• Άγχος και Στρες
  • Υποβλήθηκε 26/03/2024

Σε όλες τις καταστάσεις τις αρνητικές πάντα καταλήγω να κλαίω , και ας μην υπάρχει λόγος τόσο σοβαρός . Σε διαφωνίες , σε νεύρα , σε αστεία που αφορούν εμένα και ίσως νιώσω αμήχανα , σε άγχος , όταν κάνω κάποια ομιλία μπροστά σε κόσμο αγχώνομαι και δακρύζω αμέσως ,όταν πιέζομαι κλπ.. που οφείλεται αυτό , αυτή η υπερβολική τάση που δεν μπορώ να σταματήσω και πως διορθώνεται;

12 ειδικοί απάντησαν

  • Η κατάσταση που περιγράφετε πιθανότατα διορθώνεται, αρκεί να κατανοήσετε το νόημα που έχουν αυτά που σας κάνουν να κλαίτε και να αγωνιάτε. Όσον αφορά την δυσκολία που έχετε για ομιλίες μπροστά σε κόσμο, πιθανά πρόκειται για κοινωνικό άγχος και αυτό που νιώθετε είναι το άγχος ότι εκτίθεστε. Χρειάζεται ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση και καλό είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία το γρηγορότερο.

    Απότσος Παναγιώτης

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Kλινικός ΨυχοΣεξολόγος

    Κυψέλη

  • Αυτή η αντίδραση με το κλάμα σε διάφορες καταστάσεις μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, και συχνά σχετίζεται με την ψυχολογία και την προσωπική εμπειρία του ατόμου. Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την τάση, θα ήταν χρήσιμο να εξερευνήσετε την προέλευση των συναισθημάτων σας με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου. Ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε τις συναισθηματικές αντιδράσεις σας με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, ο ψυχολόγος μπορεί να εργαστεί μαζί σας για να αναπτύξετε στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους και του στρες, καθώς και να εξετάσει τρόπους για την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αντίστα... Διάβασε περισσότερα

    Αναστοπούλου Φιλίππα

    Κλινική Ψυχολόγος

    Μοναστηράκι

  • Η τάση να κλαίτε σε αρνητικές καταστάσεις μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Μπορεί να έχει τις ρίζες της στην ευαισθησία μας και στον τρόπο που αντιδρούμε σε διαφορετικές περιπτώσεις. Επιπλέον, η έλλειψη δεξιοτήτων αντιμετώπισης του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει στο να αντιδρούμε με κλάμα ακόμα και σε μικρότερους στρεσογόνους παράγοντες.
    Σαν πρώτη κίνηση θα σας έλεγα ότι η ανάλυση των συναισθημάτων σας και η αναγνώριση των σκέψεων που προκαλούν το κλάμα μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Μέσα από αυτή την ανάλυση και αναγνώριση
    ... Διάβασε περισσότερα

    Καλοβάδης Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοσεξολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Κυψέλη

  • Αυτή η συναισθηματική αντίδραση ίσως οφείλεται σε συναισθηματική ευαισθησία, αγωνία ή ένταση που νιώθετε τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν πιστεύετε ότι σας επηρεάζει σημαντικά στην επικοινωνία σας, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

    Δανάτσα Δάφνη

    Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Βέροια

  • Καλημέρα σας, το κλάμα είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματός μας, ένα μήνυμα για το πώς αισθάνεστε. Από το να επικεντρώνεστε στο να το διορθώσετε, ρωτήστε τον εαυτό σας πώς αισθάνεται σε κάθε περίσταση, τί χρειάζεται? Γιατί το κλάμα μπορεί να είναι ο τρόπος σας μέχρι τώρα να επικοινωνήσετε διάφορα συναισθήματα, πόνος, θλίψη, άγχος, αγωνία κλπ.

    Γουμαλάτσος Παναγιώτης

    Ψυχοθεραπευτής - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Χαλάνδρι

  • Φαίνεται να έχετε πολύ άγχος και να είστε κι ευσυγκίνητη, μιλήστε με ψυχίατρο να σας βοηθήσει.

    Θελερίτης Χρήστος

    Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

    Ευαγγελισμός

  • Πολύ συχνό φαινόμενο. Όλα συνδέονται με το περιεχόμενο των σκέψεων σας. Αντιμετωπίζεται με ψυχοθεραπεία. Εσωτερική αναζήτηση και με την βοήθεια ενός ειδικού θα απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματά σας.

    Αντωνίου Ελένη

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Θεσσαλονίκη

  • Η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το άγχος που ξεκινάει από μέσα σας

    Παπαθανασοπούλου Έλενα

    Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Χολαργός

  • Καλησπέρα σας,
    Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε μια κατάσταση επηρεάζει το συναισθημα και την συμπεριφορά μας. Θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

    Μπάρλα Χριστίνα

    Ψυχολόγος

    Γλυφάδα

  • Καλησπέρα σας,

    Το κλάμα ως αντίδραση σε κάποια συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση δεν είναι κακός τρόπος να ξεσπάτε (σκεφτείτε πως πολλοί άνθρωποι θέλουν να κλάψουν αλλά δε μπορούν ή δεν τους βγαίνει). Καταλαβαίνω πώς σας δυσκολεύει αυτό όμως, όπως και γιατί θα θέλατε το αλλάξετε. Θα σας έλεγα να αναρωτηθείτε, με ποιον άλλο τρόπο ξεσπάτε τα έντονα συναισθήματά σας (θυμός, άγχος, αμηχανία, θλίψη, κλπ); Είναι πιθανό το κλάμα ή τα δάκρυα να είναι ο μοναδικός τρόπος να "ξεθυμάνετε"; Και η επόμενη ερώτηση που μου έρχεται (ίσως η πιο σημαντική), με ποιον άλλο τρόπο θα θέλατε και μπορείτε να εκφράζεστε όταν νιώθετε ένα έντονο συν
    ... Διάβασε περισσότερα

    Γεωργακόπουλος Φώτης

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Λάρισα

  • Το κλάμα ως αντίδραση σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, συναισθηματικούς, κοινωνικούς ακόμα και γενετικούς, θα ήταν χρήσιμο να εξετάσετε την αιτία που οδηγεί σε αυτές τις αντιδράσεις με την βοήθεια ενός ειδικού ψυχολόγου ή συμβούλου ψυχικής υγείας για να διερευνήσετε τις ρίζες των αντιδράσεων σας και να μάθετε τεχνικές αντιμετώπισης όπως η αυτοριθμυση και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.
    Στην διάθεση σας.

    Μαρίνης Ιωάννης

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Μαρούσι

  • Καλησπέρα σας. Ακούγεται δύσκολο αυτό που περνάτε.
    Νομίζω για να διορθώσετε αυτό πρέπει να διορθωθεί η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας, και τον κόσμο γενικά
    Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μέσω της ψυχοθεραπείας.
    Επίσης και άλλα κομμάτια θα μπορούσαν να δουλευτούν όπως οριοθέτηση

    Βαζούρας Μιχάλης

    Ψυχολόγος

    Νέα Φιλαδέλφεια

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime