• Χολή
 • Υποβλήθηκε 05/01/2023

Γειά σας! Είχα παλινδρόμηση και γαστρίτιδα και έχω πάρει φάρμακα πςρισι. Και έχω κάνει γαστροσκοπηση.Έχω κάνει υπέροχο και έχω πολύποδα στην χολή και τον παρακολουθώ. Όταν τρώω φουσκώνω. Έχω ένα σημείο ακριβός κάτω από το στήθος στην μέση που το αισθάνομαι σαν μια ενόχληση. Τι είναι εκεί; Και ο υπέρηχος άνω κάτω κοιλιά δεν φτάνει σαν εξέταση; Φοβάμαι να κάνω τις άλλες εξετάσεις γιατί δεν θέλω τα φάρμακα που βάζουν στο σώμα! Τέλος νομίζω ότι έχω και ευαίσθητο έντερο.

30 ειδικοί απάντησαν

 • Καλησπέρα σας, δυστυχώς η ιδιότητα του διαιτολόγου δεν συνάδει με τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων. Ο μόνος που μπορεί να σας κατατοπίσει σχετικά με τη διάγνωση και φαρμακευτική θεραπεία μιας παθολογικής κατάστασης, είναι ο ανάλογος ιατρός. Ο ρόλος μας έρχεται μετά την εξακρίβωση του προβλήματος, με εξομάλυνσή του μέσω της διατροφής, όταν και όπως είναι εφικτό. Τα συμπτώματα όσων αναφέρατε, όπως η παλινδρόμηση και το ευερέθιστο έντερο, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφική θεραπεία, έπειτα από τη λήψη εκτεταμένου ιστορικού. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

  Ρεστέμη Ευγενία

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Εύοσμος

 • Μπορεί να βοηθήσει η διατροφή!

  Κλειάσιος Παναγιώτης - Nutriedition

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Ιλίσια

 • Εφόσον έχετε κάνει γαστροσκόπηση όλα καλα. Το σημείο κάτω απο το στήθος στο κέντρο είναι το στομάχι.

  Καρίνου Κατερίνα

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Αργυρούπολη

 • Πρεπει πρωτα να γινεται διαγνωση και μετα να ακολουθειτε διατροφη.Αρα επικοινωνηστε αρχικα με τον γαστρεντερολογο σας

  Δρ. Κολομβότσου Αναστασία

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Νέο Ψυχικό

 • Αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό που σας ενοχλεί

  Βασιλική Σταμάτη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Ελευσίνα

 • Κάτω από το στέρνο είναι (προς τα αριστερα) το στομάχι σας και (προς τα δεξιά) το ήπαρ και η χολυδόχος κύστη. Χωρίς πλήρες ιστορικό δεν μπορώ να σας πω τι σας ενοχλεί αλλά καταλαβαίνω ότι αυτα τα σημεία είναι λογικό να σας ενοχλούν λόγω του ιστορικού σας! Παλινδρόμηση συνήθως προκαλούν τα όξινα (χυμοί), το τσιγάρο, το αλκοόλ, οι λιπαρές τροφές, το μέγεθος του γεύματος, η κατάκλιση ακριβώς μετα το γεύμα. Για το ευαίσθητο σας έντερο πάλι χωρίς άλλες πληροφορίες δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Αν η χολή ωστόσο δεν δουλεύει σωστά λόγω πολύποδα ίσως τα λιπαρά και ειδικά αυτά ζωικής προέλευσης (γάλα, βούτυρο, κρέας) είναι ένας λόγος ενόχλησης. Οι περαιτέ... Διάβασε περισσότερα

  Μπουραζάνης Διονύσιος

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Νέα Σμύρνη

 • Καλημέρα σας,

  Κάποιος θα πρέπει να δει όλο το ιατρικό ιστορικό σας καθώς και τη γαστροσκόπηση για να βγάλει ένα σαφές συμπέρασμα, οπότε μία επίσκεψη σε συνάδελφο διαιτολόγο είναι απαραίτητη. Μέσω μίας κατάλληλης διατροφής, η παλινδρόμηση θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες το αν θα βελτιωθεί ή θα εξαλειφθεί εντελώς. Η φαρμακευτική αγωγή που λογικά σας χορηγήσανε είτε επηρεάζει το pH του στομάχου είτε την ποσότητα έκκρισης του υδροχλωρικού οξέος. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της πέψης δυσκολεύεται με αποτέλεσμα τα φουσκώματα που έχετε εμφανίσει. Αν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη φαρμακευτ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Τσακίρογλου Ελένη

  Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Ηράκλειο Κρήτης

 • Από τις πληροφορίες που μου αναφέρετε υποψιάζομαι αυξημένη πίεση στο θώρακα, η οποία μπορεί να προκαλεί την παλινδρόμηση. Εάν υπάρχει υπερβάλλον σωματικό βάρος, η μείωση του θα ανακουφίσει την πίεση στην περιοχή. Καλό θα ήταν, εφόσον δεν έχει εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος, να συνεχίσετε τις εξετάσεις σας ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα. Ο θεράπων γαστρεντερολόγος σας θα σας υποδείξει τις κατάλληλες εξετάσεις, χωρίς αυτό να συνεπάγεται υποχρεωτικά την αναγκαιότητα για φαρμακευτική αγωγή. Αναφορικά με το ευερέθιστο έντερο θα πρέπει να γίνει ενδελεχής διατροφική αξιολόγηση στο γραφείο.

  Καρδάτου Θάλεια & Συνεργάτες

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Άλιμος

 • Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το ευερέθιστο έντερο συμφωνούν με τα συμπτώματα που έχετε. Πρώτο βήμα πάντα είναι κάποιες τροποποιήσεις στη διατροφή. Συζητήστε το με το γιατρό σας και όποτε χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

  Καφετζόπουλος Νικόλαος (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Γλυφάδα

 • Επικοινωνήστε με τον γαστρεντερολόγο σας για να σας καθοδηγήσει.
  Παραθέτω μερικές διατροφικές οδηγίες:
  Φυσική δραστηριότητα: βγείτε για πεζοπορία έστω 20-30 λεπτά καθημερινά.
  Απώλεια βάρους/ λίπους αν απαιτείται.
  Αλλαγή διατροφικών συνηθειών
  Μειώστε / διακόψετε το αλκοόλ
  Περιορίστε τα γλυκά/ αρτοσκευάσματα / αναψυκτικά και τις μεγάλες ποσότητες σε ψωμί/ μακαρόνια / ρύζι
  Επιλέξτε την πρόσληψη σε καλές πηγές λιπαρών όπως ελαιόλαδο/ ελιές/ αβοκάντο / ξηρούς καρπούς / ψάρια
  Εντάξτε την κατανάλωση σε άπαχα κρεατικά όπως πουλερικά και κόκκινο κρέας χωρίς ορατά κομμάτια λίπους . Όπως και γαλακτοκομικά και αυγά με
  ... Διάβασε περισσότερα

  Ζιώγα Κωνσταντία

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Πυλαία

 • Πρώτα πρέπει να κανετε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο με όλες τις εξετάσεις που θα σας προτείνουν οι γιατροί που σας παρακολουθούν.

  Αγγελοπούλου Τζένη

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Πειραιάς

 • Το σημείο που περιγράφετε μοιάζει με την θέση της χολής. Ίσως σας ενοχλούν κάποια τρόφιμα στην χολή. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη τουλάχιστον 1 επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο για να σας καθοδηγήσει και τουλάχιστον 1 επίσκεψη σε διαιτολόγο για να αξιολογήσει την διατροφή και τα συμπτώματα σας.

  Πετράκου Μαριλένα

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Κερατσίνι

 • Χαίρετε
  Κατα πάσα πιθανότητα η ύπαρξη διαφραγματοκοίλης (σκεφτείτε το σαν μια τρύπα στο διάφραγμα, δηλαδή τον μύ που χωρίζει τους πνεύμονες από τα υπόλοιπα όργανα της κοιλιακής χώρας) προκαλεί αυτή την αίσθηση. Επιπλέον οι διαφραγματοκοίλες μπορούν να εξηγήσουν την παλινδρόμηση σας. Η ενόχληση αυτή γίνεται αισθητή μετά το γεύμα και ιδίως όταν ξαπλώσετε μετά το γεύμα. Τα φουσκώματα που αισθάνεστε κατα πάσα πιθανότητα σχετίζονται με τον πολύποδα στην χολή, και σίγουρα επιδεινώνουν την ενόχληση σας.
  Εάν έχετε αυξημένο βάρος (και κυρίως κεντρικά στο σώμα σας), η ρύθμιση του και η αποσυμφόρηση της κοιλιακής χώρας θα βελτιώσει αυτή την κατά
  ... Διάβασε περισσότερα

  Τρεσίνης Αναστάσιος

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Έδεσσα

 • Είμαι διαιτολόγος, δεν είμαι γιατρός. Εάν ο γιατρός σας σας έκανε διάγνωση ευερέθιστου εντέρου, γαστρίτιδας, παλινδρόμησης, είμαι στη διάθεση σας για να σας αναλάβω. Έχω εξειδίκευση.

  Κογκόλη Μαρία MSc

  Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Πάτρα

 • Καλησπέρα σας.
  Η παλινδρόμηση, η γαστρίτιδα και οι παθήσεις της χολής μπορεί να δώσουν διάφορα συμπτώματα στο πεπτικό. Το «φούσκωμα» είναι ένα από τα συνηθισμένα.
  Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις που σας έχουν προτείνει. Μη διστάζετε να εκφράσετε τις απορίες και τις «αμφιβολίες» σας στους θεράποντες ιατρούς.
  Θα ήταν χρήσιμο ενδεχομένως να κρατήσετε ένα «ημερολόγιο διατροφής». Αυτό θα βοηθήσει να εντοπίσετε ποια τρόφιμα πυροδοτούν τα συμπτώματα.
  Τα γεύματα πρέπει να είναι μικρά και συχνά και να αποφεύγεται τη μεγάλη ποσότητα τροφής σε ένα γεύμα. Καλό είναι να αποφύγ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Γάτσιου Αικατερίνη

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Αγία Παρασκευή

 • Σε αυτές τις ερωτήσεις πάρτε τη γνώμη του γαστρεντερολόγου σας που έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και γνωρίζει το ιστορικό σας. Επίσης, να ακολουθείτε τις οδηγίες του για να μπορέσετε να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας.

  Μπουντούρη Ελευθερία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Τρίκαλα

 • Καλησπέρα! Όσον αφορά τις εξετάσεις που θα είναι καλό να κάνετε, καλό είναι να απευθυνθείτε στον γαστρεντερολόγο σας. Αφού γίνει διάγνωση για το τι ακριβώς έχετε, διατροφικά σίγουρα υπάρχουν κάποια τρόφιμα που καλό είναι να προτιμάτε και καλό είναι να αποφεύγετε προκειμένου να μην είστε συνέχεια φουσκωμένη. Καταλαβαίνω τη φοβία σας, αλλά όσο αποφεύγετε τις εξετάσεις και άρα και την αγωγή που χρειάζεται να πάρετε, απλά θα κάνετε το πρόβλημα χειρότερο. Ελπίζω να βοήθησα!

  Μόσχου Λαμπρινή

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Άρτα

 • Καλημέρα σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γαστρεντερολόγο, καθώς δεν είναι αρμοδιότητα μου. Εκεινος είναι υπευθυνος να σας εξετάσει αλλά να σας καθοδηγήσει και σχετικά με τα φάρμακα και τις απαραιτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνετε.

  Σκληβάγκου Νάντια

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Νέο Ψυχικό

 • τα χαρακτηριστικά που αναφέρετε είναι κοινά στην παλινδρομηση και ενδεχομένως στη διαφραγματοκηλη. θα χρειαστεί να κάνετε μια γαστροσκοπηση και κολονοσκοπηση για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του γαστρεντερικου σας. εγώ και η ομάδα μου θα μπορουσαμε να σας παρακολουθήσουμε και να σας συμβουλευσουμε σχετικά με το ποιες τροφές είναι οφελημες για εσας και πως να ανακουφιστειτε από τα συμπτωματα χωρίς φάρμακα. θα χαρώ να συνεργαστούμε και να πούμε ότι είναι απαραίτητο.

  Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής - Σοφία Κανέλλου

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Θησείο

 • Καλησπέρα σας! Πιθανά η ενόχληση που αισθάνεστε να οφείλεται σε δυσπεψία λόγω του πολύποδα στη χολή αλλά και της παλινδρόμησης του στομάχου. Σίγουρα θα βοηθήσει και θα πρεπει να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά πρέπει και να παρακολουθείτε με τις εξετάζεις που ορίζει ο γιατρός σας την κατάσταση σας.

  Καραΐσκου Αυγή

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Κατερίνη

 • Καλημέρα σας. Η ενόχληση μοιάζει να είναι από το στομάχι, ίσως δεν πρέπει να τρώτε αγορά φρούτα π.χ. Δεν αποκλείεται η περίπτωση ευαιρεθθστου εντέρου, αλλά πιθανόν να χρειάζεται και περαιτέρω διερεύνηση.

  Μίλεσης Γιώργος (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Αμπελόκηποι

 • Καλημέρα σας. Ο πόνος που αισθάνεστε κάτω από το στήθος στη μέση είναι κατά πάσα πιθανότητα από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση με την οποία έχετε ήδη διαγνωστεί. Αποφεύγετε τα καυτερά και το πρόχειρο φαγητό, προτιμήστε μικρά και συχνά γεύματα και μη ξαπλώνετε μετά το φαγητό. Βάλτε το μαξιλάρι σε πιο όρθια θέση και μη γυρνάτε από τη μεριά που "πλακώνει" το στομάχι όταν κοιμάστε. Και φυσικά να παρακολουθείτε την πορεία της πάθησης σας με τον γαστρεντερολόγο ή τον παθολόγο σας. Πείτε του τους προβληματισμούς σας και με βάση ότι έχει γίνει ήδη γαστροσκόπηση και υπάρχει διάγνωση μπορεί να αποφευχθεί μια νέα κατά πάσα πιθανότητα. Και τ... Διάβασε περισσότερα

  Κουβάτσος Φίλιππος

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Κορωπί

 • Δυστυχώς θα πρέπει να μιλήσετε με γαστρεντερολόγο.

  Από εκεί και πέρα αν τρώτε πολύ γρήγορα ή αν καταπίνετε αμάσητο ή όχι καλά μασημένο το φαγητό μπορεί αν προκαλεί σε ένα βαθμό φούσκωμα. Μασήστε πιο αργά και πιο καλά. Σίγουρα θα σας βοηθήσει.
  Για τα υπόλοιπα όμως στο γιατρό της ανάλογης ειδικότητας

  Μανώλης Μανωλαράκης

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Άλιμος

 • Καλησπέρα σας προφανώς δεν θα έπρεπε να σταματήσετε την φαρμακευτική αγωγή που σας έδωσε ο γαστρεντερολόγος σας επιπλέον μπορεί να έχετε στο επιγάστριο ευαισθησία ή να συνυπάρχει τώρα κάποια διαφραγματοκήλη για να αισθάνεστε αυτή την ενόχληση. Η παρουσία του πολύποδα στη χολή δικαιολογεί τον μετεωρισμό το φούσκωμα δηλαδή το οποίο νιώθετε, Οπότε σίγουρα θέλει επανέλεγχο με υπέρηχο στη χολή σας. Όπως και να χει κατά τη γνώμη μου, μία διατροφική αγωγή, με ειδικό διαιτολόγιο θα σας λύσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

  Κοντογιάννης Λάμπρος

  Διαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος

  Αθήνα

 • Σχετικά με την γαστροοισοφαγική σας παλινδρόμηση, την γαστρίτιδα και τον πολύποδα στη χολή καλό θα είναι διατροφικά να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και να αποφεύγετε τα πολλά λιπαρά, πικάντικα και τηγανητά φαγητά, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά καθώς και τα πολλά όξινα τρόφιμα. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε και έναν κλινικό διαιτολόγο ώστε να σας συντάξει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν μελλοντικά συμπτώματα αυτών των παθολογικών καταστάσεων. Αν αισθάνεστε μια ενόχληση κάτω από το στήθος σας, ένας υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας θα δείξει αν υπάρχει κάτι παθολογικό. Τέλος το ευερέθιστο έντερο ... Διάβασε περισσότερα

  Φιλιππόνη Βίντια

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Μαρούσι

 • Επίσκεψη σε Χειρουργό, άμεσα

  Τσεχπενάκης Αναστάσιος

  Γενικός Χειρουργός

  Πλατεία Μαβίλη

 • Τα συμπτώματα οφείλονται στη δυσλειτουργία της χοληδόχου κύστης. Πάρετε και μια γνώμη χειρουργου

  Φαρμάκης Δημήτριος

  Γενικός Χειρουργός - Στρατιωτικός Ιατρός ε.α

  Περαία

 • Δυστυχώς λόγω πολλών θεμάτων καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον διαιτολόγο και γαστρεντερολόγο για πλήρη κ σωστή διάγνωση κ αντιμετώπιση

  Καραμανίδης Βασίλειος,Msc(Cand), RD - VK Nutrition

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Άγιος Δημήτριος

 • Καλησπερα σας
  Έχετε θέσει πολλά κ σημαντικά ερωτήματα
  Κ Δεν είναι τόσο απλό να απαντηθούν με ένα μήνυμα επίσης όλες οι εξετάσεις κ οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες , κατ’ επέκταση ίσως χρειαστεί να κάνετε και άλλες εξετάσεις
  Ίσως κ όχι .
  Αισθάνεστε δυσφορία κ φούσκωμα ο,τιδηποτε κ αν φάτε ;

  Κακουλίδη Όλγα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Νέος Κόσμος

 • Γεια σας! Θα πρότεινα να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας. Δυστυχώς δεν είμαι αρμόδιος να εξάγω συμπέρασμα, πόσο μάλλον διάγνωση για θέματα που δεν άπτονται του αντικειμένου μου. Εφόσον έχετε διάγνωση και ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων, με χαρά να σας καθοδηγήσω σε θέματα διατροφής, ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες σας.

  Δημητρούλης Μάνος

  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  Γλυφάδα

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime