Το στρες πως ακριβώς μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης πότε δεν το καταλαβα!Όπως επίσης όταν θες κάτι τόσο πολύ πως να μην το σκέφτεσαι και να μην αγχώνεσαι ειδικά αν είσαι 34 και προσπαθείς ένα χρόνο και τίποτα?ενώ έχεις καλές εξετασεις
Καλησπέρα σας, το στρες όντως είναι σαν μια ατελείωτη ροή νερού που χύνεται από κανάτα χωρίς σταματημό. Ο έλεγχος του στρες εξίσου δύσκολος και επώδυνος. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια ως προς το ζήτημα της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας (και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό παθολογικό ζήτημα) πολλές φορές προέρχονται από τον κοινωνικό περίγυρο και όχι μόνο, ο οποίος συνήθως το μόνο που καταφέρνει είναι να ασφυκτιά πολύ.
Σας κατανοώ απόλυτα. Είναι πολύ βασικό να έρθετε σε επαφή με εξειδικευμένο γυναικολόγο υπογονιμότητας που θα σας καθοδηγήσει να βρείτε τα αίτια. Έπειτα καταννοώ πως όλο αυτό εντείνει τη κατάσταση θα αναφέρω το εξής: όταν βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση υπάρχουν τρόποι διαχείρισης άγχους. Το να επισκεφθείτε έναν ειδικό Σύμβουλο Ψυχικής υγείας/ Ψυχολόγο ίσως να σας δώσει μια ανακούφιση ή τρόπους διαχείρισης του στρεσ στη παρούσα φάση της ζωή σας. Η οπόια είναι ήδη στρεσογόνα όχι όμως ότι δεν αντιμετωπίζεται. Θα σας πω το εξής μόνο: Η ερμηνεία που δίνουμε στις καταστάσεις "παίζει" τον δικό της ρόλο για το πως θα διαχειριστούμε τις κατασ...τάσεις. Διάβασε περισσότερα
Καλησπέρα σας. Δυστυχώς το άγχος είναι ένας σημαντικός λόγος που ενισχύει την υπογονιμότητα σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να το διαχειριστείτε είτε μόνη είτε με κάποιον ειδικό. Εφόσον έχετε κάνει εσείς και ο/η σύντροφός σας τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι όλα καλά. Εύχομαι σύντομα να έχετε στην ζωή σας αυτό που επιθυμείτε!
Καλησπέρα σας. Από τα λεγόμενά σας καταλαβαίνω πως βρίσκεστε σε απόγνωση. "Πώς γίνεται το ενδεχόμενο σύλληψης να επηρεάζεται από το άγχος; Πώς γίνεται να μην το σκέφτομαι και να μην αγχώνομαι αφού με απασχολεί τόσο πολύ, ειδικά από τη στιγμή που προσπαθώ τόσο καιρό και από τη στιγμή που έχω καλές εξετάσεις;"
Το άγχος μπορεί να επηρεάσει άμεσα όλες τις σωματικές μας λειτουργίες, χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στις οργανικές μας εξετάσεις. Θα σας ενθάρρυνα να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία προκειμένου να επεξεργαστείτε το άγχος σας αυτό και να αναζητήσετε τρόπους διαχείρισης. Εύχομαι ό,τι καλύτερο.
Kαλη σας ημέρα,
Καθημερινά καλούμαστε ν 'αντιμετωπίσουμε την απαιτητική καθημερινότητα με αποτέλεσμα ο καθένας ξεχωριστά να εκτίθεται σε στρεσογόνες καταστάσεις σε διαφορετικό βαθμό. Σε περιπτώσεις έντονου στρες το σώμα βρίσκεται σε ένταση και έρχονται πολλαπλές σκέψεις στο μυαλό. Στις περιπτώσεις που το στρες λειτουργεί με αρνητικό πρόσημο οι καθημερινές υποχρεώσεις γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες. Σε καταστάσεις πολύ έντονου στρες ο οργανισμός μας έχει την τάση ν' αναγνωρίζει και να αξιολογεί τα ερεθίσματα γύρω του διαφορετικά. Άλλες φορές ως καταστροφικά, άλλες πάλι φορές ως απλώς απειλητικά. Την στιγμή εκείνη ακριβώς το σώμα ...αντιδρά ενεργοποιώντας ένα σύστημα γνωστό ως "πάλη ή φυγή" ("Fight or flight) το οποίο είναι μία αντίδραση στο φοβικό ερέθισμα και στο στρες. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση ενεργοποιούνται πολλά από τα συστήματα στο σώμα μας τα οποία μειώνουν την λειτουργία τους με σκοπό την διατήρηση της ενέργειας έτσι ώστε να μπορέσει το σώμα να κινηθεί για να ξεφύγει από την κατάσταση που το απειλεί. Τα επίπεδα της αδρεναλίνης αυξάνονται καθώς επίσης και οι καρδιακοί παλμοί. Τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται με αποτέλεσμα ν' αυξηθεί η πίεση του αίματος, οι πεπτικές λειτουργίες μειώνονται καθώς και οι μυς οι οποίοι συστέλλονται. Όταν ο αναγνωρισμένος για τον οργανισμό κίνδυνος πραγματικός ή φαντασιακός αποφευχθεί, η παραπάνω αντίδραση στο στρες εκλείπει και το σώμα έρχεται ξανά στη φυσιολογική λειτουργία του. Σε περιπτώσεις που διατηρείται σε τόσο υψηλά επίπεδα το στρες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι ορμόνες που εγείρονται αρχίζουν να επιδρούν αρνητικά σε πληθώρα φυσικών σωματικών λειτουργιών όπως είναι οι τένοντες και οι σύνδεσμοι, η αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα με επίπτωση στην πεπτική λειτουργία, πρόκληση μυϊκών σπασμών κ.α.
Διάβασε περισσότερα
Όταν θέλουμε κάτι πολύ αλλά ταυτόχρονα μας αγχώνει σε βαθμό που εμποδίζει την πραγμάτωση της επιθυμίας μας, είναι μια ένδειξη ότι υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και μπλοκαρισμένα συναισθήματα. Θα πρότεινα να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, μέσα σε ένα ασφαλές και θετικό πλαίσιο εμπιστοσύνης θα μπορέσετε να αναδείξετε τις αντικρουόμενες εσωτερικές πλευρές σας και να έρθετε πιο κοντά στην πραγμάτωση της επιθυμίας σας.
Διανύετε μια περίοδο δύσκολη και πιεστική. Μπορεί να σας βοηθούσε και να σας ανακούφιζε το να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχοθεραπευτή. Το στρες έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει ποικιλοτρόπως τη ψυχική και σωματική μας υγεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι που μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου σε μια περίοδο στρεσογόνα ή να γνωρίζω κάποιες τεχνικές όπου θα με ηρεμώ και θα κατευνάζω τα επίπεδα στρες στο σώμα μου.
Δυστυχώς το στρες επηρεάζει την πιθανότητα εγκυμοσύνης γιατί ακόμη και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής έχετε στο μυαλό σας υποσυνείδητα αυτό το πράγμα, οπότε δεν αφηνεστε στη στιγμή. Προσπαθήστε να απολαμβάνετε το σεξ χωρίς να σκέφτεστε την πιθανότητα εγκυμοσύνης, διότι το άγχος καταστέλλει όλη την διαδικασία της αναπαραγωγής. Επίσης, δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πόσο καιρό προσπαθείτε ούτε να βάζετε χρονικά περιθώρια στον εαυτό σας. Αφεθείτε και όταν αυτό είναι να συμβεί, θα συμβεί.
το στρες μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Το σώμα μας δεν είναι ανεξάρτητο απ τις σκέψεις μας, όταν κάτι μας αγχώνει εκρήγνυνται κορτιζόλη. Αυτή επηρεάζει διαφορά πράγματα με τη σειρά της. Το να σας γίνει εμμονή η απόκτηση ενός παιδιού δεν θα σας βοηθήσει
Το στρες εμποδίζει τη χαλάρωση. Και αν δεν χαλαρώσετε ο οργανισμός δεν λειτουργεί καλά διότι είμαστε μια ψυχοσωματική ενότητα.
Σε πολλές περιπτώσεις σαν τη δική σας έτυχε να υιοθετήσει το ζευγάρι και μετά την υιοθεσία ακριβώς χαλάρωσαν τα άγχη και οι ενοχές, οι γονείς απέκτησαν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και ΗΡΘΕ και το δικό τους παιδί.
Το στρες επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του σώματος, γιατί το τι σκεφτόμαστε και νιώθουμε επηρεάζει άμεσα και το σώμα μας. Υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείτε αυτό και να μπορέσετε να πετύχετε τον σκοπό σας, αλλά θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό.
Καλησπέρα σας, το άγχος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου πως το σώμα φιλοξενεί παιδί σε ένα υγιές περιβάλλον, ένα ''αγχωμένο σώμα'' έχει αντίκτυπο στην ικανότητα σύλληψης. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως το ένζυμο α-αμυλάση, το οποίο σε κατάσταση άγχους εκκρίνεται σε υψηλά επίπεδα, μεγαλώνει το χρόνο σύλληψης. Φαίνεται από τα λεγόμενά σας ότι είναι ένα θέμα που σας ανησυχεί και λόγω της ηλικίας. Θα ήταν καλό να ξεκινήσετε αν θέλετε ψυχοθεραπεία, για να αποβάλλεται το άγχος, το οποίο είναι κατανοητό και λογικό να το έχετε αλλά αυτή την στιγμή δεν σας βοηθάει στον σκοπό σας.
Θα χρειαστεί να το συζητήσετε με ειδικό ψυχοθεραπευτή, σίγουρα το stress δεν βοηθά στη σύλληψη.
Ακούγεται παράοξο, αλλά φαίνεται ότι έχει σχέση. Μπορείτε να πάρετε βοήθεια γι αυτό το άγχος, ώστε να ηρεμήσετε
Το να θέλεις κάτι πολύ και να μην το σκέφτεσαι, μάλλον μόνο αν το αποφεύγεις και πνίγεις τις σκέψεις σου (διόλου ωφέλιμο για τον ψυχισμό δε). Το να μειώσεις τα επίπεδα άγχους είναι εφικτό - μέσω της ψυχοθεραπείας, με το να βάζεις προτεραιότητα τη χαλάρωση, μέσω ασκήσεων χαλάρωσης, μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, καλός ύπνος κ.α.
Καλημέρα! Το στρες είναι μια φωνή μέσα μας της οποίας δυσκολευόμαστε να ακούσουμε αυτό που θέλει να πει, το μήνυμα που φέρει. Γίνεται αντιληπτό επειδή επηρεάζει το σώμα. Ο άνθρωπος που έχει στρες το καταλαβαίνει αρχικά ως: σφίξιμο στο στομάχι, κόμπο στο λαιμό, βάρος στο στήθος κλπ. Αν μπορέσουμε όμως να παραβλέψουμε αυτά τα σημάδια το στρες έρχεται πιο επιτακτικά με αυπνία, ταχυπαλμία, διάρροια και άλλα σωματικά φαινόμενα. Σε επόμενο στάδιο το στρες μπορεί και επηρεάζει μετρήσιμους σωματικούς δείκτες και σωματικές λειτουργίες(πχ χοληστερίνη), οπότε ναι, το στρες πιθανώς επηρεάζει σε κάποιον βαθμό και τον κύκλο της γυναίκας και ακολούθως τη γο...νιμότητά της(και του συντρόφου).
Το πρόβλημα με το στρες είναι ότι όσο πιστεύεις ότι σε επηρεάζει, τόσο περισσότερο αυτό εντείνεται, όσο προσπαθείς να το διώξεις τόσο πιο δυνατό το κάνεις. Μια λύση είναι να του δώσεις χώρο και χρόνο, να ακούσεις τη φωνή του. Ενδεχομένως με κάποιον θεραπευτή να εντοπίσεις και την πρωταρχική του αιτία. Παραδόξως, όταν προσφέρεις κατανόηση προς το κομμάτι μέσα σου που αγχώνεται αυτό παύει να έχει τόσο επιτακτική φωνή, δεν χρειάζεται πια για το ίδιο το στρες να έχει «τηλεβόα» για να το ακούσεις, να το καταλάβεις, οπότε η φωνή του που εκφράζεται μέσα από τα σωματικά συμπτώματα που περιέγραψα γίνεται πιο ήρεμη και το σώμα σιγά σιγά χαλαρώνει.
Καλή δύναμη και καλό αποτέλεσμα στην προσπάθεια σας!
Διάβασε περισσότερα
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Πάρε άμεση καθοδήγηση από έναν ειδικό τώρα!
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.