• Κρίση πανικού
 • Υποβλήθηκε 29/04/2023

Έχω κρισης πανικου εδώ και 6 χρόνια δεν φεύκουν πηρά φάρμακα αλλά δεν το ξεπερασα θέλω την συμβουλή σας υπαρχη μια μέθοδος βιοσυντονισμου διερωτουμε αν αυτό βοηθά θέλω την βοήθεια σας για να απαλαγο από αυτό το βασανο νοιοθο να χάνω την ζωή μου σας παρακαλώ βοηθηστε με

28 ειδικοί απάντησαν

 • Χρειάζομαι παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό σας για να μπορέσω να βοηθήσω!

  Ρήγα Αναστασία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • https://www.youtube.com/watch?v=vz4dqoaOxxo&t=583s

  Βαρσαμοπούλου Αναστασία

  Ψυχολόγος

  Πανόραμα

 • Καλησπέρα σας. Η θεραπεία εκλογής για κρίσεις πανικού και αγχωδεις διαταραχες είναι η θεραπεία συμπεριφοράς.

  Θεργιάκη Καλλιόπη

  Ψυχοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς-Sex therapist

  Αμπελόκηποι

 • Γεια σας. Οι κρίσεις πανικού οφείλονται κυρίως στο άγχος και το στρες. Εφόσον έχετε δοκιμάσει τη φαρμακευτική αγωγή, νομίζω πως θα σας βοηθούσε να μιλήσετε και σε κάποιον/α ψυχολόγο για να βρείτε μαζί τα αίτια που δημιουργούν τις κρίσεις και να μπορέσετε σιγά σιγά να το ξεπεράσετε.

  Χριστοπούλου Κωνσταντίνα

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Τα φάρμακα από μόνα τους χωρίς Ψυχοθεραπεία δεν είναι λύση ,Να επισκεφθείτε άμεσα έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας , εάν είστε στα Χανιά μπορείτε να με καλέσετε σε κάθε άλλη περίπτωση αναζητήστε έναν επαγγελματία κοντά σας ..

  Χειλά Ευδοξία

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Προσωπικής Ανάπτυξης - Υπνοθεραπεύτρια

  Χανιά

 • Καταλαβαινω τη δυσκολία σας. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για τις κρίσεις πανικού. Ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο συστήνεται και μια μορφή θεραπείας. Άλλη μπορεί να του ταιριάξει κι άλλη όχι. Θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και να δοκιμαστείτε.

  Μπούρα Παρασκευή

  Ψυχολόγος

  Πειραιάς

 • Οι κρίσεις πανικού αντιμετωπίζονται με ψυχοθεραπεία κάποιες φορές με ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή. Αναφέρετε ότι λάβατε φαρμακευτική αγωγή αλλά αν δεν έχετε κάνει ψυχοθεραπέια θα σας πρότεινα να ξεκινησετε άμεσα. Δεν γνωρίζω πολλά για τον βιοσυντονισμό αλλά αν νιώθετε ότι σας ταιριάζει, μπορείτε να δοκιμάσετε.

  Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

  Ψυχολόγος

  Νέα Σμύρνη

 • Συμπληρωματικά με τη ψυχοθεραπεια πολύ αποδοτική εναλλακτική θεραπεία ειναι του κινέζικου βελονισμού.

  Βράιλα Ναυσικά

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέο Ψυχικό

 • Χρειάζεται μια σταθερή θεραπευτική σχέση με Ψυχίατρο (τουλάχιστον μία φορά το μήνα) και σταθερή ψυχοθεραπευτική εργασία για αρκετό χρονικό διάστημα. Σιγουρευτείτε ότι ξέρετε από τι πάσχετε, είναι μόνο οι κρίσεις πανικού (αν είναι επαναλαμβανόμενες τότε πρόκειται για Διαταραχή πανικού, που είναι πολύ σοβαρή αγχώδης διαταραχή) ή είναι και κάτι άλλο; Από αυτό θα εξαρτηθεί το είδος της φαρμακευτικής αγωγής που είναι κατάλληλη μαζί με την ψυχοθεραπεία.

  Απότσος Παναγιώτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Kλινικός ΨυχοΣεξολόγος

  Κυψέλη

 • Δε γνωρίζω αρκετά για τον βιοσυντονισμό. Η ψυχοθεραπεία πάντως βοηθά αρκετά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια.

  Παναγή Σωκράτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Λάρνακα

 • Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και η φαρμακοθεραπεία είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της διαταραχής πανικού. Μακροπρόθεσμα η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική από τη φαρμακοθεραπεία.

  Σερίφ Δαμάδογλου Εκρέμ

  Ψυχίατρος

  Κομοτηνή

 • Ο καλύτερος τρόπος είναι να μάθετε να ρυθμίζεται μόνη/ος σας τα συναισθήματά σας και να συντονίζεστε με τις καταστάσεις και την πραγματικότητα . Χρειάζεται ψυχοθεραπεία

  Κρυώνης Αντώνιος

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

  Γέρακας

 • Καλησπέρα σας,

  Οι κρίσεις πανικού είναι ένα μεγάλο άγχος που συσσωρεύτηκε και κάποια στιγμή κορυφώθηκε.

  Είναι ένα "καμπανάκι" που μας λέει ότι θα πρέπει να του δώσουμε προσοχή.

  Η φαρμακευτική αγωγή είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ωφέλιμη προκειμένου το άτομο που βιώνει κρίσεις πανικού να μπορέσει να "ισορροπήσει" το πρώτο διάστημα και όταν αυτές είναι έντονες.

  Ωστόσο, η αγωγή αποτελεί μια διαχείριση των κρίσεων πανικού και όχι πραγματικό τρόπο επίλυσης τους.

  Προκειμένου να ανακουφιστείτε από αυτές θα χρειαστεί να γίνει μια ψυχοθεραπευτική δουλειά ώστε να δούμε τι τις προκάλεσε εξ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Creating Narratives

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Εξάρχεια

 • Πάλι, τα φάρμακα είναι βοηθητικά σε ένα μέρος του προβλήματος. Αν δεν στηρίξουμε τον εαυτό ουσιαστικά, με θεραπεία, τότε απλά βγάζουμε νερό με κουβά σε μια βάρκα που έχει ήδη τρύπες και μπάζει συνεχώς νερά. Ένας πιστοποιημένος σύμβουλος ψυχικής υγείας θα ήταν ένα πρώτο βήμα για να βρειτε τι έχετε πραγματικά ανάγκη και να το προσεγγίσετε.

  Κύμα Ζωής

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Παλαιό Φάληρο

 • Κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεστε αλλαγή του θεράποντος γιατρού και αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία οπωσδήποτε.. ο βιοσυντονισμός δεν ενδείκνυται για κατάθλιψη ή κρίσεις πανικού..

  Κοντογιάννης Λάμπρος

  Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής - Κλινικός Υπνοθεραπευτής

  Αθήνα

 • Νομίζω αν αρχίζατε ψυχοθεραπεία θα σας βοηθούσε περισσότερο

  Συνύπαρξη Κε.Ψυ.Υ.Π. (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Καλημέρα σας, ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει !
  Μπορείτε να καλέσετε στο ολιστικό κέντρο ψυχοθεραπείας μας και να σας ενημερώσουμε σχετικά !

  Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between

  Ψυχολόγος

  Πανόρμου

 • Καλησπέρα σας. Λυπάμαι πολύ για αυτό που βιώνετε. Ο βιοσυντονισμός είναι μία μέθοδος με αμφιλεγόμενη επιστημονική βάση και παρουσιάζεται ως "μαγική λύση" σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων σωματικής και ψυχικής υγείας. Δεν ξέρω κατά πόσο θα σας ωφελούσε να αφιερώνατε ακόμα περισσότερο χρόνο, ενέργεια, και χρήματα σε κάτι τέτοιο. Ωστόσο δεν θα σας απέτρεπα πλήρως από το να το δοκιμάζατε.

  Τα φάρμακα λίγες φορές λειτουργούν αποτελεσματικά από μόνα τους. Καλό είναι να συνδυάζονται με ψυχοθεραπεία σε συστηματική βάση. Η ψυχοθεραπεία είναι μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος που θα σας δώσει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε πρακτικά
  ... Διάβασε περισσότερα

  Γουλανδρής Γιώργος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Βούλα

 • Καλησπέρα σας. 'Ολες οι ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλλειψη των κρίσεων πανικού. Εφόσον η φαρμακευτική αγωγή δεν βοήθησε από μόνη της (σε περίπτωση που έχετε ακολουθήσει ακριβώς τις οδηγίες του γιατρού σας βέβαια-και το λέω αυτό γιατί συχνά οι ασθενείς κόβουν τα χάπια μόνοι τους, όταν αισθάνονται καλύτερα, όμως αυτό είναι λάθος κι έτσι γρήγορα επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση των κρίσεων), αποφασίστε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία. Μαζί με τον θεραπευτή/την θεραπεύτριά σας θα εξετάσετε εάν χρειάζεται να συνεχίσετε ή να αλλάξετε την φαρμακευτική σας αγωγή, θα βρείτε τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος και ό,τ... Διάβασε περισσότερα

  Βέττα Μαριέτα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καλλιθέα

 • Καλησπέρα σας, από αυτά που περιγράφεται νιώθω ότι αποτελεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινότητα σας αυτή η συμπτωματολογία. Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή που είναι βοηθητική σε καταστάσεις υψηλής έντασης, η έναρξη ψυχοθεραπείας είναι αρκετά βοηθητική στην σταδιακή μείωση και βελτίωση αυτών των συμπτωμάτων. Θα σας πρότεινα να κάνουμε μια διαδικτυακή συνάντηση (online) έτσι ώστε να συζητήσουμε εκτενέστερα για αυτό που φαίνεται να σας απασχολεί και να δομησουμε μαζί ένα πλάνο αντιμετώπισης.

  Θελούρας Νικόλαος

  Ψυχολόγος

  Ηλιούπολη

 • χρειαζεστε παραλλληλα με τα φαρμακα, συστηματικη ψυχοθεραπεια.

  Βλάχου Ιωάννα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

  Αμπελόκηποι

 • Ξεκινήστε συστηματική θεραπεία με συνάδελφο που να εχει εμπειρία στις κρίσεις πανικού , αν είστε έτοιμος για αλλαγές , θεραπεύεται , ευχαριστω

  Καροφυλλάκη Σταυρούλα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching

  Άγιος Νικόλαος

 • Εκτός από τα χάπια θα πρέπει να υπάρξει ψυχολογική υστερική ώστε να μπορέσεις να απαλλαγείς από αυτά.
  Η ψυχανάλυση θα σε βοηθήσει να βρεις τον εαυτό σου και να αντιληφθείς από πού ξεκινάει αυτό το σύμπτωμα για να μπορέσεις να το διαχειριστείς.
  Να δώσεις χώρο και χρόνο σε εσένα ώστε να καταλάβεις ότι κάτι θέλει να σου πει αυτό το σύμπτωμα, ας το θέσουμε ως μια εσωτερική κραυγή βοήθειας .
  Άκουσε την και μην την προσπερνάς.
  Οι κρίσεις πανικού είναι το αποτέλεσμα όχι το αίτιο.

  Αφροδοπούλου Ελένη

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

  Κηφισιά

 • Αντιμετωπίσατε τα συμπτώματα, αλλά δεν βρήκατε τα αίτια που οδηγούν στις κρίσεις πανικού. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία.

  Χατζηνικολή Μαργαρίτα

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

 • Η καλύτερη μέθοδος είναι η ψυχοθεραπεία

  Παπαθανασοπούλου Έλενα

  Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χολαργός

 • Καλησπέρα σας. Η φαρμακευτικη αγωγή από μόνη της έχει αποδειχθεί αρκετά ανεπαρκής γι την καταπολέμηση των κρίσεων πανικού. Θα πρέπει να βρείτε την πηγή του άγχους στην ζωή σας. Υπάρχουν. Πολλές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές. Η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Η βιοθυμική προσέγγιση, εάν εννοεοται αυτή, είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση η οποίο ενδεχομένως να σας βοηθήσει. Εφαρμόζεται όμως από μικρό αριθμό ψυχοθεραπευτών

  Κωστής Νίκος

  Ψυχοθεραπευτής

  Μαρούσι

 • Γειά σας!

  Οι κρίσεις πανικού, όχι μονο είναι θεραπεύσιμες αλλά ειναι για τον ψυχολόγο ότι είναι το συνάχι για τον παθολόγο!

  Η διαταραχή πανικού. μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του ατόμου, οδηγώντας σε αίσθημα ντροπής, ενοχής και απομόνωσης.

  Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία (cognitive-behavioral therapy ή CBT στα αγγλικά) είναι η πρώτη επιλογή, η πιο αποτελεσματική θεραπεία, για την διαταραχή πανικού, (κρίσεις πανικού & την αγοραφοβία που συνήθωςτιςακολουθεί!) Η αποτελεσματικότητα της ξεπερνά το το 95% οπως έχει αποδειχθεί σε πάμπολλες ερευνητικές μελέτες !

  Κατά τη διάρκεια της CBT, οι ασ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Παπαθανασίου Δημήτριος

  Ψυχολόγος

  Αιγάλεω

 • Νομίζω πως η ψυχοθεραπεία γνωσιακού-συμπεριφορικού τύπου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα από την εμπειρία μου, επισκεφτείτε ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή.

  Θελερίτης Χρήστος

  Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

  Ευαγγελισμός

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime