Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Περιγραφή

Η ψυχοθεραπευτική σχέση είναι μια ιδιαίτερη επαγγελματική σχέση όπου η επιλογή του κατάλληλου ψυχοθεραπευτή για τις ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι μια μάλλον σύνθετη διαδικασία, όπου τον τελευταίο λόγο έχει ο ίδιος ο/η εξυπηρετούμενος/η.

περισσότερα

Υπηρεσίες

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 • Υποστήριξη σε ασθενείς με απειλητικές ασθένειες για την ζωή τους και τις οικογένειες τους, πάντα σε συνεργασία με παιδοψυχίατρο ή 

 


2

Εμπειρία - Ξηρού Μαρία

 • Θεραπεία εφήβων χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών μαζί με τις οικογένειες
 • Συμβουλευτική ατόμων με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειες τους

Βιογραφικό - Ξηρού Μαρία

ΣΠΟΥΔΕΣ
 • Ονομάζομαι Μαρία Ξηρού, γεννήθηκα στην Αθήνα είμαι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.
 • Ολοκλήρωσα τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ψυχολογία ( B.Sc.) του Πανεπιστημίου Central Lancashire, στη συνέχεια παρακολούθησα κι ολοκλήρωσα το πρόγραμμα Ειδίκευσης (M.Sc.) στην Ψυχολογία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Southampton, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα ειδικεύτηκε στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.). Δίδαξε σε διάφορα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ και συμμετείχε σε προγράμματα αγωγής υγείας από αναγνωρισμένους φορείς Προαγωγής της Υγείας στην Ελλάδα (Ινστιτούτο Προληπτικής Κοινωνικής Ιατρικής Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιατρικό - Τμήμα, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιατρική Σχολή-Ψυχιατρική Κλινική Αιγινήτειο). Έχει πιστοποίηση στην χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικού τεστ MMPI-2 Minnesota Multiphasic Personality Inventory από την ISON Psychometrica.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
 • Ξεκινώντας την εργασία της στην Ελλάδα για 4 έτη εργάστηκε σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ατόμων με ειδικές ικανότητες και την υποστήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους ενώ παράλληλα εκπαιδευόταν σε ειδικά προγράμματα που είχαν αντικείμενο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην συγκεκριμένη ομάδα, πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης PORTAGE για Α.Μ.Ε.Α. Εργάστηκε ως θεραπεύτρια με έφηβους χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και με τις οικογένειες για πέντε έτη στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
 • Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αντικείμενο την συμβουλευτική σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο γραφείο έχοντας άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Νομαρχία Αθηνών.
 • Συνήθως οι άνθρωποι που ζητάνε τη συνδρομή μου αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συντροφικές, φιλικές, επαγγελματικές και οικογενειακές τους σχέσεις. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα και έχοντας δυσκολία με την διαχείριση συναισθημάτων συχνά οδηγούμαστε σε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, εμμονές, εξαρτήσεις.
ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 • Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων
 • Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ)

Αξιολόγηση και σχόλια ασθενών επιστήμονα υγείας - Ξηρού Μαρία

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κλείσε ραντεβού και γίνε ο πρώτος χρήστης που θα αξιολογήσει επιστήμονα υγείας.

Το doctoranytime επιλέγει τους καλύτερους επιστήμονες υγείας για σένα!

Χάρτης

Αισθάνεσαι ότι υποφέρεις από αυτή την πάθηση;

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει

Σύνδεση στο Doctoranytime!
Για να μάθεις το κόστος πρέπει να είσαι μέλος
 
 
Να με θυμάσαι