ και μπορούν να αντιμετωπιστούν. Όμως πριν ξεκινήσεις συνεδρίεσ με ψυχολόγο, φρόνιμο είναι να επισκεφτείς καρδιολόγο, να εξεταστείς και να αποκλειστούν τυχόν παθαλογικά αίτια. Μετά θα πρέπει να εκποαιδευτείς σε ασκήσεις χαλάρωσης.

  Τσότρα Βασιλεία

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Άνοιξη

 • καλημέρα! Θα μπορούσαν να οφείλονται και σε στρες. Θα πρότεινα όμως να επισκεφτείτε έναν καρδιολόγο, ώστε να αποκλείσετε την περίπτωση να είναι κάτι παθολογικό.

  Πρεβεδουράκη Εβίνα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γλυφάδα

 • Οποιαδήποτε ενόχληση γύρω απο την καρδιά χρειάζεται καρδιολογική εκτίμηση αρχικά.

  Παπαμιχαήλ Νικόλαος PGDip

  Ψυχίατρος

  Χαλκίδα

 • Θα πρέπει να σας επιβεβαιώσει κάποιος καρδιολόγος πως είσαστε υγιής καρδιολογικά, αυτό που περιγράφετε μπορεί να οφείλεται σε έντονο stress ή άγχος.

  Θελερίτης Χρήστος

  Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

  Ευαγγελισμός

 • Τα φτερουγίσματα στην καρδιά συνήθως συνδέονται με το άγχος και την κρίση του άγχους - πανικού . Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να το ελέγξετε και με κάποιον καρδιολόγο εάν συμβαίνουν ακαθόριστα .
  Ότι χρειαστείτε στην διάθεση σας , με εκτίμηση Γεωργουδακη Μαρια Διονυσια

  Γεωργουδάκη Μαρία Διονυσία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λαύριο

 • Καλησπέρα σας, τα '' φτερουγίσματα'' στην καρδιά η όπως αλλιώς ονομάζονται εκτακτές συστολές, (σαν η καρδιά να χάνει έναν χτυπο και να κόβεται προς στιγμήν η ανάσα) είναι ενα κλασσικο σύμπτωμα του άγχους, λόγω του οτι σας πιάνει σε εξωτερικούς χώρους και μόνο όταν αγχώνεστε και οχι συνεχως μες την ήμερα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει κάποιο καρδιολογικο θέμα, υπάρχει σωματοποίηση του άγχους με αυτήν την μορφή

  Καρόπουλος Κωνσταντίνος

  Ψυχοθεραπευτής - Συνθετικός Ψυχολόγος

  Κολωνάκι

 • Καλησπέρα,

  προτού ορίσουμε συμπτώματα ,όπως αυτά που αναφέρατε, ως αντιδράσεις άγχους χρειάζεται να απορριφθούν πρωτα πιθανοί παθολογικοί παράγοντες, οπως Καρδιολογικοι, θυρεοειδούς κ.α.

  Καράμπελα Ηλιάνα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Βριλήσσια

 • Είναι πιθανό, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται έλεγχος οπωσδήποτε και από κάποιο γιατρό να επιβεβαιώσει το αν υπάρχει σωματική βλάβη, ανεξαρτήτως κάποιου ψυχοκοινωνικού λόγου.

  Κύμα Ζωής

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Παλαιό Φάληρο

 • Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά.
  Τα 'φτερουγίσματα' στην καρδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα στρές.
  Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να αποκλείσουμε κάτι οργανικό πριν το αποδώσουμε σε κάποιο ψυχογενή παράγοντα.
  Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν να επισκεφθείτε κάποιον καρδιολόγο και στη συνέχεια, εάν δεν υπάρχει κάποιο οργανικό εύρημα, να επισκεφθείτε και κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

  Πολίτη Δανάη

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κολωνάκι

 • Αν αποκλειστεί οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, κατά πάσα πιθανότητα είναι μία στρεσογόνα αγχώδης κατάσταση ή όποια μπορεί να είναι και αρχή ή μικρής έντασης, κρίση άγχους (πανικού). Δεν είναι απαραίτητο να είσαστε σε εξωτερικούς χώρους για να συμβεί, αλλά εφόσον αναφέρεστε σε εξωτερικούς χώρους, πιθανόν μαζί με κάποια άλλα συμπτώματα να αφορά ίσως κάποια δείγματα κοινωνικής φοβίας social phobia, αλλά συνήθως είναι πολύ έντονο και με αρκετή συναισθηματική δυσφορία τα συμπτώματα αυτής, δηλαδή η έντασή της και η συμπτωματολογία που εμφανίζει η συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση.

  Κοντογιάννης Λάμπρος

  Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής - Κλινικός Υπνοθεραπευτής

  Αθήνα

 • αν έχετε οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα πρέπει να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο γιατρό ή σε παθολόγο. Αν αποκλειστούν οι σωματικοι παράγοντες τότε εξετάζουμε αν κάτι σωματικο έχει ψυχολογική αιτία. πρέπει αν έχετε υπόψιν ότι πολλά σωματικά συμπτώματα μπορεί να είναι εντελώς τυχαία χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή λόγος ανησυχίας.

  Συνετός Διονύσιος

  Ψυχολόγος

  Χαλάνδρι

 • Θα μπορούσε ίσως να είναι ψυχοσωματικό σύμπτωμα άγχους. Θέλει παρακολούθηση σίγουρα για να δείτε πότε ακριβώς εκδηλώνεται.

  Μανουσάκης Βασίλης

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καλλιθέα

 • Γειά σας. Έτσι όπως το περιγράφετε μοιάζει με σωματοποίηση , ναι. Σε κάθε περίπτωση , και ειδικά αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε καλό θα είναι να δείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Καλές γιορτές !

  Κωνσταντινίδης Αρχάγγελος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

  Λαγκαδάς

 • Η ταχυκαρδία είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα της κρίσης άγχους και την κρίσης πανικού. Συχνά συνοδεύεται από εφίδρωση, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα των άκρων ή/και ζαλάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως συνίσταται η επίσκεψη σε καρδιολόγο για τον αποκλεισμό κάθε περίπτωσης καρδιοπάθειας.

  Κωστής Νίκος

  Ψυχοθεραπευτής

  Μαρούσι

 • Χρειάζεται να πάρετε μια εκτίμηση από εξέταση σε καρδιολόγο, για ν αποκλειστεί οποιοσδήποτε παθολογικός παραγοντας. Επίσης αν λαμβάνετε αγχολυτικα φάρμακα ή φάρμακα για τον ύπνο, χρειάζεται μια εκτίμηση από ψυχίατρο γι αυτά τα 'φτερουγισματα'. Τα οποία, ναι, μπορεί να είναι συμπτωμα, μεταξύ άλλων, κοινωνικού άγχους και στρες

  Δαβλέρη Eιρήνη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κόρινθος

 • Γεια σας. Αρχικά θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε έναν καρδιολόγο ώστε να αποκλειστούν παθολογικά αίτια.

  Νόησις - Τσορμπατζούδη Αναστασία

  Ψυχολόγος

  Αλεξανδρούπολη

 • Όταν έχει γίνει ένας πλήρως καρδιολογικός έλεγχος που αποκλείει την ύπαρξη κάποιου παθολογικού προβλήματος τότε ναι είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται το άγχος γι αυτό. Επισκεφθείτε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας έτσι ώστε να μπορέσετε από κοινού να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος σας και με τη βοήθεια του να το ξεπεράσετε. Όσο πιο σύντομα το αντιμετωπίσετε τόσο καλύτερα θα είναι !

  Νικολάου Αντιγόνη

  Ψυχοθεραπεύτρια - Κοινωνική Λειτουργός

  Ιωάννινα

 • Η σωματική εξέταση πρωτεύει και μπορεί να απολήσει κάποια παθολογική κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση το όταν συμβαίνει σε εξωτερικούς χώρους όταν αγχώνεστε υπονοεί μια ευαισθησία προς συμπτώματα άγχους.

  Τζώρτζης Πέτρος

  Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Αμπελόκηποι

 • Οι διαταραχές άγχους είναι η γενικευμένη διαταραχή άγχους, οι κρίσεις πανικού, η διαταραχή πανικού και η αγοραφοβία. Σαφώς για την σωστή εκτίμηση της κατάστασης σας χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες αλλά σαφώς ότι περιγράφεται μπορεί να είναι άγχος.

  Αθηνά Μεταξά

  Ψυχολόγος

  Δραπετσώνα

 • Τα φτερουγίσματα στην καρδιά, αφού αποκλειστούν οι οργανικές αιτίες, είναι το πλεον σύνηθες σύμπτωμα τους στρες που προκύπτει από αυξημένο συνειδητό ή ασυνήδειτο άγχος.

  Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Γλυφάδα

 • Ναι είναι συχνό "σύμπτωμα" όταν βιώνουμε άγχος ή στρες. Βέβαια πρώτα πρέπει να αποκλειστεί ο βιολογικός παράγοντας οπότε καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν καρδιολόγο.

  Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

  Ψυχολόγος

  Νέα Σμύρνη

 • Στη περίπτωση που υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, συμβουλευτείτε ένα γιατρό πρώτα για να εξασφαλιστεί αν είναι κάτι σωματικό και μετά μπορείτε να ανατρέξετε στο αν είναι άγχος ή στρες.

  Σπανουδάκης Στράτος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χανιά

 • εάν είναι συχνό χριαζεται να διερευνήσετε τισ αιτίες που σας προκαλεί άγχος. καταλαβαίνω ότι είναι κάτι επαναλαμβανόμενο άρα χρειάζεται προσοχή και διαχείριση με έναν ειδικό

  Βράιλα Ναυσικά

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέο Ψυχικό

 • Καλησπέρα σας. Ακούγεται σαν αποτέλεσμα κοινωνικού άγχους και στρες, εφόσον το παρατηρείτε κυρίως σε εξωτερικούς χώρους με κόσμο. Σε κάθε περίπτωση και για να αποκλείσουμε τα παθολογικά αίτια, θα πρότεινα να επισκεφθείτε πρώτα έναν καρδιολόγο. Αν ο καρδιολόγος δεν εντοπίσει κάτι, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οφείλεται σε άγχος. Αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε ένα πρώτο ραντεβού μέσω της σελίδας μου για να μπορέσω να δω πώς θα σας εξυπηρετήσω.

  Γουλανδρής Γιώργος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Βούλα

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime