• Άγχος και Στρες
  • Υποβλήθηκε 14/12/2023

Καλησπέρα είμαι 33 χρόνων και εχω ενα μωράκι 7 μηνών έδω και 10 μέρες νιωθω οτι ζαλίζομαι και δεν μπορώ να συγκεντρωθω η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι πολύ με το μωρό αλλά επειδή πριν 3 χρόνια πάθαινα κρίσης πανικού είχα κάνει θεραπεία 3 μήνες με χάπια και ψυχοθεραπεία ένα χρόνο και από τότε ήμουν καλά φοβάμαι μήπως ξανα εμφανιστούν εζω συνέχεια στο μυαλό μου μην πάθω πάλι τα ίδια...σκέφτομαι μήπως ξεκινήσω πάλι ψυχοθεραπεία τι λέτε και εσείς?

22 ειδικοί απάντησαν

  • Οι ανάγκες ενός βρέφους είναι αυξημένες. Είναι αναμενόμενο να κουράζεστε σωματικά αλλά και ψυχικά. Οι κρίσεις άγχους και πανικού εμφανίζονται όταν θέλει το μυαλό και το σώμα μας να μας ειδοποιήσει για κάτι που συμβαίνει και δεν το βλέπουμε. Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας να προσεγγίσει διαφορετικά μια κατάσταση, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια δυσκολία ή κάποιο θέμα να λύσουμε. Άρα στη φάση που βρίσκεστε, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις συνθήκες στις οποίες εμπλέκεστε και να τις αντιμετωπίζετε χωρίς να χρειάζεται το μυαλό και το σώμα σας να χτυπάνε καμπανάκια κάθε φορά. Αυ... Διάβασε περισσότερα

    Κωνσταντίνου Χαρίκλεια

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Χολαργός

  • Καταλαβαίνω ότι η κρίση πανικού φέρνει τον φόβο για επόμενη κρίση. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε τον φόβο αυτόν. Αν σας ξαναπιάσει απλά ξέρετε τι είναι και αφήστε την να εκτονωθεί, να περάσει και να φύγει. Πάλι θα εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο ακόμη και σε μειωμένο βαθμό.

    Χατζηαναστασίου Κωνσταντίνα

    Ψυχολόγος

    Νέα Μάκρη

  • Καλή μου να σου ζήσει το μωράκι σου! Η κούραση δεν είναι καλός σύμβουλος. Προσπάθησε να τ΄ρφεσαι καλά και να ξεκουράζεσαι περισσότερο. Μην καλλιεργείς στο μυαλό σου αρνητικές σκέψεις. Αν βλέπεις ότι δεν τα πολυκαταφέρνεις θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείς κάποιον ειδικό.

    Νικολάκη Σοφία

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Life Coach - Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης

    Πόρτο Ράφτη

  • Οι κρίσεις πανικού και τα ψυχοσωματικά έχουν την τάση να εμφανίζονται και να πυροδοτούνται σε περιόδους που βιώνουμε έντονο στρες. Η περίοδος που διανύετε ,7 μηνες μετα απο μια γέννα ακούγεται σίγουρα στρεσογόνα. Βρίσκεστε σε έναν νέο ρόλο που απαιτεί από εσάς πολλή ενέργεια και ευθύνες, και αυτό μπορεί να πιέζει αρκετά μια νέα μητέρα. Όμως μην ξεχνάτε πως για να φροντίσετε τους άλλους, πρέπει να πρώτα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Και αν αυτό που νιώθετε να χρειάζεστε είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία η απάντηση είναι σίγουρα και μονο ναι! Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή αρχή!

    Καρολίδη Πηνελόπη

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Νίκαια

  • Γενικά η περίοδος ενός έτους μετά τη γέννηση ενός παιδιού (λοχεία) θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτη για τη γυναίκα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και ένα προηγούμενο ιστορικό με αγχωδη συμπτώματολογια. Θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, ώστε να σας καθοδηγήσει σχετικα με την αντιμετωπίση των ζητημάτων που σας απασχολούν.

    Βαρσάμη Σουλτάνα

    Ψυχίατρος

    Θεσσαλονίκη

  • Θα συμφωνούσα να ξεκινήσετε πάλι ψυχοθεραπεία. Ο ερχομός ενός μωρού είναι πολύ ευχάριστο γεγονός αλλά μπορεί να ανακινήσει βαθύτερα θέματα τα οποία χρειάζεται να τα φροντίσετε μέσω ψυχοθεραπείας ώστε κ εσείς να νιώθετε καλά και να απολαμβάνετε την γονεικότητα.

    Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

    Ψυχολόγος

    Νέα Σμύρνη

  • Δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα το ξανά πάθετε. Όμως, εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτόν το φόβο, τότε καλό είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία.

    Ρανούτσου Γεωργία

    Ψυχολόγος

    Ηράκλειο Κρήτης

  • Ναι ενδεχομένως η έναρξη ψυχοθεραπείας μπορεί να σας βοηθήσει

    Παπαδόπουλος Ανδρέας

    Ψυχολόγος

    Εύοσμος

  • Φυσικά η ευθύνες σας επομένως και η πίεση είναι μεγάλες! Μοιάζει να είναι κρίσεις πανικού! Η καλύτερη λύση είναι αυτή που λέτε! Ξεκινήστε ξανά με κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας! Στη διάθεσή σας!

    Ζακέτα να βάλεις - Στήριξη της Οικογένειας

    Ψυχολόγος - Life & Family Coach

    Γαλάτσι

  • Η μητρότητα, είτε κουράζεστε πολύ είτε λίγο , είναι από μόνη της δύσκολη & απαιτητική. Αρχικά καλό θα ήταν να αναζητήσετε εάν αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έχουν και παθολογικά αίτια.

    Το ότι είχατε μπει στο παρελθόν σε ψυχοθεραπεία σημαίνει πως γνωρίζετε & εσείς τα οφέλη της . Εάν δεν μπορείτε να απευθυνθείτε ξανά στον παλι@ ψυχοθεραπευτ@ σας μπορείτε να αναζητήσετε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, κατάλληλο για εσάς . Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να ακούμε τις ανάγκες μας & να ζητούμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε.

    The Therapy Room - Παπαρίζου Αλίκη

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

    Αχαρνές

  • Καλό θα ήταν να κάνετε μερικές συνεδρίες με ειδικό ψυχικής υγείας , έχουν αλλάξει πολλά στην ζωή σας και χρειάζεται να βρείτε καινούργια ισορροπία στα πράγματα, ευχαριστώ

    Καροφυλλάκη Σταυρούλα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching

    Άγιος Νικόλαος

  • Καλημέρα σας, σίγουρα παίζει ρόλο η κούραση καθως ο ύπνος είναι βασική λειτουργία του οργανισμού. Η ψυχοθεραπεία βοηθά σε κάθε περίπτωση.

    Καραβούλια Ιωάννα

    Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

    Μαρούσι

  • Απευθυνθείτε σε παθολόγο αρχικά για να αποκλειστούν οργανικά αιτια για τις ζαλάδες . Οι ζαλάδες μόνο δεν ειναι σύμπτωμα κρίσης πανικου .

    Βλαχάκη Ζωή

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Νέα Φιλοθέη

  • Καλημέρα σας. Καταρχήν συγχαρητήρια για το μωράκι σας. Η μητρότητα είναι ένας καινούργιος ρόλος με αλλαγές βιολογικές και συναισθηματικές σε εσάς καθώς και στη σχέση του ζευγαριού. Είναι λοιπόν φυσικό να αισθάνεστε αγωνία για το μωρό σας και να έχετε συναισθηματικές μεταπτώσεις. Είναι σημαντικό να έχετε βοήθεια από τον μπαμπά του μωρού, και ή δυνατόν από άλλα κοντινά πρόσωπα καθώς η φροντίδα ενός μωρού ειδικά τον πρώτο χρόνο είναι πολύ απαιτητική. Η υποστήριξη από κοντινά πρόσωπα θα σας βοηθήσει να μην παραμελήσετε τον εαυτό σας. Επιπλέον η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας στηρίξει σε αυτή τη μεταβατική φάση και να συμβάλει στο να αισθανθείτε μεγαλ... Διάβασε περισσότερα

    Καρακώστα Αριάνvα

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Ψυχικό

  • Ναι νομίζω επισκεφτείτε ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή να σας καθοδηγήσει.

    Θελερίτης Χρήστος

    Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

    Ευαγγελισμός

  • Χρειάζεται ένας καλός βιοχημικός έλεγχος πρώτα για να αποκλειστούν οι περιπτώσεις να υπάρχει κάποιο παθολογική αδυναμία και έλλειψη βιταμινών , ορμονών κλπ και μετά την επιλογή της ψυχοθεραπείας

    Βαρσαμοπούλου Αναστασία

    Ψυχολόγος

    Πανόραμα

  • Θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από ψυχοθεραπευτή, ώστε να μπορέσετε να σταθεροποιήσετε την διάθεσή σας και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του βρέφους

    Παπαθανασοπούλου Έλενα

    Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Χολαργός

  • Καλησπέρα σας, η έλευση ενός παιδιού αποτελεί ούτως ή άλλως ένα ψυχοπιεστικό γεγονός για μία νέα μητέρα. Στην περίπτωση σας η ψυχική πίεση ενδεχομένως να μεγαλώνει και εξαιτίας της προσωπικής σας ευαισθησίας και του ιστορικού σας σε θέματα άγχους. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, η βοήθεια από έναν ψυχοθεραπευτή/τρια μπορεί να είναι ανακουφιστική για εσάς σε αυτό το νέο στάδιο ζωής σας.

    Παναγιωταροπούλου Φωτεινή

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Παγκράτι

  • Φυσικά θα σας βοηθήσει η ψυχοθεραπεία . Επικοινωνήστε μαζί μου για να αποτρέψουμε κάποια «επιστροφή» των συμπτωμάτων . Είναι πολύ βοηθητικό το ότι ανταποκριθήκατε στις θεραπείες στο παρελθόν και έχετε καλή «πρόγνωση». Μόνο μην το αφήσετε στην τύχη του. Θα χαρώ να βοηθήσω. Καλές γιορτές ! Με εκτίμηση , Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης, MSc

    Κωνσταντινίδης Αρχάγγελος

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Λαγκαδάς

  • Η μητρότητα, δηλαδή η επαφή με τον κόσμο του βρέφους ο οποίος έχει ανάγκη να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη μητέρα του, μπορεί να δημιουργήσει τέτοια φαινόμενα φόβου ότι κάποιος μπορεί να πάθει κάτι. Αυτά όμως είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και περισσότερο δείχνουν το νοιάξιμο της μητέρας προς τις ανάγκες του μωρού. Είστε μαζί και ζείτε μαζί αυτή την περίοδο που το μωρό σας σας χρειάζεται. Αυτός ο φόβος που νιώθετε είναι και ο φόβος του μωρού σας. Το συναισθάνεστε. Τα μωρά, ακριβώς επειδή είναι ανήμπορα να ζήσουν τον εαυτό τους, δημιουργούν αυτή την έντονη αίσθηση στον φροντιστή ότι υπάρχουν κίνδυνοι γύρω. Ωστόσο αυτός είναι ο φόβος που νιώθ... Διάβασε περισσότερα

    Πατεράκης Μιχάλης

    Ψυχολόγος

    Κολωνάκι

  • θα σας πρότεινα προληπτικα να κανετε μερικες συνεδριες να το κουβεντιασετε και βλεπετε πως θα εξελιχθει
    μην φοβαστε οι κρισεις πανικου ξεπερνιουνται
    αφιερωστε χρονο στο παιδι και στην χαρα που σας δινει

    Κωστόπουλος Θάνος

    Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Πάτρα

  • Καλησπέρα να σου ζεις το παιδί και να το χαίρεσαι να είναι καλά με υγεία! αυτό είναι κάτι που εσύ πρέπει να το καταλάβεις να βρεις το κίνητρο & το θέλω, να δεις τι θέλεις από τον εαυτό σου.
    Για να είναι καλά το παιδί πρέπει πρώτα να είναι καλά η Μαμά.

    Κοντός Γιάννης

    Ψυχοθεραπευτής

    Γλυφάδα

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime