• Life coaching
 • Υποβλήθηκε 09/01/2023

Σε ποια κατεύθυνση ειναι το life coach

24 ειδικοί απάντησαν

 • συγγνώμη δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα την ερώτηση. Το life coaching σας βοηθά να προσδιορίσετε στόχους και να αλλάξετε πράγματα στον εαυτό σας και στη ζωή σας.

  Λέσση Ατζέλικα

  Life coach

  Παλαιό Φάληρο

 • Γεια σας,
  Το Life coaching είναι κλάδος του coaching που αφορά σε θέματα αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης, επίτευξης στόχων, ισορροπίας και βελτίωσης της καθημερινότητας. Επικεντρώνεται στην επίτευξη προσωπικών στόχων μέσα από την δημιουργία πλάνου από το ίδιο το άτομο που δέχεται το coaching. Ο coach διευκολύνει αυτή την διαδικασία μέσα από την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών.

  Γεωργά Έλενα

  Life, Career and Business Coach & Mentor

  Αθήνα

 • Στο life coaching, ανακαλύπτετε έναν ατελείωτο εσώτερο κόσμο σας, γεμάτο θαυμάσιες δεξιότητες, που χτίζουν την αυτοβελτίωση και την αρμονία.

  Πασχάλη Έφη

  Life coach - Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης - Ιδρύτρια του Κέντρου Δημιουργικής Σταδιοδρομίας

  Αμπελόκηποι

 • οργάνωση ζωής-καθημερινότητας-στόχους
  Πολλοί life coach, δεν είναι ψυχολόγοι

  Κωνσταντίνου Υβόνη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Λεμεσός

 • Γεια σας! Το life coaching βοηθά τους ψυχικά υγιείς ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή και τη καθημερινότητά τους. Δεν ανήκει στον τομέα της ψυχολογίας.

  Χριστοπούλου Κωνσταντίνα

  Ψυχολόγος

  Περιστέρι

 • Το life coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία και είναι μια προσέγγιση που αφορά το παρόν και το μέλλον. Βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν δεξιότητες και να κυνηγήσουν τους στόχους τους!

  Αναγνωστάκος Γρηγόριος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Κολωνάκι

 • στην κατεύθυνση της αυτογνωσίας, της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της αξιολόγησης των στόχων σας και της οργάνωσης βημάτων για την επίτευξη τους

  Τσιάκαλος Μίλτος

  Life Coach - Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

  Κουκάκι

 • αποτελεί προσέγγιση συμβουλευτικής επικεντρωμένη σε πρακτικά καθημερινά θέματα.τεχνικες που χρησημοποιούνται είναι συντομες και περιλαμβανουν, καταγραφή στίχων,ημερολογίου, οργανωση καθηκότων κι προτεραιοτήτων. δεν αποτελεί ψυχοθεραπεία και δε φτάνει σε κάποιο βάθος στην αιτία πιθανών προβλημάτων. Επίσης το life coaching δε πραγματοποιείται απαραίτητα απο ειδικούς ψυχολόγους ή άλλους επιστήμονες υγείας που έχουν πραγματοποιήσει κάποια χρόνια σπουδων.

  Βράιλα Ναυσικά

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

  Νέο Ψυχικό

 • Το life coaching δεν αποτελεί ψυχοθεραπευτική μέθοδο αλλά αφορά κυρίως μεθόδους και συμβουλές ώστε το άτομο να διευκολυνθεί σε κάποιον τομέα της ζωής του (π.χ. σχέσεις, εργασία, εμφάνιση κλπ). Ως στόχο έχει να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής του ατόμου.

  Τζο Γρηγοριάδου, Ψυχολόγος, Msc

  Creating Narratives

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Εξάρχεια

 • Προς την αυτοπραγματωση

  Μαυρουδής Γεώργιος - Homo Luminous (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Ομόνοια

 • Το life coaching έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του ατόμου και τη εκπλήρωση στόχων. Υπάρχουν διάφορες κατεύθυνσεις. Η βασική αρχή που διέπει το κλάδο αυτο είναι η επικέντρωση στο παρών και στο μέλλον. Δεν ασχολείται με σοβαρές διαταραχές.

  Πρωίου Αντιγόνη

  Ψυχολόγος

  Κολωνάκι

 • Το life coach ΔΕΝ είναι ψυχοθεραπεία . Απλά είναι μια κατεύθυνση σε κάποια ζητήματα ζωής ή καριέρας . Όποτε δεν υπάγεται σε κάποια κατεύθυνση

  Κέντρο Ψυχοθεραπείας in-between

  Ψυχολόγος

  Πανόρμου

 • Το life coaching περιλαμβάνει μια ομπρέλα διαφορετικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με διάφορες μεθόδους για να πετύχει κανείς στόχους του. Δεν έχει τη βάση του στην επιστήμη και πολλοί επιστήμονες το θεωρούν ψευδοεπιστημονικό. Αυτό γιατί κάποιοι life coach το παρουσιάζουν ως επιστήμη ενώ δεν είναι. Παρόλα αυτά, την τελευταία δεκαετία ξεκίνησαν να γίνονται έρευνες στο life coaching, όπως επίσης και να χρησιμοποιούνται έρευνες από τη ψυχολογία και ψυχοθεραπεία που γίνονται πάνω από αιώνα.

  Αν και δεν είναι επιστήμη, το life coaching μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε κάποιον που θέλει να πετύχει στόχους, όχι όμως σε κάποιον που θέλει να αξ
  ... Διάβασε περισσότερα

  Παναγή Σωκράτης

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Λάρνακα

 • Καλησπέρα σας. Χαίρομαι για την ερώτηση. Το coaching είναι μία σύγχρονη μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, που έχει τις ρίζες της στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. ΔΕΝ είναι ψυχοθεραπεία. Δεν κάνουμε αναδρομές στο παρελθόν, ούτε αναζητούμε "τραύματα". Δεν επικεντρωνόμαστε στο "τι πήγε στραβά", ούτε σε αρνητικά συναισθήματα και την πιθανή τους αιτία. Όχι επειδή εθελοτυφλούμε, αλλά επειδή απλά δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Αντιθέτως, εστιάζουμε στα θετικά γνωρίσματα και δυνάμεις του ατόμου, ενισχύουμε την αυτογνωσία του, και το βοηθάμε να πραγματοποιήσει τους στόχους που οραματίζεται για το μέλλον. Αποσκοπούμε στην αξιοποίηση όλου ... Διάβασε περισσότερα

  Γουλανδρής Γιώργος

  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  Βούλα

 • Δεν είμαι σίγουρη ότι έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτησή σας, το life coach είναι κάτι πολύ πρόσφατο, ασχολείται με την καθοδήγηση του ατόμου για να επιτύχει τους εκάστοτε στόχους που θέτει κάθε φορά. Απ' όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, παρά μόνο κάποια σεμιναριακού τύπου προγράμματα και μετά σε ιδιωτικά κολλέγια. Ίσως κάποιος που ασχολείται μ' αυτό να μπορέσει να σας διαφωτίσει παραπάνω.

  Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

  Ψυχολόγος

  Νέα Σμύρνη

 • Το life coach, το coaching γενικότερα διαχειρίζεται άμεσα πρακτικά θέματα, κρίσεις και διλήμματα της καθημερινότητας. Αφορά όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής.

  Βλάχου Ιωάννα

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

  Αμπελόκηποι

 • Καλημέρα σας.
  Δεν υπάρχει κατεύθυνση που να εμπεριέχει life coaching. Είναι σπουδή που γίνεται σε ιδιωτικούς φορείς. Καλό είναι να έχει προηγηθεί σπουδή σε ένα ανθρωπιστικού τύπου επάγγελμα, όπως ψυχολογία ή κοινωνιολογία και όχι μόνο.
  Με εκτίμηση

  Πράπας Ιωάννης

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

  Γέρακας

 • Καλημέρα σας, το life coach δεν συνάδει με την ψυχολογία/ψυχοθεραπεία.

  Λέτση Αγγελική (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καισαριανή

 • Καλη χρονιά με υγεία,
  Το Life Coaching δεν μπορείτε να το βρείτε ως σχολή για να το συμπληρώσετε στο μηχανογραφικό σας. Υπάρχουν σεμινάρια που μπορείτε να παρακολουθήσετε συνήθως 9 μηνών για να πάρετε την πρώτη πιστοποίηση. Υπάρχει επίσης δυνατότητα να συνδιαστεί και με άλλους κλάδους σε μεταπτυχιακό επίπεδο όπως είναι η ψυχολογία, διαρχείρηση ανρθωπίνου δυναμικου κλπ.

  Μind Esti

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χαριλάου

 • "Κατεύθυνση"; Αν εννοείτε "θεραπευτική προσέγγιση", αυτό δεν είναι. Το coaching είναι βοηθητική διαδικασία που "ακουμπά" στην εφαρμοσμένη ψυχολογία. Στόχος του είναι να βοηθήσει ένα άτομο να αλλάξει με τον τρόπο που επιθυμεί και να πάει προς την κατεύθυνση που θέλει στη ζωή του, με μαιευτικά ανασυρόμενες παρεμβάσεις και στοχοθετικές, αυτο-κινητοποιητικές επικοινωνίες.

  Κύμα Ζωής

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Παλαιό Φάληρο

 • Καλησπέρα σας δεν κατάλαβα πολύ καλα την ερώτηση σας, και δεν ξέρω αν εννοείται σε σύγκριση με κάτι ή η ερώτηση είναι γενική, αλλά
  το life coach είναι ένας γενικός όρος που δεν αποτελεί αυτούσιο επιστημονικό πεδίο όπως πχ ψυχολογία, ιατρική κτλπ.

  Θελούρας Νικόλαος

  Ψυχολόγος

  Ηλιούπολη

 • To coaching διαφέρει από την ψυχοθεραπεία στον τρόπο εφαρμογής και αντιμετώπισης των δυσκολιών. Δεν είναι κατεύθυνση είναι ολόκληρος κλάδος και το life coaching είναι μόνο μια από τις πολλές επιλογές ενός coach.

  Μανουσάκης Βασίλης

  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Καλλιθέα

 • Το life coach είναι επικεντρωμένο στο εδώ και τώρα. Δίνει μια αισιόδοξη οπτική στη δυνατότητα να αντιμετωπίζει κανείς την ζωή , και σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι επαρκές. Όταν όμως βιώνει κανείς εμπόδια που πηγάζουν από βαθύτερα άγχη χρειάζεται μια άλλη μέθοδος για να βοηθηθεί. Η κάθε μέθοδος έχει τα συν και τα πλην της

  Παπαθανασοπούλου Έλενα

  Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  Χολαργός

 • Στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και ίσως της αυτογνωσίας αλλά σε καμία περίπτωση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.

  Συνύπαρξη Κε.Ψυ.Υ.Π. (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

  Ψυχολόγος

  Θεσσαλονίκη

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
 • Επιτρέπονται

  • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

  • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

 • Δεν επιτρέπονται

  • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

  • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

  • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime